Bir kere bilmelisin ki zaman alacak. Neye zaman harcarsan onun
karşılığını alırsın. İşine zaman harcarsan işinden eşine zaman
harcarsan eşinden çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını
alırsın.
-Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret acı çekmeden
olgunlaşamayacağını...
-Kıskanmamayı öğret ona arkadaşının başarısından mutlu olmayı
birlikte sevinçleri paylaşmayı içinden 'neden ben değil de o demeden...
-Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi ama aynı zamanda
kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip
olanları gösterecek hayat ona.
-Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin birgün keyif vermeyebileceğini kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu.
-Gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini her şeyi
tüketebileceğini tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret.
Kitaplardan keyif almasını.
-Ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasınıama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorumama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı.
-Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver sıkılmayı öğret ona sıkılıp ta kendini yönlendirmeyi bulmasını.
-Doğaya götür onu hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla.
-Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona.
-Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret. Alın terine saygıyı öğret ona.
-Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi
gerektiğini öğret başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamayı. ... Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değilsöylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret.
-Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.Hayatı sorgulamayı
öğret ona...
-Bilginin en büyük güç olduğunu öğret.Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.
-Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret..
-Basit yaşaması gerektiğini öğret ona çay içmekten keyif almayı...
-'İstemiyorum' 'hayır' demeyi öğret ona istediğinde ise 'istiyorum' demeyi.
-Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...
-Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı ....Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik
olmadığını dostluğa yatırım yapması gerektiğini kıymetini
bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona. Müziği sevmesini sporla
barışık yaşamasını.
-İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona en yoğun zamanda bile
kendine vakit ayırması gerektiğini öğret...
alıntıdır
karşılığını alırsın. İşine zaman harcarsan işinden eşine zaman
harcarsan eşinden çocuğuna zaman ayırırsan da ondan karşılığını
alırsın.
-Yapabiliyorsan gözyaşlarını tutmamasını öğret acı çekmeden
olgunlaşamayacağını...
-Kıskanmamayı öğret ona arkadaşının başarısından mutlu olmayı
birlikte sevinçleri paylaşmayı içinden 'neden ben değil de o demeden...
-Kazanmaktan mutluluk duyup içine sindirmeyi ama aynı zamanda
kaybetmeyi öğrenmesini. Çünkü bir adım sonrasında görünüşte galip
olanları gösterecek hayat ona.
-Her şeyin bir sonu olduğunu öğret. Sahip olduğu bütün değerlerin birgün keyif vermeyebileceğini kazanılan ve harcananın bir sonu olduğunu.
-Gidilen yerlerin zamanla bıkkınlık verebileceğini her şeyi
tüketebileceğini tüketemeyeceği tek şeyin bilgi olduğunu öğret.
Kitaplardan keyif almasını.
-Ders çalışmak istemiyorsa zorlanmamasınıama okumayı sevmesini öğret ona. Elbet er ya da geç alacaksın biliyorumama mümkün olduğunca geç al ona bilgisayarı.
-Ona kendisi ile kalacağı sakin zamanlar ver sıkılmayı öğret ona sıkılıp ta kendini yönlendirmeyi bulmasını.
-Doğaya götür onu hayvanlardan korkmaması gerektiğini öğret. Arıların bizi sokmasından çok nasıl bal yaptığını anlat. Doğanın kendi içindeki gizemini bulmasına yardımcı ol yağmurdan sonraki toprak kokusundan keyif almasını sağla.
-Şartlar çok zor olsa da yalan söylememesi gerektiğini öğret ona.
-Kazandığı elli milyonun piyangodan çıkan beş yüz milyardan çok daha keyifli olduğunu öğret. Alın terine saygıyı öğret ona.
-Kendi doğruları üzerinden kimsenin onu yargılamasına izin vermemesi
gerektiğini öğret başkalarını da kendi doğruları üzerinden yargılamamayı. ... Bunun başkalarını dinlememek olduğunu değilsöylenenleri kendi eleğinden geçirmesi gerektiğini öğret.
-Kendi fikirlerine inanmanın güzelliklerini anlat.Hayatı sorgulamayı
öğret ona...
-Bilginin en büyük güç olduğunu öğret.Yapabilirse bunu en büyük fiyata satmasını ama kalbini ve ruhunu kendisine saklaması gerektiğini öğret. Haklı olduğu konuda sonuna kadar diretmesini öğret ve haklıyken dik durmasını.
-Günün birinde yaptıkları değil yapmadıkları için pişmanlık duyabileceğini öğret..
-Basit yaşaması gerektiğini öğret ona çay içmekten keyif almayı...
-'İstemiyorum' 'hayır' demeyi öğret ona istediğinde ise 'istiyorum' demeyi.
-Bir kot pantolon ve tişörtle üniversiteyi bitirmeyi öğret ona. Temiz kokmasını...
-Sorgusuz sevmeyi... El yazısı ile notlar yazmayı... Lafı dolandırmamayı ....Sevdiklerinin hiçbir zaman çantada keklik
olmadığını dostluğa yatırım yapması gerektiğini kıymetini
bilmeyenlerden uzaklaşmasını öğret ona. Müziği sevmesini sporla
barışık yaşamasını.
-İşlerin hiçbir zaman bitmediğini söyle ona en yoğun zamanda bile
kendine vakit ayırması gerektiğini öğret...
alıntıdır