Hayat neden bu kadar adaletsiz ?

Güzel kardeşim öyle bir anlatmışsın ki kuzeni, sonra kıskanmıyorum desen kim inanır?

Elinde kaç milyarlık telefonu, işi gücü instagramda beni kim beğendiymiş. Özel okula gidiyormuş. O nasıl okulmuş da sadece hafta da 1-2 gün dersi oluyormuş? Sonuçta aynı krediyi tamamlamak lazım. 10 yılda bitmez o okul.
Derslerininin kolay olduğunu nereden biliyorsun?

Neyse, böyle başkalarına takılırsan, kendi potansiyelini kullanamazsın. Herkes elindeki imkanlarını en iyi şekilde kullanmalı.
Bu arada ailenin maddi durumu varsa, X bir devlet üniversitesinde okuyacağına, Koçta, Sabancı da oku elbet. Tabii ki imkanları da, verdikleri eğitim de daha iyi.
Gerçekten kıskanmıyorum.Az önce bir yorumda da yazdım.Kıskansaydım benden zeki-güzel-zengin bir sürü arkadaşım var onları kıskanırdım diye.Ben onları sadece bulunduğu hayat koşullarını anlatmak için yazdım.Yani rahat olduğunu gibi.

ben de oldum olası adaletsizliğe içten içe içerleyen biriyim

ben 18 yaşındayken yani yıllar önce =) öss ye hazırlanıyodum dersane parasını ödeyemediğim için dersaneden kovulmuştum

kuzenimeyse 18 yaş hediyesi olarak araba alınmıştı

şimdiki durumumuza gelince ikimizde 32 yaşındayız güzel bir kariyerim var çok şükür ev kiramı faturalarımı kimseden 1 kuruş almadan ödeyebiliyorum kendi ayaklarımın üstünde duruyorum kimseye muhtaç değilim

kuzenimse normal bir işte çalışıyo annesi babası destek olmazsa mümkün değil geçinemez ailesi bir yandan destek olurken bir yandan laf sokmayı huzur bozmayı ihmal etmiyo kaç yaşına geldin hala bizden para alıyosun diye

umarım vermek istediğim mesajı almışsındır =))

İyi de herkese yazılan hayat farklı, kuzeninde o hayatı yaşıyor. Düşünsene sen kendi emeklerinle çalışıp kazanacaksın. Yapacak birşey yok herkes kendi nasibini yiyo işte.. Ortada bi adaletsizlik yok o kendi kaderini sen de kendi kaderini yaşıyorsun..Her zorluğun ardından bi kolaylık vardır unutma daha yaşın genç.

Konu sahibi, sen boşver bu yazılara çok da takılma. Belki kuzenini bizzat tanısalar bir psikolog olarak onu tercih etmeyecekler bile. Bu forumda peşin hükümlü yorumlar sıkça yapılıyor.

Yani herkes "kıskanıyorsun" demiş de çok garipsiyorum ben. Bunun neresi kıskanmak? O zaman torpille sınavlarda önümüze geçen insanları da eleştirince "kıskanıyor" mu oluyoruz? Özel okullar bir taban puanı, sıralama sınırlaması vb. bir eleme kuralı getirilmediği sürece apaçık adaletsizliktir.
Gerçekten anlatmak istediğim bu kimse anlamak istemiyor.Ben sadece birazcık isyankar ve haksızlığa gelemeyen biri olmuşum :KK70: Diyorum ki kuzenim çalışarak gitseydi o okula en çok sevinen ben olurdum.İster inanın ister inanmayın kuzenimi son hafta edebiyata ben çalıştırdım.Ona başarılar dilerken bana senin hakkını nasıl ödeyeceğim dedi.Eğer söylediklerim yalansa şurdan şuraya gitmek nasip olmasın.

Gerçekten kıskanmıyorum.Az önce bir yorumda da yazdım.Kıskansaydım benden zeki-güzel-zengin bir sürü arkadaşım var onları kıskanırdım diye.Ben onları sadece bulunduğu hayat koşullarını anlatmak için yazdım.Yani rahat olduğunu gibi.
Tamam canım, sen şu an elindeki imkanlarla en iyisi için çalışmaya devam et. Umarım güzel günler seni de bekliyordur.
Yeter ki sağlık olsun; çalışmak, bir şey elde etmek için emek harcamak da güzel.
Keşke şu günkü aklımla yeniden 17 olsam; seni bekleyen kocaman bir gelecek var. Şimdi sınavdı stresti, bunalıyor olabilirsin, ama güzel heyecanlar bunlar aslında. Yeni bir başlangıç umudu veren her yol güzeldir.

