• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Hastanede Bebeğe İlk Ne giydiriliyor?

hoceee

kuzucum
Kayıtlı Üye
25 Mart 2007
258
2
96
Konya
Arkadaslar suan 32 haftalik hamileyim ve ilk oldugu icin biraz tecrubesizim.kaydirigubbakcemile

Artik bavulumuzu hazirlayalim diye aldiklarimizi yerlestirmeye basladik. Tecrubeli annelerden ricam hastanede bebege ne giydirildigi konusunda yardimci olmalari. Dogum sonrasinda bebege ilk kiyafetlerini hemsireler giydiriyormus sanirim. Doguma girmeden onlara neler vermem gerekiyor? Hastane cikisi denilen takimlardan aldim ama icinde bir suru sey oluyor. Hangilerini verecegim? Bir arkadasim ic zibin ve uzerine tulum yeter demisti. Sizce de yeterli mi, yoksa alttan citcitli body de gerekir mi? Bu konuda yardimci olursaniz sevinirim. Ona gore ilk kiyafetlerini ayri koymayi dusunuyorum. Tesekkurler...

slm canim.bende senin gibi 32 haftalik hamileyim.benim de ilk ve cok tecrubesizim.yurt disinda yasiyoruz,yalniziz,kimsemiz de yok.dogumdan korkmuyorum da ne yaparim nasil yaparim nasil bakarim beni bir telas aldi ki sorma.sayende ben de ogrenmis olucam.en cok ta bunu merak ediyordum.ilk dogdugun da ne giydirilir diye.burda hemsireler giydirmiyomus sanirim.kendin giydiriyormussun.basimda kimse olmiyca icin esim giydiricek.

insallah sana da faydasi olur. Hamile kalana kadar hic dusunmuyorsun bunlari. Yavas yavas ogrenecegiz herseyi.. Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin bebegini..

kuzenimden biliyorum hastane çıkışı diye bi set varmış onalrı giydiriyolarmış hemen

ben doğum yapalı 2 ay oldu hastanede hemşireler giydiriyor bebişi iç zıbın takımı zaten hastane çıkışının içinde var ama hastane çıkışı çok parça tabikide hepsi kullanılmıyor

bizim hastanede, ilk doğduğu gün kendilerinden giydirmişleri..
ertesi gün, yıkayalım temiz cicilerinden verin giydirelim dediler, yarım kollu bodysini üzerine ayaklı tulumunu, sapkasını giydirmiştik..bir de ince penye bir battaniye ile sarmışlardı..bazı hastane çıkışlarında çok fazla şey oluyor; atlet, külot, zıbın vs..vardı ve hiç gerekli olmadı bana..

ben doğum yapalı 2 ay oldu hastanede hemşireler giydiriyor bebişi iç zıbın takımı zaten hastane çıkışının içinde var ama hastane çıkışı çok parça tabikide hepsi kullanılmıyor

Canim ic zibin takimi dedigin citcitli body ile ayakli alt mi?

bizim hastanede, ilk doğduğu gün kendilerinden giydirmişleri..
ertesi gün, yıkayalım temiz cicilerinden verin giydirelim dediler, yarım kollu bodysini üzerine ayaklı tulumunu, sapkasını giydirmiştik..bir de ince penye bir battaniye ile sarmışlardı..bazı hastane çıkışlarında çok fazla şey oluyor; atlet, külot, zıbın vs..vardı ve hiç gerekli olmadı bana..

Ben de bir tane penye battaniyenin icine giydireceklerini koyacagim. Ayakli tulumunu koydum, onun icine giydirmek icin de; ayrica aldigim ic zibin denilen yarim atlet gibi olani veya takimin yarim kollu bodysini koysam olur herhalde. Bir de sapka koydum. Corap ile eldivene gerek var mi sizce?

Canım sen hastane çıkışı takımını hepsini bavuluna koy zaten hemşire kendisi gerekli olanı alıyor,eksik olmasındansa fazla olması iyidir,eldiven takılıyor,ve en gerekli şey bence hayırlı dogumlar olsun inş.

