Haşmet Babaoğlu/ Sola Sesleniş

Evet yaa ruhsal açıdan sağlıklı değil bence de bu adam :))

bu adam örnek daha bunun gibi niceleri var.maalesef yere göğe sığdıramıyorlar
Kimi insanların bazı şahıslara olan sevgisi deyim , dini inancının önüne geçmiş durumda
Yazık diyorum yalnızca...

Açıkçası burada ban yenecek hiçbir şey yok. Kimse kimseye hakaret etmiyor, konu dışına bile çıkılmadı tamamen Haşmet Babaoğlu'nun yazdığı yazının içeriği üzerinden ilerliyor.

"Verilecek çok cevap var amaaa suskunluğum asaletimden!" tavırları pek inandırıcı değil yani :)
Bizim cevaplarimiz cirkin cunku gercekleri soyluyoruz ayni dusunceyi paylasmiyoruz.

Misirda yapilmak istenen yapilmis ya gezide farkindaymissiniz. Tayyip farkinda degilmis ki halki kiskirtmaya devam etti. Marjinal gruplar dışında yuzbinlerce vatandasi sokaga doktu.Burada yuzbinlerce insanin sokaga cikmasini engellemek Tayyip beyin elindeyken neden engel olmadı? Yoksa yeni bir magduriyet yaratip tabanini kandirmak isine mi geliyordu.?

Bizim cevaplarimiz cirkin cunku gercekleri soyluyoruz ayni dusunceyi paylasmiyoruz.

Misirda yapilmak istenen yapilmis ya gezide farkindaymissiniz. Tayyip farkinda degilmis ki halki kiskirtmaya devam etti. Marjinal gruplar dışında yuzbinlerce vatandasi sokaga doktu.Burada yuzbinlerce insanin sokaga cikmasini engellemek Tayyip beyin elindeyken neden engel olmadı? Yoksa yeni bir magduriyet yaratip tabanini kandirmak isine mi geliyordu.?

Gerçekleri söylemeniz değil problem. Bütün konulara alaycı yorumlarla sığ bir şekilde yaklaşmanız.

Tayyip Erdoğan'ın o zaman ki tavırlarına ve de konuşmalarına en çok karşı olanlardan biri de benim.

Ben bir vatandaş olarak o marjinal grupların bayrağının altında gösteri yapmayı kendime yakıştıramadım. Çünkü halk ayaklanmasının bayrağı olmaz. İşte bu tür çelişkiler çok çok fazlaydı o olaylar da. Vatandaşların çoğu da farkındaydı bu durumun ki çok şükür bir Ukrayna bir Misir olmadan kurtardık paçayı.

Gezi olayları bir grup bunalan vatandaşın sinirini boşaltan, depresyondaki elitistlerin psikoterapisi olan grup etkinliğinden öteye gidemedi. Şükürler olsun.

Ben zaten bu düşünceye bayılıyorum. "Ben çok araştırıyorum işin iç yüzünü" diyip sürekli yandaş yazarları ve basını takip etmek, mantığa gözünü kapamak gerçeği öğrenmeyi amaç edinmek olamaz. "Argümanlarımı sunarken destekli nasıl sallarım?" sorusuna cevap bulmak için araştırıyorlar.

Mısır'la Gezi olaylarının benzer bir tarafı yok. Mısır'daki darbe Gezi'den sonra oldu 3 Temmuz'da. Yani Mısır'da planlanan Gezi'de Türkiye'ye yapılmak istenmiş olamaz bir kere, Gezi daha eski. Onu geçtim Mısır darbesinin sorumlularından biri Akp'nin kendisi zaten. Akp Ortadoğu'da din odaklı kendine yakın sunni-müslüman bir yapı yaratıp lider olmayı hedefliyordu bu nedenle Öso'yu destekledi, İhvan'ı seçimlere katılmaya teşvik etti, Esad'a düşman oldu. Patladı sonra tabii. Akp'nin aklına uyan Müslüman Kardeşler'e oldu olan şimdi idam edileceklermiş. Öso da kayıplara karıştı. Esad da yerinde duruyor.

Bu Gezi'yi planlayan, milyonları sokağa döken, darbeye teşebbüs eden karanlık dış güçler kimdir, nedir, tam olarak neyi hedeflemektedir net bir açıklama hiç yok farkındaysan. Suni, hayali, kıskanç bir düşman var karşıda Türkiye'nin gelişmesini çekemeyen, kıskanan.

Gerçekleri söylemeniz değil problem. Bütün konulara alaycı yorumlarla sığ bir şekilde yaklaşmanız.

Tayyip Erdoğan'ın o zaman ki tavırlarına ve de konuşmalarına en çok karşı olanlardan biri de benim.

Ben bir vatandaş olarak o marjinal grupların bayrağının altında gösteri yapmayı kendime yakıştıramadım. Çünkü halk ayaklanmasının bayrağı olmaz. İşte bu tür çelişkiler çok çok fazlaydı o olaylar da. Vatandaşların çoğu da farkındaydı bu durumun ki çok şükür bir Ukrayna bir Misir olmadan kurtardık paçayı.

