Havuz yazarı Göktürk, Özgecan'ı 'yok edenlere' cezayı fazla bulmuş

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698

Göktürk köşesinde, 'İki sanığın cinayetten ne haberleri, ne de ilgileri var… Sadece cesedi yok etmekte katile yardım ediyorlar. Ama garip bir şekilde, mahkeme bilerek-isteyerek cinayet işleyen katille ona yardım eden iki kişiye aynı cezayı veriyor' şeklinde yazarak tepki yağmuruna tutuldu.

Göktürk'ün bugünkü yazısında Özgecan ile ilgili karaladıkları şu şekilde:

Özgecan Cinayeti kararıyla ilgili dikkatimi çeken bir noktayı da yazmazsam içimde kalır.
Mahkemenin her üç sanık için de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermesi herkes tarafından pek yerinde bulundu. Karar mahkemenin kadına şiddet konusundaki kararlılığının göstergesi olarak değerlendirildi ve herkes tarafından övgüyle karşılandı.

Bana ise çok acayip görüldü.

Yanlışsam düzeltilsin ama benim bildiğim kadarıyla minibüsün şöförü Özgecan’ı tek başına öldürüyor. Öldürdükten sonra panikleyip şehir merkezine dönüyor; yardım için babasını ve bir arkadaşını da yanına alıyor, gidip birlikte cesedi yok ediyorlar.

Diğer iki sanığın cinayetten ne haberleri, ne de ilgileri var… Sadece cesedi yok etmekte katile yardım ediyorlar.

Ama garip bir şekilde, mahkeme bilerek-isteyerek cinayet işleyen katille ona yardım eden iki kişiye aynı cezayı veriyor.

Yargıda popülizm de herhalde bu oluyor.

MAhkemelerin medyatik dosyalarda verdiği kararlarda kamuoyunun etkisi büyüktür.Normal bir cinayet olsa idi yani hunharca işlenmiş bir cinayet değil de kendini savunmak için öldürmüş olsaydı belki evet yanındakiler daha az ceza alabilirdi. Burada gencecik bir genç kız bedeni var. Yanındakilerin de çok masum olmadığına kanaat getirmiştir mahkeme.

minibüs şoförü tek başına öldürmüş ona agirlastirilmis müebbet verselerdi... ama en az onun kadar suçlu olan bu canilige yardım edenlere 5 er yıl yetermis bu kadına göre. ne âlâ memleket havasi degilmi?... Hayır bide bu zihniyetteki insan musveddeleri kamuoyuna o çürümüş kafalarinin icindekileri alenen yazıp anlatabiliyorlar. yazık diyebiliyorum sadece çok yazık.

Birkere diğer pislik Özgecana tecavüz etmiş. Offfff küfür edesim geldi kadına. Sulu beyin ne olacak. İmha etmek lazım bunları.

Birkere diğer pislik Özgecana tecavüz etmiş. Offfff küfür edesim geldi kadına. Sulu beyin ne olacak. İmha etmek lazım bunları.

Kendi kizin basina gelse bakalim cezayi halen garip bulurmuydu? Nede olsa Aleviya Özgecan, ondan böyle tepki. Terbiyesiz! Bir agiz dolu küfür daha sayardim fakat bu yazar degil, sahis diyelim, bu sahistan dolayi ban yemek istemiyorum.

Tüylerim diken diken oldu. Neresinden bakıyorlar hayata nasıl bu denli soğukkanlı olunabilir, aklım almıyor.

Ne bu şimdi? Duygu dışı mantıksal bakış açısı mı? Geçiniz.

Oldurenin yanlisini gorup teslim etmek varken tecavuz, darp edip bileklerin kesilmesi sonrasında bedenini yakmis bu masumlar. :/ ağırlaştırılmış müebbet nasıl olur yaa!?:/

Sanırım yazar, mahkemedeki ifadeleri okumamış.

Tabi canım cinayetten haberleri yok,kız eceliyle kendi kendine ölmüş,bu sebeple gömdüler gizli gizli.
Yani artık ne denir bilemiyorum,benim gözümde öldürenden farkı yok o ikisinin. Cezalarıda iyi olmuş,hakettiklerini bulmuşlar. Sanki minibüs şöförü silah dayadı başlarına. Madem düzgün insanlardı,teslim olmaya ikna etselermiş,cinayeti örtbas etmeye çalışmak yerine. Bir gram iyi niyet,bir gram vicdan yokmuş bu insanlarda.

Özgecan Cinayeti kararıyla ilgili dikkatimi çeken bir noktayı da yazmazsam içimde kalır.

keşke içinde kalsaydı,hatta büyüyüp patlasaydı bu düşüncen.
haklı olduğu tek nokta yargıda popülizm dediği.
bu kadar haber yapılmasaydı,takım elbise ,iyi hal "mahkemeye" saygın tutum hopp kuşa çevrilmiş ceza
aynı günlerde tecavüz ve cinayete indirim yapılmış haberlerle yanyana bir haberdi Özgecanın mahkemesinin haberi.

Onlar yok etmeye çalışırken hala nefes alıyordu Özgecan .Nefes Nefes................................................

Yapılacak sey bundan fazla olsa inanın o annenin babanın yüregıne su serpmez...
Kamuoyunun ilgi cekti diye ceza veriĺiyorsa diger bu yüzden yitip giden canların aynı cezasıyı vermesi için Özgecan acı bir şekilde örnek olsun

yarın öbürgün kendi ailesinden birinin başına gelirse, desin ki biz sadece tecavüz edip öldürenden şikayetçiyiz. diğerlerine yazık salıverin gitsinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…