• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Havada Darbe Kokusu Var

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
“Bir darbe girişimiyle karşı karşıyayız” diyor Başbakan...
İngiltere’de araç kullanan Türk hikâyesi akla geliyor.
Hani soldan akan trafiğe sağdan dalmış da polis telsizinden, “Bir araç ters yöndeilerliyor” uyarısını duyunca, “Ne biri, ne biri? Hepsi hepsi...” demiş ya...
Onun gibi?
Hangi darbe girişimi?
O kadar çok ki...
***​
“Gezi”, Başbakan’ın inanmak istediği gibi bir darbe provası değildi, barışçıl bir sivilitaatsizlik eylemi, kendiliğinden bir halk ayaklanmasıydı.
Darbecilere yaraşan bir yöntemle, silahla, cebirle bastırıldı.
“17 Aralık”, “paralel devlet”in bir darbe girişimi midir?
Olabilir.
Çünkü bu kez işin içinde askere kumpas kuran, emre itaat etmeyen bir silahlı polisgücü var.
Bir yılı aşkın süre sürdürdüğü soruşturmayı bekletip hükümetin dershane hamlesinemisilleme olarak gündeme süren Emniyet var.
Devletin istihbarat teşkilatı içinden bilgi, belge sızdıran, hükümet politikalarını saboteeden, sürece yönelik suikastlar yapan ajanlar var.
Başbakan’ın ofisine böcek yerleştirecek kadar yetkinleşmiş bir çete var.
Ekonomiyi zora sokacak adımlar atan lobiler var.
Güç dengesinin değişmeye başladığını sezip taraf değiştiren işadamları fikir, kanaat, tavır, karar değiştiren savcılar, yargıçlar var.
Buna destek amacıyla topyekûn harekete geçen medya gücü var. Onların doğrudan Başbakan’ı hedef alan kampanyaları var
Yani bir darbe girişiminin her alanda ayak izleri var.
***​
Hükümet burada darbe girişiminden kuşkulanmakta haklı olabilir de kendi yaptığı ne?
Demokratikleşme atılımı mı?
Tersine:
Darbe girişimini önlemeye yönelik bir “karşı darbe” girişimi...
Poliste tasfiye... Yerine kendi polis şeflerini atama...
“Darbecilere çalışan” savcıları görevden uzaklaştırılıp yerine kendi savcılarını getirme...
Muhalif medyayı susturup yandaş medyayı devreye sokma...
Sanal ortamı kontrol ederek tüm itirazları cezalandırma... Rakibin elindeki eğitim ağınıgeri almaya dönük kararlar...
“Darbe” destekçisi işadamlarını cezalandırmaya yönelik operasyon...
Telefon, e-posta trafiğinin denetime alınması, ortam dinlemesi gibi yollarla izlemeyapıp “rakip darbeciler”i karalama, teşhir kampanyası...
Hukuk alanında bakana bağlı yandaş hâkimler, savcılarla yargıyı tamamen ele geçirme hazırlığı...
Lideri yücelten, “darbeci”yi karalayan kampanyalar, bütün yetkileri tek elde toplamayı hedefleyen anayasal hazırlıklar...
Yani “anayasal nizamı değiştirmeye antidemokratik bir sistem getirmeye yönelik bir darbe girişimi...”
***​
Bunları yapan ve muhaliflerine topyekûn savaş açan bir iktidarın, “Bize karşı darbe planlıyorlar” yakınması inandırıcı mı?
Bir küçük değişiklikle, kendi yolsuzluklarını soruşturan savcıları görevden alan,yargıçları atabilmek için yasa hazırlayan bir hükümet, en az rakibi kadar darbeci sayılmaz mı?
Görünen o ki;
“O darbe” önlenirse bizi bekleyen, “bu darbe” dir.
Gerçek şu ki:
Darbenin panzehiri demokrasidir.
Bütün darbecileri yargılayıp tasfiye edecek, peşinden temiz bir iktidar getirecek, gerçek bir demokrasi...
Can Dündar

Neden bu kadar korkuyor ki ?
Ne yapıyorda bundan korkuyor ben çözemedim.
Çözebilen varsa beri gelsin :3:

Havada para kokusu da vardı ne oldu uçtu gitti :ssz:
Şimdi havaya bi koku gerekti o da darbe oldu.
Bakalım ne zaman gerçekleşecek şu meşhur darbe ?
Kimin darbesinden bahsediyor o da var. Kendi yapacağından mı acaba ? :44:
Kafamda deli sorular :30:

Havada para kokusu da vardı ne oldu uçtu gitti :ssz:
Şimdi havaya bi koku gerekti o da darbe oldu.
Bakalım ne zaman gerçekleşecek şu meşhur darbe ?
Kimin darbesinden bahsediyor o da var. Kendi yapacağından mı acaba ? :44:
Kafamda deli sorular :30:

Cemaat yapacak kuzum :60:

Bekleyip göreceğiz. :ssz:
Gerçi şimdi birileri çıkar ne darbesi masal mı okuyorsunuz der ya neyse :ssz:

Zaten yıllardır sözde darbe var olayının kaymağını yediler.
Ben bu korkuyu anlamıyorum.
Napıyosunda bu kadar korkuyosun derler adama.

Enam şimdi cemaat yapcak dedim diye içeri girmim , haber aldım sanmasınlar :60:

gezi'' barışçıl bir sivilitaatsizlik eylemi'' miş hala geziyi savunuyorlar ya inanamıyorum.adammlar otobuslere saldırdı tererüs gibi .

peki neydiler canım ??? geçtikleri yerleri yakıtılar yıktılar ?

Gezi olaylarını CNNTürk'ten izlediyseniz haklısınız.

Yok eğer birazcık, çok değil birazcık düşünürseniz, binlerce insan yakıp yıkma amacıyla sokağa çıksa olayların hangi boyutlarda olabileceğini hayal edebilirsiniz zaten.

Yani Gezi'yle ilgili bir şey yazmayayım diyorum da, ülkenin 80 ilinde milyonlarca insanın sokağa çıktığı eylemleri "yaktılar yıktılar tererüs onlar" diye özetleyince dayanamıyorum. Bu mantıkla ayakkabı kutusundan çıkanlar da monopoly parası zaten.

Gezi olaylarını CNNTürk'ten izlediyseniz haklısınız.

Yok eğer birazcık, çok değil birazcık düşünürseniz, binlerce insan yakıp yıkma amacıyla sokağa çıksa olayların hangi boyutlarda olabileceğini hayal edebilirsiniz zaten.

Yani Gezi'yle ilgili bir şey yazmayayım diyorum da, ülkenin 80 ilinde milyonlarca insanın sokağa çıktığı eylemleri "yaktılar yıktılar tererüs onlar" diye özetleyince dayanamıyorum. Bu mantıkla ayakkabı kutusundan çıkanlar da monopoly parası zaten.

yanmış camları kırılmış otobusleri gördüm.

sizin kadar dşünemiyor ! siz yakıp yıkmayı bildiğiniz gibi hakaret etmeyide çok iyi biliyorsunuz.

yanmış camları kırılmış otobusleri gördüm.

sizin kadar dşünemiyor ! siz yakıp yıkmayı bildiğiniz gibi hakaret etmeyide çok iyi biliyorsunuz.
Yanmış, camları kırılmış otobüsleri görürsünüz. Çünkü vardı evet. Benim yok, olmadı gibi bir ifadem oldu mu? Kaldı ki medyanın dön dolaş aynı görüntüleri verdiği bir süreçte görmemeniz imkansız olurdu zaten.

"binlerce insan yakıp yıkma amacıyla sokağa çıksa olayların hangi boyutlarda olabileceğini hayal edebilirsiniz zaten"
Bu söylemimin hala arkasındayım. 80 şehir diyorum, milyonlarca insan diyorum, 3 ay boyunca sokaktaydı. Bu insanların amacı yakıp yıkmak, vandallık olsa sonuçları neler olurdu bunu hiç düşündünüz mü diyorum. Yoksa sadece size söyleneni sorgulamadan kabul mu ettiniz "evet bunlar terörist" diye?

Ayrıca ben size biraz düşünürseniz dedim, düşünün demek de hakaretse artık pes. Hakaret etmeyi biz başbakandan öğrendik o zaman, malum kendisi halkına tinerci, çapulcu, kemirgen, kafası kıyak, terörist, ayyaş dedi, aklıma gelmeyenler de vardır. Bunlar denince doğru, ben biraz düşünün deyince "hakaret". Peki, ona da peki.

Bakın şöyle ifade edeyim.
Gezi olaylarında 6 kişi öldü, bunların 4ü ÖLDÜRÜLDÜ, 1inin ölümü şaibeli, diğerininki kaza. 3.5 milyon kişi yakıp yıkmaya çıksa ölü sayısı ne olurdu? Buna karşın polis müdahaleleri sonucunda 12 eylemcinin gözü çıktı.14 yaşında bir çocuk 7 aydır yoğun bakımda.

