• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatın veya yaşamın amacı gerçekten var mı?

elfsu28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2024
64
18
3
24
Şu sıralar üzerine çok fazla düşündüğüm yaşam bana artık çok cazip gelmiyor. Hayatım boyunca kalın kafalı oldum ne ders ne işte gözüm oldu hayatımda hep sefa sürdüm hep aşkın peşinden koştum. Asla adam akıllı hayatıma yön vermek bile aklıma gelmedi. Şuan uzattığım üniversitemi bitirmeye çalışıyorum. Hayatımda garsonluk vs. Dışında bir işte de çalışmadım. Sağlık sigortası dışında sigortam bile olmadı...

Hayatı boşa yaşadığımı düşünmek kafamı yerden yere vurmak isteğimi artırıyor. Artık nasıl hareket etmeliyim?
Artık kendime neler katmalıyım gerçekten yaşam amacımı sadece erkekler üzerine inşa etmişim. Ne çevremde örnek alabileceğim biri var ne de bana yol gösterecek biri var... İnsan nereden başlamalı? Hayatımın elimden kaydığını bu yaşıma kadar kendime bir kere Ne yapmak istediğimi de sormamışım.

Şu sıralar üzerine çok fazla düşündüğüm yaşam bana artık çok cazip gelmiyor. Hayatım boyunca kalın kafalı oldum ne ders ne işte gözüm oldu hayatımda hep sefa sürdüm hep aşkın peşinden koştum. Asla adam akıllı hayatıma yön vermek bile aklıma gelmedi. Şuan uzattığım üniversitemi bitirmeye çalışıyorum. Hayatımda garsonluk vs. Dışında bir işte de çalışmadım. Sağlık sigortası dışında sigortam bile olmadı...

Hayatı boşa yaşadığımı düşünmek kafamı yerden yere vurmak isteğimi artırıyor. Artık nasıl hareket etmeliyim?
Artık kendime neler katmalıyım gerçekten yaşam amacımı sadece erkekler üzerine inşa etmişim. Ne çevremde örnek alabileceğim biri var ne de bana yol gösterecek biri var... İnsan nereden başlamalı? Hayatımın elimden kaydığını bu yaşıma kadar kendime bir kere Ne yapmak istediğimi de sormamışım.
Yasamın amacı hatırlamak.... Üçüncü gozumuzu acmak... Tekamülümüzü tamamlamak... ki tekrar dunyaya gelmeyelım

Bunların farkında olmak, sorgulamak da bu çağda çok büyük bir başarı öncelikle. Okuduğun bölüm ne olursa olsun. Kendini tanımalısın ve ölçmelisin; ne yapmayı çok seviyorsun, 10 yıl sonra ne yapıyor kimlerle olmak seni mutlu eder? Nasıl bir rutinden keyif alırsın. Ve ülkemizin acımasız gerçeği; bunlar sana ne kadar para kazandırır? Ne kadar para kazanıyor olsan ihtiyaçlarını karşılarsın. Gece gündüz çalışmak mı seni mutlu eder yoksa sakin tamamen belirli saatlerde çalışmak mı? İçe dönük müsün yoksa insanlarla iç içe olmayı mı seversin? Sürekli seyahat etmeyi mi seversin yoksa senede bir kez kaliteli bir tatil senin için yeterli olur mu? Kendini hangi konularda geliştirmekten hoşlanırsın ilgi alanların var mı? Bence kendini tanırsan çok daha sağlam adımlar atarsın. Basit dille yazılmış ama gerçek bir psikolog tarafından yazılan kitapları okuyabilirsin sana çok iyi gelecektir.
Şimdi yavaş yavaş bunları sorgulaman farkındalığın artması çok iyi olur yoksa insan 27-28 yaşında çok ağır bir depresyon geçiriyor, büyük bir gelecek kaygısı yaşıyor. Gençsin erkeklerle arkadaşlıklar kurman doğal. Fakat önceliğin kendin olsun. Kendini geliştirsen, yoluna kaliteli insanlarla devam edersin. Böyle olursa karşına da düzgün adamlar çıkar. Düzgün adamlara da öyle çok kafa yormak zorunda kalmazsın, ya da farkındalığın yüksek olacağı için direkt yol verirsin. Yolun açık olsun inşallah

İşte değişmeye başlıyorsun,zaten bu soruları sormakla başlar sonrası çorap söküğü gibi gelir🙂

