• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Havlu Yıkamanın Püf Noktaları, Sertleşen Havlu Nasıl Yumuşatılır?

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
295.655
609.589
1.098
43
Malatya
01_opportune1.webp

Havlular, zaman içerisinde sertleşerek yıpranmış ve eskimiş göründüğü gibi, nemi çekmede yetersiz kalabiliyor.

Havluları, uzun süre yumuşaklığını kaybetmeden kullanabilmek için temizlik yöntemleri ve kullanıma dikkat etmeniz önem taşıyor.

1. Havluları askıya teker teker asın
Askıya birden fazla havlu asmak havlu katmanları arasında nemin hapsolmasına sebep olur. Bu da bakteri ve küf oluşumuna davetiye çıkarır. Havluyu kullandıktan sona tam olarak kuruyabilmesi için tek olarak askıya asmak en doğrusudur.

2. Yeteri kadar çok yıkayın
Havlular kullanım sıklığına uygun olarak yıkanmalıdır. Banyo havlularını her üç kullanımdan sonra yıkamak doğrudur. El havluları ise günde birçok defa kullanıldığı için daha sık yıkanmalıdır. İki günde bir hatta kalabalık bir aileniz varsa, her gün yıkamak idealdir.

3. Farklı havlular kullanın
Sürekli aynı havluyu kullanmak da havlunun ömrünü kısaltır. Mümkünse dört set havlu bulundurun ve dönüşümlü olarak kullanın. Böylece her havlu iki haftada bir kullanılacak ve ömrü uzamış olacaktır.

iStock_000055099306_Large-2-640x400.webp

4. Aşırı deterjan kullanımından kaçının
Fazla deterjan kullanımı havluları sertleştireceği gibi, iyice durulanmadığı takdirde bakteri ve küf oluşumuna da sebep olur. Havlularınızı yıkarken, önerildiği kadar deterjan kullanın ve fazla deterjan kullanımından kaçının. Böylece hem daha yumuşak ve hijyenik havlulara kavuşur, hem de deterjanınızı daha ekonomik bir şekilde kullanıyor olursunuz.

5. Yeteri kadar sıcak suda yıkayın
Havluları yıkarken suyun sıcaklığı önem taşır. Mikropları öldürebilmek için havluları yeterli sıcaklıktaki su ile yıkamak gerekir.

6. Kurutucudan önce çırpın
Havluları yıkayıp, kurutucuya yerleştirmeden önce iyice çırpmak havluların kabarık olmasını sağlar. Havluları sadece katlamadan önce değil, kurutucuya yerleştirmeden önce de iyice çırpın.

7. Yumuşatıcıyı aşırıya kaçırmayın
Aşırı yumuşatıcı eklemek havlunun emiş oranını olumsuz etkiler. Gerekli miktarda yumuşatıcıyı su ile açarak eklemek gerekir. Her üç veya dördüncü yıkamada da yumuşatıcı kullanmamanızı öneririz.

Bu önerilere uyarak havlularınızın ömrünü uzatabilir, daha yumuşak ve gerçekten temiz olmalarını sağlayabilirsiniz.

Kaynak: evhayat

Şimdiye kadar 3 kere yaptım, biri anneme ve kesin sonuç aldım. Biraz uğraştırıyor ama değiyor.

Havluları önce çok sıcak suda içine tuz atarak bekletiyoruz (deniz tuzu kullanıyorum ben her şeye) 2-3 saat.

Sonra elde sıkıyoruz. Yumuşatıcı döküp elimizle havlulara yediriyoruz. Üst üste koyuyoruz havluları. Böyle de bekletiyoruz.

En son durulayıp elde sıkıp asıyoruz. Hepsi bu ve kesin yumuşama. Hoppa

Şimdiye kadar 3 kere yaptım, biri anneme ve kesin sonuç aldım. Biraz uğraştırıyor ama değiyor.

Havluları önce çok sıcak suda içine tuz atarak bekletiyoruz (deniz tuzu kullanıyorum ben her şeye) 2-3 saat.