Gezi olayları bir grup bunalan vatandaşın sinirini boşaltan, depresyondaki elitistlerin psikoterapisi olan grup etkinliğinden öteye gidemedi. Şükürler olsun.
Alay ediyorum evet artık. Bu ulkede olanlara ciddi yorum yapmak mumkun mü? Size sığ gelmis olabilir yorumlarim normaldir.

Ben zaten bu düşünceye bayılıyorum. "Ben çok araştırıyorum işin iç yüzünü" diyip sürekli yandaş yazarları ve basını takip etmek, mantığa gözünü kapamak gerçeği öğrenmeyi amaç edinmek olamaz. "Argümanlarımı sunarken destekli nasıl sallarım?" sorusuna cevap bulmak için araştırıyorlar.

Mısır'la Gezi olaylarının benzer bir tarafı yok. Mısır'daki darbe Gezi'den sonra oldu 3 Temmuz'da. Yani Mısır'da planlanan Gezi'de Türkiye'ye yapılmak istenmiş olamaz bir kere, Gezi daha eski. Onu geçtim Mısır darbesinin sorumlularından biri Akp'nin kendisi zaten. Akp Ortadoğu'da din odaklı kendine yakın sunni-müslüman bir yapı yaratıp lider olmayı hedefliyordu bu nedenle Öso'yu destekledi, İhvan'ı seçimlere katılmaya teşvik etti, Esad'a düşman oldu. Patladı sonra tabii. Akp'nin aklına uyan Müslüman Kardeşler'e oldu olan şimdi idam edileceklermiş. Öso da kayıplara karıştı. Esad da yerinde duruyor.

Bu Gezi'yi planlayan, milyonları sokağa döken, darbeye teşebbüs eden karanlık dış güçler kimdir, nedir, tam olarak neyi hedeflemektedir net bir açıklama hiç yok farkındaysan. Suni, hayali, kıskanç bir düşman var karşıda Türkiye'nin gelişmesini çekemeyen, kıskanan.

Aha yine benden başkası bilebilemez benden başkası araştırabilemez tavrı :))

Mısırda sokak olaylarına katılan bir gencin belsgeseli var internette bulursan izle nasıl Olmuş anlarsın.

Ay pardon ben de sallıyorum yine en iyisi siz sallayın biz de sadece kafa sallayalım size. Nasıl olsa sizin gibi 'doğruları' göremiyoruz :))

Aha yine benden başkası bilebilemez benden başkası araştırabilemez tavrı :))

Mısırda sokak olaylarına katılan bir gencin belsgeseli var internette bulursan izle nasıl Olmuş anlarsın.

Ay pardon ben de sallıyorum yine en iyisi siz sallayın biz de sadece kafa sallayalım size. Nasıl olsa sizin gibi 'doğruları' göremiyoruz :))

Anlat da bilelim o halde. Ben bir şey söyleyince detaylı da açıklıyorum gerekirse. Siz de madem araştırmacı ruha sahipsiniz ve bizim bilmediğimiz bilgilere haizsiniz buyrun açıklayın, cevap bekliyorum.

Gezi'yi ve Mısır'daki darbeyi aynı hedef doğrultusunda tertipleyenler kimler? Amaçları ne? Bunun için milyonlarca insanı sokağa dökecek gücü ve teşviği nereden buldular? Güçlerini nasıl finanse ediyorlar? Erdoğan hükümetine darbe yapınca yerini kim alacak?

Anlat da bilelim o halde. Ben bir şey söyleyince detaylı da açıklıyorum gerekirse. Siz de madem araştırmacı ruha sahipsiniz ve bizim bilmediğimiz bilgilere haizsiniz buyrun açıklayın, cevap bekliyorum.

Gezi'yi ve Mısır'daki darbeyi aynı hedef doğrultusunda tertipleyenler kimler? Amaçları ne? Bunun için milyonlarca insanı sokağa dökecek gücü ve teşviği nereden buldular? Güçlerini nasıl finanse ediyorlar? Erdoğan hükümetine darbe yapınca yerini kim alacak?

http://m.yenisafak.com/yazarlar/atillayayla/darbe-tesebbusu-ve-darbecilik-tescillenirken-2007553

Sorularının cevabı bu yazıda var. Buyur oku. Önyargılarından arın ama önce. Atilla yayla gücün yanına geçmiş gibi değerlendirme yapmadan mantık süzgecinden geçirerek oku yazdıklarını.

Kabataş faciasını söylese ya,bacıya işediler dendi elleri kırbaçlı ne oldu,nerede o görüntüler peki.
Sabah gazetesi işte, ne beklenir ki..

http://m.yenisafak.com/yazarlar/atillayayla/darbe-tesebbusu-ve-darbecilik-tescillenirken-2007553

Sorularının cevabı bu yazıda var. Buyur oku. Önyargılarından arın ama önce. Atilla yayla gücün yanına geçmiş gibi değerlendirme yapmadan mantık süzgecinden geçirerek oku yazdıklarını.