Bence sevmek,sevilmek hayatın anlamı. Çok iyi anlıyorum erkeklerin pesinden kostum dedin ya. Bu kötü birsey değil aslında aşkı aramışsın demek ki. Sev,sevil bi ailen olsun🌸çocukların olsun bu hayat için budur anlamı belki de

garsonluk dışında bir işte çalışmadım. sağlık sigortam dışında sigortam olmadı dedin ya. benim ilk sigorta girişim 25 yaşında üniyi bitince oldu. hayatımda ilk defa o zaman çalıştım hiç çalışmamıştım. o zamanlar bende senin gibi kendimi işe yaramaz, amacım yok diyordum. şimdi geriye dönük bakınca gezdim,tozdum. hayatımı yaşadım amaçsızca. iyi ki yapmışım diyorum. zaten şimdi çalışıyorum. hayallerimi gerçekleştirdim güzel bir işim var. ömür boyuda çalışcam. zamanıdna iyiki öyle yapmışım pişman değilim. sende olma şuan böyle olması gerekiyor kabullen. yaşın kaç bilmiyorum ama pişman olma yaşadığın hiç bişeyden. artık önüne bak o zaman okulunu bitir sonra istediğin neyse planlama yap ona göre ilerle.

Bana kalırsa hayatın kendisi monoton zaten. Misal benim bir çok uğraştığım hobim var. İşte belli bir hayat amacım vardır mesela.
Ama yine de çoğumuza zaman zaman hayat sanki boş, amacımız yok gibi geliyor. Bu zamanlar da ben pek üzerinde durmadan akışa bırakıyorum

Ben de hayatımın belli bir kısmını çok boş geçirdim, sonradan anladım ki kendime faydam olmamış. Ama yaşım kaç olursa olsun dedim ki bu böyle gitmez.

Nereden başlamalıyım diyorsan. Eline al kağıt kalemi yaz sen kimsin, bu hayattan ne istersin?

Sonra hedefler belirle kendine. İnternetten bak mesela "yeni yıl hedefleri" örnek olur.

Kitap, YouTube, kurslar öğrenme aracın olsun.

Kitap okumaya mi başlamak istiyorsun? Hangi türde seversin? Bunları düşün. Başla sayfası az kitaplar okumaya

Mesela üniveriste de başarılı bir öğrenci olmak mı istiyorsun? Düzenli ders çalışma hedefi belirle.

Hayat amacını bulmak, hayattan zevk mi almak istiyorsun, düşün bakalım ne yaparsan mutlu olursun?

Herkes hata yapar, bu zamana kadar aşk pesinde koşmuş, başarılı öğrenci olamadın vs hepsi olabilir. Önemli olan hata yapmamak değil, hatanın neresinden dönersen kardır.

Hangi meslek sana uygun? Bir mesleği hedefle ona ulaşmaya çalış.

Kalın kafaliyim demişsin. Öyle bir şey yok. Plan yap ve plana sadık kal, odaklan her şeyi anlarsın.

Bide bişey diyimmi ya kayınvalide elti görümce koca 5 çocuk ekseninde bir yerlerde olsaydıniz şu an yani laf etmek için demiyorum herkesin ayrı dertleri var kesinlikle en azından siz ömrünüze bunları köstek etmemişsiniz bu bile o kadarda kötü hayatınız olmadığını düşündürdü bana.Su an herşeyi değiştirebilirsiniz hivc sorumluluk yok sadece kendinize sorumlusunuz bu bile nasıl kuş gibi hafif hissettirir insana

Saçmalama kariyer her yaşta yapılır 22 yaşında üniversite bitirip ömür boyu asgari ücrete çalışan da var hemde sayıları çok büyük .Belki sen 30 da bitirirsin ama çok başarılı olursun

Dünyaya tekrar mı geliyoruz, biraz açar mısınız...
Ruh tekamülünü tamamladığı zaman dünya ya yeniden bedenlenmiyorsun, gelmiyorsun yani.
Ruhun bu dünya da görevini tamamlamış oluyor ve artık dünyalık işi kalmıyor. Bu aşama da kimilerine göre tekamülünü tamamlamış bir ruh sonsuza kadar geldiği hiçliğe gidiyor veya cennet dediğimiz boyuta ulaşıyor

Her ruhun bu dünya da öğrenmesi gereken dersleri sınavları vardır. Dünya ya tekrar bedenlenmek zordur. Çünkü dünya Tanrı/ Allah tarafından imtihan olarak yaratılmıştır.

