• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalık hastası olan var mı ?

symtrb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2021
127
36
48
29
Arkadaşlar merhabalar daha önce de burda konu açmıştım şimdi ise sıkıntım hastalık hastalığı benim covidden sonra başladı herşey kendimi kontrol eder oldum karnım da şişlik var gibi hissediyordum ve düşündükçe oralar da agrı acı oldu 6 ay sürdü bununla savaşmam düşünmemeye başladım ve bitti bu sıkıntım . Şimdi ise vertigo rahatsızlığım çıktı panik atakla birlikte hayatım alt üst oldu psikolojik olarak baya çöktüm 1 haftadır antidepresan kullanıyorum kafam ensem uyuşuyor uyku uyuyamaz oldum ya kafam da beynim de bir şey varsa diye düşündükçe agrı oluyor daha çok uyuşuyor düşünmeyince sorun olmuyor ama düşünmeden edemiyorum bugun cesaret edip nörolojiye gittim test röntgen çekildim MR korkudan giremedim panikten dolayı yarın diğerlerinin sonuçlarını alacağım ama sürekli kötü düşünüyorum ya kötü bi şey varsa ya böyleyse diye kafam da sürekli kurar oldum biri bitiyor diğeri başlıyor benim gibi olan var mı aranız da ?

Çevremde çok var annemde öyle...birde arkadaşım..hele o çok bunaltıyor beni..her konuşmamızda sürekli oram öyle buram böyle.
İnanın artık görüşmek dahi istemiyorum bıktım.mesafe koydum buna rağmen hala arayıp hastayım oram ağrıdı buram böyle odu..Ve bence psikolojik...en son gittiği doktor bir süre gelmeyin her ay tahlil veriyorsunuz,sonuçlar temiz daha neye uğraşıyorsunuz anlamadım ki falan demiş hastane değiştirdi..yine aynı tas aynı hamam...psikolojik sorunları var zaten psikoloğada gidiyor bir müddet iyi olunca bırakıyor sonra hoop başa.. Sonu yok yani..
Size tavsiyem psikolojik destek almanız yönünde

babannem hastalık hastasıydı, sürekli bende 7 çeşit hastalık var der dururdu.. herkesi bıktırırdı. size zaten burada da önceden söylendi ben konunuzu hatırlıyorum. böyle bir durumunuz varsa sizi tedavi edecek tek yer psikologtur, bu konuyla ilgili yardım alırsınız ve düzelirsiniz.

kapalı mr bende giremyorum açık mr giriyorum , Allah şifa versin bu dönem hepimiz hastalık hastası olduk gerçekten ...

Nörologla ne işiniz var anlamadim ki. Nöroloji temiz çıksa bu sefer dahiliyeye saracaksınız. Ondan da yırtsanız jinekologlar nasiplenecek kuruntularinizdan.

Kendiniz de farkındasınız psikolojik olduğunun. Belki de obsesifsinizdir.

Psikiyatriye gideceksiniz. Biraz ilaçla biraz kendi çabanızla kurtulacaksınız.

Kapi kapı doktor doktor gezip de zaman kaybetmeyin.

Bunun çaresi belli. O da psikiyatri.

Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Nörologla ne işiniz var anlamadim ki. Nöroloji temiz çıksa bu sefer dahiliyeye saracaksınız. Ondan da yırtsanız jinekologlar nasiplenecek kuruntularinizdan.

Kendiniz de farkındasınız psikolojik olduğunun. Belki de obsesifsinizdir.

Psikiyatriye gideceksiniz. Biraz ilaçla biraz kendi çabanızla kurtulacaksınız.

Kapi kapı doktor doktor gezip de zaman kaybetmeyin.

Bunun çaresi belli. O da psikiyatri.

Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.
Aslında tam dediğiniz gibi biri başlıyor diğeri başlıyor nörolojiye gitme sebebim kafam da be ensem uyuşma olduğu için biraz da içimi rahatlatmak için psikiyatri ilacı daha yeni kullanmaya başladım sanırım etkisini göremedim daha

babannem hastalık hastasıydı, sürekli bende 7 çeşit hastalık var der dururdu.. herkesi bıktırırdı. size zaten burada da önceden söylendi ben konunuzu hatırlıyorum. böyle bir durumunuz varsa sizi tedavi edecek tek yer psikologtur, bu konuyla ilgili yardım alırsınız ve düzelirsiniz.
Allah şifa versin hepimize biran önce düzeliriz inşallah

