Hayallerim yarim kaldi

En Büyük pişmanlığım benim de bu yönde...belki okuyup yüksek yerlere gelemezdim ama kendi ayaklarımın üstünde duracak bi mesleğim olabilir di diyorum hala..babamda en dar zamanında okuttu bizi tek istediği meslek sahibi olmamız di şükürki 1 kardeşim memur biri öğretmen onlar hiç pes etmedi ama ben küçük yaşta yanlış kararlar aldım okuluda bıraktım hayattaki en büyük pişmanlığım ama inanıyorum geçdeğil hiç bisey için geç değil dedim dışardan okumaya başladım geçen yıl gidebildiğim yere kadar gideceğim kimseyi dinlemeden belki çok iyi yerlere gelemem ama belki elimde bi mesleğim olur.

Desteğiniz için çok teşekkür ederim
Ben değil de insanlar genel olarak emeğimizi görmüyor aslında.

Yine de sizin gibi insanların varlığı da mutlu ediyor.

Devir bir tuhaf oldu, 1,5 yıl ara verdim çalışmaya, maddi bir zorluğum yoktu, biraz sağlık sebeplerim vardı, birazda 17 yıl aynı şirkette çalışmanın yorgunluğu. Ben ki kendimi olgun bilirim, bu ev kadını eleştirilerini duyunca yerle bir oldum. Koca bir hayat yaşamışım, evimi barkımı, arabamı almışım, sigortamı doldurmuşum çok yakınımdaki insanlar bana daha gençsin, evlenince gevşedin tembelleştin imaları yaptılar. Yedi sülalem çeyizcidir, benimde evde naçizane minik bir atölyem var, dikip satarım dedim, burun kıvırdı herkes, artık özel dikim mi kalmışmış, inan bana emeğime yapılan bu paçavra muamelesi ev kadını aşağılamasından daha çok gücüme gitti. O işlerin nasıl yapıldığını nasıl emek emek göz nuru döküldüğünü en iyi bilenlerdenim ama insanlar nobran ve duygusuz. Ölmekte olan kanaviçenin elinden tutman bile ruhundaki ince zevkin göstergesi bence. Forumdan tanıdığım kadarıyla çok akıllı, mantıklı, güçlü birisin yorumlarını hep dikkatle okumuşumdur. Lütfen kendine haksızlık etme, sen altı dolu bir insansın, hayatın hep sürprizleri var, bir gün içinin rahat ettiği yerde olacaksın, sabırla koruk helva olur demişler, ben inanıyorum. Çok özel ve değerlisin inan

Çok teşekkür ederim. Kıymet bilen insanlarla karşılaşmak çok güzel

Tercihlerimize göre şekillenir hayat. Siz temizlik yapıyorum zor yeni evlendim vs diyerek kpss yi bosvermissiniz. Bence kpss evlenince yapılabilecek bir sınav değil. Beksrken daha kolay. Evlenince eşinle evle vakit geçirmek istiyorsun sınav çalışmak olmuyor. Sonra çocuk vs olunca kpss olmaz tabi. Arkadaşlarım sabahın köründe kütüphaneye gidilp çalışırlardı. Herkes atanma çalışma hayali kurduğu için çaba gösteriyor. Siz hem yeterince caba göstermemişsiniz hem hayallerim vardı babama hediye alacaktım diyorsunuz. Neyse bundan sonrası için gerçekten istiyorsanız çabalarsınız. Istemiyorsaniz rahat rahat evde oturursunuz. Bence ne istediğinz netleştirin oradan devam edin burada böyle yazmanızın hayatınıza faydası yok

Kpssye 5 kere giren arkadaşım var. Gerçekten üzülüyorum olmuyorsa bırak yani hadi denedin maksimum 3 kere. Diğerlerine harcadığın zamanı çalışmayan harcasan işinde yükselmiştin diyorum hep. O 5 senede artık çalışmaktan stresten saçları dökülüyor. Özel sektör için de personel ihtiyaç var. Konu sahibinde çalışmak için bir çaba yok ki KPSS sadece dilinde. Branşı matematikmiş özel ders verse bile olurdu kendine harçlık çıkartırdı en azından

Hayatta her tercih baska bir alternatiften vazgecis degil midir?
Siz anladigim kadariyla bu sekilde yasamayi tercih etmissiniz. Eee bu durumda kimseye laf dusmez. Maalesef bizim toplumumuzda bir kesim var, ev hanimligini kucuk gören, veya kadin calismiyorsa "koca parasi yiyor" diyen. Inanilmaz yanlis etiketler bunlar.
Siz babanizdan cekindiginiz icin mi yoksa kendiniz icin mi calismak istediginize karar verin. Asıl cozmeniz gereken ikilem burada bence. Kpss takintinizdan vazgecin, kendiniz icin calismak istiyorsaniz özel sektorde calisabilirsiniz.

