• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Havuç Tohumu ve Mama Yedirme Taktikleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

atas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2011
3
0
36
İstanbul
10 aylık bir bebeğim var ve yaklaşık 4 aydır iştah problemimiz vardı.Diş çıkarma dönemi olduğundan geçer ,düzelir dedim.Ama sabrımın tam sonuna gelmiştim ki havuç tohumunu forumda biraz araştırınca denemeye karar verdim.İlk iki gün pek bir değişiklik yoktu ama bir haftanın sonuna geldiğimizde gerçektende oğluşumda değişiklikler oldu.Önceleri ağzını kilitlerdi şimdi mamayı görünce önce reddediyor ama en azından ağzından püskürtmüyor.Tabağındaki mamanın bitişini görmeye hasret kalmışım :)Velhasıl havuç tohumu benim işime yaradı.Ayrıca benim oğlum çok oyuncu.Yemek yemek yerine oyunu tercih ediyor.Bende eline dikkatini çekecek birşeyler veriyorum.Onu incelerkende ağzına birkaç kaşık tıkıştırmış oluyorum.Önceleri bunu yutuyordu artık sıkıldı Bende yeni taktikler aramaya başladım ve buldum.Çubuk i kreker.Krekeri veriyorum zaten damakları kaşındığı için hemen ağzına alıyor onu kıtır kıtır yerken bende mamasını yediyorum.Hoşuna da gidiyor böyle yemek yemek.İştahsız bir bebek çok zor.Ama bize düşen sabırla birşeyler yedirebilmek.Tabi çok ısrarcıda olmamak gerekiyor.Aksi takdirde benim oğlum o öğünü kesinlikle reddediyor.Çok inatçı kerata:)Allah yardımcımız olsun.

merhaba
benimde 16 aylık bi kızım var.9.7 kilo 76 cm.çok acaip iştahsız.doktor bize gelişme geriliği için nutricia fortini multi fibre mamasını verdi.tamam 1-2 ayda 1.5 kilo aldı boyu uzattı ama kızım çok hassas old.midesi kaldırmadı.kusmaya başladı bizde mamayı kestik mecburen.bu havuç tohumu ne öğrenebilirmiyim???

Biz doktoruma sürekli ve ısrarla iştahsızlık için birşeyler yapmamız gerektiğini söyledikçe kesinlikle vitamin vermedi veya mama değiştirmedi.Havuç tohumu Prof.Ahmet Maranki'nin tavsiyesi.Bir çay bardağı suyu kaynatıp içine bir çay kaşığı havuç tohumunu atıp bir kaç taşımlık kaynatıp 10 dk demlemeye bırakıyorsunuz.Ilık bir şekilde bebeğe günde 3 kere yemeklerden sonra içiriyorsunuz.Bir gün için bir çay bardağı kadar tüketilecek.Daha azda olabilir bebek zorlanmamalı.Oğlumda 3.gün fayda etti.Gözle görülür iştahı arttı.Aktardan alabilirsiniz ama şu çok önemli kesinlikle organik tohum olmalı.Bu nedenle ben emin önünde aktarda buldum organik olarak.Evde de netten markasını kontrol ettim .Sizde öyle yapın (marka gts).Umarım bebişinize de faydalı olur

mrblar benim bir yaşında bir kızım var çok iştahsız hiçbirşey yemiyor agzında yutmadan dakikalarca bekletiyor artık sabrım kalmadı bende bu yola baş koydum deneyecegim
kullananlar faydasını görenler lütfen cevap versin yarın başlıyacagım bakalım sonuç ne olacak

mrb arkadaşlar benimde altı buçuk aylık kızım var.ek gıdalara geçemedik bi türlüü ağzını kapatıo açmıo kesinlikle..çok sinir oluyorumm.doktora götürdüm mama verirken zorlamışsın sanırım sana tepki olarak ağzını kapatıo dedi..bi süre ara verdim ama halen aynı düzelmio..emerken bile zorla uyutup emziriyorum.uyanıkken hayatta emmiyo..havut tohumunu denemek isterimm onada açmazki ağzını üffffff :( arkadaşım markasını yazarmısınnn

mrb arkadaşlar benimde altı buçuk aylık kızım var.ek gıdalara geçemedik bi türlüü ağzını kapatıo açmıo kesinlikle..çok sinir oluyorumm.doktora götürdüm mama verirken zorlamışsın sanırım sana tepki olarak ağzını kapatıo dedi..bi süre ara verdim ama halen aynı düzelmio..emerken bile zorla uyutup emziriyorum.uyanıkken hayatta emmiyo..havut tohumunu denemek isterimm onada açmazki ağzını üffffff :( arkadaşım markasını yazarmısınnn

marka gts nasıl hazırlanacağı diğer mesajlarda yazıyor.çay kaşığını ile içirmeye bakın bir çay kaşığı içse bile faydalı olacaktır

Back