Hasta Mahremiyeti Hakkında-Bilgisi Olandan yardım rica ediyorum

xwyzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
211
24
38
Merhaba

T.C kimlik numaramızı bilen bir doktor, (başka ildeyse ) bu numara ile hangi hastaneye gittiğimizi, tahlil sonuçlarımızı, ve rötgenlerimizi görebilir mi?

Ayrıca hastanın şikayetlerin,i şu an doktorlar nereye kaydediyor? Misalen şikayetlerimi anlatsam, doktor bunları bilgisayara aktarıcak ve

başka bir doktor başka ilden dahi isterse bu bilgilere ulaşabiliyor öyle değil mi?

bakacağını biliyorum.. belki de ve sanırım hayatım tehlikede.. doktora gitmeye çekiniyorum.

Lütfen beni oyalamak için kimse doğru olmayan birşey yazmasın, görülüyorsa evet görebilir diye yazın lütfen

Teşekkürler

lütfen bilgisi olan birşeyler yazsın, ama gerçekten bilgisi olan biri.. zan üzre değil..

ben bilmiyorum,ama burdan sana zor cevap verirler,
bir derdim var,bölümüne açarsan ya da doktorların girdiği mesleklerimiz ve biz di sanırım
oraya yazarsan çabuk cevap alırsın.özellikle bir derdim var kısmına yaz.

Merhaba

T.C kimlik numaramızı bilen bir doktor, (başka ildeyse ) bu numara ile hangi hastaneye gittiğimizi, tahlil sonuçlarımızı, ve rötgenlerimizi görebilir mi?

Ayrıca hastanın şikayetlerin,i şu an doktorlar nereye kaydediyor? Misalen şikayetlerimi anlatsam, doktor bunları bilgisayara aktarıcak ve

başka bir doktor başka ilden dahi isterse bu bilgilere ulaşabiliyor öyle değil mi?

bakacağını biliyorum.. belki de ve sanırım hayatım tehlikede.. doktora gitmeye çekiniyorum.

Lütfen beni oyalamak için kimse doğru olmayan birşey yazmasın, görülüyorsa evet görebilir diye yazın lütfen

Teşekkürler

Göremez.
Her hastane aynı sistemi kullanmıyor.
Ama internetten görebilir. çoğu hastanenin sitesinden tc no ve baba adıyla sorgulama yapılabiliyor.

Göremez.
Her hastane aynı sistemi kullanmıyor.
Ama internetten görebilir. çoğu hastanenin sitesinden tc no ve baba adıyla sorgulama yapılabiliyor.

slimsigara çok teşekkür ederim nazik ve iyiniyetli tavrın için..

şimdi deinternet belası çıktı başımıza desenize..

peki hastaneye gittiğimi bilmese, öyle aralıklarla kimlik numaram ve baba adıyla "NEREDEN" arama yapıp ulaşabilir bu bilgilere?

gittiğim hastaneyi bilmese, arada check etmek için kurcalayıp bulma imkanı var mı?

eğer ben hasta oldugumu belli etmezsem, kimseden de duymazsa, herhalde merak edip karıştırmazsa bulamaz diyorum?

yoksa isim soyadla kimlik no,baba adıyla direk bir siteye girip ,hangi hastaneye gitmiş,

ne tahlil yaptırmış şikayeti nedir diye görebiliyorsa ben koca karı ilaçlarına dönerim bu da hayatımı tehlikeye atar

randevu aldım, ama doktora gidip gitmeme konusunda kararsızım sırf bu yüzden

bunun sorumlusu da bu sistemi getirenlerdedir.

nerde hasta mahremiyeti?

doktorlar, hastanın kendilerine vereceği bir referans numarası ile bu bilgilere bakabilmeli

öyle elini kolunu sallayan benim bilgime neden bakabilsin?

hastanın mahremiyeti, o an gittigi doktor ve kendi arasında kalmalı , her doktor her hastanın her bilgisine bakamamalı

aynı konuyu 2 yere açsam kızmazlar mı? keşke modlar taşısa konuyu bir derdim var bölümüne..
teşekkürler kızlar

aynı konuyu 2 yere açsam kızmazlar mı? keşke modlar taşısa konuyu bir derdim var bölümüne..
teşekkürler kızlar

konunuzun taşınması için konu editöründen yada yöneticilerden yardım isteyin. uygun bulurlarsa taşırlar. aksi takdirde buradaki kapatıp yeni konu açmayı talep edebilirsiniz

Merhaba

Teşekkürler

Hayır tabikide nasıl görsün? Ama daha önce X hastanesinde tahlil yaptırdınız ve o hastanenin kendi internet sitesinde labaratuar görüntüleme sistemi varsa görebilir ve hiçbir doktor bununla ugraşmaz :50: Ve nerden geldiginizi bilmiyorsa bilse bile o hastanede olsa dahi bakmıyorlar ben rica etmiştim önceki tahlillerimle karşılaştırın diye kağıt olmadan bakamam dedi

Hayır tabikide nasıl görsün? Ama daha önce X hastanesinde tahlil yaptırdınız ve o hastanenin kendi internet sitesinde labaratuar görüntüleme sistemi varsa görebilir ve hiçbir doktor bununla ugraşmaz :50: Ve nerden geldiginizi bilmiyorsa bilse bile o hastanede olsa dahi bakmıyorlar ben rica etmiştim önceki tahlillerimle karşılaştırın diye kağıt olmadan bakamam dedi

hayır ozellıkle onun calıstıgı hastane zincirine gitmiyorum
başka üniversite hastanesine gidicem eğer göremiyorsa
gıcıgın teki normal biri değil ki yani kimlik no da bildiginden karıstıracagına eminim

teşekkürler

Canım bunu öğrenmek çok kolay.En yakın sağlık ocağına git hemen sor.Doktorlar daha iyi bilir.Hemen yarın sabah git.Ya da ara bir hastaneyi laboratuvar birimine bağlan kan olur vs. orada telefona çıkan kişiye sor.Burda hiç oyalanma bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

hayır ozellıkle onun calıstıgı hastane zincirine gitmiyorum
başka üniversite hastanesine gidicem eğer göremiyorsa
gıcıgın teki normal biri değil ki yani kimlik no da bildiginden karıstıracagına eminim

teşekkürler

Tamamda tc ile bitmiyıor hangı hastanede oldugunuda bilmesi lazım yada sonuç numarası lazım ögrenemez yanı

Back