- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.123
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
SağolasınAyyyy süper gözüküyor :) ellerinize sağlık yarışmada başarılar :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
SağolasınAyyyy süper gözüküyor :) ellerinize sağlık yarışmada başarılar :)
Teşekkür ederim oflum çok haklısın ben çok keyif alıyorum yarışmada heleki tebrik kısmındaİyikide geldin,, iyikide katıldın kazanmak olmamalı bu yarışma.. değişik tarifler yapıyoruz. uğraşıyoruz. ne için mutfağı sevdiğimiz için nevresteyi tanıyıp sevdiğimiz için,,farklı sunumlar yapıp fkir alışverişi yapıyoruz,,her şeyden önce eğleniyoruz. herkesin yaptığı ayrı güzel ve eminim lezzetli yarışma bunları yapabilmek için bahane aslında ..kısırın yeri ayrı,, beytinin yeri ayrı,,kara lahana çorbasıı hımmm onun yeri ayrı hele o bamya çorbası,,anlat anlat bitmezzz.. ellerine sağlık hepimizin ellerine sağlıkkyarışmada başarılar canımm..
Teşekkür ederim yağuşuklu sizleride görmek isteriz amaÇok güzel görünüyor.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
Sağol canım ablam benimofffffff yarabbimmmmmmmm offfff çoook canım cekti
dombikkk canımmmm harikasın muhteşemmmmmmmmmm
Hemen yapiverin. teşekkür ederimCilginlar gibi kisir istiyo su an canim
Elinize saglik basarilar
Sağol yağmurEllerine sağlık. Bol şans
Canim matmazelcim teşekkür ederim iadei ziyarete gelecem insallahohhhhhhhhhhhh
mis gibi iştah açıcı olmuş ellerine sağlık dombikim
Sağolasın. Vallahi çok güzel fikir. Aslında ekrana dokununca gelecek hemen önüneharikaaa maşallah burdaki bayanlar neler neler yapıyorlar ..bu yarışmayı söyle panayır gibi bir yerde yapsalar bizde tatına bakabilsek daha güzel olmaz mı...başarılar dilerimmmm
Teşekkür ederim oflum çok haklısın ben çok keyif alıyorum yarışmada heleki tebrik kısmında
Canim matmazelcim teşekkür ederim iadei ziyarete gelecem insallah
Laaaaaaayn :)))Merhaba dostlar.Yenilen pehlivan misali kurabiye yarışmasından sonra bir tarifle yine burdayım.Hayır nerden geliyor bu cesaret ben de anlamış değilim Sanırım @Nevreste ye olan sevgim beni buralara getiriyor ( editöre az yaklaşıpta oyları toplamak değil amacım tabikiii dee tamamen duygusal) minik bir kızım olduğu için yine çok kolay bir tarifle geldim.Diğer tariflerin eline su bile dökemez ama ne yapayım seviyorum katılmayı.
Tarife gelecek olursak herkesin yaptığı ve severek yediği kısır bizim oralarda ''iç'' diye tabir edilir.Bulgur ıslanmaz limon yerine nar ekşisi koyulur.Diğer ayrıntılar ise;
Malzemeler
1 çay bardağı kadar ince bulgur (kişi sayısı kadar)
nar ekşisi,zeytinyağı ( damak tadına göre değişir miktarı)
tuz,kimyon,pul biber,domates salçası,kuru nane
taze soğan,maydanoz ve istenilen diğer yeşillikler
Eki Görüntüle 1453727
Önce bulguru kabımıza alıp elimizi az su ile ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz ta ki yumuşayana dek.Bu arada tuzu kimyonu ve pul biberi ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453732
Bu şekilde de biraz yoğurduktan sonra salçayı ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453733
salçayı da ekledikten sonra çılgınlar gibi yoğuruyoruz tekrar. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Üstüne nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip nazik hareketlerle karıştırıyoruzEki Görüntüle 1453734
veee marulla turşuyla turpla çılgınca Eki Görüntüle 1453745 yiyoruzzzzzzzz.
Eki Görüntüle 1453746
vee tabiki olmazsa olmaz yeme tarzımız
Eki Görüntüle 1453747
afiyet olsuuunnnnnn
Aynen bende teşekkür ederimEllerıne saglık cnm nefıs gorunuyor
Kısırın her halıne bayılırım aklıma gelmeye gordun gece gunduz farketmez
Basarılar dılıyorum
diyorum ki ekrana dokununca gelecek önüne hemen. Nerde o teknolojiafiyet olsun deeel hani bizeeee
Teşekkür ederimBayılırım kısıra! Çok da lezzetli görünüyor:)
Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar...
Laaaaaaayn :)))
Teşekkür ederimHarika görünüyor ellerinize sağlık,başarılar.
kız dombik pek bi güzel olmuş ellerine sağlıkMerhaba dostlar.Yenilen pehlivan misali kurabiye yarışmasından sonra bir tarifle yine burdayım.Hayır nerden geliyor bu cesaret ben de anlamış değilim Sanırım @Nevreste ye olan sevgim beni buralara getiriyor ( editöre az yaklaşıpta oyları toplamak değil amacım tabikiii dee tamamen duygusal) minik bir kızım olduğu için yine çok kolay bir tarifle geldim.Diğer tariflerin eline su bile dökemez ama ne yapayım seviyorum katılmayı.
Tarife gelecek olursak herkesin yaptığı ve severek yediği kısır bizim oralarda ''iç'' diye tabir edilir.Bulgur ıslanmaz limon yerine nar ekşisi koyulur.Diğer ayrıntılar ise;
Malzemeler
1 çay bardağı kadar ince bulgur (kişi sayısı kadar)
nar ekşisi,zeytinyağı ( damak tadına göre değişir miktarı)
tuz,kimyon,pul biber,domates salçası,kuru nane
taze soğan,maydanoz ve istenilen diğer yeşillikler
Eki Görüntüle 1453727
Önce bulguru kabımıza alıp elimizi az su ile ıslata ıslata yoğurmaya başlıyoruz ta ki yumuşayana dek.Bu arada tuzu kimyonu ve pul biberi ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453732
Bu şekilde de biraz yoğurduktan sonra salçayı ekliyoruz.Eki Görüntüle 1453733
salçayı da ekledikten sonra çılgınlar gibi yoğuruyoruz tekrar. En son yeşillikleri ilave ediyoruz. Üstüne nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip nazik hareketlerle karıştırıyoruzEki Görüntüle 1453734
veee marulla turşuyla turpla çılgınca Eki Görüntüle 1453745 yiyoruzzzzzzzz.
Eki Görüntüle 1453746
vee tabiki olmazsa olmaz yeme tarzımız
Eki Görüntüle 1453747
afiyet olsuuunnnnnn
Sağol dostumkız dombik pek bi güzel olmuş ellerine sağlık