Kızlar aranızda cildi benim kadar hassas olan varsa lütfen yardımcı olsun.
Benim sorunum şöyle;yüzümün derisi gerçekten çok hassas,soğukta pul pul olur kullanmadığım krem kalmaz bana mısın demez,ağlarsam gözyaşının yüzümde geçtiği yerler kabarır kurur iz iz olur günlerce.Özellikle çenemde ve dudakların yan tarafında çok kuruluk oluyor ve sonra güneş lekesi gibi iz kalıyor bu bölgelerde.
Bir de erkek arkadaşımın sakalları yüzüme azıcık değsin anında tahriş oluyor,kabarıyor cildim.
Ve yüzüme kullanmadığım pomad merhem kalmadı.Pomad merhem diyorum çünkü normal kremler bende işe yaramıyor böyle olduğum zamanlar.Bugün en sonunda eczane bana cortimycine denen bir göz pomadı verdi yüzüne bunu sür diye.Bir bu kaldı denemediğim zaten.
Aynı sorunları yaşayan ya da etrafından duyup bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi bana?Yüzüm pul pul oldu iyicene ki yağlı yağlı merhemler sürmeme rağmen kaç gündür.
Bu aralar içemedim ama bir şişem var 2.5 litre her gün onu doldurup bitiriyorum genelde.gunde ne kadar su iciyorsun? Onun da bir nebze olsun etkisi olabilir .
lPazartesi göz cevremde egzama için gittim ve ayni göz pomadini yazdi doktor. Müthiş bir nemlendirme sagliyor bütün sorunum geçti...
Ancak isminden de anlayacaginiz üzere kortizonlu bir krem.. Zamanla deriyi inceltir ki göz çevresi zaten çok hassas ve ince bir bölgedir. Bu yüzden maksimum iki hafta kullanilmali. Daha uzun sureli kullanirsaniz suanki sorunların iz zamanla artar.
Benim cildim de çok hassastir. Kisin benim tenim de pul pul olurdu aksamlari kizarir ateş gibi yanardi. Neredeyse 6 7 aydir sebamed krem kullanıyorum disari cikarken. Güneşe karsi çok hassasim. Şükür bi sikintim yok su an. Memnunum
Sizin kadar olmasa da benim cildim de cok hassas. Ozellikle kozmetiklere karsi. Kabariyor kasiniyor. Kisin agiz kenarlarim pul pul olur yanar dokulur. Kortizonlu kremler cildi cok inceltiyor ve sert bir tabaka birakiyor. Yakin zamanda cildimde cok rahatsiz edici bir allerji gecirdim kortizonlu krem kullandim yanaklarim cok sertlesti. Onu yumusatmak amaciyla doktorum bepanthene plus krem verdi biraz kullandim ancak sonradan ogrendim ki o krem mikrobik durumlarda kullaniliyormus. Alerjim gectikten sonra bepanthol cilt bakim kremi aldim eczaneden. Her gun sebamed compact hassas ciltler icn olan cleansing barla temizledikten sonra suruyorum cok iyi oldu kadife gibi yapiyor cildi onerebilirim.
Birde kremden ziyade bir ilaç kullanmaniz sizi daha rahat ettirecektir bir alerji hapi ornegin..
Bence bir cildiyeye mutlaka gidin ve tavsiyeler alin yuz kremi güneş kremi ve temizleme ürünleri hakkında...
Güzel fikirmiş zeytinyağı.Bir deneyeyim.Acaba bu aralar deterjanlarla çok haşır neşir oldum o mu etkiledi diye bile düşünür oldum.sizinki kadar olmasa da son 1-2yıldır hayatımdaki stres faktorleri arttıkca cildimdeki hassasiyet de artmıştı.
ben de doktoru erteliyordum.
sonra bepanthol krem kullandım kuruyan yerlere. o hem yanma yapmadı hem de sorunları giderdi biraz.
fakat bir gun annemin onerisi uzerine zeytinyag surmustum... onun kadar etkili birsey bilmiyorum.
2 uygulama sonrası resmen cildimin dengesini sagladı.
sonra da hassasiyet minimum duzeye geldi diyebilirim. doktora gitmekten vazgecmistim o yuzden.
ama siz yine de uygulamadan doktora gidin, farklı bir tepki verebilir cildiniz.
Güzel fikirmiş zeytinyağı.Bir deneyeyim.Acaba bu aralar deterjanlarla çok haşır neşir oldum o mu etkiledi diye bile düşünür oldum.
Diadermine daha öncede kullanmıştım şu anda da kullanıyorum güzel bir ürün evet ama şu anda yeterli olmuyor bana göz pomadı biraz olsun yardımcı oldu onuda korzitonlu olduğu için fazla kullanmak istemiyorum.Diadermine in hassas ciltler için çıkardığı bir kremi var
Parfüm,alkol,paraben içermiyor
İçeriği güzel bir ürün
Bir bak derim
Bir de la roche posay tolerine serisinden hassas çiftlikler çok memnun kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?