• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayat bana neden bu kadar zor? :(

yazel_kara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
26
0
36
Ankara
Korkuyorum evet...
Hemde hayatımı belirleyen tek çözüm olan kpss den!
Ailem dershaneye gitmeme izin vermiyor bense bu konuda sıfırım!
üniversitede saçma sapan bir bölüm okudum geleceği olmayan.
Sırf evden gidebileyim diye yazdığım bir bölüm!
Öğretmen olmak istiyordum.:43:
O sıralar çok büyük sıkıntılarım vardı evden gitmeinin yollarını arıyordum.
Öyle böyle okudum ve bitti.
Şimdi işsizim.
Kpss denen illeti kazanmak zorundayım yoksa özel sektörde sevmediğim bu mesleği yaparsam çökerim erkenden!
Şimdi ben yardım almadan nasıl becereyim bu işi?
Kitaplarımı alın diyorum onlara bile sonra diyorlar.
Her yönden çok yeniğim hayata belki kendi seçimlerimdi ama böyle olsun istemedim.
Atanmam için 90 puan almam lazım. Ama nasıl?
Azmettim, hırslandım. Tek başına matematiği halleden de göremedim ama...:50:
Ne sevgili açısından yüzüm güldü ne de maadi manevi...
Ünlü birine hayranlık duyuyorum sırf belki unuturum diye ineternetten arkadas olmak isteyen biriyle tanıstım. Arkadasların zorlarıyla. Gittim görüştüm.
Ama beni dış görünüşümle değerlendirdi. Bir bayram mesajı dahi yazmadı. çok üzüldüm. çünkü şişman işe yaramaz biriyim..
İçim o kadar mutsuz ki....
Nasıl anlatayım.
Sürekli yapmayacağımı söyleyen insanlar var çevremde daha iyisini yapmak için uğraşacağım elbette.
ama tek başıma bunu halletmem çok zor.çünkü temelim kocaman bir "0"
Hayatımda bir sevdiğim olsa belki bana destek olurdu. Her sabah günaydın mesajıyla güne mutlu başlayabilirdim. annemle babamın kavgasına uyandığıma aldırmadan...
Ne olacak sonum bilmiyorum. hayat çok ama çok zormuş.

Belki benim gibi olup kazanan vardır. Onların tavsiyelerine ihtiyacım var.:14:
Tek istediğim bu sınavı kazanmak ve kendi hayatımı kurmak.
Belki yeniden başka şehirde kendi hayatımı kurarsam mutlu olabilirim :14::14:

Canım öncelikle yaşadıklarına üzüldüm.Seni o kadar iyi anlıyorumki... Kpss ye geçen yıl girdim bende hemde elimde ne bir kitap vardı ne de dershaneye gittim. 75 puan aldım. Bazı sebepleren dolayı 70 ve üstü puandakilerin katıldığı sınavlara vs. katılamadım. Ama şunu unutma insan isterse neler başarabilir.Aç internetten araştır kpss sorularını, konularını elbet eline kaynaklar geçecektir.Bazı sitelerde videolu ders anlatımları dahi var.Sakın umutsuzluğa kapılma.Bir kapı kapanırsa bir diğeri açılır bunu unutma.

Gelelim arkadaşlarının tanıştırdığı kişiye.O kişiyi gözünde büyütme. Ne kendine şişmanım vs gibi laflar et ne de bir başkası için üzülme.Zaten seni dış görünüşün için yargılayacak olan varsın olmasın hayatında.Bu kayıp değil, böyle gereksiz insanlar hayatında olmadığı için kazançtır aslında.Eminim önüne çok daha iyileri çıkacaktır.

Herşey olacağına varır. Lütfen pozitif düşün, bu olanları hedefine varmak için aldığın yoldaki birer engel gibi düşün.Ama o seçtiğin yolda ilerlemekten vazgeçme.Seni pek çok konuda anlıyorum bu yüzden dualarım seninle umarım Rabbim gönlüne göre olanı ve en önemliside hayırlı olanı verir canım.

Canım öncelikle yaşadıklarına üzüldüm.Seni o kadar iyi anlıyorumki... Kpss ye geçen yıl girdim bende hemde elimde ne bir kitap vardı ne de dershaneye gittim. 75 puan aldım. Bazı sebepleren dolayı 70 ve üstü puandakilerin katıldığı sınavlara vs. katılamadım. Ama şunu unutma insan isterse neler başarabilir.Aç internetten araştır kpss sorularını, konularını elbet eline kaynaklar geçecektir.Bazı sitelerde videolu ders anlatımları dahi var.Sakın umutsuzluğa kapılma.Bir kapı kapanırsa bir diğeri açılır bunu unutma.

