• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Havayollarında Çalışanların Eşleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi ArzuGızım
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

ArzuGızım

Ziyaretçi
Arkadaşlar,eşi/sevgilisi havayollarında çalışan var mı?Pilot,kabin memuru vs olabilir..Gelin,paylaşalım...sırnaşık şey

benim sevgilim hava yolu pilotu olacak inşallah bu sene. pilot eşi olmaya adayım yani. pilot eşi olanlar lütfen yaşamızı bizimle paylaşın. başıma neler gelecek nelerle karşılaşacağım iyi yada kötü yanları neler. anlatırsanız sevinirim.

sevgiler...

Benim de sevgilim pilot olucak bu yıl inşallah, şimdiden strese giriyorum wallahi:1no2:

canim gittilermi yurt dişina bir hafta gelmiyorlar yanliz başina kalican

benim eşim de özel bir şirkette kabin amiri.. zoorr zooorrr!!! ama aşk hiç bitmiyor ;)

benım sevgilimde bu yıl pılot olucak
babamda pılot olduğu için alışkın olduğum bir durum :)

Son düzenleme:
amsterdam'daki kazada hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Merhabalar, forumuuz yeni keşfettim ve çok da hoşuma gitti doğrusu..Benim de sevgilim THY'e pilot adayı, yalnız ilerde evlilik hayatına ilişkin ciddi şüphelerim var,şu an bile THK eğitimi için sürekli şehir dışında olduğu için sürekli telefonda tartışıyoruz,çünkü baştan beri ayrı olmaya artık dayanamıyorum ve eğitim için bile tüm planlarımız suya düşüyor..Kendisi pilot olunca bu kadar ayrı kalınmayacağını,en aızndan haftaiçleri evde olabileceğini söylüyor (tabi uzun uçuşların sıkılığna bağlı olarak yurtdışında kaldığı vakitler hariç),ama ikimiz için de kocaman bir soru işareti mevcut ilerisini bilemediğimiz için. Bu konuda içimi rahatlatacak, sorularımı biraz azaltacak birilerine ihtiyacım var, sizin gibi pilot eşleri,sevgilileri,akrabaları belki bana yardımcı olur diye düşündüm..Şimdiden teşekkürler..

kızlaar elimden tutunda hostes oliiim be :))))) bu kadar thy amir memur eşi war eheheh :)

selam bayanlar,benim eşim de pilot,pilot eşi ve eski bir hostes olarak bir kaç öneride de ben bulunmak istedim..
öncelikle yalnız kalmaya alışmalısınız,çünkü coğu geceler eşiniz yanınızda değil ve bilmem kaç bin feet in üzerinde mücadele içinde olacak ve kimi zaman 4-5 gün eve dönmeyecek...dolayısiyle eve yorgun bir şekilde gelicek ve işte burda eşlere cok iş düşüyor..tüm hayatınızı eşinizin ucuş programına göre yaşamak zorunda kalıyosunuz çünkü onun dinlenmesi kendi sağlığı açısından olduğu kadar yükümlülüğünü üstlendiği insanlar açısından da cook önemli..özel günler,bayramlar v.s bazen yalnız geçirilmesi gereken günler olabiliyor.bazen cok ihtiyacınız oldugunda veya birbirinizi cok özlediğiniz bir anda yanınızda olamayabiliyor eşiniz..bunlarda katlanılması gereken eksi yanları..hep olumsuz yanlarımı var pilot eşi olmanın diyenler olabilir tabiiki hayır..
öncelikle,şunu söyliyim eşinizle beraber dünyayı gezme olanağınız oluyor..bilet fıyatlarının sadece vergilerini veya cüzi miktarlarda ödeme yaparak bu keyfi yaşayabiliyosunuz...sizi de yanında götürebiliyor gittigi yerlere..sonrasında gittigi ülkelerden size güzel güzel hediyeler getiriyo eşiniz:) türkiyede cok daha pahalı olan şeyleri ordan getirtebiliyosunuz eşinize bu da güzel yanları işte,hep de kötü yanları yok yani ..yani kısacası her güzel hayatın bir bedeli var..zorlukları da olsa fedakarlıklar yapmak zorunda da kalsam ıyıkı evlenmişim diyorum..belki her akşam yemeği beraber yiyemiyoruz,beraber uyanıp sabah çayını beraber içemiyoruz ama bizim yapamadıgımız herseye sahip fakat mutlu olmayan o kadar cok çift var ki,önemli olan her zaman yanınızda olamasa da iç huzurunuzun yerınde olması ve onun geleceği günü mutlulukla beklemeniz..umarım güzel ifade edebilmişimdir..:)herkese ve herkesin eşine,sevgilisine güvenli güzel uçuşlar diliyorum..görüşmek üzere.