O yüzden ruh bu dünya da yaşarken tekamülünü tamamlaması gerekir, tekrar bedenlenmemesi için. Misal bu dünya da kınadığın her şey mutlaka bir sonra ki hayatında başına gelir ya da ahiret boyutunda cezasını çekersin. Çünkü İslam dahil bir çok inançta "kınayan sınanır" anlayışı vardır.

İslamiyette çoğu âlimlere göre ruh, kıyamet kopana kadar Allah tarafından çoğu kez yeniden bedenlenir, ruhu tekamülünü tamamlasın diye. Her bedenlendiğinde önceki hayatından
getirdiği günahları da üzerinde kalır.

Eğer ki ruh bu dünya da bazı şeylerin farkına varmışsa, ruhu tekamülünü hatırlatması için uyanış yaşamış demektir.

Tabi bu anlattıklarım biraz daha tasavvuf ve spiritüalizm gibi konularla ilgilenenler için. Bilimsel olarak böyle bir şey yoktur. Yine de inanmak isteyen inanır.

Biz bu dünyaya geldik ve burası ne olursak olalım sınandığımız bir dünya...
Ancak, lütfen artık aşk peşinde koşmak değilde biraz kendi yolunuzda, başkalarından ilgisiz ve alakasız bir hayatı tercih edin.
Ortamlar tatlı ancak sonucu çok acı olabiliyor. dil biliyorsanız bir dil daha öğrenin. veya daha farklı bir öğrenim içerisine girin.
Kendinize yatırım yapın.

Hayatta ne istediğine karar veremeyen insanlar maalesef hep bir yanılgı içinde oluyorlar bunu kötü anlamda söylemiyorum yani , hayatta sana ne istiyorsun diye sorulmadığı zaman ? Ebeveynler olsun aile fertleri olsun çevre faktörü olsun insan olarak birisi bize bu hayatta ne istiyorsun diye sormadığı zaman hep başkaları için yaşıyormuşuz gibi gelir ve bazı şeyler anlamını yitirir , Dünyada bir sebep için varız ve o sebeple bu dünyayı hiç ölmeyecekmiş gibi ama bir gün de ölecekmiş gibi yaşamalıyız denge çok önemli çünkü varoluş amacımız belli , nitekim dünya üzerinde belli mutluluklar acılar üzüntüler ve niceleri var ve herkes hayatında başka başka şeylerle imtihan olup sınanıyor ne olursa olsun kendine soracağın tek şey “ben ne istiyorum” ? Bunun cevabını bulup hayatını ona göre ayarladığında belki de bir şeyleri yakalayabilirsin diğer türlü en iyi işte de çalışsan en iyi aile de de olsan en iyi
Yuvayı da kursan bir yerlerde kendine şunu diyeceksin neden yaşıyorum ? Unutma dünyevi şeyler değil aslında insanı mutlu eden ne yapmak istediğini bilmesidir mutlu eden 😊

Dünyaya tekrar mı geliyoruz, biraz açar mısınız...
Mihrimah merhaba

Dunyaya çok kez geldık
Gecmıs yasamlarımız var
Bazılarımız bunu hatırlıyoruz
Hatırlamayanlar olarak epifiz bezimizi kötü duygulardan özellikle ego ve kinden arındırabılırsek bizlerde hatırlayabılecegız (neydik nerden geldik kimdik kimin nesiydik gecmıs yasamlarımızda...)
*Ruh geliş amacını hatırlayana kadar *tekamülünü tamamlayana kadar
*yani geliş amacına Hızmet edene kadar diriltilecek

Cehennemde onlara bedenler giydirip yakacagız derileri dökülecek yeniden giydirip ateşe atacağız dıye bı hadiseden bahsediliyor ya hani. Cehennem bizlerin gelıs amacımızı da hatırlayana dek Dunyaya bedenlenip gonderılmemız aslında...burada yaşarken çektiğimiz acılar cehennemin ateşi. Bıze bu şans elli bin kez verılecek Bi annenin evladına sureklı şans vermesi bagrına basması gıbı Bi merhamet aslına bakıldığında bu.
Kı bence adilde bı sistem.
Hatırladığında Hızmet ettıgınde sonsuz cennetin kapıları açılıyor yani birdaha gelmeyeceksin.
Kıyamet herkes elli bin döngusunu tamamladıgında kopacak

Mesela birisinden Aldıgın kötü enerji
Hıc tanımazken... İçim almadı duygusu...
Acaba gecmıs yasamlardan bı zararını gormus olabılırmısin?