Gerçekten anlatmak istediğim bu kimse anlamak istemiyor.Ben sadece birazcık isyankar ve haksızlığa gelemeyen biri olmuşum :KK70: Diyorum ki kuzenim çalışarak gitseydi o okula en çok sevinen ben olurdum.İster inanın ister inanmayın kuzenimi son hafta edebiyata ben çalıştırdım.Ona başarılar dilerken bana senin hakkını nasıl ödeyeceğim dedi.Eğer söylediklerim yalansa şurdan şuraya gitmek nasip olmasın.
Ben seni gayet iyi anlıyorum ve "kaderdir" diyip geçecek kadar teslimiyetçi de değilim. Bu yorumlar emeğin itibarsızlaştırılmasının kanıksanmasından başkaca bir şey ifade etmiyor. İnsanlar sınavların kurnazlıklarla by-pass edilmesine o denli alışmışlar ki bunu sindirmek için çeşitli savunmalar geliştirmişler: "O senin kuzenin", "Sen olsan yapmaz mısın?", "Sen kendi işine bakardın çok akıllı olsan"... Adaletsizlik, adaletsizlikten kısmen faydalananlar için bile itiraz edilmesi gereken bir olgudur.

Sen konunu bir oku istersen sadece kuzenini anlattın bize.
Kıskandığını düşünen bir tek ben değilim.
Benim ilk mesajımı da oku sana insanları boş verip kendi geleceğine odaklanmanı söyledim.
Hayat senin nasıl yaşayacağın sana kalmış istersen dünya adaletsiz diye isyan etmeye devam et istersen toparlan geleceğini en güzel şekilde inşa et.
Şahsen ben 2.sini yapmanı diliyorum. Hakkında hayırlısı.
İşte bu yorumunuzu beğendim.Teşekkür ederim.Ben yalnızca onun yaşadığı hayat şartlarını bilin de ona göre yorum yapın diye anlattım.Kıskandığımı düşünüyorsunuz ama bundan önceki milyonlarca (biraz abartı oldu ama olsun :KK70: ) yorumda da anlattım.Kıskansaydım : En yakın arkadaşım A.yı kıskanırdım.Çok güzel bir kız.Kıskansaydım Z. kıskanırdım babası bankacı mükemmel bir evleri var.Kıskansaydım K. yı kıskanırdım matematiği çok iyi diye.Ama hiçbirini kıskanmıyorum kuzenimi de.Tek farkları bu saydığım arkadaşlarım özel üniversitede paralı okusalar çok sevinirim.Benim gibi çok emek verdiler çünkü.Ama kuzenim emek vermedi.Ben buna isyan ettim sadece.Birilerini kıskanmakla hayat devam etmez.Siz beni anlamadınız anlamak istemediniz belki de.Elbette paralı okumak kötü bir şey değil.Öyle okuyan insanlar için de seviniyorum.Ama emek çok farklıı.Siz yaşamadınız bu olayı belki de.Bilemiyorum.Ama ben zaten çalışan biriyim.Yalnızca bugün bize geldiler ve ben birazcık atarlandım.O yüzden.Yoksa öyle biri olsaydım psikoloji okumak istemezdim.Ayrıca siz böyle diyorsunuz ama kuzenimin annesi bile benim gibi düşünüyor.

Haha :KK70: Tokat gibi bir cevap olmuş.Çok haklısınız.Ama insan sürekli kendinden kötüleri görerek yaşayamıyor işte.Şükürler olsun sağlığım yerinde.Allah olmayanlara yardım etsin.Birazdan başlıyorum tekrardan iki saattir burdayım testlerim duruyor :KK70:

hak ettin biraz :KK53:

bir şeyler daha ekleyeyim;
kuzenim özel kolejde liseyi okudu. tam o sırada ailesinin maddi durumu bozuldu. lise sonda kuzenim ders çalışırken yakın arkadaşları özel ünv.e gideceklerinden gezip tozuyorlarmış. benimle konuşurken anlattı. bende ona "sen bu sene ders çalışmazsan seneye onlar ünvde gezerken, nette şurdayız burdayız diye foto paylaşırken, sen evde oturup ünv.e girmek için uğraşacaksın" dedim. sana da aynı şeyi yazıyorum. hadi doğru derse...

