hastalık, sağlık, yalnızlık..

Brucella, veteriner hekimlerin meslek hastalığıdır özellikle ineklerin tohumlaması esnasında (rektal muayenesinde) hekim bu işlemi çıplak elle,eldiven kullanılmadan tedbirsiz yaptığında deriden geçer ve kendisine bulaştırır. Çünkü hayvandaki kaynağı 1.süt 2.hayvanın plasentasıdır.Etken hayvanın plasentasına yerleşir ve kendini plasentasında bulunan bir maddeyle besler.Aynı zamanda hayvanın memesine de gider ve sütle saçılır.
Çok yaygın gözükür ve ben de risk altındayım çünkü hayvanlarla çalışıyorum.Olabildiğince önlem alarak dikkat ederek çalışmak gerekiyor.
Bunun dışında diğer insanlarımıza ise çiğ,pastörize edilmemiş süt ve süt ürünlerinin tüketilmesiyle bulaşır.
Kaynağını bilmediğiniz,iyi pişirildiğinden emin olmadığınız süt ve süt ürünlerini tüketmeyin.Benim çalıştığım bölgede yöre halkında çok fazla görülüyor.Köylü halk,bilinçsizce,sağdığı hayvanın sütünü iyice pişirmeden pastörizasyona tabi tutmadan tüketiyor.
Etkeni virüs değil bakteri: brucella melitensis.
Bağışıklık sisteminiz suprese olduğunda yani baskılandığında enfeksiyon latent (gizli) halden aktif hale geçiyor,tedavisi de çok uzun maalesef. Bağışıklığı yüksek tutmak gerek.Erkeklerde komplikasyon olarak orşit,kısırlık yapabiliyor,kadınlarda düşük ve erken doğumlara sebebiyet verebiliyor.
Ama çok iyi bir antibiyotik kürü ile ve iyi bir enfeksiyon uzmanının kontrolünde brucella başarıyla tedavi ediliyor.Korkulacak bir tarafı yok.Çevremdeki meslektaşlarımdan geçiren oldu ve birçoğu iyi bir destek ve tedaviyle atlattılar.
Kaynağından emin olmadığımız sütleri,peynirleri tüketmememiz gerek.
Veteriner hekim kontrolünden geçtiğini bildiğiniz hayvansal ürünleri tüketmek en iyisi.
Bize çoğu hasta sahibi köyünden süt,peynir getirmeyi teklif ediyor ama reddediyoruz.
Bilindik markalarda kolay kolay enfeksiyon riski olmaz diye düşünüyorum.

Bilgilendirme için çok sağolun.Benimde dusuklerim oldu.toksoplazma pozitifti.yarin doktora gidiyorum inşallah yapar brucella testinide.

Ben de yollar önce 13-14 yaşındayken geçirdim bu hastalığı. Tedavis çabuk başladı hastanede yattım 15 gün evde de iğnelerim vardi ama iyileştim vücudumda hasar bırakmadı diye biliyorum. İlla vücutta hasar bırakır demiş konu sahibi böyle bir Bilgi var mı acaba tedirgin oldum.. hamileyim bu sebeple erken rdoğum riskim olur mu

Benim bildiğim tabi tıp doktoru değilim ama bu hastalığı geçirip atlatan meslektaşlarımdan öğrendiğim şekliyle, tamamen tedavi olduktan sonra herhangi bir sıkıntı yaratmıyor artık.Sizin üzerinden çok uzun süre geçmiş bence öyle bir risk oluşmaz.Yine de kontrolü doktorunuzda olsun. Brucella için kan baktırabilirsiniz.

Merhabalar.
Bende 2 kez yaptırdım brucella rose bengal pozitif çıktı. Tekrar istedi doktor budefada brucella coombs antiserumu negatif çıktı. Doktora gidicem ama morelim bozuldu.bilgisi olan varmı. Coombs antiserumu değere göre bakılırmış. Asıl önemli olan oymuş. Bide 6 aylık benrğim var emziremiyorum günlerdir. Fikri olan vsrmı kızlar ??

Rose bengal'in pozitifliği kesin tanıda yeterli değil yani pozitif cıktıysa hastalık kesin var denmiyor zaten o yüzden coombs yapılmış, serolojik olan yani coombs testi kesin yöntem, bence endişelenmeyin, icinize sinmediyse tekrarlatın testi.

İnşaallah canım inşallah. Doktor tekrar 3 4 gün sonra isteyecek muhtemelen ilkte öle demişti. İnşallah negatiftir.

Rose bengal çapraz reaksiyon ile yalancı pozitiflik verebiliyor

Coombs testi kesin tanıyı koydurur. Negatifse negatifdir. Merak etmeyin.

Ben geçmiş olsun demeye geldım .Hastalık çok zor.Allah kımseye vermesın .Oncelıkle ne zaman ıstersen yazabılırsın .Her sey guzel olucak buna odsklanmalısın

Brucella geçiren bir tanıdığım var. Aylarca bitkisel hayatta gibi yatmıştı. Gözünü açmıyordu, yemiyordu, içmiyordu...sonra iyileşti yavaş yavaş ayaklandı ve zamanla toparladı. Şimdi rahat 10 sene geçmiştir üstünden, durumu gayet iyi ama hala peynir yemiyor. Yese bile çok uzun süre salamura edilmiş tuzlu peynir yiyor. Süt ve yoğurt da neredeyse hiç tüketmiyor.

Allah yardımcınız olsun. Belki tamamen iyileşeceğinizi bilmek sizi rahatlatır diye yazmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…