• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane tuvaletinde ki ölüm üç gün fark edilmedi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Günlük ortalama 8 bin kişinin girip çıktığı İzmir'deki hastanede akıl almaz bir ölüm olayı yaşandı. Kanser hastası girdiği tuvalette öldü. Olay tam 3 gün sonra ortaya çıktı.
İzmir'deki ölüm olayı hayrete düşürdü. Emekli olan 59 yaşındaki Kasım Bostan, kolon kanseri tedavisi için geçtiğimiz ay İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırıldı. Günde 7-8 bin kişinin girip çıktığı hastanenin Onkoloji Servisi'nde kemoterapi gören Bostan, geçtiğimiz hafta çarşamba akşamı, hasta ve yakınlarının kullandığı koridordaki tuvalete girdi.

Kapıyı içeriden kilitleyen Bostan içeride aniden fenalaşarak hayatını kaybetti. Temizlik elemanları, saat başı girdikleri tuvalette kapının kilitli olması nedeniyle içeride birisinin olduğunu düşünüp, o bölümü hiç temizlemedi. Talihsiz adamın cesedi, 3 gün sonra tuvaletten kötü koku gelince bulundu.

YOKLUĞUNU OĞLU FARK ETTİ

Perşembe günü hastaneye giden Ahmet Bostan, babasını odasında bulamayınca hastane yetkililerine durumu iletti. Güvenlik kamera kayıtları incelendi ancak sonuç çıkmadı. Bostan'ın cesedi, cuma sa-bahı bir güvenlik görevlisinin kötü kokuyu hissetmesiyle bulundu.

KAPIYI ARALADI

Tuvaletin kilitli kapısını aralayan görevli, ceset olduğunu fark edip yetkililere bildirdi. Ön otopside, hastalığına bağlı sebeplerden öldüğü anlaşılan Bostan'ın cenazesi Salihli'de toprağa verildi.

YÖNETiM 'TESADÜF' DEDi

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, temizlikçilerin, kapı kilitli olduğundan içeride biri ol-duğunu düşünüp o kısmı temizlemediğini açıkladı. Temizlik elemanlarının 4 saatte bir değiştiğinden yeni görevlinin de aynı şekilde hareket ettiğini söyleyen yetkililer, "Doğal olarak o kapı hiç açılmamış. Güvenlik kamera donanımımız son teknoloji, hiçbir şeyi atlamıyoruz, aksaklıklara hemen müdahale ediyoruz. Bu üzücü olayın tek sebebi tesadüfler zincirinin üst üste gelmesi. Olayda kimsenin ihmali yok. Kimseyi cezalandırmayı düşünmüyoruz" diye konuştu.

CEM KARTAL

öğretmendiyarı

çok ürkütücü, korku filmi gibi, insan ne yorum yapacağını şaşırıyor

Yuh artik, daha neler! Hani saglik sistemi duzeliyordu? Hastanede yatan hastadan sorumlu doktor, hemsire, hicbirsey yok muymus da uc gun yatagindaki eksikligi farkedilmemis? Ya bu haberde bir yanlislik var, ya da hastalar hastanede es kaza tedavi goruyor.. Uc gun boyunca tedavi goren hastanin kayip oldugu farkedilmez mi?:53:

açıklamada temizlik işçilerine yönelik
3 gün boyunca hiç mi tansiyonuna ateşine bakılmaz, hemşireler, doktorlar nasıl fark etmez, inanılmaz gerçekten

Son düzenleme:
Vay be.. Bir insan bir can bu kadar mu degersiz? Bunlar nasil ihmaller?

açıklamada temizlik işçilerine yönelik
3 gün boyunca hiç mi tansiyonuna ateşine bakılmaz, hemşireler, doktorlar nasıl fark etmez, inanılmaz gerçekten

Evet, bir de olayda kimsenin ihmali yok demisler ya pes!... O hastadan sorumlu olan temizlik iscisi degil ki, doktoru, hemsiresi... Ne bicim bir sistem anlamadim. Ben de yurtdisinda hemsireyim, hastalarimdan birini degil gun boyu, 5 dakika kaybetsem, nerde ne durumda oldugunu bilemesem hastane ayaga kalkar, her tarafa anons edilir, benim de basim belaya girer, hastane ile birlikte.. Ne bicim is bu?

