• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hastalığım ve ücretsiz izin, babam olmaz diyor

Çok büyük geçmiş olsun hem babaya hem de sana.
Bence en büyük yanlışın bu durumu çekirdek aile dışında paylaşım yapman.
Çok benzer durumdayım.
Yaklaşık 3 Yıldır ciddi bir sağlık sorunu yaşıyorum. Aileler çok hafif geçtiğini sanıyor. Son 7 aydır da işyerimizde büyük problemlerle boğuşuyoruz. Aileler Herşeyin süper gittiğini sanıyor.
Kocamla beraber sıkıntılarımıza çare aradık şu son 3 aydır hele ki Ramazanda oruçlu halimizle cayır cayır sıcakta çalmadığımız kapı kalmadı.
Bugün başardık Şükürler olsun, hiç kimselere duyurmadan rapor, heyet, izin derken naklimi gerçekleştirdik. Aileler de 3, 4 gün sonra öğrenecek inşallah.
Bence Büyük'lerin yorum yapacağı bir iş yapacaksan kocan dışında hiç kimseyle paylaşmamalıydın.
Şimdi bizde yine konuşulacak ama artık rahatız her türlü muhabbete.

Babam durağa getirip götürüyor. Isine yakın diye.. Mecbur biliyor. Eski yerimde haberi olmuyordu.

Çok büyük geçmiş olsun hem babaya hem de sana.
Bence en büyük yanlışın bu durumu çekirdek aile dışında paylaşım yapman.
Çok benzer durumdayım.
Yaklaşık 3 Yıldır ciddi bir sağlık sorunu yaşıyorum. Aileler çok hafif geçtiğini sanıyor. Son 7 aydır da işyerimizde büyük problemlerle boğuşuyoruz. Aileler Herşeyin süper gittiğini sanıyor.
Kocamla beraber sıkıntılarımıza çare aradık şu son 3 aydır hele ki Ramazanda oruçlu halimizle cayır cayır sıcakta çalmadığımız kapı kalmadı.
Bugün başardık Şükürler olsun, hiç kimselere duyurmadan rapor, heyet, izin derken naklimi gerçekleştirdik. Aileler de 3, 4 gün sonra öğrenecek inşallah.
Bence Büyük'lerin yorum yapacağı bir iş yapacaksan kocan dışında hiç kimseyle paylaşmamalıydın.
Şimdi bizde yine konuşulacak ama artık rahatız her türlü muhabbete.

Nasıl oldu. Atamanız. Heyet raporum var. Özelden yazabilirsiniz

Benim bildiğim 10 yıl memurluk yapmadan ücretsiz izin alamazsın. Hastalık izni alabilirsin onun da belli bir süresi var.O sürede de iyileşemezsen malulen emekli olursun.

Babam durağa getirip götürüyor. Isine yakın diye.. Mecbur biliyor. Eski yerimde haberi olmuyordu.
Ben olsam "bir süre arkadaş getirip götürecek, başka yerde eğitimim var, erken çıktım, geç gideceğim, bankaya uğrayacam, merkezde işim var, acil evrakım var kurum dışında takip edeceğim vs." derdim yine de ona söylemezdim.
Inan biz hep öyle idare ettik.
Raporlu Olduğum günler evden dışarı atmadım ki karşılaşmayayım anne, baba, abi, kardeş ile.
Bir de düşün biz de herkesin evi birbirine 3 dakika mesafede.

Ben olsam "bir süre arkadaş getirip götürecek, başka yerde eğitimim var, erken çıktım, geç gideceğim, bankaya uğrayacam, merkezde işim var, acil evrakım var kurum dışında takip edeceğim vs." derdim yine de ona söylemezdim.
Inan biz hep öyle idare ettik.
Raporlu Olduğum günler evden dışarı atmadım ki karşılaşmayayım anne, baba, abi, kardeş ile.
Bir de düşün biz de herkesin evi birbirine 3 dakika mesafede.

Bizim bloklar yan yana. Denedik bir şekilde biri dedi daha çok üzüldü. Kızdı küstü.

Şimdi yemek yiyecez, yemek sonrası cevaplarım sorun olursa yine.
Görüşmek üzere.