ha bu arada o sene kuzenim ünvi kazandı. şimdi o da foto paylaşıyor:KK53:

Hayat bazılarının kucağına bırakır, bazılarını da peşinden koşturur.. işin kötü tarafı nasıl başlarsan da öyle gidiyor gibi gibi gibi :KK53:

İnsan zindanda olsa, mutlu olmak istediğinde o zindan saray olur. İnsan sarayda doğsa da mutlu olmak istemedikten sonra saray bile zindan olur... Elindeki imkanlarla mutlu olmaya bak... Sabret, azmet güzel günler yakındır :KK66:

ben de oldum olası adaletsizliğe içten içe içerleyen biriyim

ben 18 yaşındayken yani yıllar önce =) öss ye hazırlanıyodum dersane parasını ödeyemediğim için dersaneden kovulmuştum

kuzenimeyse 18 yaş hediyesi olarak araba alınmıştı

şimdiki durumumuza gelince ikimizde 32 yaşındayız güzel bir kariyerim var çok şükür ev kiramı faturalarımı kimseden 1 kuruş almadan ödeyebiliyorum kendi ayaklarımın üstünde duruyorum kimseye muhtaç değilim

kuzenimse normal bir işte çalışıyo annesi babası destek olmazsa mümkün değil geçinemez ailesi bir yandan destek olurken bir yandan laf sokmayı huzur bozmayı ihmal etmiyo kaç yaşına geldin hala bizden para alıyosun diye

umarım vermek istediğim mesajı almışsındır =))
Şu anda kendi ayaklarınızda duran genç bir bayansınız.İnanın sizin söyledikleriniz benim için çok önemli.Geçmişte dershaneden kovulmuşsunuz ama yılmamışsınız.Bu söyledikleriniz bana güç verdi.
Elbette kuzenim o benim çocukluğum onunla geçti.Çok seviyorum onu.Ama biraz içerledim işte. :KK43: Yoksa onun böyle bir duruma gelmesini istemem ama yalnızca ben değil ailemdeki çoğu kişi benim gibi düşünüyor.
Sizi güçlülüğünüz için tebrik ederim yorumunuz için de çok sağolun.Mesajınızı aldım.Sağlıcakla kalın.:KK36:

İşte bu yorumunuzu beğendim.Teşekkür ederim.Ben yalnızca onun yaşadığı hayat şartlarını bilin de ona göre yorum yapın diye anlattım.Kıskandığımı düşünüyorsunuz ama bundan önceki milyonlarca (biraz abartı oldu ama olsun :KK70: ) yorumda da anlattım.Kıskansaydım : En yakın arkadaşım A.yı kıskanırdım.Çok güzel bir kız.Kıskansaydım Z. kıskanırdım babası bankacı mükemmel bir evleri var.Kıskansaydım K. yı kıskanırdım matematiği çok iyi diye.Ama hiçbirini kıskanmıyorum kuzenimi de.Tek farkları bu saydığım arkadaşlarım özel üniversitede paralı okusalar çok sevinirim.Benim gibi çok emek verdiler çünkü.Ama kuzenim emek vermedi.Ben buna isyan ettim sadece.Birilerini kıskanmakla hayat devam etmez.Siz beni anlamadınız anlamak istemediniz belki de.Elbette paralı okumak kötü bir şey değil.Öyle okuyan insanlar için de seviniyorum.Ama emek çok farklıı.Siz yaşamadınız bu olayı belki de.Bilemiyorum.Ama ben zaten çalışan biriyim.Yalnızca bugün bize geldiler ve ben birazcık atarlandım.O yüzden.Yoksa öyle biri olsaydım psikoloji okumak istemezdim.Ayrıca siz böyle diyorsunuz ama kuzenimin annesi bile benim gibi düşünüyor.

Sen kendini çok güzel ifade ediyorsun aslında ama hayata biraz yanlış yerden bakıyorsun bunu da yaşına veriyorum.
(Bunu kötü anlamda söylemedim :KK53:)
Azimli bir kıza benziyorsun tuttuğunu koparacağın günler uzak değil. Çalışmaya devam.