Sonra elde sıkıyoruz. Yumuşatıcı döküp elimizle havlulara yediriyoruz. Üst üste koyuyoruz havluları. Böyle de bekletiyoruz.

En son durulayıp elde sıkıp asıyoruz. Hepsi bu ve kesin yumuşama. Hoppa
Bunu denicem, yumusak diye aldigim havlular sertlesiyor bir sure sonra...
Yuzde yuz pamuklu ama bir tik yumusaklik farki olan havlularin fiyat araliklari anlamsizlasiyor..
Her seferinde havlularinizi boyle mi yikiyorsunuz, yoksa belli araliklarda mi sadece?

Bunu denicem, yumusak diye aldigim havlular sertlesiyor bir sure sonra...
Yuzde yuz pamuklu ama bir tik yumusaklik farki olan havlularin fiyat araliklari anlamsizlasiyor..
Her seferinde havlularinizi boyle mi yikiyorsunuz, yoksa belli araliklarda mi sadece?
Merhaba, belli aralıklarla yapıyorum bunu. Sırf tüketim olmaması için uğraşıyorum gerçekten, yoksa yenisini almak çok daha basit.

Bir de aklınızda bulunsun %100 bambu olan havlular çok daha uzun süre yumuşacık oluyor. Dikkat etmek gereken iki şey var:
1. Bazı bambu havlular pamuk karışımı oluyor, onu almıyoruz, sırf bambu olanı alıyoruz.
2. Bambu olan eşyalar ilk 3-4 yıkamada yumuşatıcı koymadan yıkanmalı, sonraki yıkamalarda yumuşatıcı koyulabilir.

Merhaba, belli aralıklarla yapıyorum bunu. Sırf tüketim olmaması için uğraşıyorum gerçekten, yoksa yenisini almak çok daha basit.

Bir de aklınızda bulunsun %100 bambu olan havlular çok daha uzun süre yumuşacık oluyor. Dikkat etmek gereken iki şey var:
1. Bazı bambu havlular pamuk karışımı oluyor, onu almıyoruz, sırf bambu olanı alıyoruz.
2. Bambu olan eşyalar ilk 3-4 yıkamada yumuşatıcı koymadan yıkanmalı, sonraki yıkamalarda yumuşatıcı koyulabilir.
%100bambu mu yazmasi lazim..
Sadece %100 pamuk veya bambu pamuk yaziyorsa fazla bir omur beklemiyim o havludan yani..
Benimkiler hep pamuklu ondan sertlesiyor desenize:KK52:

%100bambu mu yazmasi lazim..
Sadece %100 pamuk veya bambu pamuk yaziyorsa fazla bir omur beklemiyim o havludan yani..
Benimkiler hep pamuklu ondan sertlesiyor desenize:KK52:
Çocukluğumda söz vermiştim kendime, asla annemin ve anneannemin havluları gibi havlum olmayacak diye :D
Sırf pamuklu havluları, elbette o zamanlar bambu yoktu piyasada. Zımparadan hallice, üstelik eski havlu da değillerdi, yenisi bile hemen sertleşiyordu.
Pamukludan, içine pamuk karışmış olandan uzak durun. Hatta bornozun da ömrü uzun değil, hayati tehlikesi var; onu da bambuyla değiştireceğim. :KK48:
%100 bambu olacak, o kadar.

Çocukluğumda söz vermiştim kendime, asla annemin ve anneannemin havluları gibi havlum olmayacak diye :KK70:
Sırf pamuklu havluları, elbette o zamanlar bambu yoktu piyasada. Zımparadan hallice, üstelik eski havlu da değillerdi, yenisi bile hemen sertleşiyordu.
Pamukludan, içine pamuk karışmış olandan uzak durun. Hatta bornozun da ömrü uzun değil, hayati tehlikesi var; onu da bambuyla değiştireceğim. :KK48:
%100 bambu olacak, o kadar.
Tamda bu iste dogru tanimlama:KK70:Yuze peeling yapmak icin cok uygunlar:rolleyes:
Peki onereceginiz marka havlu bornoz fln var mi sizin kullandiginiz..