Psikolojimin bozuk olmasi ilaçların eseri... agresif, huysuz sinirli bir yapıya soktu. Oysa sessiz sakin biriydim.
Bende astım tedavisi görürken, depresyona girmiştim; canım hiçbirşey istemiyordu, uyuyamıyordum, uyusam uyunamıyordum ve Kilo almıştım baya. Zor bir süreç allah yardımcın olsun

Bende astım tedavisi görürken, depresyona girmiştim; canım hiçbirşey istemiyordu, uyuyamıyordum, uyusam uyunamıyordum ve Kilo almıştım baya. Zor bir süreç allah yardımcın olsun

geçmiş olsun. iyi oldunuz mu? bana çocukken teşhis koyuldu. 2 yıl aşı oldum. 10 yıl iyi halden sonra geri dönüşü muhteşem oldu.

geçmiş olsun. iyi oldunuz mu? bana çocukken teşhis koyuldu. 2 yıl aşı oldum. 10 yıl iyi halden sonra geri dönüşü muhteşem oldu.
Başlangıç seviyesiydi, çok Kilo alınca bıraktım açıkçası. Şimdi hafif tıkanma yaşasamda ilaç yerine derin derin nefes alarak geçiştirmeye çalışıyorum.
Birde ilaçların yaptığı şişkinliği kök tarçını suya atıp içerek geçirdim, ödem olduysa tavsiye ederim.
Babanızın tavrına gelince, büyüklerimiz hep öyle nedense bu tip şeylerden korkuyorlar. En ufak hakkımı savunmamda annem ; kızım o senin amirin saygısızlık yapma diye başlıyo. Bende artık anlatmıyorum iş yaşamımı, boşuna canları sıkılıyo. Ücretsiz izin yasal hakkınız, sırf bu yüzden tayininizi çıkarmamazlık yapacak bir müdürünüz mü var?

Başlangıç seviyesiydi, çok Kilo alınca bıraktım açıkçası. Şimdi hafif tıkanma yaşasamda ilaç yerine derin derin nefes alarak geçiştirmeye çalışıyorum.
Birde ilaçların yaptığı şişkinliği kök tarçını suya atıp içerek geçirdim, ödem olduysa tavsiye ederim.
Babanızın tavrına gelince, büyüklerimiz hep öyle nedense bu tip şeylerden korkuyorlar. En ufak hakkımı savunmamda annem ; kızım o senin amirin saygısızlık yapma diye başlıyo. Bende artık anlatmıyorum iş yaşamımı, boşuna canları sıkılıyo. Ücretsiz izin yasal hakkınız, sırf bu yüzden tayininizi çıkarmamazlık yapacak bir müdürünüz mü var?

teşekkür ederim. ödem bende de oluyor. ayaklarım şişiyor gelende. tuza çok dikkat ettiğimde vücudumda pek olmuyor artık. ilk başta bende çok kilo aldım. daha sonra baya bi zayıfladım. ödemi maydanozla atıyorum. ama sürekli bir besini tüketemiyorum. vücudum ona alerji geliştiriyor. dönüşümlü olarak tarçını deneyebilirim teşekkür ederim.

müdür zaten yazımı ilgili kuruma yazdı. sorun yapacağını düşünmüyorum. zaten bu şekilde de çok verimli değilim. sürekli hastalanıp rapor kullanıyorum.

anlamadığım şey evlisiniz ve ücretsiz izne çıkmanızdan babana ne??

babamın endişesi işten atarlar yada aramız bozulur diye. halbuki memurum. ve yasal hakkımı kullanacağım... babamın maddi beklentisi yok. sadece ayaklarımın üzerinde durmamı istiyor. kimseye muhtaç olmadan.

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin .Atamazlar işten filan doktor raporuyla eşşek gibi vermek zorunda izin ya da sgk dan alırsın kesilen maaşını raporla gittiğinde alabiliyorsun ?

memurlukta biraz farklı. maaşım eksik ama yatıyor. işten atamazlar, yasal hakkım olanı kullanmak istiyorum...

eşimden pek bahsetmedim... eşim de bu konuda temkinli.. hamile kalırsam o 1 yıl ücretsiz izni kullanmamı istiyor. o bir yıl tüm memurluk hayatında geçerli olan 1 yıl. ücretsiz analık izni hariç....

Back
X