3. Üniversiteme oğlumun doğduğu yıl başladım ilk sınavlarımda 6 aylık falandı. Onu okulumla büyüttüm resmen, TDE mezunuyum, ama muhasebecilik yapıyorum.. Önümüzdeki tek engel biziz. Ülkemizde bir çok kişi mesleğini yapamıyor zaten bir yerden başlayın yeterki

Bence de illaki atanmanıza gerek yok, internet üzerinden ders vermene yardımcı olan siteler var. Udemy gibi sen videoyu çekip yüklüyorsun izlenmeye ya da satın alıma göre de bir ücret alıyorsun. Bir süre böyle devam ettirip kendine bir şeyler katıp tekrar deneyebilirsin diye düşünüyorum

Matematik bolumu mezunu birisinin işe girmesine, atanmasina gerek yok ki ozel ders ver evinde en kötü . Matematikten 4 ogrenci bulsan 2 bin alirsin rahat. Dunya iyisi eşleriniz de olsa bi gun basina birsey gelse nasil hayatiniza devam edicek nasil hayatinizi cevireceksiniz bukez de baba evine mi doneceksiniz ? Esinizle tanismadan once yine ekonomik olarak bagimlı oldugunuz yere geri mi döneceksiniz? Bu arada bahane degil gercekler diyorsunuz ama herkesin hayati var herkesin cocugu herkesin ev temizligi yemegi derdi kederi vs. Sizin bahaneleriniz var gercekler evet ama bahanelerde ayni zamanda. Kpss unutun ozel sektoru de. Oturup ders calismayin.Ogrenci bulun haftada 6- 8 saat ders verin. Gercekci adimlar atın, koşmayın.Ayrica hiparaktifite için psikiyatra gidin ayrica dikkat icin ilac tedavisine de başlanıyor.

Bu hayatta evlenmek dışında kendi başınıza aldığınız başka kararlar var mı yoksa esiniz her evde otur daha iyi dediğinde oturur musunuz?

ne okudunuz?
Mesleğiniz nedir ?
Hayatta hersey sizin elinizde
Birileri gurur duysun diye hırs yapmayın
Çalışıp meslek sahibi olmayı kendiniz için yapın öncelikle

Arkasina sığındığıniz bahaneleri birakirsaniz elbette siz de is guc sahibi olursunuz
Meslek sahibi olmak demek illa atanmak demek degil ki , ozel sektorde de calisip para kazanabilir ve icinizde ukte kalan şeyleri gerceklestirebilirsiniz

Boyle bir kac konuda daha gördüm calismayi sadece kpss den ibaret sananlar var. Duz memur olmak butun gun masa basinda olmak mi yani calismak. Egitim,saglik, hukuk ne bilim muhendis falan olursun ki dicem kpss düşünesin ama bunlarda dahi özelde çalışma imkani var tek yolu kpss degil. Hic birsey yapamıyorsam guzel bir el beceresi gerektiren birseyler ogrenirim. Bir suru sehirlerde ucretsiz kadin kurslari var. Neler neler öğreniliyor. Onlardan birine gidip ogrenip uzerine yogunlasir elimden gelenin fazlasini yaparim sizin yerinizde olsam. Kpss ye girdim basarisiz oldum ne is yapicam diye sizlanmazdim.. ben 2 universite bitirdim liseden mezun olduğum isi yapiyorum hala. 2007 den beri bu meslekteyim. 3 yildir da sgk li maasli homeoffice calisiyorum. Imkanim iyi evim esim isim cok şükür hepsine Ama son zamanlarda punch nakisina merak saldim ve onu öğreniyorum hem kendime hem cevreme yaparim. Sonra da belki baskalarina satarim belki el sanatlarinda da bir meslegim olur diye. Istedikten sonra her türlü çalışılır. Hic birsey bahane olmamali.

Bana kalırsa çalışmayı pek sevmiyorsunuz, sırf aileniz üzülmüs diye calısıyorsunuz. Gercekten isteyince bi yol bulunuyor. 50 yaşındaki annem hem kardeşime bakıyor, hem sağlıkçı o yüzden deli gibi çalışıyor hem de şu an örgün bir bölüm daha okuyor. Bitirince meslek değiştirecek. Yaşlanmışım kafam pek almıyor diyor ama çabalıyor. İş yerinde aralarda çalışıyor, evde her fırsat bulduğunda çalışıyor, boynu tutulmuştu ve boyunlukla çalışıyordu. Yani nazar değmesin maşallah diyelim. Bana da ilham ve azim veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…