Gezi olaylarında 694 kolluk kuvveti yaralandı. Yaralanan sivil sayısı ise 4 bin 312. Yakıp yıkmaya, zarar vermeye çalışsalar yaralı polis rakamı daha yüksek olmaz mıydı? Aylarca diyorum, milyonlarca insan diyorum...

Müfettişler İstanbul ve İzmir'de orantısız güç kullanıldığını ifade etti. Eylemciler iddia ettiğiniz kadar saldırgan olsa güç nasıl "orantısız" olurdu?

Bunlar aklıma ilk etapta gelen şeyler. Aylarca süren kitlesel eylemlerde hiçbir yerin zarar görmeyeceği zaten beklenemez, keşke olmasaydı ama oldu. Ancak yaşananlar ve zarar gören mallara baktığınızda oradaki 3.5 milyon kişinin yakıp yıkma amacıyla çıkmış olamayacağı zaten belli.

Yaralanan polise yardım eden Gezi doktoru, namaz kılanları çevreleyen gençler, parktaki çocuklarının etrafında zincir oluşturan anneler, yeryüzü sofraları, polis karakoluna zarar gelmesin diye korumaya alan eylemciler... Hiç tanımadığı insanlara evini açan apartman sakinleri, gecesini gündüzüne katan gönüllü doktorlar ve avukatlar... Bakın yaz yaz bitiremem, dediğim gibi elbette ki provokasyon çabaları oldu, elbette ki zarar gören kamu malları oldu, bunu kimse inkar edemez, "çapulcu"lar bile. Ama büyük resme bakın, oranlayın ve tekrar rica ediyorum -hakaret değil- düşünün. Size söylenenin, gösterilenin ötesini düşünün. Binlerce, milyonlarca insanı "otobüs yaktı onlar terörist" demeden bir değerlendirin sadece.

Bakın siz bu insanlara terörist diyorsunuz.
karakol_haber_ici.jpg

Bu insanlar sizin benim gibi insanlar. Bazıları öğrenci, bazıları mühendis, kimi esnaf, eczacı, ev kadını, muhasebeci... Az da olsa AKPli de vardı, CHPli, BDPli, MHPli, oy vermeyeni... Kimseye etnik kimlik sorulmadı ama Türkler vardı, Kürtler de, Ermeniler, Lazlar, göçmenler. Müslümanlar namaz kıldı, yanlarında Hıristiyanlar vardı ateistlerle beraber. Beşiktaşlılar ve Galatasaraylılar çabalarken Fenerbahçeliler "dayanın geliyoruz" dedi. Esnaf işyerini açtı insanları korumak için.
Ve evet provokatörler vardı, siyasi grup veya sivil toplum grubuna mensup. Evet insanları kışkırtmaya çalıştılar, bazen kısmen başardılar da, arkadaki grup "taş atmayın/gitmeyin/sakin olun" diye bağırana kadar. Provokatörlerin parkta yakmaya çalıştığı kulübeyi elden ele su taşıyıp eylemciler söndürdü.

Bunları sizi ikna etmek, eylemciler süper insanlardır demek için yazmıyorum. Elbette kötü niyetliler de vardı. Keşke kimse yaralanmasa, keşke kimse maddi manevi zarar görmeseydi. Ama bu insanlar dağdan gelmedi, yanınızda yaşıyor, yakıp yıkma amacındaki teröristler değiller. Sizce haksız olsalar da rahatsızlıkları var ülkeyle ilgili ve bunu protesto ediyorlar, karşılığında yaralanıp öldürülüyorlar, bu sefer bunu protesto ediyorlar. Eylemleri desteklemezsiniz, saygı duyarım. Haksız bulursunuz, gereksiz bulursunuz, saygı duymaktan başka bir şey yapamam.

Ama lütfen bir kez de duyduğunuzun gördüğünüzün ilerisini düşünün. Bu insanlar terörist değil.

Keske gezi olaylarinda yanan otobusleri gordugunuz kadar yanan canlarida gorebilseydiniz. Belki topyekun tererus ilan etmez, su an otobuslere degil o canlara iciniz yanardi. Yanan ve zarar goren kamu mallarini gezidekilere fatura etsinler sikinti degil calisir oderiz ama insanlarin gordugu zarari kim odeyecek. Herkes her seyi dusunebilir tabi ama insan bu kadar insafsiz bir yorumda bulunabiliyorsa bir capulcu olarak hakkimi helal etmiyorum.

Back