Tamda bu iste dogru tanimlama:KK70:Yuze peeling yapmak icin cok uygunlar:rolleyes:
Peki onereceginiz marka havlu bornoz fln var mi sizin kullandiginiz..
Takıntı yaptığım markalar yok açıkçası, hatta son 2 sefer, biri anneme olmak üzere, internetten almıştım.
2-3 ay önce Özdilek'te sırf bambu yoktu, artık üretiyorlar mı bilmiyorum.
Netten alırken açıklamasına bakıyorum, tamamen bambu diyorsa alıyorum, o kadar.
Fiyat aralığına dikkat edin, manyak dolu etraf, 1 tanesine 20 tl isteyeni bile gördü bu gözler :D

Takıntı yaptığım markalar yok açıkçası, hatta son 2 sefer, biri anneme olmak üzere, internetten almıştım.
2-3 ay önce Özdilek'te sırf bambu yoktu, artık üretiyorlar mı bilmiyorum.
Netten alırken açıklamasına bakıyorum, tamamen bambu diyorsa alıyorum, o kadar.
Fiyat aralığına dikkat edin, manyak dolu etraf, 1 tanesine 20 tl isteyeni bile gördü bu gözler :KK70:
Cok tesekkur ederimm, nevresimleri cozmustum havlulari da hallettim iyi oldu:KK52:

Bizim havlular sadece kurutma yaparsam yumuşacık aksi halde sert oluyorlar maalesef . Hiç bir şekilde yumuşatıcı kullanmiyorum tabii .

Ay gözlerim sevinçle pörtledi birden, nevresimlerin neyi vardı ve nasıl halletiniz? :rolleyes:
Ya ilk arastirmaya basladigimda cok karmasikti hepsi:KK48:
yok ranforce, yok saten yok pamuklu saten..
sonra Tac'in urunlerinde birde percale, mako saten, saten delux fln turedi iyice kafa gitti:rolleyes:
Kafam yanmisti arastira arastira bir de daha evli degilim malum hepsini ceyiz icin sorup sorusturuyorum:KK53:
Isin ozu saten delux pamuk satenlerin en iyisi en cok tel sayisi onda var..
Onun bir tik gerisinde mako saten var, bunun tel sayisi biraz daha az saten deluxa gore..
Ama ikisinden de alan arkadaslar dokunus olarak bir fark yok diyorlar..
Ranforce ise cok sert ben butcem yeterse tabi misafir icin bile ranforce almayi dusunmuyorum..
Percale de ranforce ile pamuk saten arasinda bir yumusakliga sahip.
Sirf saten de alinmaz zaten kayip gidiyor naylona benziyor fln cok terletiyor zaten..

Yaaa sirf bambu bulmak ne zormus..
Azcik internetten bakim dedim hepsi %50bambu+%50 pamuk, %40 bambu+%60 pamuk seklinde:KK51:

Ya ilk arastirmaya basladigimda cok karmasikti hepsi:KK48:
yok ranforce, yok saten yok pamuklu saten..
sonra Tac'in urunlerinde birde percale, mako saten, saten delux fln turedi iyice kafa gitti:rolleyes:
Kafam yanmisti arastira arastira bir de daha evli degilim malum hepsini ceyiz icin sorup sorusturuyorum:KK53:
Isin ozu saten delux pamuk satenlerin en iyisi en cok tel sayisi onda var..
Onun bir tik gerisinde mako saten var, bunun tel sayisi biraz daha az saten deluxa gore..
Ama ikisinden de alan arkadaslar dokunus olarak bir fark yok diyorlar..
Ranforce ise cok sert ben butcem yeterse tabi misafir icin bile ranforce almayi dusunmuyorum..
Percale de ranforce ile pamuk saten arasinda bir yumusakliga sahip.
Sirf saten de alinmaz zaten kayip gidiyor naylona benziyor fln cok terletiyor zaten..

