Hayat enerjim yok hiç

Benimki araba sireni gibiydi.Koy arabaya çık evden bildiğin araba sinyali.Hic susmaz hiç durmaz hiç uyumazmi bir çocuk .Ne doktor ne tavsiye ne benim meditasyonlar hiçbir halta yaramadı.Dedimki bumuymus.Bittim ben.O günleri yaşarken hiç bitmeyecek gibi geliyor ben anladimki benim kapasitem bu.Ben bir çocuk daha kaldiraramam.Öylede oldu çocukları bebekleri çok seviyorum ama bende o güç yokmuş bunu anladım.

Biri 8 diğeri 2 yaşında. Kendi kendine oyuna yönlendirmenizde lazım sürekli onunla oynamanız tatili gözünüzde büyütüyor zaten. Oyun grupları, yaşı tutuyorsa anaokulu tavsiyemdir yine.

Muhteşem tesbitler. Aslında söylemek istediğim bu, ip çocuktaysa yorulan ebeveyn oluyor. Merkez çocuk değil eşit dağılım olmalı.

Evden çalışmak çok zor bir şey. Mesai gerek size. Her gün oğlunuzdan sonra evden çıkın, kütüphaneye gidip orada çalışın. Saat 16’da da eve gelin. Bu şekilde çözersiniz bu sorununuzu.
Çocuk işine gelince, evet, çocuk çok zor. Özellikle ilkokula başladıktan sonra yavaş yavaş düzelecek her şey. Oğlunuzun enerjisini atması için bir spora veya dansa mı yönlendirseniz acaba?

Son düzenleme:
Evde de çok verimli çalışılmıyor. Toparlar mıyız hiçbir fikrim yok

Geçti gibi anlatmışsınız şimdi ne durumdasınız? Geçiyor deyin nolur Ben bir de uykuyu da seven bi insanım, uyuyamazsam direkt dünyam kayıyor. Hadi bunu atlattım da benim de ikinci çocuğa cesaretim yok, istemiyorum.

Biri 8 diğeri 2 yaşında. Kendi kendine oyuna yönlendirmenizde lazım sürekli onunla oynamanız tatili gözünüzde büyütüyor zaten. Oyun grupları, yaşı tutuyorsa anaokulu tavsiyemdir yine.
Allah bağışlasın, sizinkiler belki birlikte de vakit geçiriyordur, oyun oynuyordur.
Kreşe gidiyor zaten orada sosyalleşiyor, ama eve adımını atar atmaz e şimdi ne oynayalım diyor. Akşam yemeği hazırlayana kadar bir yandan koşturma bir yandan oyun oynuyoruz. Bazen yemeğe yardım ettiriyorum oyalansın diye. Bu kadar oyun beklentisi normal mi ondan da emin değilim.

Evde de çok verimli çalışılmıyor. Toparlar mıyız hiçbir fikrim yok

Valla kanka ben hiç katılmııyorum ona. Bizim şirket full uzaktan çalışıyor, herkes uzaktan ve verimli çalışıyor niye söyleyeyim herkes çok disiplinli ve bu işi ciddiye alıyor.Sen önce gerçekten çalışacak mısın ona karar ver. Ondan sonra gereken düzenlemeleri yap.Bir kere çalışacaksan gerçekten , yalnız olmalısın etrafında da kesinlikle dikkat dağııtan kimse olmamalı özellikle de çocuk. Sende çocuk yok, 9-16 arasında piyasada yok, verimli çalışırsan koskoca 7 saatlik bir zaman bu çalışmamak için gerçekten bahanen yok. İçdisiplinin varsa var, yoksa yok sende şu an yok ama motive ol biraz gir canavar gibi çık ucundan. Olmazsa evden uzaklaşabilirsin her gün kütüphaneye gidebilirsin veya coworking space bakabilirsin. İstanbul Ankara gibi büyükşehirlerde çok sayııda coworking space var , postala çocuğu okula sonra çık git gerisi gelir.