Gelelim arkadaşlarının tanıştırdığı kişiye.O kişiyi gözünde büyütme. Ne kendine şişmanım vs gibi laflar et ne de bir başkası için üzülme.Zaten seni dış görünüşün için yargılayacak olan varsın olmasın hayatında.Bu kayıp değil, böyle gereksiz insanlar hayatında olmadığı için kazançtır aslında.Eminim önüne çok daha iyileri çıkacaktır.

Herşey olacağına varır. Lütfen pozitif düşün, bu olanları hedefine varmak için aldığın yoldaki birer engel gibi düşün.Ama o seçtiğin yolda ilerlemekten vazgeçme.Seni pek çok konuda anlıyorum bu yüzden dualarım seninle umarım Rabbim gönlüne göre olanı ve en önemliside hayırlı olanı verir canım.

çok teşekkür ederim.
Birilerinin beni anladığını bilmek çok güzel.
Çünkü okul bittikten sonra yanlız kaldım. Kimsem yok doğru dürüst konuşacak.
Dısarı çıkmak bile gelmiyor içimden...
Hedefimde kararlıyım. İnanıyorum da. Ama biri gelip tüm heyecanımı yerin dibine gömüyor.
Onlar benim yolumda bir engel dediğin gibi ama engelleri dinlenme molası olarak kullanın diyordu bir yerde sanırım en mantıklısı o
Söylediğin videolarıı izliyorum. Ama gel gör ki. 6 yıl önce gördüğüm dersler bana çok yabancı kaldı. Bu bir yılda sürekli tekrar ve çalışma ile haledilebilir diyorlar.
Ama babam zorla işe git diyor bana.:50:

internette tanıstığıma gelince bir mahalle ötemde oturuyormus meğer. Çok üzgünüm gidip görüştüğüm için...:50:

Son düzenleme:
İnternetin var canım bir sürü konu anlatımlı kitap, soru bankası, yaprak testler, fasiküller ve deneme sınavları internette var. Facebookta kpss ile iligli bir sürü sayfa var onları beğen orda linkler var hep indir bilgisayarına sonra onlardan çalış hiç kitap bile almıyorlarsa.

İnternetin var canım bir sürü konu anlatımlı kitap, soru bankası, yaprak testler, fasiküller ve deneme sınavları internette var. Facebookta kpss ile iligli bir sürü sayfa var onları beğen orda linkler var hep indir bilgisayarına sonra onlardan çalış hiç kitap bile almıyorlarsa.

ineterneti geceleri bir iki saat ya kullanıyorum ya kullanmıyorum canım.
abim var hep başında dokundurmuyor bile...:50:
aslında maddiyatsızlık sorunu da yok sırf gıcıklık...:14:

zaten internette sana gerekli olan her bilgiyi soruyu bulabilirsin. ama önce şu ben şişmanım kitabım yok gibi takıntılarından vazgeç. kendini şişmanmı hissediyorsun o zaman diyet yapabilirsin burda arkadaşların çok güzel diyet topiği var ondanda yaralanabilirsin. KPSS alanım olsaydı keşke ama bende KPSS kitabı yok. kazanmış arkadşlarımızdan rica edelim sana kitap temin etsinler. internetlede destekledinmi tamam dersanelere gelince bence sadece dersane sahibine faydalılar. bak hayatımın hiçbir dönemi dersaneye gitmedim. hatta bedava verdiklerine de o zamanki problemlerimden dolayı gidememiştim. evde gayet fizikte oluyor matematikte zaten matematiği yapamayacaksan dersaneylede yapamazsın . zaten vakti zamanında üniversiteyide kazanmışsın. demekki donanımlı başarılı bir insansın. HAYDİ SENDE KALK YERİNDEN BİR NEFES AL VE KENDİ BAŞARI KİTABINI YAZMAYA BAŞLA.....

KPSS derdi bitmiş evde kitapları dergileri olan arkadaşlar arkadaşımızla paylaşalım ona gönderelim. sen yeterki çalışmak iste kimse göndermez ise ben sana alır gönderirim.

