Hayat neden bu kadar adaletsiz ?

Vaovvvv!! Biraz sakin olun lütfen.Duygularıma hakim olamayan tek ben değilim sanırım.Sinirden köpürdünüz.Tanımadığınız birine için kıskançlıktan kararmış diyemezsiniz.Ben sizi tanımıyorum.Hakkınızda yorum yapmayacağım.Ancak bir şeylerden emin olmak hep bazı tür insanlara mahsustur.Siz daha iyi bilirsiniz.Kendi geleceğime yeterince odaklıyım zaten.Çalışıyorum alternatif yollar arıyorum.Yeni diller öğreniyorum falan.Lütfen bir yorum daha yazmayın.Zira bilip bilmeden konuşmak da üstünüze yok.

öncelikle kendini deil kuzeninle kimseyle kıyaslama..yaşın daha çok küçük..hayat herkese tabiki adaletli deil..kimimiz zorlukla yaşıyoruz kimimiz bollukla..umudunu hayallerini kaybeme..asıl kaybedersen herşey ters olur...sen çalış elinden geleni yap..enazından vicdanın rahat olur..

Evett tabi ki de. Belki de yaşımdan dolayı çok olgun düşünemiyorum sizin gibi.Yorumunuz için tekrar teşekkürler

Herkes kendi hayatını yaşar..
nasıl ve ne şartlarda dünyaya geleceğimizi,
ailemizi seçemeyiz..
çalışarak bazı şeyleri başarız. .
hayatında başarılar dilerim. .

Tırnaklarınla kazıya kazıya elde ettiğin başarılar, inan ki daha kıymetli...
O yüzden bırak konuyu komşuyu, kuzeni teyzeyi. Herkesin hayatı, imkanı, düşünceleri farklı...
Daha çok gençsin en azından hayatın adaletsiz olduğunu biliyorsun, işte buna göre hayata karşı hazırlıklı ol.

Sinirden köpürdüğüm falan yok canım
Bu sonuçları yazdıklarınızdan çıkarıyorum.
Yazıp yazmayacağıma siz karar veremezsiniz bilip bilmeden değil yorumlarınıza göre cevap veriyoruz size.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evet,çok haklısınız.İnsan kendini birileriyle kıyaslayınca hep mutsuz oluyor.Evet çalışmaya devam edeceğim.En azından elimden geleni yaparsam vicdanım rahat olur dediğiniz gibi.Çok sağolun yorumunuz için Sağlıcakla kalın

Kuzeni tanımadan bu yorumu nasıl yapabiliyorsunuz? Bende çocuğumu en iyi okullarda okutmak özel üniversiteye göndermek isterim. Bu yanlış bir şey mi?
Bu yanlış falan değil ! Ama size soruyorum çocuğunuz çalışıp aynı zamanda sizin de desteğinizle (maddi) özel bir okulda okusun mu daha iyi ? Yoksa amaan annem gereğini düşünür deyip okusa mı ?

Evet ne yazık ki hayat adaletsiz, bu bizi her yaşta zorluyor ve zorlamaya devam edecek. Bu ekonomik düzende fırsat eşitliği filan hikaye... Bir yaşamın var, elinden gelenin en iyisini yap. Geriye dönüp baktığında kendini sahip olduğun fırsatlarla değil seçimlerinle takdir edeceksin. Sen, böyle aklı başında kal yeter :) Hem herkesin yaşamdan aldığı haz başkadır; kimi öğrenmekle tatmin olur, kimi diplomalarla.
Bakımsız bir süreçten geçiyor olabilirsin ama yalnız değilsin. Bu günler geride kaldığında bizzat kendi başarılarınla bulunduğun yerde olacaksın.

Bende bu adaletsizlikten şanslı olanlardanım sanırım Ev arkadaşlarım deli gibi vizelere finallere çalışırken ben yatardım ama hem sınav notlarım yüksekti hem de okulumu bölüm 3. sü olarak bitirdim. Belki arkadaşlarım da benim hakkımda sizin düşündüğünüz gibi düşünmüşlerdir ama elimde olan bişey değildi

Bu yanlış falan değil ! Ama size soruyorum çocuğunuz çalışıp aynı zamanda sizin de desteğinizle (maddi) özel bir okulda okusun mu daha iyi ? Yoksa amaan annem gereğini düşünür deyip okusa mı ?
Gereği ne? Onun yerine sınavlara annesi mi giriyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…