Hayat Koca Bir Okuldur Aslina Bakarsaniz

E

EU1

Ziyaretçi
19.02.2007

HAYAT KOCA BİR OKULDUR ASLINA BAKARSANIZ

İlk okula başladığınız günleri hatırlar mısınız? Hani o ilk günü? Dün gece bunu düşündüm uzun uzun. İlk okula başladığım gün çok tedirgin olmuştum. Neden bilmiyorum ama korkutmuştu o ortam beni. 30 kişilik bir gurubun içinde kendimi öyle savunmasız ve güçsüz, yalnız hissediyordum ki elimde olsa ya da cesaretim olsa o an orayı terkedebilir ve bir daha asla dönmezdim.

Sonra yavaş yavaş alıştım okula. Bu sefer de okumayı nasıl sökücem telaşı sarmaya başladı beni. Harfleri öğrenmek, onları yazmak, onlardan anlam çıkarmak o kadar zordu. Bana gereken zaman ve sabretmekti. O zaman bunu anlayamadım ama bir süre sonra okumayı söktüm. Okumayı sökmeye başladığımda daha bir güzel görünmeye başladı o korktuğum harf yığınları. Mahallenin bütün kadınları toplaşır okumayı nasıl söktüğümü öğrenmeye çalışmak istercesine elime gazeteler, farklı farklı yazılar iliştirirlerdi. Ben de büyük bir gururla okurdum bana verdiklerini.

Zaman geçti ve ben okulu da okumayı da çok sevmeye başladım. Sanki okl benim hayatımdı ve o olmazsa ben nefes alamazdım. En büyük hayalim hep ve hala öğretmen olabilmekti. O havayı telaffuz etmek benim için hayattaki en önemli şeylerden biriydi.

Hayat okuluna attığım ilk adım da tıpkı ilk okula attığım adım gibiydi. O zaman okumayı bilmiyordum, okulda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyordum. Tüm bunlar korkutmuştu ve okulu bana koskocaman beni yutmaya hazır bir canavara dönüştürmüştü. Oysa onu tanıdıkça, o havayı soludukça ve nasıl davranmam gerektiğini öğrendikçe onu sevmeye hatta hayatın tüm güzelliklerini burda yaşamaya başlamıştım. Okula gitmek ders çalışmayı, sınavlarda başarılı olmayı gerektiriyordu ama sadece bundan ibaret değildi. En güzel dostlukların yaşandığı bir yerdi okul. İnsanları tanımanın, insanlarla iç içe olmanın öğretildiği bir yerdi. Sorumlulukları olduğu kadar güzellikleri de vardı. Oysa ilk zamanlar bunun farkında bile değildim.

Hayat okulu da böyleydi işte. İlk tanıştığımda korkmuştum. Hem de çok korkmuştum ve bu korku onu sonlandırmayı istemeye hatta bunu denemeye kadar gitmişti. Dün gece hayatında tıpkı okul gibi olduğunun farkına vardım. Onunda sorumlulukları vardı hem de okula göre çok daha fazlaydı. Ama hayat okulunda da herşey sorumluluklardan ibaret değildi. Küçük kaçamaklar yapabileceğimiz çok zamanımız vardı aslında. Mesela akşam demlenen bir bardak çayla birlikte ailemizle geçridiğimiz zaman bunlardan biriydi. Ya da dostlarımızla geçirdiğimiz bir kaç saat, ya da Aşk. Evet hayat okulunun en güzel meyvesiydi aşk ve ben bunu tam tadamadan ayrılmak istemiştim hayattan. Ne büyük aptallık.

Sınıfta kalsam da, sınavlardan kötü notlar alsamda ben bir çok insanın yaptığını yapmıycam bir daha. Okuldan ayrılmadan diplomamı alıncaya kadar hayatı en iyi şekilde yaşamaya çalışıcam. Çünkü hayat sanıyorum çabuk bitirlmeyecek kadar değerli güzelliklerle dolu ve ben bunları yaşıyacağım. :1yes2: :1yes2:

nur1835

çok güzel bi yazı kutlarım seni .hayat başlı bşına bir ögretidir yol ayrımlarıda vardır sert dönemeclerde çetin koşullarda bunlarla baş etmesini bildikten sonra korku kalmaz bile

.............
........ Çünkü hayat sanıyorum çabuk bitirlmeyecek kadar değerli güzelliklerle dolu ve ben bunları yaşıyacağım. :1yes2: :1yes2:

nur1835

hep böyle kal... Bunu erken keşfetmene sevindim
:nazar: :çiçek:

cok güzel olmus nurum ellerine yüreğine saglık cok güzel anlatmıssın bende ilk okula basladıgımda cok korkmustum hatırladım :çok üzgünüm: ama keske tüm korkular o kadar ufak ve sade olsa insan büyüdükçe öle şeylerden korkar oluyoki o korkuyu cok arıyorum şimdilerde...