Bende öyleydim canım hiçbirşey yapmak gelmiyordu içimden depresyona girmiştim. Girdiğim işlerden çıkmak zorunda kaldım çoğu kez.Bir bayanın bilgisayar programcısını yadırgayan yüksek kademeli insanlar vardı düşün artık.Herşey kötü gidiyordu.Sonra toparlanmam gerektiğini fark ettim.Sende böyle yapmalısın.Güçlü olmalısın.Seni üzen herşeye karşı dimdik olmalısın.Ayrıca örnek vereyim sana iki tane çok yakın arkadaşım vardı.Bunlardan birisi sürekli çalışırdı kpssye diğeri ise okuldan sonra 3 yıl derslerden uzaklaşmıştı.Ama öylesine ümitliydiki hiç vazgeçmedi ve sonunda ne oldu biliyor musun?Düzenli çalışan değil 3 yıl ara veren arkadaşım kpss de 80küsür puanla yerleşti.Sende her denileni değil kendine uygun olan çalışma biçimini bul ve onu uygula.Dersler yabancı mı geldi.Tekrar et anlayana kadar tekrarla. Duygusal ilişkileride kafana takma.Zamanla onlarda rayına oturur.Öncelikli hedefin kendini kurtarmak olsun.Kendini kurtardığında gerisi pamuk ipliği gibi gelir ve her zaman Rabbime dua et herşeyin hayırlısını dile, O'na sığın. Ben eminim başarırsın.Lütfen yapamam edemem gibi kelimeleri unut.Çünkü en büyük başarısızlık yapamam demektir. Umarım her şey gönlünce olur.

zaten internette sana gerekli olan her bilgiyi soruyu bulabilirsin. ama önce şu ben şişmanım kitabım yok gibi takıntılarından vazgeç. kendini şişmanmı hissediyorsun o zaman diyet yapabilirsin burda arkadaşların çok güzel diyet topiği var ondanda yaralanabilirsin. KPSS alanım olsaydı keşke ama bende KPSS kitabı yok. kazanmış arkadşlarımızdan rica edelim sana kitap temin etsinler. internetlede destekledinmi tamam dersanelere gelince bence sadece dersane sahibine faydalılar. bak hayatımın hiçbir dönemi dersaneye gitmedim. hatta bedava verdiklerine de o zamanki problemlerimden dolayı gidememiştim. evde gayet fizikte oluyor matematikte zaten matematiği yapamayacaksan dersaneylede yapamazsın . zaten vakti zamanında üniversiteyide kazanmışsın. demekki donanımlı başarılı bir insansın. HAYDİ SENDE KALK YERİNDEN BİR NEFES AL VE KENDİ BAŞARI KİTABINI YAZMAYA BAŞLA.....

ne kadar güzel yazmışsın canım teşekkür ederim.
kilo falan da umarumda değildir aslında son olaya kadar atlatabilirim gereksiz birşey farkındayım.
üniversiteyi de kendi çabalarımla kazandım. dershaneye gitmek istediğimde babam dövmüştü.
dershaneye başlayan arkadaslarım geldi bize bayramda. ben gidemicem kendim yapmak zorundayım dedim. sen çok zekisin yaparsın falan dalga geçtiler benimle. bende siz kendinizi yetersiz görüp gidiyorsanız birşey diyemem dedim bozulupo gittiler. ama kokuyorum ya yapamazsam diye.:14:
bikaç ay daha dişimi sıkarsam tüm kaynakları aldırabilirim. ama neye nasıl başlayacağım konusunda o kadar bilgisizmki..
netten ders çalışma tekniklerini araştırdım demin olardan da yararlanabilirim.
matematikten çok korkuyorum ondan net yapamazsam atanmak hayal. :50:

Bende öyleydim canım hiçbirşey yapmak gelmiyordu içimden depresyona girmiştim. Girdiğim işlerden çıkmak zorunda kaldım çoğu kez.Bir bayanın bilgisayar programcısını yadırgayan yüksek kademeli insanlar vardı düşün artık.Herşey kötü gidiyordu.Sonra toparlanmam gerektiğini fark ettim.Sende böyle yapmalısın.Güçlü olmalısın.Seni üzen herşeye karşı dimdik olmalısın.Ayrıca örnek vereyim sana iki tane çok yakın arkadaşım vardı.Bunlardan birisi sürekli çalışırdı kpssye diğeri ise okuldan sonra 3 yıl derslerden uzaklaşmıştı.Ama öylesine ümitliydiki hiç vazgeçmedi ve sonunda ne oldu biliyor musun?Düzenli çalışan değil 3 yıl ara veren arkadaşım kpss de 80küsür puanla yerleşti.Sende her denileni değil kendine uygun olan çalışma biçimini bul ve onu uygula.Dersler yabancı mı geldi.Tekrar et anlayana kadar tekrarla. Duygusal ilişkileride kafana takma.Zamanla onlarda rayına oturur.Öncelikli hedefin kendini kurtarmak olsun.Kendini kurtardığında gerisi pamuk ipliği gibi gelir ve her zaman Rabbime dua et herşeyin hayırlısını dile, O'na sığın. Ben eminim başarırsın.Lütfen yapamam edemem gibi kelimeleri unut.Çünkü en büyük başarısızlık yapamam demektir. Umarım her şey gönlünce olur.

