Polenden başlıyoruz ev tozundan yiyeceklere kadar gidiyoruz. Arı sokarsa ya da kivi fıstık falan yersem hastanelik oluyorum. Yanımda adrenalin iğnesi ve burun spreyleriyle geziyorum. Sürekli bitlenmiş gibi kafamı kaşıyorum. Burnum, gözlerim kıpkırmızı şu an. Ağzımdan nefes almaktan dudaklarım perişan halde. Maske kullanmak işe yarıyor ama sıcakta da kullanılmıyor ki o meret.
Alerjiyle yaşamayı değil, kafaya takmamayı öğreniyorsun bir süre sonra. Doktorum nekadar stressiz olursan, bu meseleyi ne kadar az kafana takarsan o kadar iyi olursun demişti yıllar önce. Alerjinin psikolojiyle çok bağlantısı var. Stresli olduğum dönemlerde 2 günde bir acili boyladığımı bilirim. Rahatken o kadar sık olmuyor ataklar.
aynı şeylerin çoğu bende de mevcut. adrenalin iğnesi vermediler nedense.. ama o duruma gelebilirim diye çok dikkat etmemi söyledi doktorum.
besin alerjilerim; çilek, fındık, ceviz, kavun, karpuz, şeftali, taze fasulye, havuç, domates, elma, (kendi tespit ettiklerim; keçi boynuzu, antep fıstığı, kabak çekirdeği)
diğerleri; ev tozu, polenler, kedi köpek, (unuttuğum birkaç birşey daha varda ne) ve tüm kimyasal temizlik malzemeleri...
maske parfüm ve kimyasallarda işe yaramıyor.. gaz maskesi lazım sanırım.
evet stres çok etki ediyor. özellikle adet öncesi gerilim varsa.... bende çok acillik oldum.. acillik olmamak için uğraşıyorum seruma yanlış bir şey kattılar bir keresinde ölümden döndüm.
Benim testlerde neye alerjim oldugu bile bulunamadı alerjik rinit hastasıyım ama neye oldugu belli değil ilaç kullanmazsam perişanım burun kaşıntısı hapsuruk akıntı tıkanma kaşıntı vs
Yani hiç değilse siz neyden uzak durmanız gerektiğini biliyorsunuz buda bir şeydir
geçmiş olsun.Doktorundan acile gittiğinde kullanılacak ilaçların isimlerini alırsan yanlış ilaç mağduru olmazsın. Ben öyle yapıyorum. Bir de ilaçlara alerjim var çünkü. İçinde parasetamol olan bir ilaç alırsam küt diye gidiyorum. Çok fena...
Dün pikniğe gittik. Dönünce kendimi duşa attım. Kaç saat geçti hala kaşınıyorum.
Alerji benim hastalıklarımın arasında en dandik olanı. O yüzden umursamıyorum pek. Sedef, akdeniz anemisi, kronik zatürre var bir de burnumda deviasyon var. Hepsi birbirine girmiş vaziyette. Defolu gibi hissediyorum kendimi bazen.
Bu da güzel bir bakış açısıymış. Uzaylı olmak defolu olmaktan daha güzel. :)kendin tespit etmeyi denemelisin. zaten çoğu şeyin testi yok. kimyasallara alerjim olduğunu ben buldum. bulunmayacak gibi de değildi...
geçmiş olsun.
ilaç listesiyle acile gitmek mantıklıymış. aklım da olsun. aslında nebüle katacağı ilacı seruma katmış o nedenle gidiyordum ben.
bende de var ilaç alerjisi. penisilin... birde antidepresanlardan biri dilimin şişmesine neden olmuştu . kalp ve astım olmasa zorlamaz. bir ilaç veriyorlar bu sefer kalbi etkiliyor, o olmasa astım... bende defoluyum galiba...
birde kendimi dünyalı gibi hissetmiyorum. uzaydan geldim ve dünyaya uyum sağlayamadım. yoksa kendi gezegenimde normal bu durum.
bizim bi arkadaş her bahar ayına girerken aşı oluyor
Bizim bir arkadaş hamile kalınca alerjilerinin durulduğunu söylemişti. Çok korkmuştu tam baharda hamile kaldığı için ben şimdi ilaç da alamam diye.
O baharı ve bir sonraki baharı da alerjisiz atlattı; sonra da hafif geçirdi. ama on8un ki daha basit boyuttaydı; gıdalarla çok sıkıntısı yoktu.
olabilir cnm allah şifa versin zor oluyor arkadaşında bahar ayı hep nezle gibi geçerdiaşı değil de kortizondur o. aşı bir kere olmuyor. 3 yıl ve her hafta devam ediyor.
Maskeyle dolasmak mantikli ben de alerji donemimde kullandim..arkadaşlar bahar geldi ve hiç gitmeyen alerjim tavan yaptı. o kadar çok şeye alerjim var ki.. bazı yiyeceklerden, polenlerden kimyasallara kadar.
doktora gidiyorum. verdikleri ilaçları kullanıyorum. en sık söyledikleri şey "alerjin olan maddelerden kaçın", iyi ama ben dikkat ediyorum da sosyal ortamlara giriyorum, işe mi gitmeyeyim yada çarşıda alışveriş mi yapmayayım. evden çıkmayayım mı dışarı...
yaşadığım olumsuzluklardan bazısını yazayım;
-her yer ayaklı parfüm şişeleriyle dolu. kimse parfümü kendi için sıkmaz. hadi onu geçtim otobüsteyken bile ikide bir kolonya dökülenlere ne demeli... temizlik zaten hak getire. o parfümü de pis kokuları gitsin diye boca edenler var. terli parfüm de hiç çekilmiyor.
