hastalık, sağlık, yalnızlık..

heyecanli23 merhaba, 6-8 aydan daha uzun süre geçmezse kronikleşiyor doktorum öyle demişti. Ayrıca virüs tamamen vücuttan gitse bile kan sonuçlarında uzun bir süre pozitif kalırmış yani atlatmış da olabilirsin tabi şikayetlerin devam ediyor mu bilemiyorum. Ben İzmir'de yaşıyorum ve bir devlet hastanesinde profesör bir enfeksiyon doktoru beni bu illetten kurtardı şükür. Tedavi sürecinde hiçbir şekilde süt ve süt ürünü tüketmedim, o iğrenç ilaçlar her an kustursa da hiç ihmal etmedim. Bunlar da iyileşme sürecimi hızlandırmıştır muhakkak. Benim şuan negatif, süt ürünlerini açık halde tüketmiyorum, lor ve beyaz peyniri tamamen hayatımdan çıkardım. Şimdi brucella konusunda çok iyiyim tamamen geçti. İzmirliysen yada gelme şansın varsa isim verebilirim, geçmiş olsun

Ben katiliyorum, ailen varsa, sevgilin iyiyse dost vs hikaye cok takmamak gerek.

Olmamasında sorun yok tabiki, ama benim bu zorlu sürecimde hepsinin aynı hızla ve aynı anda çekip gitmesi de bende isyan sebebi oluşturdu malesef bi de ben her zorluğa koşan iyi niyetli bir gerizekalıyım. Gösterdiğim ilginin aynısını kendimde göremeyince işte hayal kırıklığı, neden ben gibi isyanlar.. Teşekkür ederim bu arada

Merdumgiriz oncelikle isim neydi.cok tesekkur ederim eger yardimci olursanda cok duacin olurum senin.senin kid3mi kronikti peki.6 aydir ilac iciyoruz gecmedi.bnim bacagimdada tutulum olmustu.sen hangi ilaclari kullandin.bn balikesirde yasiyorum ama biraz bilgi verirsen nasil gecirdine dair.esimle gorusurum gerekirse giderim senin doktoruna madem güvenilir.

Merdumgiriz oncelikle isim neydi.cok tesekkur ederim eger yardimci olursanda cok duacin olurum senin.senin kid3mi kronikti peki.6 aydir ilac iciyoruz gecmedi.bnim bacagimdada tutulum olmustu.sen hangi ilaclari kullandin.bn balikesirde yasiyorum ama biraz bilgi verirsen nasil gecirdine dair.esimle gorusurum gerekirse giderim senin doktoruna madem güvenilir.

Doktorum Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nde Tuna Demirdal. Ben peyniri 2012'de tüketmiştim ama o zamandan beri şikayetlerim vardı bel fıtığıma falan yordum ayrıca çok zayıfım ondan halsizim derdim. Tam 3 sene durmuş vücutta ama çok ilgiliydi doktorum ve işinin ehliydi atlattım şükür. Bende kalça tutulumu oldu, brucella negatifleştiği halde kalça ve yürüme güçlüğü devam edince Tuna bey bunu araştırmak için tekrar yatırdı ve brucella virüsünün bağışıklığı çökertip kaslara sıçrayarak romatizmaya çevirdiği anlaşıldı. Brucelladan kurtulmama rağmen iltihaplı romatizmadan kaçamadım, hayat boyu benimle kalacakmış kendisi. Ve bir de tiroitlere saldırıp tiroit hastası yaptı beni. Brucella için Rifcap ve Tetradox kullandım 50 gün boyunca ve 2şer tane olmak üzere günde 4. 50 günün sonunda yapılan testte negatifleşti şükür bi daha da hortlamadı 5 ay geçti üstünden

Canim anxak dönebildim kusura bakma.bizim kroniklesmis.oyle dedi doktor.50 gündür ilac iviyoruz oeanlarda hic bi düsüs yok.baska doktor ariyoruz.aslinda ne yapacagimizida bilmiyoruz ama arastiriyorum.peki sen yaptirdiin tedaviden sonra test yaptirdin ve negatif mi cikmisti xanim.

Canim ancak donebildim.kusura bakma.bizim tedavimiz 6 aydir tedavi goruyoruz hic bi düzelme yok.doktorum kroniklwsmis fln dedi ama bn baska bi doktor ariyorum ki bide ona danisalim.cok zor bi hastalik.ama geciciymis en azindan.umarim bizdende gecerr gider.
Canim senin ilac tadavin tam olarak ne kdr surdu.ayrica tedavin ditince yaptirdiin test sonucun diten negatif mi cikti.cunku doktorlar genelde negatife dusmuyo falan diolar ya.

