Hayat neden bu kadar adaletsiz ?

Hangi cümleden bunu çıkardınız çok merak ettim.Zira bi Ahmet Haşim şiiri değil o yazdıklarım kendinize göre yorumlayabilesiniz.
Tamam canım kuzenin tembel baba parası yiyen işe yaramaz bir insan.
Sen de dünyanın en mükemmel insanısın bir gün hak ettiğin yere mutlaka gelirsin merak etme.
Çünkü benim her zaman savunduğum bir düşünce var.
Hepimiz seçimlerimizi yaşıyoruz.

Bende bu adaletsizlikten şanslı olanlardanım sanırım :KK48: Ev arkadaşlarım deli gibi vizelere finallere çalışırken ben yatardım ama hem sınav notlarım yüksekti hem de okulumu bölüm 3. sü olarak bitirdim. Belki arkadaşlarım da benim hakkımda sizin düşündüğünüz gibi düşünmüşlerdir ama elimde olan bişey değildi
Haha yok canım.Bu zekadır.Doğuştandır.Birilerine neden benden zeki diye kızacak halim yok.Belki onlarda öyle düşünüp işi dalgaya vurmuş olabilirler.Mesela ben saatlerce çalıştığım sınavdan zayıf almıştım arkadaşım çalışmadan çok iyi almıştı günlerce gülmüştük :KK70:

Sen de dünyanın en mükemmel insanısın bir gün hak ettiğin yere mutlaka gelirsin merak etme.
Gerçekten 29 yaşında olduğunuza emin misiniz ? Karşımda daha olgun birini beklerdim.DEDİĞİM ŞUDUR Kİ BENİM KIZDIĞIM KUZENİM DEĞİL A-DA-LET-SİZ DÜ-ZEN !! Babanızı siz seçtiniz sanırım.

Cümleyi bekliyorum ?

Gerçekten 29 yaşında olduğunuza emin misiniz ? Karşımda daha olgun birini beklerdim.DEDİĞİM ŞUDUR Kİ BENİM KIZDIĞIM KUZENİM DEĞİL A-DA-LET-SİZ DÜ-ZEN !! Babanızı siz seçtiniz sanırım.
Benim yaşıma geldiğinde bir daha görüşelim.
Zira adaletsiz düzeni değil sabahtır kuzenini tartışıyoruz.
Ben zaten bu ülkede adalet olduğuna inanmayan bir insanım.

Kuzenin bakimsiz olsa dersleri zayif olsa mutlumu olacaksin.
Kiskancligini yasina veriyorim.hayat tercihlerden ibarettit.belkide onun sinavi cok farkli olacaktir.lutfen kendine gel.yemeyi birak.derslerine devam et..ozel unv okumak ile devlet unv okumak bir degil..
Manevi rahatligini yasayacaksin.
Bikere sen dolusun bilgilerinle.kendinde olanlarin farkina var.
Sinavini dusun.hayat adaletsiz degil bence.secimlerden ibaret...
Sunu bil verilen hic bir emek bosa degildir.
Sen ic tohumu ekilmis bir agacin meyvesiz ciceksiz kaldigini gordunmu.
Emek ekmektir nimettir.
Bazilari aileden sansli olur...maddi sikinti ceker bazilari cekmez...nen nekarken cok rahat hayatim oldu simdi evliyim borc sikintimiz var ama buda gececek.
Hicbizaman borcsuz olanlari kiskanmadim.bian once kendine gel.
Unutma hayatta birilerine bakarak yurursen surekli toslarsin cakilirsin.onune gelecegine bak

şöyle düşün hayatta sadece kırmızı gül olsaydı sence o çiçek sevilir miydi. sıradan bir şey olurdu. o nedenle yer şey renk renk yaratılmış.

bu gibi nedenle herkesin durumu, alabilecekleri farklı...

sen okuluna kilometrelerce yürüyerek gitmiyorsun, ders çalışırken odan da vardır. yemeğini annen önüne getiriyordur. senden beklentileri de yoktur üstelik. elin ayağın sağlam sağlığın yerindedir. bırak kuzenin öle olsun.

senin başarın daha tatlı olur şimdi.

dertleneceğine otur dersine çalış....