Sen kendini çok güzel ifade ediyorsun aslında ama hayata biraz yanlış yerden bakıyorsun bunu da yaşına veriyorum.
(Bunu kötü anlamda söylemedim :KK53:)
Azimli bir kıza benziyorsun tuttuğunu koparacağın günler uzak değil. Çalışmaya devam.
Uzlaştık sonunda :KK70: Tamam şimdi çalışmaya gidiyorum.Sağolun yorumlarınız için.Sağlıcakla kalın Hoppa:KK31:

Ben seni gayet iyi anlıyorum ve "kaderdir" diyip geçecek kadar teslimiyetçi de değilim. Bu yorumlar emeğin itibarsızlaştırılmasının kanıksanmasından başkaca bir şey ifade etmiyor. İnsanlar sınavların kurnazlıklarla by-pass edilmesine o denli alışmışlar ki bunu sindirmek için çeşitli savunmalar geliştirmişler: "O senin kuzenin", "Sen olsan yapmaz mısın?", "Sen kendi işine bakardın çok akıllı olsan"... Adaletsizlik, adaletsizlikten kısmen faydalananlar için bile itiraz edilmesi gereken bir olgudur.
Mükemmel bir cevap vermişsiniz.Favorilere ekledim.Sağolun yorumunuz için.Benim gibi düşünen birinin olması beni mutlu etti.:KK39:

Şu anda kendi ayaklarınızda duran genç bir bayansınız.İnanın sizin söyledikleriniz benim için çok önemli.Geçmişte dershaneden kovulmuşsunuz ama yılmamışsınız.Bu söyledikleriniz bana güç verdi.
Elbette kuzenim o benim çocukluğum onunla geçti.Çok seviyorum onu.Ama biraz içerledim işte. :KK43: Yoksa onun böyle bir duruma gelmesini istemem ama yalnızca ben değil ailemdeki çoğu kişi benim gibi düşünüyor.
Sizi güçlülüğünüz için tebrik ederim yorumunuz için de çok sağolun.Mesajınızı aldım.Sağlıcakla kalın.:KK36:

yılma gibi bile bir lüksüm bile yoktu çünkü tek kurtuluşum okumaktı

ben seni çok iyi anladım anca yaşayan anlar zaten

bende kuzenimi çok severim hep iyi mutlu olsun isterim kıskanmakla ilgilisi yok bunun

ah ah benimde en büyük derdim malesef ki bu ülkede durumu kötü olan bu söylediklerini yaşamak zorunda. benimde tanıdığım bir kaç kişi var ben hayatımda dershane yüzü görmedim babamın durumu dolayısıyla ama şuan ekmek yediğim bir işe sahibim dişimle tırnağımla bu günlere geldim çok şükür ama onlar öylemi 4 sınıftan ortaokul sona kadar dershaneye gitti lisede okul tutturamadı özel sağlık mesleğe hemde benim aşık olduğum acil tıp mesleğine gitti. ordan mezun olup 2 sene okudu şuan 3500 tl maaş alıyor özelde. sonra bir tanıdığım 4 sene sosyal bilgiler öğrt. okudu atanamadı babası bastırdı parayı 4 senelik hemşirelik okuyor. bizim suçumuz neydi babamızın durumu yok diye hayallerimizden niye vazgeçmek zorunda kaldık???? rabbimin hikmetinden sual olunmaz ama çok adaletsiz bir dünyadayız. ama sen hayallerine bir adım yakınsın gayret et adaleti yık bakalım canım

ilkokuldan sonra okuma şansı olmayıp orta-lise yi dışardan bitirip şimdi de dışarıdan uni. bitirmek üzere olan, üstüne de üç dil öğrenen ben senden daha şanssızdım sevgili genç arkadaşım.
şimdi ise allaha şükür kimseye muhtac olmadan gecinip gidiyorum. ve geldiğim yere de ailem dahil kimsenin desteği olmadan çok çok fazla emek vererek geldiğim için de kendimle gurur duyuyorum ve elimdekilerin kıymetini bilmeye çalışıyorum.
herşey önüme altın tepsi ile sunulsa idi zor günlerimde toparlayamayabilirdim ama ben zorluklardan geldiğim için kıymet bildim.
emin ol sen de öyle olacaksın.
boşver kuzenini de derslerine odaklan sen bakalım :)))

