Hayat boş gibi..

trol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2016
123
83
Selam arkadaşlar;
Ben kendimi boşlukta gibi hissediyorum. Motivasyonumu çabuk kaybediyorum. Yapmam gereken işler
planlarım var ama bir türlü gerçekleştirmeye başlayamıyorum. Bunun yanı sıra bir o kadar da rahatım. İyice gamsızlaştım bütün hırsımı kaybetmiş gibiyim. Hayat benim için anlamını kaybediyor gibi. En zor zamanlarımda bile böyle değildim. Hedeflerimi gerçekleştirme yönünde en azından çabalardım. Zamanımı verimli bir şekilde değerlendiremiyorum. 3 gün sıkarsam odaklanırsam ertesi gün yine salıyorum. Dikkat dağınıklığım var. Resmen zorundalıklarımdan kaçıyorum; internete yöneliyorum boş zaman geçiriyorum sosyal medya fln bilirsiniz. Niyeyse çalışamıyorum artık. Sıkılmış da olabilirim monoton hayattan. Geçmişte de çok isteyip yaptığım bir hayalim olmadı. Şimdi olsun bari istiyorum. Artık çalışmam para kazanmam lazım . Aktif olmam lazım. Hazırlanmam gereken sınavlar önümde ama ben hep erteledim bir şekilde. Ama niye bilmiyorum.. Ne yapabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir?

evet iyice salmışsın kendini. önüne koyduğun hedefler gerçekten olsun istediğin şeyler değil galiba. o yüzden de onlara ulaşmaya çalışmak sana mecburiyet gibi geliyor.
bence gerçekte ne istediğini düşün. bulunca yapmak isteyeceksin zaten.

Evet bir süre kararsızlık dönemi yaşamıştım. Ama artık daha kararlı olacağım. İstediğime kesin kanaat getirdim. Rahata alıştım sanırım; gezmek tatil yapmak eğlenmek istiyorum. Ama çalışmam da gerek biliyorum. Yaptığım işler de hiç kolay değil beni kısır döngüye soktuğundan çıkamadım bi süredir. Sosyal çevre de edinmem lazım eve kapandım bir süredir.

Birden bire kendini boşlukta hissetmemişsindir. Bir çok olayların birikimi sonunda artık hiç bir şey yapamam düşüncesiyle kendi kendinin motivasyonunu düşürüyorsun bence. Yazdıklarına göre çok hafif bir depresyonda gibisin. Sana naçizane verebileceğim tavsiyem şudur;
Bir boş kağıt al önüne ortadan ikiye ayır sayfayı, bir tarafına şu ana kadar yaşadığın başarısızlıkları ve yanına şu şundan dolayı oldu diye yaz. Diğer tarafına da olmasını istediğin istekleri ve bu isteklere nasıl ulaşabileceğini yaz. Şimdi dersin ki kim uğraşacak bununla. Her kişi kendisinin doktorudur, seni senden başka kimse düzeltemez.
Sevgiyle kal

T

Teşekkür ederim; çok güzel yazmışssın bi nebze olsun derman oldun Aynen bunu ben değiştirmek istiyorum ama bazen güç bulamıyorum kendimde. Yapamamaktan korkuyorum; iyisi olsun istiyorum. Umutlu olmak istiyorum.
Yöntemlerini bilmek istediğim için sizlere soruyorum. Bir kitap önerisi de olur.

Bulamadığın güç aslında tam da içinde gizli. Keşfetme zamanın gelmedi mi artık
Bir nebze faydam olduğuysa ne mutlu bana da. Başarısız olabilirsin ama denemeden bunu bilemezsin. Ayrıca ne kadar başarısız olursan ol illa ki bir noktada başarıyı yakalayacaksıın!
Joseph Murphy - Bilinçaltının Gücü şiddetle tavsiye ediyorum ve okuduktan sonra yorumunu da beklerim

Tamam okuyacağım mutlaka şu işlerime bir yoğunlaşayım :) Kendime inanarak çalışırsam yapacağıma inanıyorum; daha önce yaptım. Sosyal hayatımı da düzene koyarsam her şey yoluna girer.

Ben de ayni konudan muzdaribim. :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…