Yoo hiçte yalnız sayılmazsınız. Aileniz be sözlünüz yanınızdaymış. O dediklerinizde inanın dost değilmiş zaten. Boşverin kurtulduğunuz iyi olmuş bu kurukalabalıktan. Çok çok daha iyi olacaksınız :)

Peter volker nasil atlatti acaba.bizde igne kullandik ama gecmedi.en acisida ölü dogum oldu bizim icin.benimle paylasabilecegin bir bilgin varsa bu durimla ilgili cok memenun olurum.

Canim ancak donebildim.kusura bakma.bizim tedavimiz 6 aydir tedavi goruyoruz hic bi düzelme yok.doktorum kroniklwsmis fln dedi ama bn baska bi doktor ariyorum ki bide ona danisalim.cok zor bi hastalik.ama geciciymis en azindan.umarim bizdende gecerr gider.
Canim senin ilac tadavin tam olarak ne kdr surdu.ayrica tedavin ditince yaptirdiin test sonucun diten negatif mi cikti.cunku doktorlar genelde negatife dusmuyo falan diolar ya.

Martta brucelladan yatırdılar verilen antibiyotikler dokunur mu falan diye gözlem altındaydım ve aynı zaman da hapla bir iğne de vuruldum 3 gün kaldım devamını evde için dediler tam 50 gün içtim tabi bu süreçte 15 günde bir doktora gidip kan falan verdim hep ve 50. Günde tekrar brucella testi istendi negatif çıktı

Annem iğneleri günlük oluyordu.hastaneye yürüyerek gidip geliyordu,iğnenin vücuda dağılması için iyi oluyordu..onun dışında birşey yapmadık...

Çok geçmiş olsun. .aniden hayatıma bir hastalık girdi ameliyat derken tam 1.5 ay oldu kendi islerimi yapamiyorken yeni yeni artık yapıyorum elhamdulillah. Bu süreçte de en çok sevdiğin kişilerin yanlış tavirlari üzüyor ama kendi sagligindan daha önemli değil hiçbişey bunu anlıyorsun. .romatizma deyince çok korktum. Çünkü şuan bulunduğum durumun sebebi çocukken geçirmiş olabilecegim romatizmal rahatsizlikmis ki biz hatirlamiyoruz öyle bişey bana söylenen buydu. Allah yardımcın olsun sifani versin. .nezaman istersen biriyle konuşmak için istediğin zaman mesaj atabilirsin. .kendin için güçlü ol dost bildiklerinde dost değilmiş anladın işte artık deyip yeni dostluklara selam olsun de:)

Annem iğneleri günlük oluyordu.hastaneye yürüyerek gidip geliyordu,iğnenin vücuda dağılması için iyi oluyordu..onun dışında birşey yapmadık...

çok doğru söylüyorsunuz iğneden sonra yürümek çok önemli. Bana yatarken yapıldı ve yurutmediler de o ilaç kalça enjeksiyonunda dağılamamış ve siyatik sinire baskı yaparak aşağı kadar ilerleyip topukta durmuş. Şuan iğne yapılan sağ tarafımda kas güçsüzlüğü ve nöropatik ağrı var bi yandan da fizik tedaviyle bunu yenmeye çalışıyorum 5 aydır sağ ayağa basamıyorum :KK43:

Çok geçmiş olsun. .aniden hayatıma bir hastalık girdi ameliyat derken tam 1.5 ay oldu kendi islerimi yapamiyorken yeni yeni artık yapıyorum elhamdulillah. Bu süreçte de en çok sevdiğin kişilerin yanlış tavirlari üzüyor ama kendi sagligindan daha önemli değil hiçbişey bunu anlıyorsun. .romatizma deyince çok korktum. Çünkü şuan bulunduğum durumun sebebi çocukken geçirmiş olabilecegim romatizmal rahatsizlikmis ki biz hatirlamiyoruz öyle bişey bana söylenen buydu. Allah yardımcın olsun sifani versin. .nezaman istersen biriyle konuşmak için istediğin zaman mesaj atabilirsin. .kendin için güçlü ol dost bildiklerinde dost değilmiş anladın işte artık deyip yeni dostluklara selam olsun de:)

hepimizin hayatını değiştiren bi "an" var işte. O andan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmuyor :KK43: benim o anım brucella oldu.. umarım hepimiz en kısa zamanda iyileşiriz. Çok teşekkür ederim inceliğin için, iyiki varsın :)

Bende öyleyim canim vala.benim eşim askere giitti.geçici olarak koye taşınmak zorunda kaldim..cok kötü zamanlar gecirdim.ve brusella hastaligi cikti.halsizlik,ateş,huzursuzluk,terleme,iştah kaybı,..şükür suan iyim..ama çok kilo kaybettim zaten zayiftim.dahada çöktüm 32 kiloya düstüm..şuan eski kiloma döndüm halada brusellam pozitif.hep morelim bozuk dengem yerinde degil

X