Ben Cok ınanıyorum yeterli değilim aydınlanamadım, hatırlamak için ne gerekiyorsa yaptığım zaman Cok sacma bı sekılde yıldızlarla dolu bı gökyuzu görüyorum. Ama Hepsı bu kadar..ilerleme yok
Ben bu gelısımde de aydınlanamıcam galıba😅
olsun yıne dogarım bu kezde başka bir bedende başkasıyla sevısırım 🤭konu hep seks cunku😅
(şakaydı bu kısım)

Ben aklını karıştırmış olmam ınsallah,benım dışımda bı yerlerden mutlaka arastır derim
Ben tamamlanmış degılım cunku ve sapmışsam da kendı basıma sapmış olmak ıstıyorum, Allah sebep olmaktan esirgesın🙏

Son düzenleme:
Mihrimah merhaba

Dunyaya çok kez geldık
Gecmıs yasamlarımız var
Bazılarımız bunu hatırlıyoruz
Hatırlamayanlar olarak epifiz bezimizi kötü duygulardan özellikle ego ve kinden arındırabılırsek bizlerde hatırlayabılecegız (neydik nerden geldik kimdik kimin nesiydik gecmıs yasamlarımızda...)
*Ruh geliş amacını hatırlayana kadar *tekamülünü tamamlayana kadar
*yani geliş amacına Hızmet edene kadar diriltilecek

Cehennemde onlara bedenler giydirip yakacagız derileri dökülecek yeniden giydirip ateşe atacağız dıye bı hadiseden bahsediliyor ya hani. Cehennem bizlerin gelıs amacımızı da hatırlayana dek Dunyaya bedenlenip gonderılmemız aslında...burada yaşarken çektiğimiz acılar cehennemin ateşi. Bıze bu şans elli bin kez verılecek Bi annenin evladına sureklı şans vermesi bagrına basması gıbı Bi merhamet aslına bakıldığında bu.
Kı bence adilde bı sistem.
Hatırladığında Hızmet ettıgınde sonsuz cennetin kapıları açılıyor yani birdaha gelmeyeceksin.
Kıyamet herkes elli bin döngusunu tamamladıgında kopacak

Mesela birisinden Aldıgın kötü enerji
Hıc tanımazken... İçim almadı duygusu...
Acaba gecmıs yasamlardan bı zararını gormus olabılırmısin?

Ben Cok ınanıyorum yeterli değilim aydınlanamadım, hatırlamak için ne gerekiyorsa yaptığım zaman Cok sacma bı sekılde yıldızlarla dolu bı gökyuzu görüyorum. Ama Hepsı bu kadar..ilerleme yok
Ben bu gelısımde de aydınlanamıcam galıba😅
olsun yıne dogarım bu kezde başka bir bedende başkasıyla sevısırım 🤭konu hep seks cunku😅
(şakaydı bu kısım)

Ben aklını karıştırmış olmam ınsallah,benım dışımda bı yerlerden mutlaka arastır derim
Ben tamamlanmış degılım cunku ve sapmışsam da kendı basıma sapmış olmak ıstıyorum, Allah sebep olmaktan esirgesın🙏
Bikac kez daha denk geldim bu tekamül konularına, geçen kendi kendime dedim ki aslında cennette cehennem de bu dünya aslında, tam böyle düşünürken senin yazını gördüm, ısrarla önüme çıkan şeyler var , evren , dünya, cennet , cehennem, ahiret , tekamül konuları hep ilgimi çekti, bir taraftan da şirke düşmekten de korkuyorum lakin bu konulara olan merakım devam ediyor, nedense kızım doğduğunda onu kucağıma aldığımda kızımda ölen annemi hissettim ve bu his çok başka çok garipti , anlam veremedim ama sanki annemin bebekliği gibi hissettim, çok tuhaf oldum , içimden bir ses bu annem olabilir mi , benimle yeniden hayat bulmuş olabilir mi, bu sefer de başka bir deneyimle var olmuş olamaz mı, Allah beni şirkten korusun ama böyle hissettim , belki de annemi özlediğim için böyle hissettim bilemiyorum, çok yoğun bir duyguydu ...