Yani sabah hazırlanma, süslenme derdi yok, trafik derdi yok müthiş bir şey kesinlikle. Ne giycem derdi yok ya en önemlisi benim için. Yapabilsem süper ama şu 1 aydır iç disiplinim yok, saldım diyorum. Dışarıda çalışmayı denicem yarından itibaren, umarım işe yarar

Evet evden çalışmayı beceremiyorum sanırım ben, bir ara iyi gidiyordu sonra devam ettiremedim. Dışarıda deneyeceğim çalışmayı. Daha ilkokula başlamadık onu düşünemiyorum bile.
Haftasonları spora gidiyordu, 6 ay gitti sonra bıraktık. Sürekli gitmek istemediği için onu ikna etmeye çalışmaktan bıkmıştım. Yaza doğru olabilir aslında tekrar

bir düşünün evden çalışmaya başladıktan sonra daha mı kötü oldu çünkü evden çalışmak sanılanın aksine o kadar cazip bir model olmayabiliyor herkes için. Hele siz çocuklardan dolayı boğulmuşken sanki iş yerinde de çocukla uğraşmak zorunda oluyormuşsunuz gibi hissediyorsunuzdur haliyle. Bence bu konuyu saptamak ve gerekirse hibrit ya da ofisten çalışmaya geçmek için bir istekte bulunmak mantıklı olacaktır.

Yanılmıyorsam perihan mağdenin bir tanımı vardı; erkekler hayatı tren gibi kompartmanlara böler. İş hayatı ayrı özel hayat ayrı evlilik ayrı arkadaşlık ayrıdır birbirinden. Kadınlar ise tek odada yaşar gibi annelik de iş hayatı da kendi bireyselliği de aynı yerdedir ve hepsi birbirine karışır dağınık olur. Sizde de aynı sorun var, tüm hayatınızı anneliğe odaklamışsınız doğal olarak kendi bireyselliğiniz de iş hayatınız da aşk hayatınız da sıkışmış. Ben de proje bazlı home office çalışıyorum. Anne değilim ama evliyim ve beş kedim var. Proje yetiştirirken mesai gibi çalışırım mesai bitene kadar ev yansa kıpırdamam başka türlü bitmez çünkü. Projeden kazanacağınız paranın bir kuşamını şimdiden mesai ortamı için harcayın, çocuğunuz bebek değil, siz mesainizi bitirene kadar onunla ilgilenecek birini bulun. Bu aynı zamanda sizin anneliğe odaklanacağınız zamana da kısıtlama getirir ve çocukla aranızda onun da bireyselliğini sizin de biteysellliğinizi düzenleyip geliştirecek bir ortam yaratır. Temizlik düzen takıntınızla hem mücadele edin hem de asgari düzen için eşiniz ve oğlunuzu da seferber edip sorumluluk verin. Eşinizle anne baba değil eş olarak geçireceğiniz rutin zamanlar yaratın. Günlük mutlaka baş başa kahve içmek ve birkaç gün de olsa çocuksuz tatil gibi.

Şimdi mesela takma tırnak japon makyajı saçları maviye boyatmak crop dan başka birşey giymemek onuda bu soğukta giymek göbek kulak deldirmek istemek.Klasik özgürlük naraları var.Yani büyüdü dertler çeşitlendi seç seç al durumundayım.Her şeye mantıklı bir hayır demek isterken olabilir derken buluyorum kendimi

O kadar haklısınız ki ben bu çocukları gördükçe çok üzülüyorum çevremde o kadar çok var ki ben 3 çocuk annesiyim heryere gidebiliyorum evet zorlayıcı oluyor bazen ama sınırlarımız var bizim yapabildiklerimiz,yapamadiklarimiz fikirlerini soruyoruz ama mantigimiza yatarsa nihayetinde karar ebeveynler olarak bizim
Ya gecen bi tanıdıklayiz çocuk düşmeyi bilmiyor ya düşmeyi anne baba sürekli peşinde
Ben hiç karışmadım düştü kalktı devam ettiler hep kaldıkları yerden
Sorumluluklar verdim hataları oldu ve bunların sonuçları sırf çocuk sussun diye ağladığında istediğini yapmadım ben 4*4 bi anne elbet değilim ve dünya toz pembe bir yer değil fanusun içinde çocuğu büyüt yetiştir pamuklara sar peki sonra birden hayatın gerçekleri tokat gibi çarpıyor suratına insanin işte en çok afallayan o fanustakiler

Acaba bir yatırım yapmış borcun altına girsen seni motive eder mi bu durum ? Bi kaç arkadaşım var böyle motive oluyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…