Ben zaten bu düşünceye bayılıyorum. "Ben çok araştırıyorum işin iç yüzünü" diyip sürekli yandaş yazarları ve basını takip etmek, mantığa gözünü kapamak gerçeği öğrenmeyi amaç edinmek olamaz. "Argümanlarımı sunarken destekli nasıl sallarım?" sorusuna cevap bulmak için araştırıyorlar.
Mısır'la Gezi olaylarının benzer bir tarafı yok. Mısır'daki darbe Gezi'den sonra oldu 3 Temmuz'da. Yani Mısır'da planlanan Gezi'de Türkiye'ye yapılmak istenmiş olamaz bir kere, Gezi daha eski. Onu geçtim Mısır darbesinin sorumlularından biri Akp'nin kendisi zaten. Akp Ortadoğu'da din odaklı kendine yakın sunni-müslüman bir yapı yaratıp lider olmayı hedefliyordu bu nedenle Öso'yu destekledi, İhvan'ı seçimlere katılmaya teşvik etti, Esad'a düşman oldu. Patladı sonra tabii. Akp'nin aklına uyan Müslüman Kardeşler'e oldu olan şimdi idam edileceklermiş. Öso da kayıplara karıştı. Esad da yerinde duruyor.
Bu Gezi'yi planlayan, milyonları sokağa döken, darbeye teşebbüs eden karanlık dış güçler kimdir, nedir, tam olarak neyi hedeflemektedir net bir açıklama hiç yok farkındaysan. Suni, hayali, kıskanç bir düşman var karşıda Türkiye'nin gelişmesini çekemeyen, kıskanan.