Çevremde çok var annemde öyle...birde arkadaşım..hele o çok bunaltıyor beni..her konuşmamızda sürekli oram öyle buram böyle.
İnanın artık görüşmek dahi istemiyorum bıktım.mesafe koydum buna rağmen hala arayıp hastayım oram ağrıdı buram böyle odu..Ve bence psikolojik...en son gittiği doktor bir süre gelmeyin her ay tahlil veriyorsunuz,sonuçlar temiz daha neye uğraşıyorsunuz anlamadım ki falan demiş hastane değiştirdi..yine aynı tas aynı hamam...psikolojik sorunları var zaten psikoloğada gidiyor bir müddet iyi olunca bırakıyor sonra hoop başa.. Sonu yok yani..
Size tavsiyem psikolojik destek almanız yönünde
Benim kuzenim bu sorunu yaşıyordu her gün hastaneye gidiyordu sürekli bi şikayeti vardı hastanelerden çıkmıyordu ben kötüyüm diye . o zamanlar böyle bi sorunum yoktu hep derdim abartma psikolojik cok kızardım ona hastaneye gidiyor böyle düşünüyor diye ama şuan onu çok iyi anlıyorum çok farklı bir psikoloji Allah kimseye yaşatmasın

Aslında tam dediğiniz gibi biri başlıyor diğeri başlıyor nörolojiye gitme sebebim kafam da be ensem uyuşma olduğu için biraz da içimi rahatlatmak için psikiyatri ilacı daha yeni kullanmaya başladım sanırım etkisini göremedim daha
Kendiniz de caba verin ama . Ilac tek başına kurtarmaz sizi

Mesela şöyle yapın, nörolojiye gittiniz ve temiz sonuclar aldınız diyelim.

Daha sonra kafanizdaki seslere izin vermeyin. Böbreklerinizin ağrıdığını düşünürseniz gerçekten ağrıyor gibi gelir Çünkü.

Hastalık icat etmeyin. Ettiyseniz de üzerinde düsünmeyin. Ikidebir doktora gitmeyin. Kendibizi sürekli oyalayın kendinizi dinlemeye vakit bulamayin

Gitmeyecegim diye karar verin ve kararinizda sebat edin. Ilk başlarda çok zor gelebilir ama zinciri bir yerde kırmanız lazim.

Ilk adimdan sonrasi daha kolay gelecektir.

Allah yardımcınız olsun 😊

Kendiniz de caba verin ama . Ilac tek başına kurtarmaz sizi

Mesela şöyle yapın, nörolojiye gittiniz ve temiz sonuclar aldınız diyelim.

Daha sonra kafanizdaki seslere izin vermeyin. Böbreklerinizin ağrıdığını düşünürseniz gerçekten ağrıyor gibi gelir Çünkü.

Hastalık icat etmeyin. Ettiyseniz de üzerinde düsünmeyin. Ikidebir doktora gitmeyin.

Gitmeyecegim diye karar verin ve kararinizda sebat edin. Ilk başlarda çok zor gelebilir ama zinciri bir yerde kırmanız lazim.

Ilk adimdan sonrasi daha kolay gelecektir.

Allah yardımcınız olsun 😊
Doktor temiz sonuçlar verdiğinde rahatlıyorum ve bu tekrarlamıyor zaten tek sorunum şuan bu inşallah iyi sonuçlar alırım kurtulurum çok çaba veriyorum ama bazen olmuyor maalesef teşşekür ederim tekrardan 😊

Ben şuan kovidim ve anksiyetem tavan durumda. Normal hayatıma nasıl dönücem bilmiyorum. Korkularım var kendimi iyi korudum sanırken yakalandım. Yardım alması gerekenlerden biri de benim

Allah şifa versin bir an önce düzelirsiniz inşallah bende covidden sonra oldum böyle anksiyete ve panik atağa yakalandım 😒

Allah şifa versin bir an önce düzelirsiniz inşallah bende covidden sonra oldum böyle anksiyete ve panik atağa yakalandım 😒
merhaba, ben de psikolog olduğum için merak ettim, 6 aylık terapiden fayda görmediniz mi? neden sizce?

Annem böyle. Hiçbir dr un teshis koyamadigi bir hastaligi olduğunu düşünür . Ayda bir kaç kez acile gider, her birimden ayrı randevu alir. Iki lafindaan biri midem agriyor, carpintim var, sirtim sanciyor vs vs....ama sorununun asla psikolojik olduğunu kabul etmeyip üstüne yardım almasi gerektiğini soyleyince sinirleniyor. Yardım almak istemeyip daha kotuye giden birine nasıl yaklasmaliyim bilmiyorum artık benim de sinirlerim harap

merhaba, ben de psikolog olduğum için merak ettim, 6 aylık terapiden fayda görmediniz mi? neden sizce?
Merhabalar faydasını aldım anksiyete tanısı konuldu kendimi toparladım bazı konuların üstesinden geldim ama hastalık kaygım düzelmedi sadece

Annem böyle. Hiçbir dr un teshis koyamadigi bir hastaligi olduğunu düşünür . Ayda bir kaç kez acile gider, her birimden ayrı randevu alir. Iki lafindaan biri midem agriyor, carpintim var, sirtim sanciyor vs vs....ama sorununun asla psikolojik olduğunu kabul etmeyip üstüne yardım almasi gerektiğini soyleyince sinirleniyor. Yardım almak istemeyip daha kotuye giden birine nasıl yaklasmaliyim bilmiyorum artık benim de sinirlerim harap
Maalesef öyle oluyor İnan çok zor anneniz içinde daha da zor o da böyle olmak istemez tamamen beynimizin bize oynadığı bir oyun

Back