ben oğluma çıtçıtlı badi,tulum,çorap,eldiven,şapka,battaniye vermiştim

öncelikle hayırlı doğumlar tüm hamilelere ben ocakda doğum yaptım tabiki kış olunca verilen kıyafetlerde farklı oluor zaten benim oğlum 10 gün çıplak yattı malesef erken doğum olunca sizinkiler yaza gelior yani öle çok şeye ihtiyaç yok bir zıbın takımı atlet kilot tarzında olanlardan birde ayaklı uzun kollu tulum şapka ve çorap yeterlidir bence eğer battaniye ile sarıcaksanız tulum kısa kolluda olabilir tabiki battaniyede penye battaniye olmalı şeyde yapabilirsiniz nasıl olsa doğumdan önce hastaende olucaksınız ebeye çantanızı gösterin o gerekli olanları alır zaten şunuda unutmayın çocuklarınızı çok sıcağa alıştırmayın yoksa ufacık bir esintide hemen hasta olurlar kat kat giydirmeyin asla

kızlar sezeryan yapacaksanız sorun yok.. doğumdan önce bebek hemşiresi gelip kendi seçiyor zaten.. ne gerekliyse sizin getirdiklerinizin arasından alıyor. ama olurda sancınız tutar normal doğum yaparsanız hazırlıklı olun.. hastane cıkısında olan battaniyenin arasına iç zıbın yada cıtcıtlı badi + tulum + çorap + bez + şapka koyun. hazır olsun.. yani benim hemşirem bunları almıştı benden.. bana göbek kordonunu acıtır iç zıbın al dediler şu önden kapaklı olanlardan ama gel gör ki hepsi ölece kaldı.. hemşireler çıtçıtlı badi giydirdiler.. gereksiz miş iç zıbınlar.. zaten havalar sıcak.. ben agustosta doğum yaptım sadece askılı çıtçıtlı badi giydirdim kızıma eylül-ekime kadar... ama ayağından çorabı asla eksik bırakmayın.. ayrıca ekstra hastane cıkısının parçalarından da yanınızda bulunsun doğum zamanı.. çorap mendil şapka bol bez... ıslak mendil pişik kremi.. aklıma gelenler bunlar..

Arkadaslar hepinize cok tesekkurler yardimlariniz icin.. Sezeryan olacak insallah zamanindan once gelmeye calismazsa kizimiz.

Bavulumuz tam hazir olmasa da ilk etapta acil olanlari koydum simdilik. Sezeryan olacagi icin mama ve biberon da koymayi dusunuyorum, insallah ihtiyacimiz olmaz ama sut gelmezse diye.. Eger ki mama vermek gerekirse kasikla mi vermek gerekiyor, biberona alismasin diye? Bir de ben biberonlarini avent aldim onun biberon emzigi anne gogsune en yakin emzik diyorlar. Mamayi Avent ile verince anneyi emmekten vazgecmiyor mu? Bu konuda tecrubeleriniz neler? Yardimci olursaniz cok sevinirim.

emecek olan cocuk biberona falan alışmaz canım merak etme.. aman biberon verme emmez diyenleri duyup moralini bozma.. benim sütüm az olduğu için mama destekli gittik hep. ama biberondan cok beni emmek istiyordu. o kadar çok emiyordu ki gün içinde şaşırıyordum sütüm nasıl artmıyor diye.. sütüm 3-4 gün sonra geldi ve ben malesef o biberon verme diyenleri dinlediğim için kızımın sarılığı 22 lere kadar cıktı ve hastanede yattık. çünkü her doğan bebekte sarılık oluyor ve karnı doydukca kaka yaparak sarılıgı atıyormus. ben bunu hastanelik olduktan sonra öğrendiğim için çok pişmanlık yaşadım. sürekli emzirdiğim için süt var sanıyordum sıkınca akıyordu meğer o süt değilmiş.. ilk faydalı bi sıvı varya oymus. neyse yanii sütün gelmezse bebeğini ac bırakma lütfen... 3 gün sonra mutlaka sütün olur bol bol emzirirsin...

ben en çok o iç zıbınları aldığımıza pişman oldum:hiç kullanmadık desek yeridir, bir iki kez kullandık oda çıtçıtlı atletlerimiz kirli oldugu zaman.Hiç kullanışlı degilller.Onun için sen çıtçıtlı atlet koy,eylülde havalar nasıl olur bilmiyorum bi kısa kollu bi de uzun kollu body koy, istersen ayaklı pantalon yada çorap ve ayaksız pantalon koy. Eldiven koy mutlaka çünkü tırnakları oluyor,yüzünü çizer.Size tavsiyem zıbın almayın, ayaklı tulumuda doktorumuz bize önermedi,bacaklarının hareketini,gelşimini engelliyormuş ve kalça çıkığına zemin hazırlıyormuş.
benim bebeğim düşük agırlıklı doğdu,ilk başlarda üst zıbınlar yanlardan çıtçılı olan onları giydiremedik onların yakası çok açık oluyor.Önde çaprazlama gelen üst yerine yandan bogaza kadar giden üstlü takımlar daha rahat kullanışlı.