Bikac kez daha denk geldim bu tekamül konularına, geçen kendi kendime dedim ki aslında cennette cehennem de bu dünya aslında, tam böyle düşünürken senin yazını gördüm, ısrarla önüme çıkan şeyler var , evren , dünya, cennet , cehennem, ahiret , tekamül konuları hep ilgimi çekti, bir taraftan da şirke düşmekten de korkuyorum lakin bu konulara olan merakım devam ediyor, nedense kızım doğduğunda onu kucağıma aldığımda kızımda ölen annemi hissettim ve bu his çok başka çok garipti , anlam veremedim ama sanki annemin bebekliği gibi hissettim, çok tuhaf oldum , içimden bir ses bu annem olabilir mi , benimle yeniden hayat bulmuş olabilir mi, bu sefer de başka bir deneyimle var olmuş olamaz mı, Allah beni şirkten korusun ama böyle hissettim , belki de annemi özlediğim için böyle hissettim bilemiyorum, çok yoğun bir duyguydu ...
Şirk Allaha ortak koşmak degıl mi ama
Biz Allahın kulum kendını bul. Nıye geldıgıni hatırla. Epifiz bezini yarattım deneyimlerini unutma dıye ama unutturuldu(dedikodu ego kin florür Bla Bla bunlar epifiz bezini köreltiyormuş) 'BENı bulmak yolculuğu' na cık. Yani benim arayışımda ol. Bana Neye Hızmet etmek uzere gonderıldıgını hatırla.
Sen ye iç seviş öl diye yaratılmadın. Ya da bugun sana vermedigimi sana defalarca verdim zaten, hatırla... Hatırla ve cehennemin bitsin artık bu son gelişin olsun cennete gel' demesi
Yani bizim buna ınanıyor olmamız nasıl şirk olabilir
Ya da bunlar sadece bi umut mu?
Bence ne umut ettıgımızden(yani bence uyanmaya basladık)
ne de şirk koşuyoruz.

Bi anne evladına defalarca sans verirken
Allah mı yok canım haydi öldün bitti degeelendırseydın banane, yan ateşlerde diyecek.
Çok narsistik olmaz mı

Bilemiyorum.

kızım doğduğunda onu kucağıma aldığımda kızımda ölen annemi hissettim ve bu his çok başka çok garipti , anlam veremedim ama sanki annemin bebekliği gibi hissettim, çok tuhaf oldum , içimden bir ses bu annem olabilir mi , benimle yeniden hayat bulmuş olabilir mi, bu sefer de başka bir deneyimle var olmuş olamaz mı, Allah beni şirkten korusun ama böyle hissettim , belki de annemi özlediğim için böyle hissettim bilemiyorum, çok yoğun bir duyguydu ...
Bana kalırsa Sende uyanış başlamış arkadasım
Biraz ustune gıdersen gecmıs yasamlarını hatırlaman muhtemel, ya da Suan ki iç içe gecmıs yasamları alenen görmen'kalp gozunun acılması' kuvvetle muhtemel 🩷

Ruh tekamülünü tamamladığı zaman dünya ya yeniden bedenlenmiyorsun, gelmiyorsun yani.
Ruhun bu dünya da görevini tamamlamış oluyor ve artık dünyalık işi kalmıyor. Bu aşama da kimilerine göre tekamülünü tamamlamış bir ruh sonsuza kadar geldiği hiçliğe gidiyor veya cennet dediğimiz boyuta ulaşıyor

Her ruhun bu dünya da öğrenmesi gereken dersleri sınavları vardır. Dünya ya tekrar bedenlenmek zordur. Çünkü dünya Tanrı/ Allah tarafından imtihan olarak yaratılmıştır.

O yüzden ruh bu dünya da yaşarken tekamülünü tamamlaması gerekir, tekrar bedenlenmemesi için. Misal bu dünya da kınadığın her şey mutlaka bir sonra ki hayatında başına gelir ya da ahiret boyutunda cezasını çekersin. Çünkü İslam dahil bir çok inançta "kınayan sınanır" anlayışı vardır.

İslamiyette çoğu âlimlere göre ruh, kıyamet kopana kadar Allah tarafından çoğu kez yeniden bedenlenir, ruhu tekamülünü tamamlasın diye. Her bedenlendiğinde önceki hayatından
getirdiği günahları da üzerinde kalır.

Eğer ki ruh bu dünya da bazı şeylerin farkına varmışsa, ruhu tekamülünü hatırlatması için uyanış yaşamış demektir.

Tabi bu anlattıklarım biraz daha tasavvuf ve spiritüalizm gibi konularla ilgilenenler için. Bilimsel olarak böyle bir şey yoktur. Yine de inanmak isteyen inanır.
Araştıracağım inşallah

Back
X