hastaliktan kacmak mumkun mu

gamzeanneolmakistiyor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
373
52
123
İstanbul
Merhaba kizlar. benim soyle bir sorunum var. 10 gun oncesine kadar tatliyi abartiyordum. Ama cikolata abur cubur anlaminda degil. Faydali seyler yiyordum bal ve sikma portakal suyunu, havucu meyveyi abarttim biraz. 10 gun once seker yuklemesi yapildi ve sekerim 167 cikti. Doktor diyetisyene yonlendirdi. Tabiki ogunlerimi kisitladi diyetisyen. Ama karin doyurmak disinda her seyi yasakladi. En fazla 1 meyve verdi gunde. O da kendini mutlu etmek icin dedi. 15 gun sonra sekerin dusmemis olursa insulin verilecek dedi.Zaten bunyem hassas. Suan grip oluyor gibiyim. Ee meyve yok ilac yok bide calisiyorum her gun 35 tane cocukla ugrasiyorum. Her gun en az 10 tanesi hasta oksuruyor, yuzume hapsuranlar mi dersiniz. Ben nasil kendimi koruyacagim. Gribe cok cabuk yakalanip cok agir geciriyorum. . Nasil olacak bu isler deyiverin bi bana :((((

Doktorunuzu dinleyin bence,nasil ki her hastalikta onlara kosuyorsak,onlarin tavsiyelerini de kulak ardi etmeyelim,edeceksekte hastaligin gelecegine razi olup doktora gitmeyelim..doktor uyarisini yapiyor iste. Gecmis olsun bu arada..

Geçmiş olsun. ben gripten kaçamadım. ilk eşim hasta oldu. sonra ben. astımım olduğu için dikkat etmem gerekiyordu ama nasıl. ben otobüste felan maske takıyorum. evde takamayinca böle oldu.

okulda sıkıntı olmaz diyorsan maske tak.

geçmiş olsun tekrar

sık sık ellerinizi yıkayın.
meyve hakkınızı C vitaminli olandan yana kullanın.
soğan, sarımsak, limon yiyin yemeklerinizde bol bol.
soğan ve sarımsak antibiyotik yerine geçer derler.

gebelikte tüm bitki çayları önerilmiyor ama doktorunuza sorarak ıhlamur, kuşburnu vs. içebilirsiniz.

Tesekkur ederim. Benim de ilk olarak esim hasta oldu. Bana ondan da gecmis olabilir. O da ogretmen ve dogal olarak o da cocuklardan hastalik alip eve getiriyor. Gribin ilac disindaki tek caresi dinlenmek sanirim ama o da ne mumkun

sık sık ellerinizi yıkayın.
meyve hakkınızı C vitaminli olandan yana kullanın.
soğan, sarımsak, limon yiyin yemeklerinizde bol bol.
soğan ve sarımsak antibiyotik yerine geçer derler.

gebelikte tüm bitki çayları önerilmiyor ama doktorunuza sorarak ıhlamur, kuşburnu vs. içebilirsiniz.
Sogan ve limonu surekli kullanıyorum. Sarimsaktan cok tiksindim hala goresim yok. Ama dediginiz gibi bitki caylarini sorsam iyi olacak

167 şeker ne yahu yuh yani meyveyi abatmıssın cidden senın hiç meyve yememen lazım yasak olmalı sana, illa gripten koruncaksın diye meyve yemek şart değil, meyvede bulunan vitaminin çogu soğanda var bol bol soğan ye.

Canim bunye meselsi sanirim. Bende masallah diyim ilk gynden beri yararli olsun fast food olsun yemedigim sey kalmadi seker yuklemesine giderken kensi kendime veda ettim hatta tatlılara vse..cunku kesin firlamis cikar herset yasaklanir diyordum normal cikti sukurki.. ama madem drun sana bu beslenme seklini oönerdi bem olsqm uymaya gayret ederim. Cocuklarla ugrasmak zor ama bolca ellerini yuzunu yika eve gelince dusunu al hastalik toz toprak disarda kalsin ne bilim sicak tut kendini normalden biraz daha ozen bi duruma inşallah ikinci kontrolde duzelmis olr

167 şeker ne yahu yuh yani meyveyi abatmıssın cidden senın hiç meyve yememen lazım yasak olmalı sana, illa gripten koruncaksın diye meyve yemek şart değil, meyvede bulunan vitaminin çogu soğanda var bol bol soğan ye.
Evet gercekten cok abarttim meyveyi. Normal meyve yemek disinda habire suyunu da ictim. Kendim ettim kendim buldum :(

Canim bunye meselsi sanirim. Bende masallah diyim ilk gynden beri yararli olsun fast food olsun yemedigim sey kalmadi seker yuklemesine giderken kensi kendime veda ettim hatta tatlılara vse..cunku kesin firlamis cikar herset yasaklanir diyordum normal cikti sukurki.. ama madem drun sana bu beslenme seklini oönerdi bem olsqm uymaya gayret ederim. Cocuklarla ugrasmak zor ama bolca ellerini yuzunu yika eve gelince dusunu al hastalik toz toprak disarda kalsin ne bilim sicak tut kendini normalden biraz daha ozen bi duruma inşallah ikinci kontrolde duzelmis olr
Ne guzel senin cikmamis. Benim bunyem kac aydir bolca meyveye alistigi icin birden bire kesilmesi cok zor geldi. Psikolojim bozuldu resmen.10 gundur diyetin disina cikmadim.cumartesi tekrar gidicem bakalim insallah dusuk cikar

Evet gercekten cok abarttim meyveyi. Normal meyve yemek disinda habire suyunu da ictim. Kendim ettim kendim buldum :KK43:
ayy canım ya suyunu içmik daha beter direk glikoza dönüşüyor , allah korusun şeker hastalıgına yakalanma sakın çok illet bir hastalık , aman diyim yeme hiç meyve yersende ekşi meyveler ye mesela kivi gibi.

Ne guzel senin cikmamis. Benim bunyem kac aydir bolca meyveye alistigi icin birden bire kesilmesi cok zor geldi. Psikolojim bozuldu resmen.10 gun diyetin disina cikmadim.cumartesi tekrar gidicem bakalim insallah dusuk cikar
Insallah canim benim bebeginde sende saglikli olun da sayili gunnidare edecez. Bak mesela benim t tansiyonmda hep dusuktur ona ragmen ellerim ayaklarim sisiyor bunun yqninda tum kemiklerim oyle a agriyorki gece uykularini unuttum diyebilirim yani herkeste farkli seyler oluyor hic canini sikma

Back