• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastanede hemşireye feci dayak!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
“Ziyaret saatini 45 dakika geçtiniz. Lütfen odayı hemen boşaltın” diyen hemşireye hasta yakınları saldırdı.
Sitene Ekle
hastanede-hemsireye-feci-dayak--6493697.Jpeg

Sağlık çalışanlarının görev başında maruz kaldıkları şiddet bitmek bilmiyor. Bunun son örneği, 30 Aralık akşamı İstanbul Üsküdar’da yaşandı. Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisieğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki olay iddiaya göre şöyle gelişti; Nöbetçi hemşire Ayşe Yıldız, ertesi Sabah ameliyata alınacak 64 yaşındaki hasta Yaşar S.’nin odasına girince çok sayıda ziyaretçi olduğunu gördü. “Ziyaret saatini 45 dakika geçtiniz. Lütfen odayı hemen boşaltın” dedi.

Ancak biri kadın 6 hasta yakını önce hemşireye hakaret ve küfür etti.

10 GÜN İŞ GÖREMEZ RAPORU ALDI

Bunun üzerine hemşire, Beyaz Kod (Sağlık Personeline Saldırı) bildiriminde bulunmak için hızla odasına döndü. Ancak hasta yakınları da arkasından geldi ve hemşireyi dövmeye başladı. Yıldız’ı, saldırganların elinden hastalar kurtardı. Boynunda ve gözünde morluklar oluşan hemşire, karakola giderek şikâyetçi oldu.

10 gün iş göremez raporu alan hemşire, korku dolu anları sağlık Bakanlığı’nın Beyaz Kod adlı sayfası ve sosyal medya hesabından şöyle anlattı: “Hasta yakını bir kadın adeta uçarak tekme attı. Beni koridora çekerek yere yatırdı ve üzerime çıkıp boğazımı sıkmaya başladı. Gruptaki erkeklerden biri de vurmaya başladı. Öleceğimi zannettim. Beni darp edip ellerini kollarını sallayarak kaçtılar.” 2 saatten fazla yanında kalan saldırganları tanımadığını öne süren hasta Yaşar S.’nin ise olayın ardından ameliyat olmadan hastaneden ayrıldığı öğrenildi.
http://www.milliyet.com.tr/hastanede-hemsireye-feci-dayak--gundem-2177012/?ShowPageSkin=1

Odayı boşaltma işini hemşire değil güvenlik görevlisi yapmalı sırf bu yüzden. Kız ne yapabilir 6 kişiye?

“Hasta yakını bir kadın adeta uçarak tekme attı. Beni koridora çekerek yere yatırdı ve üzerime çıkıp boğazımı sıkmaya başladı. Gruptaki erkeklerden biri de vurmaya başladı. Öleceğimi zannettim. Beni darp edip ellerini kollarını sallayarak kaçtılar.”

bu neyin hırsı bu kadar ya

Yaptıklarıda yanlarına kalmış, kameradan tespit edemiyorlar mı acaba

Inanin sasirmiyorum artik.
Daha gecenlerde 11 yasindaki yegenim bana, teyze annem okula baskina gidecek. Niye diye sorunca, cünkü ögretmen beni arkada oturtuyor. Annemde biz bu kadar parayi ( özel okul, ayda 1,5 bin TL ) bosuna ödemiyoruz dedi, diyor bana cocuk 11 yasinda.:KK57::KK57::KK57:
Daha ben ne diyeyim ?
Yani egitimsizlik, cehaleti arkasindan getiriyor.
Eger o hemsire bunu söylüyorsa, bir bildigi vardir ve kural geregi resimde görüldügü gibi cok sayida ziyaretci olmamasi en dogrusu, olsa olsa en yakini yani esi ve cocuklari bulunmasi yeterli.
Yazik, gercekten disariya cikilmaz hale gelmis Türkiye.

Sadece sagliktami ??? Her yerde siddet, agresiflik, insanlarin birbirine ne güveni, ne saygisi, ne sevgisi, nede tahammülü kalmis. Hayat sartlari gercekten insanlari bunaltmis durumda, birde üstüne üstlük cehaletide katarsak...
Oysa hep bizim icin yabancilar : Türkler cok güleryüzlü, cana yakin insanlar derlerdi, galiba artik onuda yitiriyoruz yavas yavas. :KK43: Ülkem mutlu degil !

Son düzenleme:
Zaten 6 kişi bir anda hasta odasına ziyarete girmekte yasak . O yasaklar hep delinmek için konuluyor sanki , üstüne bir de saatlerce süren ziyaret .

Yazık .

Geçen eşimin ablası ameliyat oldu , odaya ikiye bölünüp girdik (5 kişi idik ) 10 ar dakika sürmedi bile . Bunu yapmak zor olmasa gerek .Ne gerek var o kadar kişi , o kadar zaman odada kalmaya .

Kurallar esnetilmese sonuç , şiddet .

Kurallar esnetilse , sonuç başıboşluk .

İnsanlar her anlamda eğitilse , sonuç ...tamam kabul çok ütopik bir talep bu .

Bu olaylar zaten hastanelerin klasik günlük olayları haline geldi
Ülkecek herkeste şiddet eğilimi var, millet gücünün yettiğine anında şiddet uyguluyor

Tabii cezalandırılmazsa, devam eder
Bu ülkede kaç doktor öldürüldü hala devam ediyor
Ölüm ya ölüm.. Artık sağlıkçılar küfre laf sokmaya kafayı takmıyor bile.
Öldürdüler, bikaç yıla çıkıyorlar
Sadece şiddet uygulasa, 3 kuruş para cezasıyla yırtarlar

Savaşlarda bile, sağlık personeli dokunulmazdır.
Bizde barış savaş hiç biri farketmiyor.

Ada'm masada kalirim korkusuyla ameliyat olmamıştır bunca seyden sonra.

Neden konusarak halledilemez bu meseleler? Cevap basit ülke hırçın, cahil insanlarla dolu. Ne kural bilirler ne düzen...

Okumuş cahiller vardır bir de... Onlar daha bi tehlikelidir.

Back