Merhaba arkadaşlar.Biraz sonra yazacaklarımı belki çok anlamsız bulabilirsiniz.Yalnızca içimi döküp rahatlamak ve sizlerden ne yapabileceğim konusunda yardım almak istiyorum.17 yaşındayım ve yaklaşık bir ay sonra üniversite sınavına gireceğim.Benim sorunum hayatın bu kadar adaletsiz oluşu.Gerçekten bazı şeyleri sin-di-re-mi-yo-rum.Hayata kızgınım hem de çok.Benim bir kuzenim var kızlar.Ben ortaokulda sbs diyerek kendimi parçalarken o yalnızca süsüne püsüne önem verdi ve hiç çalışmadı.Ardından spor lisesine gitti.Ben de Anadolu Lisesine.(Yanlış anlaşılmasın lütfen burda kimseyi küçümsemiyorum.Sonuçta ben de sporda yeteneksizim.Toptan korkarım bi kere :KK70:) Ardından lisede ben aman okul sınavlarım aman ortalamam diyerek inekledim.O ise yine aynı şekilde devam etti.Geçen sene lys'ye ikinci kez hazırlandı ve şu anda özel bir üniversitede paralı olarak psikoloji okuyor.(yalnızca son senesine çalıştı onda da çok az) Nitekim o kadar rahat bir hayat yaşıyor ki ailesinin durumu çok iyi değil.Karı-koca emekliler yalnızca sırf kızlarını okutabilmek için senelik 18.000 tl masraf ediyorlar.Haftada bir iki gün okulu var.Dersleri de kolay.Yine aynı rahatlıkla devam ediyor.Bense nerdeyse 5.sınıftan beri geleceğim için çalışıyorum.Ve bu sene de puanlarım pek iyi değil.Edebiyatım çok iyi ama matematiğim kötü maalesef.Bugün bize geldiler bir ona bakıyorum bir de kendime.Süslenmiş püslenmiş,elinde bilmem kaç milyarlık telefonu paso instagrama fotoğraf yüklüyor.Ben de posuruk saçlarımla tek yaptığım iş olan ders çalışmayı sürdürüyorum.Kendimi resmen yemeğe verdim :KK43: Kuzenimle bu olaylar olmadan önce çok samimiydim.Ama artık olamıyorum.Kendimi çok zorluyorum ama onlar geldiğinde birden sinirli ve karamsar birine dönüşüyorum.Bu da yetmiyormuş gibi psikoloji-sosyoloji çift ana dal programlarını araştırıyorum.Onda da bir sürü problem çıkıyor.Durum böyle kızlar.Belki beni yargılayacak o senin kuzenin kendine gel diyerek kızacaksınız.Ama iş hiç de öyle olmuyor.Artık eskisi gibi çalışasım da umudum da yok.Şimdi soruyorum size hayat neden bu kadar adaletsiz ?
hayat adaletsiz derken, esitlik isteyen bi bakistan cok 'neden onun elindekiler bende degil' kiskancligi ve hinci sezdim.. kusura bakma.. hem alttan alta da, o haketmiyodu ben hakediyodum dusuncesi hakim sende.. kime gore haketmiyo veya sen neye gore hakediyosun?
+ herkesin hayati ve imtihani farkli.. kiyas yaparsan sadece kendini uzersin.. hem illa kiyas yapacaksan, senden zorda olanlari dusun..

Onunla birlikte büyüdük.Ne kadar çalıştığını ben biliyorum.Bilmediğim insan için öyle bir yorum yapmam zaten.Özel üniversite konusuna gelirsek bir insan emek harcayıp da yapamadıysa isterse Koçta okusun gram bir şey söylemem.Ama yatıp yatıp sonra (yalnızca ben değil) binlerce insanın emeğinin önüne geçerse bal gibi de yargılarım.Kuzenim okumak için hiçbir çaba göstermedi benim kızdığım bu.Elbette kendi hayatıma döneceğim ama onu gördükçe ister istemez kendimle kıyaslıyorum.Çalışıp da özel üniversitede okuyan herkese başarılar dilerim.Çalışıp da...
ister calisir girer ister calismaz girer.. insanlari yargilama hakkini nerden aliyorsunki? dusuk puanla girilebiliyosa, bu hak verildiyse sistem tarafindan, ister onu tercih eder ister bunu.. dusunce yapin ne kadar ilginc.. senin hakkini gasp eden yok ortada..
not: ozelde okumadim, iyi bi devlet universitesinde okudum hatta Allah'in izniyle.. yani yarasi var gocundu sanma diye ekledim..

X