- iş yerinde oda parfümü kullanan bürolar var. defalarca uyardık. ama yok...
- bazı mağazalara parfüm sıktıkları için giremiyorum bile..
- bir keresinde mağazadaki çalışana elindeki parfümü ben gidesiye kadar sıkmamasını rica ettim. bir ton laf işittim.
- uzun sürenden beri kuaföre gidemiyorum... kokudan...
- yemek yiyeceğim lokanta veya kafede içinde ne var diye sorduğumda garip garip yüzüme bakıyorlar. ya alerjim var soruyorum...
- elinde sigarayla yürüyen bacalar var... ya otur iç sigaranı...
- maskeyle sokakta gezdiğimde garip garip bakan insancıklar var. hadi ben neyse, küçük çocuğu kanser olan ablanın çocuğuna "bulaşıcı hastalıklı ucube" muamelesini yaptıklarını duyunca çok sinirlendim.
bu gibi sıkıntılar var. daha çok da sıkmayayım...
ben ne yapayım... (aşı önerisinde bulunmayın aşı oldum 10 yıl korudu... )
Ek yapayım: Detoks ile ilgili bilgisi olan var mı? Yapan hastalıklarından kurtulan, yada dokunan...
Alerjik astımdan dolayı gece tıkandım. Mayıs başladı mı ben bitiyorum. Burnum genzim boğazım hepsi komple şiş zor nefes alıyorum3 yıl aşı oldum bi süre iyidim yine berbat oldum. Bağışıklığım düştü iyice. O da yetmezmiş gibi ankilozan spondilit çıktı o da bağışıklık hastalığı alerji gibi bir çeşit romatizma omurgayı bitiriyor.
Detoks hakkında bir şey duymadım. Beni bilgilendirir misin?
Bir de solgar vm2000 + omega 3 kullanıyorum bu sıralar. Vm2000 özellikle çok iyi.
Maskeyle dolasmak mantikli ben de alerji donemimde kullandim..
Detoks konusunda ise yaptiran yerler var cesitleri var ama en onemlisi atak devrelerde et sut yumurta kesinlikle tuketmemek gerekiyor. O evrelerde oba gore beslenmek gerek.
bir de alerji testine girdiniz mi
Allah yardimciniz olsun cok zor... evet cig sebze suyu diye biliyorum ben de.. ingiliz karbonati denediniz mi bir dr a da danışınız ama mutlaka bunye alerjik olunca simdi bir sey onermek de zor oluyor insallah gecerbağırsak temizleyip faydası olabiliyormuş. bende aşı oldum ama geri geldi..
çocukluğundan beri ara ara test yaptırıyorum.
detoks yaptıran yeryeri gördüm. ama sebze suyu kullanıyorlar güvenemedim... çiğ olması bana sıkıntı...
et süt de yemezsem yiyecek bir şey kalmıyor. sebzelerle de başım dertte benim. kimini ara ara kullanayım alerjik oluyorum. örnek verecek olursam bir ara havuç ve domates salatası yapıyordum. oda her gün değil 3 - 4 gün ara ile. onlara da alerjik oldum.
besin alerjilerim; çilek, fındık, ceviz, kavun, karpuz, şeftali, taze fasulye, havuç, domates, elma, (kendi tespit ettiklerim; keçi boynuzu, antep fıstığı, kabak çekirdeği)
diğerleri; ev tozu, polenler, kedi köpek, (unuttuğum birkaç birşey daha varda ne) ve tüm kimyasal temizlik malzemeleri...
maske konusunda da parfüm ve kimyasallarda işe yaramıyor.. ama halen dışarıda maske kullanıyorum. evde ve işte de kullanamam ... ev tozuna çok yüksek. ev için tüm tedbirleri aldım ama olmuyor....
Allah yardimciniz olsun cok zor... evet cig sebze suyu diye biliyorum ben de.. ingiliz karbonati denediniz mi bir dr a da danışınız ama mutlaka bunye alerjik olunca simdi bir sey onermek de zor oluyor insallah gecer
Allah yardimciniz olsun cok zor... evet cig sebze suyu diye biliyorum ben de.. ingiliz karbonati denediniz mi bir dr a da danışınız ama mutlaka bunye alerjik olunca simdi bir sey onermek de zor oluyor insallah gecer
Ingiliz karbonati normal karbonat degilmis eczanede satilan kutu icinde bi annem icin kullaniyoruz kilolu ve vucudunda surekli kistler cikiyor. Faydasini gordu gibi ama placebo etkisi mi bilemiyorumdetoks mu oluyormuş o. birde normal karbonattan farklı mı. benim babam karbonat kürü yaptı. kansere iyi geldiğini yazmışlar. o sene kanseri metastaz yaptı. bildiğimiz karbonatsa aman sizde denemeyin.