Biberon işine gelince sen kaşıkla ver zaten ilk günler 6-7 kaşık yese doyuyor hemen, öyle dolu dolu biberon içemiyor, hem gerçektende biberona alışınca onlara daha kolay geliyor. Bizim cadıya bi ara biberona başladık, sonra benim memeyi almak istemedi, agzıma aldım mı hemen akmaya başlasın, hep aynı şekilde aksın istiyorlar biberonda içmeyi gördükten sonra.Nerdeyse memeyi bırakacaktı, emmiyordu mama veriyorduk o da gaz yapıyordu. Sonra mama hiç vermedik, memeye tekrar alıştı, şimdi 4 aylık biberonla emmeyi unuttu.süt olmasada emme iç güdüsü olarak hep emmek isteyecek bol bol emzirki sütün gelsin, biz ilk sütün gelmesi için manuel el pompasıyla pompalamıştık, pazartesi dogum yaptım, çarşamba sütüm geldi. Hamilelikle gögüslerim çok büyümedi benim, pompayla hemen büyüttük,
Tabii herkesin ki bir olacak degil ama bu minik cadılar keyiflerine çok düşkün oluyorlar, kolayı seviyorlar.

emecek olan cocuk biberona falan alışmaz canım merak etme.. aman biberon verme emmez diyenleri duyup moralini bozma.. benim sütüm az olduğu için mama destekli gittik hep. ama biberondan cok beni emmek istiyordu. o kadar çok emiyordu ki gün içinde şaşırıyordum sütüm nasıl artmıyor diye.. sütüm 3-4 gün sonra geldi ve ben malesef o biberon verme diyenleri dinlediğim için kızımın sarılığı 22 lere kadar cıktı ve hastanede yattık. çünkü her doğan bebekte sarılık oluyor ve karnı doydukca kaka yaparak sarılıgı atıyormus. ben bunu hastanelik olduktan sonra öğrendiğim için çok pişmanlık yaşadım. sürekli emzirdiğim için süt var sanıyordum sıkınca akıyordu meğer o süt değilmiş.. ilk faydalı bi sıvı varya oymus. neyse yanii sütün gelmezse bebeğini ac bırakma lütfen... 3 gün sonra mutlaka sütün olur bol bol emzirirsin...

Tavsiyeler icin cok tesekkur ederim. Sarilik konsunda arkadaslardan cok sikinti yasayanlar oldu. Mama vermeyip gunlerce hastanede yatanlar oldu sariliktan. Benim oyle mama vermeyeyim gibi bir dusuncem de yok zaten. Ayrica sekerli su diyor kimileri sarilik icin, gerci ayni mantikladir cocuk ac kalmasin diye. Ama doktorlar bunu tavsiye etmiyorlar sanirim.

ben en çok o iç zıbınları aldığımıza pişman oldum:hiç kullanmadık desek yeridir, bir iki kez kullandık oda çıtçıtlı atletlerimiz kirli oldugu zaman.Hiç kullanışlı degilller.Onun için sen çıtçıtlı atlet koy,eylülde havalar nasıl olur bilmiyorum bi kısa kollu bi de uzun kollu body koy, istersen ayaklı pantalon yada çorap ve ayaksız pantalon koy. Eldiven koy mutlaka çünkü tırnakları oluyor,yüzünü çizer.Size tavsiyem zıbın almayın, ayaklı tulumuda doktorumuz bize önermedi,bacaklarının hareketini,gelşimini engelliyormuş ve kalça çıkığına zemin hazırlıyormuş.
benim bebeğim düşük agırlıklı doğdu,ilk başlarda üst zıbınlar yanlardan çıtçılı olan onları giydiremedik onların yakası çok açık oluyor.Önde çaprazlama gelen üst yerine yandan bogaza kadar giden üstlü takımlar daha rahat kullanışlı.

Biberon işine gelince sen kaşıkla ver zaten ilk günler 6-7 kaşık yese doyuyor hemen, öyle dolu dolu biberon içemiyor, hem gerçektende biberona alışınca onlara daha kolay geliyor. Bizim cadıya bi ara biberona başladık, sonra benim memeyi almak istemedi, agzıma aldım mı hemen akmaya başlasın, hep aynı şekilde aksın istiyorlar biberonda içmeyi gördükten sonra.Nerdeyse memeyi bırakacaktı, emmiyordu mama veriyorduk o da gaz yapıyordu. Sonra mama hiç vermedik, memeye tekrar alıştı, şimdi 4 aylık biberonla emmeyi unuttu.süt olmasada emme iç güdüsü olarak hep emmek isteyecek bol bol emzirki sütün gelsin, biz ilk sütün gelmesi için manuel el pompasıyla pompalamıştık, pazartesi dogum yaptım, çarşamba sütüm geldi. Hamilelikle gögüslerim çok büyümedi benim, pompayla hemen büyüttük,
Tabii herkesin ki bir olacak degil ama bu minik cadılar keyiflerine çok düşkün oluyorlar, kolayı seviyorlar.