Evet hayat adaletsiz, bu konuda sana katılıyorum, biri aclik sefalet icinde dogustan buyuk fiziksel engellerle ya da omur boyu cekecegi hastaliklarla dogar, digeri medeniyetin gobeginde dertsiz tasasiz saglikli zengin bir hayat surdurur.

Ama eger hayatin boyunca mutlu olmak istiyorsan ilk is olarak hayatini baskalarinin hayatlariyla kiyaslamayi birakmalisin. Sen kuzenine bakar hayatini sanssiz bulursun, o amerikada okuyan son model arabasiyla gezene bakar kendini adaletsizligin dibinde gorur, bu is sonsuza kadar gider... her zaman seninkinden daha iyi hayatlar olacak unutma, senin elinden gelen tek sey kendi hayatini olabildigince iyi ve guzel yasamak. Bunun icin de once kendine kendi gelecegine odaklan.

Merhaba arkadaşlar.Biraz sonra yazacaklarımı belki çok anlamsız bulabilirsiniz.Yalnızca içimi döküp rahatlamak ve sizlerden ne yapabileceğim konusunda yardım almak istiyorum.17 yaşındayım ve yaklaşık bir ay sonra üniversite sınavına gireceğim.Benim sorunum hayatın bu kadar adaletsiz oluşu.Gerçekten bazı şeyleri sin-di-re-mi-yo-rum.Hayata kızgınım hem de çok.Benim bir kuzenim var kızlar.Ben ortaokulda sbs diyerek kendimi parçalarken o yalnızca süsüne püsüne önem verdi ve hiç çalışmadı.Ardından spor lisesine gitti.Ben de Anadolu Lisesine.(Yanlış anlaşılmasın lütfen burda kimseyi küçümsemiyorum.Sonuçta ben de sporda yeteneksizim.Toptan korkarım bi kere :KK70:) Ardından lisede ben aman okul sınavlarım aman ortalamam diyerek inekledim.O ise yine aynı şekilde devam etti.Geçen sene lys'ye ikinci kez hazırlandı ve şu anda özel bir üniversitede paralı olarak psikoloji okuyor.(yalnızca son senesine çalıştı onda da çok az) Nitekim o kadar rahat bir hayat yaşıyor ki ailesinin durumu çok iyi değil.Karı-koca emekliler yalnızca sırf kızlarını okutabilmek için senelik 18.000 tl masraf ediyorlar.Haftada bir iki gün okulu var.Dersleri de kolay.Yine aynı rahatlıkla devam ediyor.Bense nerdeyse 5.sınıftan beri geleceğim için çalışıyorum.Ve bu sene de puanlarım pek iyi değil.Edebiyatım çok iyi ama matematiğim kötü maalesef.Bugün bize geldiler bir ona bakıyorum bir de kendime.Süslenmiş püslenmiş,elinde bilmem kaç milyarlık telefonu paso instagrama fotoğraf yüklüyor.Ben de posuruk saçlarımla tek yaptığım iş olan ders çalışmayı sürdürüyorum.Kendimi resmen yemeğe verdim :KK43: Kuzenimle bu olaylar olmadan önce çok samimiydim.Ama artık olamıyorum.Kendimi çok zorluyorum ama onlar geldiğinde birden sinirli ve karamsar birine dönüşüyorum.Bu da yetmiyormuş gibi psikoloji-sosyoloji çift ana dal programlarını araştırıyorum.Onda da bir sürü problem çıkıyor.Durum böyle kızlar.Belki beni yargılayacak o senin kuzenin kendine gel diyerek kızacaksınız.Ama iş hiç de öyle olmuyor.Artık eskisi gibi çalışasım da umudum da yok.Şimdi soruyorum size hayat neden bu kadar adaletsiz ?
kıyamam ne kadar tatlı bı genc kızsın ya sen bayıldım bak ne guzel kendın farkındasın engel olamıyosun ister istemez kıskanclık oluyor..bende tırnaklarımla kazıyarak kazananlardanım unı yı mezun olana kadar nefes almadan calıstım 23 yasında mezun oldum sonra hayatın tadını cıkarmaya basladım merak etme bu calıstıkların sana bonus olarak gelecek bu sene olmassa seneye kazanrsın daha cok kucuk yasın tatlım canını sıkıp demoralize olmamalısın .

