• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastane konusunda nasıl ilerleyeceğim??

Feyyzayet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2024
24
23
3
31
Herkese iyi akşamlar öncelikle bi kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim ilk hamileliğim ve hastane konusunda nasıl ilerlemem gerek bilmiyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Özel sağlık sigortamız yok gebelik beklemiyorduk çünkü yaptırmıyorduk o sebeple ama sürpriz bi şekilde gebelik haberi alınca bilemedim sürece özel bir hastanede devam etmek istediğimde nasıl ilerleyecek süreç hastanelerin özel paketleri mi var acaba ilk randevumu nasıl oluşturmalıyım mesela? Sonrası nasıl ilerlemeli

Herkese iyi akşamlar öncelikle bi kaç gün önce hamile olduğumu öğrendim ilk hamileliğim ve hastane konusunda nasıl ilerlemem gerek bilmiyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? Özel sağlık sigortamız yok gebelik beklemiyorduk çünkü yaptırmıyorduk o sebeple ama sürpriz bi şekilde gebelik haberi alınca bilemedim sürece özel bir hastanede devam etmek istediğimde nasıl ilerleyecek süreç hastanelerin özel paketleri mi var acaba ilk randevumu nasıl oluşturmalıyım mesela? Sonrası nasıl ilerlemeli
Devlete git bence ya özellere hiç güvenmiyorum artık doğum konusunda çünkü yine sen bilirsin ama özel konusunda bilgim yok

Hangi şehirdesin bilmiyorum ama şunu belirtmek istedim, hamile kaldıktan sonra özel sigorta yaptırman bir işe yaramıyor. Bazı sigorta şirketleri 6 ay, bazıları 1 sene sonra doğum paketinin kullanılmasına izin veriyor.
Özel hastanelerde doktor muayeneleri ücretli oluyor haliyle, hangi hastaneye ve hangi doktora gittiğine göre değişiyor. Genellikle doğum paketlerinin kapsamları da hastaneye göre değişiyor. Mesela Medical Park’ın örnek doğum paketi böyleymiş;
  • Kadın doğum muayeneleri
  • Gerekli tahlil ve tetkikler
  • 2'li, 3'lü tarama testleri
  • 1 psikolog görüşmesi
  • 1 diyetisyen görüşmesi
  • Gebelik süresince yapılan NST'ler
  • Normal veya sezaryen doğum
  • Anne için emzirme eğitimleri
  • Bebeğin ilk genel muayeneleri
  • Doğum sonrası 5.gün anne için Kadın Hastalıkları ve Doğum Muayenesi
  • Baba için mini check-up

Ne olursa olsun burda en önemlisi senin içine sinen bir doktor bulman, eğer özel hastanede sürecin devam etsin istiyorsan. Hastaneyi arayıp doktordan randevu alacaksın. İlk muayeneye gideceksin, beğenmezsen aynı yöntemle başka doktor, başka hastaneye gideceksin. İçine sinen doktoru bulunca da ücretlendirmeyi hastaneyle ona göre konuşursun.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim zaten şu an sağlık sigortası yaptıramıyoruz o zaman ben doğum paketi şeklinde ilerleyeceğim ilk muayeneme devlet hastahanesine gideceğim ama sürece orda devam etmekte istemiyorum bilmiyorum ön yargı mı ama daha önce doğum yapan hiçbir arkadaşım tavsiye etmiyor devleti

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim zaten şu an sağlık sigortası yaptıramıyoruz o zaman ben doğum paketi şeklinde ilerleyeceğim ilk muayeneme devlet hastahanesine gideceğim ama sürece orda devam etmekte istemiyorum bilmiyorum ön yargı mı ama daha önce doğum yapan hiçbir arkadaşım tavsiye etmiyor devleti
Evet doğum paketi şeklinde ilerlemek mantıklı olabilir. Sürekli her şeye zam geldiğini de düşünürsek, şimdiden doğumu da garantilemek iyi olabilir. Kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap, ben devlette doğumu bırak, muayene olmaya bile gitmeye korkuyorum. Kalabalık oluyor, her yaştan her hastalıktan insan oluyor diye çekiniyorum. Özelde de müthiş doktorlar var. Önemli olan içine sinen birini bulmak.

Ben hamileligimin başlarında özel hastaneye gidiyordum benim de herhangi bir özel sağlık sigortam yoktu, çatır çatır ödemek zorunda kalıyorduk paraları, muayene ücreti ayrı, yapılan test ücretleri ayrı vs. Vs. Yaklaşık 24 haftaya kadar böyle devam etti. Sonra devlete bir gideyim dedim, gittim ve çok memnun kaldım devlet bana özel hastaneden daha konforlu ve ilgili geldi. Ayrıca çok daha tecrübeli olduklarını fark ettim. Devlet hastanesine çok karşıyken bir anda devlet hastanesinde dogum yapmaya karar verdim. Yani bence her iki tarafa da git duyduğun bir kaç iyi doktoru araştır sonra zaten içinin ısındığı yere gitmeye başlarsın. Ben heralde bir 7 8 ayrı doktora gitmisimdir yani. Bazıları da ilk başladıkları doktorla işi bitiriyorlar ben öyle olamadım. Güvenmedim felan derken sonunda doktoruma karar verebildim.

İlk randevu son adet tarihinize göre 5-6 haftalıklen olsa daha güzel olur çünkü tek seferlik gidişinizde keseyi görmüş olursunuz içiniz rahat eder. Erkenden gidip keseyi göremedim diye başlık açan çok kişi var burada.
İkincisi de hastaneden hastaneye değişiyor. Kimisinde doğum paketi var baştan ödeyip tüm tahlil,tetkik,muayene o paraya dahil oluyor doğum ücreti de dahil tabi.
Ama bazı hastane var ki her gidişte ödüyorsunuz paket olmayan yerler.
İlk zamanlar ayda bir kez kontrol oluyor
32den sonra veya 34ten sonra gidişatımıza göre ya iki haftada bir ya da haftada bir çağırıyor doktor.

Hepimize verdiğiniz bilgiler için çok çok teşekkür ederim ben de ilk kontrolüme devlette gideceğim ama sonasına bakacağım özele de giderim aradaki farkı karşılaştırabilmek adına çok sağ olun 🙏🏻🙏🏻

Back