• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hastalığım bebeğime geçer mi??

nildem02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
12
3
86
Adıyaman
:nazar:
bu soğuk havalar bana hiç yaramadı doğrusu dünden beri durmadan hapşşuruyorum ve burnum akıyor. bebeğim daha 2 aylık emzirdiğim için ilaçda kullanamıyorum. bol bol taze meyva suyu tüketerek dirençli kalmaya çalışıyorum ama bi taraftan da hastalık bebeğime bulaşacak diye çok korkuyorum. hastalığımın daha kötü olmaması için ne yapabilirim , bildiğiniz emzirikem kullanabileceğim ilaçlar var mı? zaten kızımın reflülü var durmadan kusuyor,poposu pişik oldu altını bile bağlayamıyorum. evin içinde ne yapacağımı şaşırdım bana bi akıl verin yahu..:(((

bol bol c vitamini al limon suyu portakal suyu nanenin içine limon doğrayıp içe bilirsin yada rezene çayı olabilir hem bebeğin gazını alır pişik içinde evde ayçicek zeytinyağ yada bebe yağı varsa temizken pamukla yavaş yavaş pişiğin olduğu yere sür çok iyi gelir 1 kaç kere tekrarla biraz havalandır poposunu etkisi hafif olan nemlendirici kremde iyi gelir ama yağ daha zararsız tabi ALLAH yardımcın olsun canım benim aklıma gelenler bu kadar şuan..:44:​

Merhabalar,

geçmi$ olsun, bende benzer bir soru için foruma girmi$tim. Aynen bende 3 gündür bogazimdan rahatsizim kizarik ve $i$. Kuru öksürüyorum ve kucagima bebegimi aldigimda ona geçmesinden endi$e ediyorum. Bugün doktorum öksürürken agzima maske takmami felan söyledi.

Hap olarak hiç bir$ey vermedi çünki emzirdigim için bebege geçme riski var agir haplarin bu yüzden hamilelikte benzer bi hastalik olmu$tu ve o verilen hapla $urubu içiyorum onun sakincasi yokmu$.
Bunun yanisira evde kendime ihlamur, meyve, sicak çorba, ilik su içiyorum... soguk su içersem bogazimda ki garciklanma artiyor.

Böyle yani...

kullanılabilecek bazı ilaçlar var. ben kullanmıştım oğlum iki aylıkkken.
çocukla ilgilenirken maske kullan. geçmiş olsun.

bende yeni atlattım hastalıgı kızım 2 aylık.. emzirirken kullanılabilen bir antibiyotik verdi doktorum 3 tane vardı sadece içinde 24 saatte bir alınıyordu. 3 gün onu kullandım(adını hatırlıyamıyorum) evde sürekli maske taktım ellerimi cok sık yıkadım ve fırsat oldukca evi havalandırdım. cok şükür bebişe gecmedi.

:nazar:
çok teşekkür ederim ilginize ve cevaplarınıza bende bol bol vitamin almaya çalışıyorum sanırım yapacak başka birşey yok.. doktora gidemesemde telefonla görüştüm şimdilik ilaca gerek yok sen hasta olduğunda anne sütün bebeği koruma amaçlı ntikor üretir ve bebeğinin hast olmasını engeller merak etme dedi.
pişik de düne göre çok daha iyi durumda dediğiniz gibi bol bol doğal zeytinyaağı sürdüm ve altını daa bğğlmıyorum elimden geldiğince.. benim gibi hasta olan arkadaşlara da geçmiş olsun diyorum..

hasta oldugum anda acıle gıttım ordakı doktrlar e ufak bır sogukalgınlıgı olmussun dedıler.ama ben emzırıyorum deyınce dusuk sevıyelı ntıbıyotık ve benıcal vrdı ıkı gunde gectı

malesef geçiyor bende 3 hafta oldu atlatalı ben görümcemden bebişim ve eşimde benden kaptı
önce anlamadık halsizleşti ateşi çıktı resmen inlemeye başladı çocuk gözünü açamıyordu ateş düşürücü fitil verip takip ettik 37,5 geçmedi allahtan ama ben ertesi sabah çok kötü oldum 38,5 çıktım ateşim hemen doktora götürdüler beni ve malesef antibiyotik kullanmak zorunda kaldım ve parol bebişi takip edin dedi nöbetçi doktor ama ertesi gün oda öksürmeye başladı bebek bronşiti olmuş daha kontrole gideli bi hafta olmuştu hiç bişyi yoktu doktor bile bizi görünce şaşırdı 3 tane şurup verdi biri antibiyotik biri öksürük biri nefes açıcıymış 1 çay kaşığı vericeksin sabha akşam dedi allahtan kilosu var diye ilaç verebildi yoksa napardık bilmiyorum çocuk resmen gözünü açamıyordu ve sürekli inliyordu hiç keyfi yoktu malesef işte benden geçmiş sordum doktora sürekli ellerimi yıkadım evi havalandırdım çabucak iyileşmek için elimden geleni yaptım çok kötü oluyo ya kaç kere oturup ağladım kucağımda öle inleyerek yatarkendaha 2 aylıktı

Son düzenleme:
Benim bebegimde de arada bir öksürme oluyor ama onun reflü den dolayi oldugunu biliyorum.

Psikopata baglayip sürekli ate$ini ölçüyorum ve öksürmesini dinliyorum benden mi geçti diye ama öyle olsa daha bi halsiz olurdu öyle degil Allah'a $ükür.

Aynen kendimizi iyile$tirmekten ba$ka yapacagimiz bir$ey yok gibi... herkese acil $ifalar.

Not: benim bebi$te 1,5 aylik, 2hafta sonra 2 aylik olcak herhalde bu aylarda olan bebeklerde slkça rastlanan bir durummu yoksa bu ba$liga hep 2aylik çocuklari olan anneler mi gelmi$ acaba? :D hepimiz ocakta dogum yapmi$iz gibi :)

Back