hastalik gitti, huzursuzluk kaldi.ne zaman gececek?

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.270
merhabalar 18 aylik oglum 10 gun once ateslendi, hastaliginin 2. gunu acile goturduk, bogazinda kizariklik oldugu icin ve atesi dusmedigi icin antibiyotik verdi. ve 5 gun boyunca da atesi dusmedi. ve de verilen antibiyotik alerji yapti, her yeri kabardi yavrumun.tekrar gittik, ilac degistirildi, sil bastan yeniden basladik. bugun 5. gunumuzdeyiz antibiyotikte. gecen haftadan beri hastaligin etkisiyle oglum da asiri huzursuzluk basladi. her seye agliyor. sabahlari huzurla uyanan oglum her sabah aglayarak uyaniyor ve sakinlestirmekte cok zorlaniyorum. hele uzerini degistirirken tam bir mucadele veriyoruz. ogle uykusunu cok az uyuyuyor ve aglayarak uyaniyor ve aglamaktan kendine gelemiyor. acaba antibiyotik bagirsaklari kotu etkiledigi icin mi bu kadar huzursuz? suan atesi falan yok. gunlerdir cok yoruldum, ben de cok uykusuzum, hasta oldum, agzim aftlarla doldu cok bitkin bir haldeyim bu huzursuzluk, hircinlik hali ne zaman gecer?

Hasta olduğumuz da biz bile etkileniyoruz. Oğlunuzun etkilenmesi, olan bu değişiklikleri garipsemesi normal. Siz düzen bozmadan devam edin. Tamamen düzelince geçecektir. Bu süreçte anne baba olarak bizlerde huy değiştiriyoruz ve o zaman çocuk şuanki huzursuzluğu doğru bir yol olarak algılıyor. Sonra da vay efendim hastalık yüzünden huy değiştirdi. Aslında öyle değil. Sabredin lütfen mutlaka geçecek.

ilk defa boyle oluyor. gelisimsel doneminin de etkisi var midir bilmiyorum ama cok yorucu geciyor, gece uyanip agliyor ama cok siddetli bir aglama, tekrar uykuya dalmasi cok zor oluyor. tesekkurler yorumunuz icin❤

ilk defa boyle oluyor. gelisimsel doneminin de etkisi var midir bilmiyorum ama cok yorucu geciyor, gece uyanip agliyor ama cok siddetli bir aglama, tekrar uykuya dalmasi cok zor oluyor. tesekkurler yorumunuz icin❤

Çok zor benimde 10 aylık oğlum aynı durumda. Sanırım salgın varmış. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Kendi başına oynayan çocuğum gitti kucaktan inmeyen, en ufak şeye ağlayan bir çocuk geldi. Bunaldım, yoruldum ama az kaldı diye sabrediyorum. Ne dertleri var bir bilsek. Oğlunuz bir miktar da olsa anlatabiliyordur diye düşünüyorum.

2 yas sendromu genelde 18.ayda basliyor ve anlattiklariniz tipik 2 yas sendromu hircinliklari, birkac ay gece aglamalari, sabah cilginlari seklinde surecek, hircinlik seviyesi artip azalacak, herseye hayir diyecek vs.

Cocugunuz konusabiliyor mu?

2 yas sendromu genelde 18.ayda basliyor ve anlattiklariniz tipik 2 yas sendromu hircinliklari, birkac ay gece aglamalari, sabah cilginlari seklinde surecek, hircinlik seviyesi artip azalacak, herseye hayir diyecek vs.

Cocugunuz konusabiliyor mu?
hayir henuz konusamiyor. kendini ifade edebilseydi bu kadar hircin olmazdi diye dusunuyorum. 2 yas sendromu baslamiatir belki ama sanki hastaligin da etkisi var.

hayir henuz konusamiyor. kendini ifade edebilseydi bu kadar hircin olmazdi diye dusunuyorum. 2 yas sendromu baslamiatir belki ama sanki hastaligin da etkisi var.
Belki degil basladi :) hastalik sonrasi çocukların huyu degisir bu cok normal, talihsiz bi sekilde 2 yas sendromuna denk gelmis.

Dogru düşünüyorsunuz eger konusabilseydi dah az huysuz olurdu, konusmaya basladikca huysuzlugu inatlasma donusecek, simdiden hazırlıkli olun.

Benim buyugun 18 aylikken basladi 2 yas sendromu, su an 32 aylik halen tam gaz devam ediyor :)

sizin bebeginiz ne zaman konusmaya basladi? cok asiri sekilde kafaya takiyorum. 12 haziranda randevumuz var cocuk psikiyatristine. hem gerginim hem de sabirsizlaniyorum.

sizin bebeginiz ne zaman konusmaya basladi? cok asiri sekilde kafaya takiyorum. 12 haziranda randevumuz var cocuk psikiyatristine. hem gerginim hem de sabirsizlaniyorum.
9 aylikken kelimeleri baslamisti, 14 aylikken sustu, 18 aylikken tekrar komut almaya basladi. 24 aylikken dili tekrar cozuldu.

Biz de bir sure doktor, gelisimsel pediatri, psikolog vs gezdik.

24 aylikken en az 2 kelimeli anlamli cumlesi yoksa dil terapisine yonlendirilecektik ama cabalarimizla dil terapisine gerek kalmadan duzelttik sorunumuzu.

cok iyi masallah. neden bu sekilde duraklamis peki? surecimiz benziyor sizinle, ilk ne zaman psikiyatriste goturdunuz?

cok iyi masallah. neden bu sekilde duraklamis peki? surecimiz benziyor sizinle, ilk ne zaman psikiyatriste goturdunuz?

Kizim 14 aylikken ben gebe kaldim, gebeligim cok agir gectigi icin ailemin yanina gecmek zorunda kaldik bir sure, kizimin bundan etkilendigini dusunuyorum.

15 aylikken gelisimsel pediatriye goturduk, orasi beni tatmin etmeyince psikiyatriste goturduk, orada tatmin etmeyince dil terapisi veren bir uzmana danistim, onlarida tekrar gelisimsel pediatriye yonlendirdi.

15 ayliktan beri orada takip ediliyor, biz 24 ay bariyerini basariyla aştigimiz icin baska ek bir yzman destegi almamiz gerekmedi.

sevindim sizin adiniza. cocuklar yer degisikliginde ve annenin saglik durumu ile ilgili olumsuz bir sey oldugunda cok etkileniyorlar. bizim de evliligimizde calkantili bir donem oldu, esimle tartismalarimiza cok sahit oldu. bunlardan da etkilenmistir diye dusunuyorum. insallah bizim de surecimiz iyi ilerler ve oglum konusmaya baslar.

Sizi uzmek istemem ama kesinlikle etkileniyorlar, anne karnindayken de etkileniyorlar bebiskolar. Ankara'daysaniz Hacettepe bu konuda iyi, ustelik ucretsiz. Dilerim tez vakitte yavrunuzun dili cozulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…