Çok teşekür ederim Happylife bu güzel tavsiye ve görüşler için,daha önce kaygılarımı dile getirmiştim,ama bir pilot eşiyle açıkça konuşma fırsatım olmamıştı, senden güzel şeyler duymak biraz olsun beni rahatlattı:) Erkek arkadaşım şimdi daha eğitim aşamasında,ama şimdi bile onu o kadar özlüyorum ve hergün yanımda olmasını istiyorum ki, evlendiğimizde eminim dediğin gibi özel günlerde vs.yanımda olmaması, hatta ben de çalışan bir insan olduğum için haftasonları tatillerimde benle birlikte olamaması çok canımı yakacak,ama tüm bu kaygılar 2 senedir ona olan aşkımı bastırmadı,umarım hayatım boyunca da öyle devam eder..

merhaba Yelizismi tanıstıgımıza memnun oldum:)..kaygılarını anlıyorum çünkü eşim eğitim safhasındayken bende aynı duygular içindeydim,çünkü hem onun stresli bi dönemden geçiyo olması hem görüsememe gibi bi sıkıntımızın olması hemde benim evliliğe dair korkularım ilişkimizi ciddi anlamda kötü yönde etkiliyordu..sana tavsiyem ona bu zor zamanlarında biraz daha anlayışlı davranman inan bana cok zor bir dönemden geçiyo..bunu eski bir hostes olarak o ortamın içinden gelen birisi olarak söylüyorum..ikinci tavsiyemse başka insanların ne dediklerine sakın kulak asma sevdiğin erkeğe güvenin tamsa kimsenin senin içini karartmasına izin verme..içini rahat tut..inan ki yasanan tüm sorunlar evlendikten sonra bitiyor..görüşme olayına gelince,seninde çalışıyo olman evet biraz daha bu durumu zorlayacak ama bu mutsuz olmanızı gerektirecek bi durum değil..birbirinizi özlemeye vaktinizin olması ilişkiyi güzel yönde besleyen şeydir bence..daha öncede dediğim gibi,her akşam aynı saatte eve gelen herseyi aynı anda beraber yapan fakat MUTSUZ cok insan var çevremde...umarım hayatınız boyu devam edicek mutlu bi evlilik yaparsınız sizde...ikinize de kolay gelsin diyorum çünkü sende onunla birlikte eğitimdesin şu anda:) sevgiler..

Çok teşekür ederim Happylife bu güzel tavsiye ve görüşler için,daha önce kaygılarımı dile getirmiştim,ama bir pilot eşiyle açıkça konuşma fırsatım olmamıştı, senden güzel şeyler duymak biraz olsun beni rahatlattı:) Erkek arkadaşım şimdi daha eğitim aşamasında,ama şimdi bile onu o kadar özlüyorum ve hergün yanımda olmasını istiyorum ki, evlendiğimizde eminim dediğin gibi özel günlerde vs.yanımda olmaması, hatta ben de çalışan bir insan olduğum için haftasonları tatillerimde benle birlikte olamaması çok canımı yakacak,ama tüm bu kaygılar 2 senedir ona olan aşkımı bastırmadı,umarım hayatım boyunca da öyle devam eder..

Yelizismi merhaba;
Sanırım şuan senin erkek arkadaşın da tip eğitiminde; çünkü daha önce THK'da eğitimde olduğunda bahsetmiştin (ATPL eğitimi galiba). Biz de Ankara'dan geldik buraya. İnan neler yaşadığını anlayabiliyorum. Sıkıntı, stres (ki eğitim sıkıntısını onlarla birlikte yaşadık) ister istemez ilişkileri etkiliyor. Özellikle insanların birbirlerinden uzak olduğu dönemlerde karşılıklı anlayışın azaldığı göz önüne alınırsa bu sürecin ne kadar sancılı geçtiği ortada. Sadece hayatımız onlardan da ibaret değil hem çalışmak hem ilişki ve hayatın getirdiği binlerce zorluk. Ama senin de dediğin gibi aşk her şeyden üstün. Bir de buna yıllar eklendikçe bu aşk bağlılık, bütünlük ve daima mutluluk oluyor. Şimdiden içine karartma derim naçizane mutlu kal :1hug:

peki haftalık yada aylık çalışma saatleri nasıl yada belli bir iş programları yokmu
bilmiyorumkismile

aylık programları oluyor tabiiki..ama zaman zaman değişiklik yapılabiliyor hatta boş günlerinde bile uçuşa çagrılıabiliyorlar:(ama genel anlamda söylemek gerekirse ayda 7 gün boş günleri oluyor.

merhaba arkadaslar; araniza yeni katilmaktayim
benimde nisanlim pilot egitimi yeni bitti suan ozel bir havayolu sirketinde calismakta. tabiki bu egitim surecinde ikimizde zor asamalardan gectik yeri geldi uzun sure gorusemedik. ozlem hasret ee birde egitim stresi derken 3 yil bu sekilde gecti :)) tabi bende onunla birlkte egitim almis oldum :)) ama bu egitim surecinde cok anlayisla karsiladim bulusamadik diye sorun cikarmadim huysuzluk etmedim yeri geldi cok kavgalar ettik egitimin verdigi stresden dolayi gercekden kolay bir is deil surekli egitim surekli sinav vs vs vs allah sabir versin .. suan cok sukur ise basladii .. yanliz tek sorun benim kiskancligim bakalim bunuda bi sekilde atlaticam ama nasil bilmiyorum :))

Back