Yaaa sirf bambu bulmak ne zormus..
Azcik internetten bakim dedim hepsi %50bambu+%50 pamuk, %40 bambu+%60 pamuk seklinde:KK51:

Nevresim bu şekildeyse, hemmmen tavsiyemi veriyorum. Şimdi, çeyizimde Taç marka olanlar vardı, 2 tane terziye özel diktirdiğim nevresim takımı vardı, bir de sırf çeşit olsun diye aldıklarım.
Saten olan (markasını hatırlamıyorum), çok kullanışsızdı. Ya kayıyorduk ya da hızlıca elimi kolumu çektiğimde yanıyordu o bölge, attım gitti.
Taç taş gibi çıktı. Ne solma, ne sarkma ne de çekme. Ancak sonrasında alığım Taç çarşaflar o kadar kaliteli çıkmadı maalesef.
Şimdi desenleri güzel diye English Home'dan alıyorum. Ben çarşafları soğuk suyla yıkarım, hatta renkli kıyafetlerimizi de. Bu markanın tek kötü yanı azıcık çekmesi. Soğuk suyla yıkadığım halde hepsi birazcık çekti. Bu sebeple büyük alıyorum 200-220 ya da 220-240 ebatlarında alıyorum, çekse de rahat ediyorum. Madame Coco ile kıyaslarsak çok daha iyi bu markanın takımları. Üstelik ister günlük kullanım için ister misafir için, her şekilde güzeller.

Ben havluları gittigidiyor ve n11 sitelerinden almıştım.

Nevresim bu şekildeyse, hemmmen tavsiyemi veriyorum. Şimdi, çeyizimde Taç marka olanlar vardı, 2 tane terziye özel diktirdiğim nevresim takımı vardı, bir de sırf çeşit olsun diye aldıklarım.
Saten olan (markasını hatırlamıyorum), çok kullanışsızdı. Ya kayıyorduk ya da hızlıca elimi kolumu çektiğimde yanıyordu o bölge, attım gitti.
Taç taş gibi çıktı. Ne solma, ne sarkma ne de çekme. Ancak sonrasında alığım Taç çarşaflar o kadar kaliteli çıkmadı maalesef.
Şimdi desenleri güzel diye English Home'dan alıyorum. Ben çarşafları soğuk suyla yıkarım, hatta renkli kıyafetlerimizi de. Bu markanın tek kötü yanı azıcık çekmesi. Soğuk suyla yıkadığım halde hepsi birazcık çekti. Bu sebeple büyük alıyorum 200-220 ya da 220-240 ebatlarında alıyorum, çekse de rahat ediyorum. Madame Coco ile kıyaslarsak çok daha iyi bu markanın takımları. Üstelik ister günlük kullanım için ister misafir için, her şekilde güzeller.

Ben havluları gittigidiyor ve n11 sitelerinden almıştım.

Hmmm ben de English home'a nazaran Madame Coconun desenlerini daha cok begeniyorum, urun bilgilerinde de ayrintili yaziyorlar baya iplik sayisi vs vs diye...
Iyi cikarlarsa ucuz diye kendimiz icin de Cocodan almayi dusunmustum hatta..
Gerci Eng.Home'u pek fazla arastirmadim ordan da begenecegim bir seyler cikacaktir..
Tac zaten tartisilmaz eminimki cok iyidir...
Bir ara Sarevi de arastirmistim, biraz sikayet gelince vazgectim sanki..

Havlulari da biraz salliyorlar sanki..
Ozdilegin bir havlusunu gordum bir sitede, %100bambu yazmislar..
Kendi sitesine bir girip bakim dedim, kendi sitesinde bambu + pamuk yazmislar...
Sanirim baya zor bulunuyor, begendigim nakisli desenler de hep bambu pamuk..
Daha bunun cafcafli kenarli havlulari da var offf:mad:

Back