- 24 Ekim 2018
- 388
- 225
- 103
- 30
- Konu Sahibi Mavipatikk
Merhaba arkadaşlar 6 ay 12 günlük oğlum var sadece emdi hep. Tam 6 aya birkaç gün kala dişi çıkmaya başladı ve bir yandan da rota virüsüne yakalandı rota aşımızı yapmamiza rağmen neyse ki hafif atlatmamıza yaradı aşı. Ama yine de dişle beraber olduğu için ağır geldi çocuğa. 6 ay 1-2 günlükken yoğurtla başladım bi yandan sık sık ateşi çıkıyodu habire ates düşürücü şurup alıyordu ishal icin de şase vermişti dr yoğurtla karıştırarak böylelikle ek gıdaya ilk yoğurtla başlamış olduk. Bi hafta kadar sadece ev yapımı yoğurt aldı hem zengin probiyotik içermesinin bağırsak florasına ishaline iyi geleceği için dr bol yoğurt önerdi hem de şaseyi yoğurtla vermek kolay oluyordu. çocuk hastayken habire şurup icmekten artık ağzına ne yaklaştırsam iteliyodu ağlıyordu ben de iyileştikten sonra birkaç gün ara verdim tiksinti oluşur da iştahı olmaz diye hastalıkla beraber gıdalar tatmasını istemedim keyfi yoktu. Iyileşince 6ay 1 hafta doldu 6.5 aya yaklaştık ve tek tek tadım zamanı için gecikmiş gibi olduk. Blender kullanmıyorum tel süzgeçten geçiriyorum ilerde problem olmasın diye. 6 ay 1 haftadan sonra yoğurttan sonra ilk olarak 3 gün havuçlu patates püresi verdim daha sonra 3 gün havuçlu balkabağı püresi verdim. Havuçlu balkabağının 2. Günü biraz kıyma ekledim onu da yedi 3 gün . Şimdiye kadar herhangi bi alerjik bulgu gözlenmedi. 2 gündür sabahları da yumurta sarısının çeyreğini veriyorum. Bugün balkabağı ve ıspanak beraber haşladım ilk tadışında sadece ıspanak kısmından yedirdim sonra sadece balkabağı kısmından yedirdim ama başlarda olan olmuştu tabi ikili karışımlar açısından . Benim aklıma takılan çocuk pek tek başına sebzeleri tadamadı bu ilerde tat algısı yemek seçme problemleri doğurur mu sizce ? Deneyimleri olanların yorumlarını bekliyorum.