Kuzenin bakimsiz olsa dersleri zayif olsa mutlumu olacaksin.
Kiskancligini yasina veriyorim.hayat tercihlerden ibarettit.belkide onun sinavi cok farkli olacaktir.lutfen kendine gel.yemeyi birak.derslerine devam et..ozel unv okumak ile devlet unv okumak bir degil..
Manevi rahatligini yasayacaksin.
Bikere sen dolusun bilgilerinle.kendinde olanlarin farkina var.
Sinavini dusun.hayat adaletsiz degil bence.secimlerden ibaret...
Sunu bil verilen hic bir emek bosa degildir.
Sen ic tohumu ekilmis bir agacin meyvesiz ciceksiz kaldigini gordunmu.
Emek ekmektir nimettir.
Bazilari aileden sansli olur...maddi sikinti ceker bazilari cekmez...nen nekarken cok rahat hayatim oldu simdi evliyim borc sikintimiz var ama buda gececek.
Hicbizaman borcsuz olanlari kiskanmadim.bian once kendine gel.
Unutma hayatta birilerine bakarak yurursen surekli toslarsin cakilirsin.onune gelecegine bak
Hayır tabii ki.Çalışıp da kazanmış olsa mutlu olacaktım.Kıskanmıyorum.Çünkü kendi sahip olduklarım için de çok mutluyum.Sağlığım,ailem,bazı iyi olduğum dersler,hobilerim falan.Dıışardan kıskanıyormuşum gibi duruyor.Ama eğer kıskansaydım Boğaziçinde okuyanları kıskanırdım.Bakın dilimde tüy bitti.Ben emeksiz yemeğe kızıyorum.Yoksa birisi benden zengin,güzel,zeki diye asla kıskanmam.Ben öyle biri olsaydım önce bir psikoloğa görünürdüm.Dediğim gibi sınavlarım iyi gitmiyor pek.Sene sonunda o kadar çalışan ben kazanamazsam ve çalışmayan kazandı diye kızıyorum.Yoksa insanları sahip oldukları için asla kıskanmam.En yakın arkadaşım çok güzel ama onu kıskanmıyorum.Okuldaki arkadaşlarımdan Z. çok zengin bir kız babası bankacı kıskanmıyorum.K. matematiği süper kıskanmıyorum.B. okuldaki öğretmenler tarafından çok seviliyor kıskanmyorum.Hepsi de çok çalışıyor isterlerse özel üniversitede okusunlar gram ses,m çıkmaz.Çünkü çok çalışıyorlar benim gibi.Ben çalışmayıp yapana kızıyorum hepsi bu.
Diğer yazdıklarınız için teşekkür ederim.Hepsi de doğru sözler.

kıyamam ne kadar tatlı bı genc kızsın ya sen bayıldım bak ne guzel kendın farkındasın engel olamıyosun ister istemez kıskanclık oluyor..bende tırnaklarımla kazıyarak kazananlardanım unı yı mezun olana kadar nefes almadan calıstım 23 yasında mezun oldum sonra hayatın tadını cıkarmaya basladım merak etme bu calıstıkların sana bonus olarak gelecek bu sene olmassa seneye kazanrsın daha cok kucuk yasın tatlım canını sıkıp demoralize olmamalısın .
Nadir olarak üstüme gelmeyenlerdensiniz.Çok sağolun :KK68: Sanırım siz de benim yaşadıklarımdan az çok geçtiniz ki anlayabildiniz.Size ne kadar teşekkür etsem az.Umarım benim de öyle olur.Sağlıcakla kalın :KK68:

şöyle düşün hayatta sadece kırmızı gül olsaydı sence o çiçek sevilir miydi. sıradan bir şey olurdu. o nedenle yer şey renk renk yaratılmış.

