• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hata yaptım.. ve şimdi nasıl düzelteceğim???????

35papatya

Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
836
75
318
slm.. oğlum,21.ayına girmek üzere... zaman zaman boy aynasının karşısına geçer beziyle kollarını , vücudunu inceler bazende dans ederdi... geçtiğimiz günlerde ( hava çok sıcaktı ) o ayna karşısındayken bezini açtım.. o an çığlık çığlık ağlamaya başladı.. zangır zangır titriyordu.. kucağıma alıp sakinleştirmem saatlerimi aldı.. aklıma hiç gelmemişti ; aynada pipisini görünce korkacağı..... şimdi bezini hiç açtırmak istemiyor.. zaman zaman giyinikken elini orasına götürüp bakıp bakıp ağlıyor... ne yapmalıyım? tşk..............

ben de şaşırdım ama bebeklere şaşırmamak lazım:))
aklıma tek gelen babasını da öle görmesi ya da resimlerle anlatmak basitçe,kız erkek die??
kolay gelsin..

normalde bebeklerin aynaya baktırılması iyi değil diye biliyorum kendilerinden korkarlarmıs.ama sizin bebeğiniz biraz büyümüş inşallah geçici bir durumdur

21 aylık bir çocuk daha önce pipisini görmedi mi hiç? banyo yaparken falan illa farketmiştir. Ben başka bir şeyden korktuğunu düşünüyorum. Ne bileyim belki bezini açınca aslında bezinden korkmuştur. Ya da o sırada çiş yapmıştı belki ondan paniklemiştir.

Siz ona vücudunu keşfetmesinde yardımcı olun eli kolu ayağı gibi bir organı olduğunu hatırlatın. piss ee gibi şeyler söylemeyin, oradan çiş yaptığını felan söyleyin başka çocuklarla örnekleyin.

babasının ilgilenmesi daha doğru olacaktır. yalansız açıkça konuşabilirler. doğrusuda buymuş zaten

yanıtlar için tşk.. tabiki banyoda falan farketmiştir.. ona şimdiye kadar kendisi veya başka birşey için ''pis'' kelimesini kullanmadık... olayların hep açıklamasını yaparak yaramazlıklarının önüne geçebiliyoruz... budurum o kadar farklı ki.. aynadaki görüntü sanırım çok olumsuz etkiledi.. sanki kendisinden 1 parça kopmuş gibi mi hissetti artık, anlayamıyorum... henüz tam konuşamadığı içinde kendini ifade edemiyor.. sadece bez değişiminde korku içinde ağlamalar vede (bazen)giyinikken orasını göstererek ağlamalar var.... inanın kendime çok çok çok ama çok kızıyorum.. keşke aynadayken bezini açmasaydım.........................................

Olsun kendinizi suçlamayın, zamanla geçer daha çok küçük. Güzel güzel anlatın ona korkusu geçecektir.

çok ilginç
hiç çişini yaparken yada bak senin pipin var işde sen ordan çişini yapacaksın sen abi olacaksın felasn demedinizmi benim kızıma bile biz bazen çişini yapınca aman aferin ecemin fıstığı çişini yapmış felan diyor hemde oğlunuzdan baya küçükdü ben bunları kızıma söylerken.
hatta anne muammerinde fıstığı varmı diye sorar (komşunun oğlu)
hayır annecim onun pipisi var derim
bence onunla bazı şeyleri artık konuşun benim kızımda büyük değil 2 yaşına daha yeni girdi sizin bebeğiniz artık sizi anlıyabilir.

bence biraz geç kalmış gibi acaba siz ondan sakladınızmı?yani benim oğlum 25 aylık olmak üzre ne olur yanlış anlamayın kıyaslamak gibi derdim haddim yok ama 21 ayından önce kendisininkini tanımış ve aile bireylerininkini merak ediyor ve sorularıyla özellikle bu konudaki bizi bunaltıyordu.Aslında keşke çocuklarımız çok erkenden haftada bir kaç saat bile olsa bir anaokuluna gitseler orada kız erkek tuvaletleri ortak bunun bir tabu haline gelmemesi

bende çok şaşırdım duyunca ama yazmanız iyide oldu belkide bir yanlıştan kurtardınız bizi. benimde henüz 6 aylık bir oğlum var. ayrıca bir arkadaşında dediği gibi babasının bu konuya el atması daha açıklayıcı olabilir oğlunuz için. ve çok teşekkürler böyle bir konu açtığınız için..

yanıtlar için tşk.. tabiki banyoda falan farketmiştir.. ona şimdiye kadar kendisi veya başka birşey için ''pis'' kelimesini kullanmadık... olayların hep açıklamasını yaparak yaramazlıklarının önüne geçebiliyoruz... budurum o kadar farklı ki.. aynadaki görüntü sanırım çok olumsuz etkiledi.. sanki kendisinden 1 parça kopmuş gibi mi hissetti artık, anlayamıyorum... henüz tam konuşamadığı içinde kendini ifade edemiyor.. sadece bez değişiminde korku içinde ağlamalar vede (bazen)giyinikken orasını göstererek ağlamalar var.... inanın kendime çok çok çok ama çok kızıyorum.. keşke aynadayken bezini açmasaydım.........................................

2 oğlu olan bir anne olarak sizi gayet iyi anlıyorum...ama lütfen bukadar üzmeyin kendinizi......bence bu olay aynada pipisini görmekle ilgili değil gibi geldi bana...belki yanında sünnetten bahsedildi,yada sünnet olmuş bir çocukmu gördü...bu aylarda okadar zeki oluyorlar ki biz bebektir diyip geçiyoruz belki ama inanın yaşadıkları herşeyi beyinlerine hapsediyorlar.......arkadaşları vardır elbet o yaşlarda ronların pipisini görmesini sağlayın...........anne olmak zor...ama inanın aynanın önünde bezini açtınız diye böyle bişi olamaz ...vardır bilinçaltında başka bişi ..zamanla aşarsınız.......

Her çocuğun cinsel kimliğini tanıması farklıdır. Kimisi erken tanır kimisi gecikebilir. O yüzden kıyas yapmayın. Konuyu açanın oğlu zaten biliyordur ve kesin görmüştür ama ayrımın tam farkında olmayabilir. Aynadaki görüntüsü o an için ürkütmüş olabilir. Bazen çocuklar korkulmayacak şeylere aşırı tepkiler verebiliyorlar.

Arkadaşlar verdiğiniz her yanıtı dikkatle okuyor ve önemsiyorum.. hepinize ayrı ayrı tşk.. evet, belki bu konuda geciktik.. hiç aklıma gelmedi anlatmak.. kolunu, burnunu gözünü gösterirken orayı nedense söylememişiz... söyledikte göz, burun gibi sıkça tekrarlamadık.. şuan sadece kız ve erkek anlatımındayız.. erkeklerin ''pipisi'' var diyorum.... bez reklamlarında bebek gördükçe erkeklerin pipisi olduğunu anlatmaya çalışıyorum.. eskiye oranla daha sakiniz ama bez açtırma olayımız kabus hala.. yinede aynadaki o şok olmasaydı diyorum..

çok ilginç ama bebekler zaten çok ilginçler her gün bizi şaşırtıyorlar.belkide ondan korkmadı bilemeyiz.geçicek annesi üzülme

Back