çok haklısın canım hemde çok.
işte insan sinirden stresten ne yapacağını bilemiyor.
dediğin gibi karamsar olmamak gerek. o da şuan bende fazlasıyla var.
sanırım biraz sarj olmaya ihtiyacım var.

ne kadar güzel yazmışsın canım teşekkür ederim.
kilo falan da umarumda değildir aslında son olaya kadar atlatabilirim gereksiz birşey farkındayım.
üniversiteyi de kendi çabalarımla kazandım. dershaneye gitmek istediğimde babam dövmüştü.
dershaneye başlayan arkadaslarım geldi bize bayramda. ben gidemicem kendim yapmak zorundayım dedim. sen çok zekisin yaparsın falan dalga geçtiler benimle. bende siz kendinizi yetersiz görüp gidiyorsanız birşey diyemem dedim bozulupo gittiler. ama kokuyorum ya yapamazsam diye.:14:
bikaç ay daha dişimi sıkarsam tüm kaynakları aldırabilirim. ama neye nasıl başlayacağım konusunda o kadar bilgisizmki..
netten ders çalışma tekniklerini araştırdım demin olardan da yararlanabilirim.
matematikten çok korkuyorum ondan net yapamazsam atanmak hayal. :50:

bölümün ne canım ne üzerine gireceksin KPSS ye mahsuru yoksa yazarmısın belki bir faydamız dokunur.

KPSS derdi bitmiş evde kitapları dergileri olan arkadaşlar arkadaşımızla paylaşalım ona gönderelim. sen yeterki çalışmak iste kimse göndermez ise ben sana alır gönderirim.

canım o güzel yüreğine çok teşekkür ederim.
ama böyle birşeyi kabul edemem. kendi ailemin bile umrunda değilken..
dantel yapıp satıyorum ama suan o iş de yok.
herşey anlaşmıs tersine gidiyor sanki.
hem çıkar amaçlı konu açtığımı düşünürler.

çünkü lise mezunu olarak girersen farklı önlisans olarak farklı lisans olarak farklı diye biliyorum da

bölümüm satıştı canım. önlisans olarak giricem. gk ve gy varmış. bide bildiğim 3001 den tercih yapabileceğim. sertifika istiyorlarmıs.
benm bölümümden ancka ptt ye dağıtıcı olarak alım yapılıyormuş.

sen bizden birşey talep etmedinki burda sıkıntını paylaşıyorsun.bende diyorumki kitap bulamazsan sana kitap hediye ederim . benimde daha uzmanlık sınavına hazırlandığım kitaplar var bir okadarda eşimin ben çoktan uzman oldum kitapları verecek birini hala bulamadım bu satten sonra işede yaramazlar tıpta bilgiler eskiyor malesef artık kağıt çöpüne götüreceğim yazık vakti zamanında onlara birdolu para vermiştim. eminim birsürü insanın böyle evde boş boş bekleyen kitapları var .hem paylaşım çok güzeldir. senin şu anki durumunun maddiyatla alakası olmadığının farkındayım. bu tam bir duyarsız aile sendromu ama napacaksın ailelerimiz işte . o bahsettiğin kavga gürültü inan çok evde var bazı insanların konuşma şekli hatta sevişme şekli bu ancak kavga gürültüyle mutlu oluyorlar. sen onları kafana takma şimdilik özel hayatıda boşver kendini ders çalışmaya ada .....

diğer kısmı zaten kendin okuyarak gündemi takip ederek halledersin ama matematiktende genelde problemler kesirler falan vardı diye biliyorum.trigonometri integral türev gibi ağır konular yoktu kpss de...sen eski sorulardan çıkan matematik sorularını gönder bana bir göz atayım hangi konular varmış bakalım çokmu zorrrrr..

Canimm hiç üzülme hayatın herkese göre zorlugu var cok şükür sagliklisin elin atağın tutuyor isteyince insan neler yapıyor ve eminim sende istersen çalışırsan yaparsın umutsuzluğa kapılma iyi düşün ki iyi cok iyi olsun hersey canım :)

sanırım çok genç bir arkadaşımızsın aslında biraz azmedip değil KPSS yi yeniden ygs ye çalışıp o hayallerindeki mesleği bile kazanabilirsin.seni hiçbirşey yıldırmasın..

Back