bu gibi nedenle herkesin durumu, alabilecekleri farklı...

sen okuluna kilometrelerce yürüyerek gitmiyorsun, ders çalışırken odan da vardır. yemeğini annen önüne getiriyordur. senden beklentileri de yoktur üstelik. elin ayağın sağlam sağlığın yerindedir. bırak kuzenin öle olsun.

senin başarın daha tatlı olur şimdi.

dertleneceğine otur dersine çalış....
Haha :KK70: Tokat gibi bir cevap olmuş.Çok haklısınız.Ama insan sürekli kendinden kötüleri görerek yaşayamıyor işte.Şükürler olsun sağlığım yerinde.Allah olmayanlara yardım etsin.Birazdan başlıyorum tekrardan iki saattir burdayım testlerim duruyor :KK70:

Güzel kardeşim öyle bir anlatmışsın ki kuzeni, sonra kıskanmıyorum desen kim inanır?

Elinde kaç milyarlık telefonu, işi gücü instagramda beni kim beğendiymiş. Özel okula gidiyormuş. O nasıl okulmuş da sadece hafta da 1-2 gün dersi oluyormuş? Sonuçta aynı krediyi tamamlamak lazım. 10 yılda bitmez o okul.
Derslerininin kolay olduğunu nereden biliyorsun?

Neyse, böyle başkalarına takılırsan, kendi potansiyelini kullanamazsın. Herkes elindeki imkanlarını en iyi şekilde kullanmalı.
Bu arada ailenin maddi durumu varsa, X bir devlet üniversitesinde okuyacağına, Koçta, Sabancı da oku elbet. Tabii ki imkanları da, verdikleri eğitim de daha iyi.

Benim yaşıma geldiğinde bir daha görüşelim.
Zira adaletsiz düzeni değil sabahtır kuzenini tartışıyoruz.
Ben zaten bu ülkede adalet olduğuna inanmayan bir insanım.
Ben bu konuda nasıl bir bakış açısına sahip olmam gerektiğine dair büyüklerimden fikir almak istedim.Kuzenimi ortaya atan sizdiniz.Bakınız :
Ortada kendine güvenli bir kuzen duruyor.
Ayrıca bana kötü sözler söyleyen de sizdiniz.Bakınız:
Senin kıskançlıktan için kararmış.
Bunları söyleyen 29 yaşında genç bir bayan.Bense size asla kötü şeyler söylememeye çalıştım.Ve sizi sizin aksinize hiç yargılamadım.Bunları yapan da 17 yaşında tecrübesiz bir kız.
Ben kuzenim kötü falan demedim.Yalnızca ne yapmalıyım nasıl bir bakış açım olmalı düzen çok adaletsiz falan dedim.Bu da benim kıskanç değil de isyankar olduğumu gösterir.
Ben bu yaşımda olgun düşünmeye çalışıyorum.Karşımdakine kötü söz söylememeye.Olur isterseniz bir de 29 yaşımdaki halimle görüşelim.Sağlıcakla kalın.

