AŞI 10 yıl koruduysa bir on yıl daha korur ben ne istediğini tam olarak anlayamadım...hap verme içemem iğne verme vurulmam damla verme işim olmaz diyen adama muskamı yazayım diyen doktor geldi aklıma..arkadaşlar bahar geldi ve hiç gitmeyen alerjim tavan yaptı. o kadar çok şeye alerjim var ki.. bazı yiyeceklerden, polenlerden kimyasallara kadar.
doktora gidiyorum. verdikleri ilaçları kullanıyorum. en sık söyledikleri şey "alerjin olan maddelerden kaçın", iyi ama ben dikkat ediyorum da sosyal ortamlara giriyorum, işe mi gitmeyeyim yada çarşıda alışveriş mi yapmayayım. evden çıkmayayım mı dışarı...
yaşadığım olumsuzluklardan bazısını yazayım;
-her yer ayaklı parfüm şişeleriyle dolu. kimse parfümü kendi için sıkmaz. hadi onu geçtim otobüsteyken bile ikide bir kolonya dökülenlere ne demeli... temizlik zaten hak getire. o parfümü de pis kokuları gitsin diye boca edenler var. terli parfüm de hiç çekilmiyor.
- iş yerinde oda parfümü kullanan bürolar var. defalarca uyardık. ama yok...
- bazı mağazalara parfüm sıktıkları için giremiyorum bile..
- bir keresinde mağazadaki çalışana elindeki parfümü ben gidesiye kadar sıkmamasını rica ettim. bir ton laf işittim.
- uzun sürenden beri kuaföre gidemiyorum... kokudan...
- yemek yiyeceğim lokanta veya kafede içinde ne var diye sorduğumda garip garip yüzüme bakıyorlar. ya alerjim var soruyorum...
- elinde sigarayla yürüyen bacalar var... ya otur iç sigaranı...
- maskeyle sokakta gezdiğimde garip garip bakan insancıklar var. hadi ben neyse, küçük çocuğu kanser olan ablanın çocuğuna "bulaşıcı hastalıklı ucube" muamelesini yaptıklarını duyunca çok sinirlendim.
bu gibi sıkıntılar var. daha çok da sıkmayayım...
ben ne yapayım... (aşı önerisinde bulunmayın aşı oldum 10 yıl korudu... )
Allah şifa versin canım, kolaylık versin. Acaba doğal yöntemler var mıdır? Hiç denedin mi ya da araştırdın mı?
AŞI 10 yıl koruduysa bir on yıl daha korur ben ne istediğini tam olarak anlayamadım...hap verme içemem iğne verme vurulmam damla verme işim olmaz diyen adama muskamı yazayım diyen doktor geldi aklıma..
not:sağlam alerjen insanlardan biri.
bende bıktım geniz akıntısından nefes tıkanıklığından kollarımın kaşınmasından kararmasından ben çare bulamadım..inşallah sen bulursun bulunca da haber ver olur muyok ya çok ilaç kullandım halen de kullanıyorum.. şimdi doktor aşıyı önermedi bana... ortak kararla aşıyı eledik...
bende bıktım geniz akıntısından nefes tıkanıklığından kollarımın kaşınmasından kararmasından ben çare bulamadım..inşallah sen bulursun bulunca da haber ver olur mu
aynı durum bendede var 5 yıldan fazla olmuştur ilaç kullanıyorum sürekli yoksa sürekli akan burnum beni deli ediyo ve yıl boyu böyleyim rahatladığım bi zaman yok 10 gün ilaç kullanmayayım hop alerjik bronşit...Allah başka dert vermesin demek tek tesellim
bana test te yapmadı doktor kanda alerji çıkmadı diye..ama KBB den kadın doğuma bedenimi gırtlağımı gören tüm doktorlar alerji testi yaptırmamı durumumum alerjik olduğunu söylüyor..geniz akıntım şeffaf aşırı yoğun evet bencede alerjik ama gelde cildiyeciye anlat..hastaneye dinamit koyup patlatasım var yeminlensanki dünya ya alerjim var gibi.. alerjik astım, alerjik rinit. deri alerjileri (kabarıklıklar, şişlikler vs.) hepsi var bende... kaşıntılar ayyy...
alerji testiyle baya bir kaşıntılarım azaldı.. o gıdaları tüketmiyorum. benden olmayan alerjilere çare bulamadım...
aşı tedavisi 10 yıl koruduysa ne ala...neden tekrar yaptrımıyorsunuz o zaman??
ben doğduğumdan beri alerji ile uğraşıyorum.rinitten ,kulak sorunlarına,egzama,astıma kadar mevcut bende de..hatta bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar..aşı tedavim de yok..yaşamayı öğrendim..
bir de bu kadar şikayet ederse insan beter oluyor..bu kadar abartmaya gerek yok bence..
ilacı var spreyi var vs...ş,kayetleri hafifletiyor en azından.yaşam kalitesini etkiliyor evet ama beraber yaşamayı bilemk lazım..
mesela mevsimi gelmeden ilaca başlayınca daha rahat oluyorum..
bana test te yapmadı doktor kanda alerji çıkmadı diye..ama KBB den kadın doğuma bedenimi gırtlağımı gören tüm doktorlar alerji testi yaptırmamı durumumum alerjik olduğunu söylüyor..geniz akıntım şeffaf aşırı yoğun evet bencede alerjik ama gelde cildiyeciye anlat..hastaneye dinamit koyup patlatasım var yeminlen
Derdiniz alerji olsun. Bin beterleri var, şükretmek lazım. İlaçla ıvur zıvırla idare edeceksiniz. Başka yolu yok bu meretin.
Süper alerjik bir bünyeye ve yanında bir ton genetik ve genetik olmayan kronik hastalığa sahip biri yazdı bunu. Çekmeyen bilmez denmesin mümkünse.
devası yok ne yazık ki,sedece beraber yaşamayı öğrenmek var...bende haşimoto tiroidi de var,anemi de,taşikardi de..doktor uygun bulmadı... kalp sorunum da var benim. şikayet etmiyorum aslında benimde doğduğumdan beri olan bir şey.. benim aradığım deva... ilaçlar düzeltmedi beni. sürekli kullandığım ilaçlar var... ara ara kortizon da kullanıyorum. çok kısa sürüyor düzelmem... ilaçlara
diğerleri neyse de astım çok etkiledi. ilaç kullandıkça kalp üzerine etki etti.. .çarpıntılarım, kapakçık sorunum var...
siz neden yaptırmadınız aşı.
devası yok ne yazık ki,sedece beraber yaşamayı öğrenmek var...bende haşimoto tiroidi de var,anemi de,taşikardi de..
bu kadar çok hastalık ve ilaç kullanırken hepsi etkileşim içinde oluyor..aşı tedavisine de başlamadım o sebeple..
astımı hafifleten doğal yiyeceklerden biri keçiboynuzu özü..hergün 1 kaşık içiyorum aç karnına faydasını görüyorum.
Polenden başlıyoruz ev tozundan yiyeceklere kadar gidiyoruz. Arı sokarsa ya da kivi fıstık falan yersem hastanelik oluyorum. Yanımda adrenalin iğnesi ve burun spreyleriyle geziyorum. Sürekli bitlenmiş gibi kafamı kaşıyorum. Burnum, gözlerim kıpkırmızı şu an. Ağzımdan nefes almaktan dudaklarım perişan halde. Maske kullanmak işe yarıyor ama sıcakta da kullanılmıyor ki o meret.sizde ne alerjileri var. nasıl yaşamayı öğrendiniz.