Sınıfta kalsam da, sınavlardan kötü notlar alsamda ben bir çok insanın yaptığını yapmıycam bir daha. Okuldan ayrılmadan diplomamı alıncaya kadar hayatı en iyi şekilde yaşamaya çalışıcam. Çünkü hayat sanıyorum çabuk bitirlmeyecek kadar değerli güzelliklerle dolu ve ben bunları yaşıyacağım.

Çok güzel bir karar vermişsin tebrikler canım .Umarım başarırsın .

nur benim hayat anlayışıma çok uyuyuyor nunlar hayatım harikasın ...bende her zaman hayata pozitif bakarım her ufak şeyden mutluluk duyarım canım teşekkür ler güzel paylaşımına

kedi olalı bi fare yakaladın nurcum hak verdinmi artık bana hayat herşeye rağmen yaşamaya değer çok sevindim böyle düşünmene

nurummm tebrik ediyorum seni canım.hepimiz neler yaşadık kiblir
ama hayat yaşamaya değerrrrrrrr:1yes2:

hayatın her anı mücevher değerinde.kıymetli .yaşanmalı umutlu olmalı.yılgınlıklarla pes etmemeli.yüreğimiz bizi her türlü güçlükten çekip çıkaracak kadar sevgi dolu.hayata sıkı sıkı sarılıp bırakmamalı.bir yüreğe bir sürü sevda doldurmalı.arkadaş sevgisi kardeş sevgisi hayvan sevgisi.sevgi sevgiyle çoğalı.hayatı anlamlı kılar.sevmeli.
sevmeliki sevilsin insan.
kalemine sağlık canım

ellerine sağlık.erken olgunlaşmak ne kadar ayrıcaklıdır sevgili nur .
devam et aklına geldikçe yaz biz burada senin yazdıklarını bekliyor olacağız .

ya ben 7 gün 24 saat nerdeyse burdayımda, sanırım atladığım bi şeyler olmuş.
nur' cuğum sanırım zor günler atlatmışsın. seni çok tanımıyorum ama yazılaından belliki yüreği güzel bir gençsin. . umarım bundan böyle hayat sana karşı daha adil davranır. herşey gönlüne göre olsun.:çiçek:

Hayat herseye ragmen acisiyla,tatlisiyla yasamaya deger.Insanin ilk önce kendisine sorumluluklari vardir.Bugün bize sunulan degerleri görmezden gelirsek belli bir yasa geldigimizde, ölüme heran yaklastigimizda,hep gec kalinmislik,hep eksik yasanmislik hissederiz.Bazi anlar bilinmezligin ortasinda yinede direnmek icin bir dal olacak,tutunmak icin zamani gecirmemek gerekir.Cünkü hayatin baska bir tekrari yok.Neden ve nicinlerle yasamak insani köreltir.Bir bakarsin direnmenin sonucu sana fazlasiyla geri döner...Iste o gün sen geriye dönüp baktiginda iyiki varolmusum, iyiki yasamisim diyeceksin...Mücadeleni zaferle sonuclandir...Yilma,kokma,tutun...

Nur canımın içi yüreğine sağlık,seninle hayatı uzun uzun yazışmıştık,hayatı anlamaya başlamana ve onu keşfetmek için çabalamana çok sevindim inan.
Kimi zaman zorlu kimi zaman tatlı geçecek yaşam.Hiç unutma ablacım senin en değerli varlığın yine sensin.

YAŞADIKLARIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR ŞEY VAR

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi
Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten
Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği

İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne
Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa
Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır
Kopmaz kökler salmaktır oraya

Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını
Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin
Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara
Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin

İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine
Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına
İnsan balıklama dalmalı içine hayatın
Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına

Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar
Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın
Değişmemelisin hiçbir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu
Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın

Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle
Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı
Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına
Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var:
Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına
Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır
Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana.

ATAOL BEHRAMOĞLU

mune ablandan sevgilerle seni çok öpüyorum nurum:1yes2:

X