Hayallerimdeki Öğretmen

Ultraviyole

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
601
6
46
Diğer
Öğretmenlik kolay değil arkadaşlar, emek ister, sabır ister, fedakarlık ister.
Bazen anne gibi sevecen bazen baba gibi koruyuculuk yapmak ister.

Bir öğretmen isterim:
Güneş gibi her tarafı aydınlatsın. Melekler kadar saf ve temiz olsun.
Karanlıkları aydınlatacak, hayallerimi geliştirecek; beni vatanıma, milletime faydalı ve aydın bir birey olarak yetiştirecek bir öğretmen…

Ben bir öğretmen istiyorum; kalemi gösterecek, yazmayı bana bırakacak.
Bir öğretmen düşlüyorum; koşmayı öğretecek, geleceği bana bırakacak.
Düşünmeyi öğretecek, yaratmayı bana bırakacak.

Bir melek olmak istiyorum; tohum olmamı beklerken ben ona binlerce başaklar vereceğim.
Bana ışık verecek, beni aydınlatacak, ben ise onun için dünyayı aydınlatacağım.

Ben de öğretmen olmak istiyorum. Yurdumun uzak köşelerinde okuma yazma bilmeyen yüzlerce minik yüreğe okuma yazma öğretmek istiyorum.
Onları cehaletten ve savaşlardan korumak istiyorum.
Töre denilen cahilliğe boyun eğmiş Ayşeleri, Fatmaları, Alileri, Mehmetleri kurtarmak istiyorum.
Öğrettiği bir harf için kırk yıl kölesi olunacak öğretmenlerim gibi bir öğretmen olmak istiyorum.

(Alıntı MEB 9/A Gamze CAN)

lafta her şey kolay

:44: 9. sınıfa giden bir öğrencinin kaleminden alıntıdır yazı.

:44: Mesleğe yüklediği anlam ve idealleri dile getirşini beğendim ve paylaşmaya değer gördüm.

Elbette her işin kendine göre zorlukları vardır ama sadece & direkt bu yorumda bulunmanız

enteresan...

başka ne gibi yorum beklerdiniz ? "ahh ahh" falan mı

Öğretmenlik ;zordur, sıkıntılıdır, sabır ister, fedakarlık ister, özveri ister. Gönül işidir biraz. Cesaret ister. En çok emek ister. Çünkü malzeme insandır. Anne-baba, öpmeye kıyamadığı yavrusunu size emanet etmiştir. Ona hem insan olmayı, hem vatandaş olmayı, hem matematiği, fiziği, tarihi hem de dünyayı öğretmek gerekmektedir. Öğretmek uzun bir süreçtir. Sonuçlarını hemen göremediğin, ürün hasadının hep geciktiği ama her zaman ekmenin ve yetiştirmenin olduğu bir süreçtir. Bazı zamanlarda boşuna kürek çektiğini düşündürür bu uzun zaman dilimi. Bu iş dünyanın en zor işidir. Çünkü insanla uğraşmak çok zordur.

Aslında herkese göre bir meslek değildir. Hakkını vermek gerekir. Ucundan tutarak yapılabilecek bir iş değildir. “Bir şey olamadım bari öğretmen olayım” türü bir öğretmen olmamak gerekir. Hem kendinize hem de öğrencilerinize yazık edersiz. Ülkemizin “İyi Öğretmene” ihtiyacı vardır. Eğer bunu başarabileceğinize inanıyorsanız hiç tereddüt etmeyin. Hakkını vererek yapacaksanız, zorluklarla karşılaşınca ağlamayacaksanız hiç durmayın. İnsanı seviyorsanız hele öğrenciyi seviyorsanız ve özverili iseniz bu iş tam size göredir. Ama bu işi yaparken umursamaz davranacaksanız, öğrencilerinizin sorunlarını kendi sorunuz gibi görmeyecekseniz “Bana ne” diyecekseniz, öğretmekten ve öğrenmekten mutluluk duymayacaksanız sakın bu işe bulaşmayın. “Kötü” öğretmenden daha kötü bir şey yoktur. İnsanın yaşama sevincini öldürür. Bütün coşkusunu alıp götürür. Evet bu işi yapanların da iyileri ve kötüleri vardır ne yazık ki. Ama bu meslek bırakın kötü olmayı vasat olmayı bile kaldıramaz. Ya “iyi” olacaksınız ya da “iyi” olacaksınız. Veya hiç bu işe bulaşmayacaksınız. Çünkü çocuklara haksızlık etme hakkımız yok.

(C.Şener)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…