Yazıyı okudum ve sorularımın cevabını alamadım.

Gezi olayını Amerika ve Almanya planlamış sebebi de Erdoğan'ın batıyı dinlememesi imiş. Böylece İslam dünyasına bize karşı çıkanın ne hallere düştüğünü gösterecekmiş. Peki sayın Atilla Yayla neye dayandırmış bu iddiasını hangi belgeden bu bilgiye ulaşmış ya da hangi olaydan sezinlemiş böyle olduğunu? Yani bu analizi neye dayanarak yapmış? Erdoğan hükümetini düşürerek yerine kimi getirecekmiş?

Yahu hakikaten bu iddianın gerçek olma ihtimali var mı? Erdoğan, Abd ve Obama ile her fırsatta dost ve müttefik olduğumuzu açıklıyor, sürekli temas ve ziyaretlerde bulunarak arayı sıcak tutuyor, Abd'nin karşı çıktığı bir politika izlemiyor ki? Aksini düşünüyorsan lütfen somut bir örnek ver Abd'nin sözünden çıktığımıza dair. Ayrıca Abd Orta doğu'yu istediği şekilde karıştırma gücüne sahip zaten Türkiye ile tehdit etmesine gerek mi var? Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Mısır hepsi Abd destekçisi. Ayrıca yazıda iddia edildiği gibi işleri karıştıran Amerika ise Mısır'da da görüldüğü üzere Türkiye ile tehdit etmesine falan gerek kalmadan darbe yaptırabiliyor yani bu iddia kendi içinde bile tutarlı ya da mantıklı değil.

Yazının ikinci kısmında 17-25 Aralık olaylarının da bir darbe girişimi olduğunu söylemiş. Peki diyelim bu bir darbe girişimiydi ve gizli dinlemeler yapıldı. Tamam bu bir kanunsuzluk. Peki bu Akp'nin hayal dahi edemeyeceğimiz derecede büyük bir hırsızlık ve yolsuzluğa batmış olduğu gerçeğini değiştirir mi ya da bunun önüne geçebilir mi? Farkındaysanız bunun üzerine konuşan yok, yapmamışlar diyen yok, ses kayıtlarının montaj olmadığı da ispatlandı. Darbeye teşebbüs ettiği iddia edilenler yargılanıp cezalarını çekecekken hırsızlar, yolsuzlar niye baş tacı edilmeye devam ediliyor?

ayrica niye gezi sol hareketmis gibi gosterilmek isteniyor? Siz inanmak istemezseniz de gercek ortada gezide her kesimden insan vardi. Gezi bir cinnet haliydi ben yaptim olduya egoya kibire "iki ayyasa " bas kaldiriydi.

Hic icini bosaltmaya ugrasmayin beceremezsiniz
Bi yerden saldırmaları gerek çünkü.
Halkın sağcısı,solcusu,ateisti,dindarı hepbirlikte hareket edip "diktatörlüğe hayır"dediğini kabul edemezler elbet.Haksızlıklarının kılıfını "CHP ye Faiz lobisine,dış güçler"e bağlayacaklar ki taraftarlarına masum gözüksünler.
Ben hayatım boyunca hiç CHP ye oy vermedim,vereceğimi de sanmıyorum ama geziye ve gezi ruhuna sonuna kadar destek verdim.

Mantigi yenisafak gazetesinden mi ogrenecegiz? Yoksa yandas yazarlardan mi? Sizce Gezi'de neler oldugunu ve neyin ne adina yapildigini anlamak icin gorduklerimiz, duyduklarimiz, izlediklerimiz yetmez mi? Ille de birilerinin ne gordugumuzu ve ne duydugumuzu bize anlatmasi mi gerekiyor? Biz salak miyiz?
Hemen hemen tum arkadaslarim, onlarin cocuklari da dahil olmak uzere gezideydiler.. Onlari bu baskaldirisa iten neydi ben size soyleyeyim, sir degil: Vatan Sevgisi. Bahsettiginiz dis kuvvetler gece vakti kimsenin kapisini calmamis, hadi cikin sokaga, darbe yapiyoruz diye..:KK57: Sosyal medyadan takip ettiklerimiz, biber gazlari ile, plastik mermiler ile, kimyasal doldurulmus tazyikli sular ile yanan, yaralanan, olen insanlar bizim insanimizdi. Solcusu, sagcisi, ulkucusu, Fenerlisi, Besiktaslisi, Galatasaraylisi ile.. Hatta kimisi komsumjuz, kimisi cocukluk arkadasimizdi. Kimi kandiriyorsunuz simdi yandas kose yazilari ile?
Bayraklar demissiniz... Gezideki bayraklarin yuzde 95 i ayyildizli Turk bayraklari idi, yoksa siz de mi onlardan rahatsiz olan o guruh icindesiniz?
1492_4887730842917_464264155_n.jpg

X