• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hastalığımdan dolayı hiç hamile kalırsam ölür müyüm ?

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.666
498
Pulmuner emboliyim yaklaşık 4 gün yoğun bakımda 10 gün de serviste yattım .
Hastalığımın kısaca tanımı bacaktaki damar tıkanıklığının ( kan , sıvı , vs.. bir maddenin bacağı tıkaması ) akciğere sıçraması ve akciğer damarını tıkayarak vücudun kan dolaşımını engellemesi sonucu aşırı şidetli göğüs sancısı , nefes darlığı , öksürüğe sebep olması zor tanı konulan bir hastalık olması ve hayati riske sebep olması .
Bu hastalıktan ölen insanlar var . Tedavisinde ilk heparin denen kan sulandıırıcı iğneeller kullanılır . Hastalık iyileşmeye başlayınca genetik ( ailede genetik faktör çıkmadıığı taktirde ) 3-6 ay kan sulandırıcı ilaç ( hap ) kullanılır . Benim genetik çıktı ve hayatımın sonuna kadar hap kullanacakmışım .Benim de hayati riskim vardı şükür atlattım . Yeni evliyim henüz hamilelik düşünmüyorum elbet birgün düşünceeğim ama şimdiden beni düşündüren bu durum canımı sıkıyor.
Doktorum kadın dooğumcuyla görüşmelisin belki hayatın boyunca çocuğun olmamasını önerebilir dedi .
Hamilelikte heparin denen kan sulandırıcı iğneler kullanılıyormuş ama yine pıhtılaşma hamilelikte artıyormuş .
Nette araştırdım biraz bir kadın çocuğunu doğurduktan sonra ölmüş onun da genetikmiş aynı hastalıktanmış o da .
Benim hiç çocuğum olmayacak mı yani ? Bebeğim olursa ölecek miyim ben de o kadın gibi ?

Canım öncelikle çok geçmiş olsun. Tıp bu kadar ilerlemişken Rabbim elbet verdiği derdin dermanını da verir. Hemen ümitsiz olma. Eğer doktor önerirse hemen düşün. Zaman ilerledikçe yaşın ilerleyecek ve gebelikte zaten yaş önemli faktör. Bol bol dua et.

Rabbim herseyin hayirlisini versin ben8m hastaligim olmamasina ragmen zor bi gebelik geçiriyorum dün kanamam oldu düşük riskim var ve ilk gebeliğim yani demek istediğim hamilelik zor bir süreç kaldırabilecekmisin

canım çok geçmiş olsun, bu sorunun cevabını sana ancak doktorlar söyleyebilir, ama sana şunu söylemek isterim ki bu hayatta önce senin sağlığın ve varlığın önemli, evet çocuk sahibi olmak bir insanın hayatında en çok isteyeceği şeylerden biridir, ama sonuçta sağlığını riske atmadan gerçekleşmesi gereken bir şeydir.. hayati riski olmadan da bebek sahibi olamayan insanlar var, sonuçta Allah "ol" derse oluyor demezse olmuyor, hastalıkmış sağlıkmış hepsi bahane.. her şeyin hayırlısını iste, risk var derlerse bu riski sakın göze alma sonuçta senin canın senin için önemli olmayabilir ama dünyaya gelecek bir bebek için anne varlığı çok çok önemli..

üzülme, her şeye hazırlık ol.. nasipse olur değilse her şey bahane, bunu unutma !

sevgiler..

canım benım çok geçmiş olsun kuzucum sen sakma canına herşeyde hayır vardır rabbıne yönel dualarını eksık etme allah her zorlugun arkasından bir ferahlık verır sakın uzelme sıkıntı yapma daha ktu olursun arkadsın dedıgı gıbı tıp cok ılerlede vardır senınde bir çözumun guzelm sen yeterkı şifayı allahında ara bolca dua et guselım kendıne dıkkt et bol bol dua et rabbının şifa verın ısmıyle ( ya şafi ) bunu bol bol zıkredıp çek..

Çok geçmiş olsun canım, anne olmak çocuk sahibi olmak eminim ki hiç bir şeye eşdeğer değildir ama senden önemli değil, şöyle düşün oldu ki Rabb im nasip etti gebe kaldın Allah korusun sana bir şey olsa bebeğin dünyaya gelse sensiz daha zor olmaz mı bu hayat sensiz? Allah ım gönlüne göre versin inşallah :KK68:

Rabbim herseyin hayirlisini versin ben8m hastaligim olmamasina ragmen zor bi gebelik geçiriyorum dün kanamam oldu düşük riskim var ve ilk gebeliğim yani demek istediğim hamilelik zor bir süreç kaldırabilecekmisin

Mecbur kaldracağım sorun çıkanlarda var çıkmayanlar da var nasip dua edeceğim herkesin dediği gibi bol bol ..
Herkes güzel dileklerde bulunmuş herkese çok teşekkür ederim . Rabbim size de sağlıklı bir bebek sağlıklı bir yaşam nasip eder inşallah . Çok geçmiş olsun ..

Mecbur kaldracağım sorun çıkanlarda var çıkmayanlar da var nasip dua edeceğim herkesin dediği gibi bol bol ..
Herkes güzel dileklerde bulunmuş herkese çok teşekkür ederim . Rabbim size de sağlıklı bir bebek sağlıklı bir yaşam nasip eder inşallah . Çok geçmiş olsun ..
Allah razı olsun senden inşallah sanada Rabbim gönlünde ne istegin varsa versin .

Back