Merhaba arkadaşlar.Biraz sonra yazacaklarımı belki çok anlamsız bulabilirsiniz.Yalnızca içimi döküp rahatlamak ve sizlerden ne yapabileceğim konusunda yardım almak istiyorum.17 yaşındayım ve yaklaşık bir ay sonra üniversite sınavına gireceğim.Benim sorunum hayatın bu kadar adaletsiz oluşu.Gerçekten bazı şeyleri sin-di-re-mi-yo-rum.Hayata kızgınım hem de çok.Benim bir kuzenim var kızlar.Ben ortaokulda sbs diyerek kendimi parçalarken o yalnızca süsüne püsüne önem verdi ve hiç çalışmadı.Ardından spor lisesine gitti.Ben de Anadolu Lisesine.(Yanlış anlaşılmasın lütfen burda kimseyi küçümsemiyorum.Sonuçta ben de sporda yeteneksizim.Toptan korkarım bi kere :KK70:) Ardından lisede ben aman okul sınavlarım aman ortalamam diyerek inekledim.O ise yine aynı şekilde devam etti.Geçen sene lys'ye ikinci kez hazırlandı ve şu anda özel bir üniversitede paralı olarak psikoloji okuyor.(yalnızca son senesine çalıştı onda da çok az) Nitekim o kadar rahat bir hayat yaşıyor ki ailesinin durumu çok iyi değil.Karı-koca emekliler yalnızca sırf kızlarını okutabilmek için senelik 18.000 tl masraf ediyorlar.Haftada bir iki gün okulu var.Dersleri de kolay.Yine aynı rahatlıkla devam ediyor.Bense nerdeyse 5.sınıftan beri geleceğim için çalışıyorum.Ve bu sene de puanlarım pek iyi değil.Edebiyatım çok iyi ama matematiğim kötü maalesef.Bugün bize geldiler bir ona bakıyorum bir de kendime.Süslenmiş püslenmiş,elinde bilmem kaç milyarlık telefonu paso instagrama fotoğraf yüklüyor.Ben de posuruk saçlarımla tek yaptığım iş olan ders çalışmayı sürdürüyorum.Kendimi resmen yemeğe verdim :KK43: Kuzenimle bu olaylar olmadan önce çok samimiydim.Ama artık olamıyorum.Kendimi çok zorluyorum ama onlar geldiğinde birden sinirli ve karamsar birine dönüşüyorum.Bu da yetmiyormuş gibi psikoloji-sosyoloji çift ana dal programlarını araştırıyorum.Onda da bir sürü problem çıkıyor.Durum böyle kızlar.Belki beni yargılayacak o senin kuzenin kendine gel diyerek kızacaksınız.Ama iş hiç de öyle olmuyor.Artık eskisi gibi çalışasım da umudum da yok.Şimdi soruyorum size hayat neden bu kadar adaletsiz ?

benden sana abla nasihatı iyi bir iş gelecek istiyorsan dil öğren ingilizce ile başla italynca rusça vs seminerlere katıl swertifikalar al bol bol güzel bir cv olsun elinde geleceğin için o sağlıklı bir psikolog olamıcak bildiğin paralı psiko olcak

Yani herkes "kıskanıyorsun" demiş de çok garipsiyorum ben. Bunun neresi kıskanmak? O zaman torpille sınavlarda önümüze geçen insanları da eleştirince "kıskanıyor" mu oluyoruz? Özel okullar bir taban puanı, sıralama sınırlaması vb. bir eleme kuralı getirilmediği sürece apaçık adaletsizliktir.

Ben bu konuda nasıl bir bakış açısına sahip olmam gerektiğine dair büyüklerimden fikir almak istedim.Kuzenimi ortaya atan sizdiniz.Bakınız :
Ortada kendine güvenli bir kuzen duruyor.
Ayrıca bana kötü sözler söyleyen de sizdiniz.Bakınız:
Senin kıskançlıktan için kararmış.
Bunları söyleyen 29 yaşında genç bir bayan.Bense size asla kötü şeyler söylememeye çalıştım.Ve sizi sizin aksinize hiç yargılamadım.Bunları yapan da 17 yaşında tecrübesiz bir kız.
Ben kuzenim kötü falan demedim.Yalnızca ne yapmalıyım nasıl bir bakış açım olmalı düzen çok adaletsiz falan dedim.Bu da benim kıskanç değil de isyankar olduğumu gösterir.
Ben bu yaşımda olgun düşünmeye çalışıyorum.Karşımdakine kötü söz söylememeye.Olur isterseniz bir de 29 yaşımdaki halimle görüşelim.Sağlıcakla kalın.
Sen konunu bir oku istersen sadece kuzenini anlattın bize.
Kıskandığını düşünen bir tek ben değilim.
Benim ilk mesajımı da oku sana insanları boş verip kendi geleceğine odaklanmanı söyledim.
Hayat senin nasıl yaşayacağın sana kalmış istersen dünya adaletsiz diye isyan etmeye devam et istersen toparlan geleceğini en güzel şekilde inşa et.
Şahsen ben 2.sini yapmanı diliyorum. Hakkında hayırlısı.

X