Yokluğunu nasıl hastane personeli farketmez ya. Hadi gündüz doktorlar servisi gezerken adamı göremeyince tuvalettedir diye çıkıyodur ya gece gezerken falan hep mi tuvalette. Devamlı o katta gezen hemşireler? Peki bu adam oraya tedavi için yatmadı mı? İğnesi ilacını vermek için de mi gelmediler? Devlet hastanesinde onkolojide kalabalık odalarda yatıyor hastalar. Diğer hastalar nasıl görmedi bir şey söylemedi? Kusura bakmayın da hepsini geçtim ş...siz oğlu diyorum direk. İnsan kanser hastası babasını 3 günde bir mi görmeye gider Allah aşkına ya. Tamam işin gücün vardır hastanede refakatçı kalamazsın da ( o bile çok saçma ) Her gün iş çıkışı insan babasını görmeye gelmez mi? Yazıklar olsun doktorundan tut oğluna kadar herkese!!!!!

Kasım Bostan'a Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

Çok acı değil mi? Ama malesef gerçek, tuvaletten koku gelmeseydi, aile yakınlarından biri hastaneye gitmeseydi öldüğünü anlamaları 3 günden fazla sürerdi:50:
Olayda kimsenin ihmali yok diyecekler tabii, hiçbir zaman şu vakada ihmalimiz vardı, hasta yakınlarından özür diliyoruz, hastane yönetimi olarak sorumlular hakkında soruşturma açtık denildiğini duymadım ben, duyan varsa anlatsın.

Devlet hastanelerinin durumu içler acısı.

Yazık yahu, hiç kıymeti yok insan hayatının.

Kanser hastası bir adam hastanede yatırılıyorsa, bu adama bir tedavi uygulanıyordur muhakkak değil mi?

Günlük alması gereken ilaçlar yok mu bu adamın ,tedavi için veya ilaç vermek için bile mi hemşire aramamış bu adamı?

Bazı mesleslekleri yapanların " vicdan" lı olması gerektiğini düşünüyorum.

Insan kazandığım parayı hakediyormuyum diye bir düşünmeli, ama nerde bu devirde...

Hastanede yatan hasta değilmiş........ne kadar da devlet hastaneleri iç açıcî olmasa da ben de pek mümkün görmedim.......doktoru görmeden hastaneyi terketseniz dahi ogün o serviste çalışan sağlık gòrevlileri tarafından tutanak tutulması zorunludur
Ha ben acildeyken dakikaya bir hasta sığdırırdım ve hatırlayamadıklarım olurdu ki maalesef bu tür vahim durumlar yok değildi

Hastanede yatan hasta değilmiş........ne kadar da devlet hastaneleri iç açıcî olmasa da ben de pek mümkün görmedim.......doktoru görmeden hastaneyi terketseniz dahi ogün o serviste çalışan sağlık gòrevlileri tarafından tutanak tutulması zorunludur
Ha ben acildeyken dakikaya bir hasta sığdırırdım ve hatırlayamadıklarım olurdu ki maalesef bu tür vahim durumlar yok değildi

Evet taburcu edilmiş, bende şimdi Hürriyet'te okudum Pepe.
Açıklamanın neden sadece temizlik görevlileri için yapıldığı anlaşılıyor.
Bu durumda ailesine yazıklar olsun, kemoterapi alan babaları 3 gün akıllarına gelmemiş.:19:
Temizlik görevlilerinin 3 gün o tuvalete girmemiş olmaları çok şaşırtmadı beni, zira hastanelerin hijyenine dikkat edildiğine rastlamadım malesef.

ben o hastanede ameliyat oldum ya, çok ürpertici

o zamanlar hiç temiz değildi, 3 gün yaw, kokuda mı hissedilmez

Back