Deniz Ürünleri Havuçlu-Kremalı Kalamar

arakorya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2012
620
57
73
Diğer
MALZEMELER

- 3 adet orta boy kalamar veya 500gr. dondurulmuş kalamar
- 2 adet büyük boy havuç
- 5-6 diş sarımsak
- 250ml.lik süt kreması
- Yarım demet maydonoz.

YAPILIŞI

- Havuçları rendeleyip,sarımsakları doğrayıp tavaya koyuyor,az miktarda sıvı yağ ile 5dk. kadar soteliyoruz.

- İstediğimiz şekilde doğradığımız kalamarları tavaya ekleyip,7-8 dk. daha sotelemeye devam ediyoruz.

- Süt kremasının tamamını sotelenen karışıma ekleyip,krema yoğunlaşmaya başlayana kadar pişirmeye devam ediyoruz.

- Pişirme işlemi bitmek üzereyken,ince doğranmış maydonozları karışıma ekleyip,biraz karıştırdıktan sonra ocağımızın altını kapatıyoruz..
Servise hazır...

NOT: Kalamarların daha yumuşak olmasını sağlamak için,yemeği yapmadan 2-3 saat önce maden sodası veya biraya yatırabilirsiniz.

Ama vakti olmayan bayanlar için bu çok şart değil aslında çünkü kalamar kremada piştiği için yumuşuyor zaten..

Ayrıca havuç kremaya çok yakışıyor arkadaşlar,mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
Ve aynı tarifi kalamar yerine ahtapotla da denedim,o da çok lezzetli oluyor.. aklınızda bulunsun
Afiyet olsun!!

Son düzenleme:
rusyadan bir arkadaşım buna benzer bir tarif vermişti, internette bir türlü bulamadım. denemek istiyorum. resim ekler misin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…