Premature Bebekler HAVUC SUYU İCİP AMNİYON SİVİSİ ARTAN VAR Mİ?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nil-nur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
83
28
36
Merhaba arkadaslar.32+3 gunluk hamileyim. İki gun once ki kontrolde bebegin sivisinin azaldigini ogrendim. Zaten daha once hep sinirdaydi.. Simdi 7,5 cm mis. 8 cm alti riskli kabul ediliyormus. Bebegin gelisimide on gun geri kalmis. Daha onceleri hep onde gidiyordu. Canim cok sikildi. Erken dogum riski oldugu icin dr um ciger gelisimi icin igne verdi. Havuc suyu icmemi soyledi. Benim durumumda olup havuc suyu icerek suyu artan var mi arkadaslar?

Havuc suyu ve armut suyu ikiside arttiriyor benimde 16 haftalikken 10 un altina inmisti hergun birer bardak ictim 2ayda duzeldi

Arkadaslar dun kontrolum vardi. On gun once dr suyumun azaldigini soylemis havuc suyu onermisti. Hergun ictim. Ama dun ne arttigini ne zaldigini soyledi. Ne biliim belkide ismesem daha da azalirdi. Saracoglu artar diyo. Ben yine devam edicem. Zaten son haftalarda iyice azaliyomus belki en azindan cok azalmaz. Bu arada su az oldugu icin gelisimi geriden geliyo bebgimin ozelliklekarin cevresi. Ama dun sadece karin cevresi haftasiyla uyumlu degildi. Sevindim cok. Cunku on gun once gelisimi tam on gun gerideydi.

Havuc suyunu bende duydum.ama ozellikle bol su diye biliyorum hem bebegin gelisimi hem sivi icin.amniyo sivi cok olsa dert az olsa dert.allah yardimcin olsun

arkadaşlar benımde suyum azalıyor 32 haftadan berı bu gün tam 36 olduk bundan sonra sıkıntısı varmı azalsa bıle sınırda dedı bebeğe yetecek kadar dedı tek sorun dedı azalırsa normal doğum yapamazsın dedı onu kafaya takmıyorum sadece bebeğım artık kuveze gırmeden sorunsuz olabılır mı

Taze sıkıp için havuç suyunu(içine azıcık zeytinyağ koyuyurum ki Avitanimi kana geçebilsin), ben azda olsa faydasını gördüm. Bol su, dinlenme, havuç suyu... 30 Haftada suyumuz sınırın altında idi 38mm, iki haftada sınıra çıktı 50mm . Devam edicem inşallah dahada yükselir normale yaklaşır. Armut denemedim onuda ekledim bu haftadan itibaren. Çok yüksek kan şekeri probleminiz yoksa kesin deneyin en olmadı a vitanini takviyesi olacaktır.şekeriniz var ise doktorunuza danışmakta fayda var.

Havuc suyunun faydasını gorenlerdenım ben de. ayrıca bol bol sut ıcın. armut yeyın. ben sabah aksam bırer bardak taze sıkılmıs havuc suyu ve gunde yaklasık 1 lt. sut ıctım ve 2cm e dusen ve bu cocugu kesınlıkle almamız gerekıyo artık denılen durumdan 13 cm e kdr cıkmıstı suyum... Allah yardımcımız olsun

bende gordum dıyebılırım bebegımı nerdeyse alıyorlardı duzenlı olarak yattım ve havuç suyu ve 3 ltre su ıctım

Cok tesekkur ederim arkadasim.Allah saglikla bebisine kavustursun..
Şuan nasil peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…