Paylasim icin cok tesekkurler.. Ben de iki tane aldim o ic zibinlardan ozellikle gobegi dusene kadar iyi oluyor dediler. Sirf giydirmis olmak icin bir iki giydiririm artik napayim. Citcitli body de aldim zaten ayriyeten.

Biberon konusunda, Avent'in biberonlari icin de gecerli mi bu soylediklerin. Ben onun emziklerinin digerlerinden farkli oldugunu duydum. Anne gogusune en cok benzeyen biberon dedikleri icin ben ondan aldim. Bebek emerken biberondan gelen mama ancak anne gogsunden gelen sut kadar geliyormus. Diger biberonlarda akis fazla oldugu icin bebekler anneyi emerken de fazla gelsin istiyor sanirim yetmeyince de memeyi birakip biberona devam herhalde..

Son düzenleme:
avent in biberonunun nasıl oldugunu bilmiyorum.bizimki gazlı oldugu için dr.brown biberonlarını kullanmıştık zaten sadece 3 hafta kullandık, damaklı olanları degilde digerlerinden kauçuk olanı emmişti bizim cadı öyle hepsini begenmedi, emzikte de avent in kiraz damla şeklinde olanını aldı.
normal biberonlar kendinde akışlı oluyor yani emmese de yine akıyor sanırım aventinki emdikçe gelendi hatırladıgım kadarıyla o tabiiki digerlerinden daha iyi ama mama işi gerçekten çok zahmetli mama yap sogut,biberonları temizle anne sütü çok daha pratik,kolay.Biberon emziklerinde numaralar oluyor zaten ilk üç ay için tek delikli oluyor.
Benim sütüm 3.günde geldi,ama süt gelmiyor diye aşırı mamaya yüklenmedik, beni emdikten sonra kaşıkla erdik,o gelen ilk süt normal sütden çok daha doyurucu ve besleyici.Bir kaç damlası 50cc süte eş deger,o sütten bebegini mahrum etme, bagışıklık sistemini güçlendirici bol miktarda antikor içeriyor

avent in biberonunun nasıl oldugunu bilmiyorum.bizimki gazlı oldugu için dr.brown biberonlarını kullanmıştık zaten sadece 3 hafta kullandık, damaklı olanları degilde digerlerinden kauçuk olanı emmişti bizim cadı öyle hepsini begenmedi, emzikte de avent in kiraz damla şeklinde olanını aldı.
normal biberonlar kendinde akışlı oluyor yani emmese de yine akıyor sanırım aventinki emdikçe gelendi hatırladıgım kadarıyla o tabiiki digerlerinden daha iyi ama mama işi gerçekten çok zahmetli mama yap sogut,biberonları temizle anne sütü çok daha pratik,kolay.Biberon emziklerinde numaralar oluyor zaten ilk üç ay için tek delikli oluyor.
Benim sütüm 3.günde geldi,ama süt gelmiyor diye aşırı mamaya yüklenmedik, beni emdikten sonra kaşıkla erdik,o gelen ilk süt normal sütden çok daha doyurucu ve besleyici.Bir kaç damlası 50cc süte eş deger,o sütten bebegini mahrum etme, bagışıklık sistemini güçlendirici bol miktarda antikor içeriyor

Insallah sutum gelir de bunlara hic gerek kalmaz. Ben hic gelmezse diye korktugum icin bunlari dusunuyorum. Azicik da gelse veririm zaten kuzuma sutu. Bir de doymaysa o zaman mama veririm herhalde, ac kalmasin diye.. Cok tesekkurler yardimlar icin.

hastane çıkış takımını bir bebek battaniyesine sarın ,eşinize veya yakınınızda olan kişiye gösterin ,doğumdan sonra hemşire onlardan isteyecek eşyaları ,hepsini versinler ,gerekli olanı hemşiereler alıp giydiriyor ,geri kalanı size geri veriyor zaten ,çorap ve eldivende şart ,bazı hemşireler çıtçıtlı badı yerine iç zıbın giydirmeyi tercih ediyor ,beyaz ince olan zıbından ,siz ikisini de koyun..

Insallah sutum gelir de bunlara hic gerek kalmaz. Ben hic gelmezse diye korktugum icin bunlari dusunuyorum. Azicik da gelse veririm zaten kuzuma sutu. Bir de doymaysa o zaman mama veririm herhalde, ac kalmasin diye.. Cok tesekkurler yardimlar icin.

benim bile geldiyse seninde gelir.Hamilelikten önce 75numarayı zor dolduruyordum, dogurana kadar 80i anca doldurdum normal sütyende.emzirme döneminde de 80numara emzirme sütyeni kullanıyorum, yani endişelenme mutlaka gelir,rahat ol

Back