Haşmet Babaoğlu/ Sola Sesleniş

Ben de Gezi'ye gittim hem de en hararetli zamanlarında ama hiçbir başörtülü kıza "siz niye buradasınız ajanlar" vs dendiğini falan duymadım. Aksine millet canını dişine takmıştı polise karşı bir olmuştu. Siz Gezi'nin neresindeydiniz acaba bu olayı yaşadınız? Kabataş olayını hatırladım niyeyse :)

Ayrıca durup durup aynı şeyi söylüyorsunuz mesela sadece ağaç değildi evet. Oraya parkı korumak için giden sivillere biber gazı sıkıp dağıtmak için orantısız güç uygulanmasıyla başladı her şey. "Biz kararımızı verdik siz ne söylerseniz söyleyin!"e yeter çığlığıydı bu, baskıdan, adaletsizlikten, korku politikasından, özel hayata karışılmasından, tektipleştirilmekten bıkan insanların tepkisiydi Gezi, anlıyor musunuz?
seninle tartışmayacağım canım hangi pencereden bakarsan bak benim baktığım pencere bu kabataş olayıda bir düzmece olduğunu bu milet onuda biliyor merak etme senn..yalanlar her iki taraftada var..canım gitseydin yalovaya ağaçları korumak adına çıkartsaydın sesini ve bu polisler orantısız güç kullansalardı da..hemen destek için geliverseydik yanınızaa

ayrica niye gezi sol hareketmis gibi gosterilmek isteniyor? Siz inanmak istemezseniz de gercek ortada gezide her kesimden insan vardi. Gezi bir cinnet haliydi ben yaptim olduya egoya kibire "iki ayyasa " bas kaldiriydi.

Hic icini bosaltmaya ugrasmayin beceremezsiniz

ayrica niye gezi sol hareketmis gibi gosterilmek isteniyor? Siz inanmak istemezseniz de gercek ortada gezide her kesimden insan vardi. Gezi bir cinnet haliydi ben yaptim olduya egoya kibire "iki ayyasa " bas kaldiriydi.

Hic icini bosaltmaya ugrasmayin beceremezsiniz
Çünkü sol görüşlü yöneticiler gezi olayının ruhunun içine ettilerde ondan..verdiler gazı olayı sağ sol görüşe ingirdedilerr.yalovadada (ben yaptım)diyen bir sol görüşlü var bilmem biliyonmu..
1993159000227b004b8868a091d22085e9d4f05702.gif

"Camileri ahır yaptılar"a kadar gitmeyecekseniz bir anlatır mısınız "chp'nin geçmişe dönük dine karşı yaptırımları"nı?
Hiççç anlatamam canım yaz google amcaya chp ve din diye karşına çıkar zaten..okuyan bir miletiz dimi bizz...ahır olayını geçç..ezanı türkçeleştirmek başörtüyü engellemek,kadın toplantılarında ezan için ses kirliliği diye konuşan sanki benim aç izle bacım senlemi uğraşçemm..

seninle tartışmayacağım canım hangi pencereden bakarsan bak benim baktığım pencere bu kabataş olayıda bir düzmece olduğunu bu milet onuda biliyor merak etme senn..yalanlar her iki taraftada var..canım gitseydin yalovaya ağaçları korumak adına çıkartsaydın sesini ve bu polisler orantısız güç kullansalardı da..hemen destek için geliverseydik yanınızaa

Siz Yalova'ya tepki gösterilmedi sanıyorsunuz herhalde, arada Kanal 7'den, Atv'den, Sabah'tan başka haber kanallarını da takip edin. Özür dilediler, orantısız güç kullanmadılar. Ağaçları geri getirir mi hayır? Ama halkın tepkisi karşısında geri adım attılar.

http://farkyalovada.com/tr-TR/haberler/12944/coskundan-tepkiinceden-ozur

Peki Gezi'de hani Akp'li özür diledi, geri adım attı? Aksine Rte çıktı polise emri bizzat verdiğini söyledi, hiç anlayış ya da merhamet göstermedi, kaç kişi bu uğurda öldü sizin haberiniz yok galiba? Bir şeyleri kıyaslamadan önce bir araştırın, düşünün, kendi yorumunuzu katın, ezbere konuşmayın.

Çünkü sol görüşlü yöneticiler gezi olayının ruhunun içine ettilerde ondan..verdiler gazı olayı sağ sol görüşe ingirdedilerr.yalovadada (ben yaptım)diyen bir sol görüşlü var bilmem biliyonmu..
biliyorum ona da tepkimizi gosterdik yircada kesilen 6000 zeytin agacina da. mal bulmus magribi gibi atlsdi hukumet 180 agacin kesilmesine utanmadan arlanmadan. Chp nin yaptigi da ayri bir akil tutulmasi ama dinime kufreden musluman olsa diyor hakli olarak.

Ben solcu degilim bu arada millet etiket yapistirmaya pek merakli

bizde sol bitik bu doğru ama hala başörtü diye tutturmanında alemi yok.
Gezi tamamen masumiyetten ağaçtan çıktı olay .İçine girmediler anlamaya çalışmadılar.
Güzel bir politik malzeme yapıp herşey olduğu gibi bu olaya da darbe dediler.

bu cümleyi sormak isterim CHP denince neden ateist ve dinsiz yakıştırması yapılıyor ? İçkici ayyaş çapulcu vs deniyor.Bu hakkı kim veriyor.İnanç tuttuğun partiye göre mi belirleniyor.

CHP'ye içkici ayyaş demem asla diyenin de karşısında dururum desteklemem.

Yazıda Haşmet Babaoğlu'nun demek istediği din olgusunu faşizm ile eş değer gören zihniyet. Bu chp ya da mhp değil. Olaylara parti penceresinden bakarsak konuyu kısırlaştırırız sadece.

Hiççç anlatamam canım yaz google amcaya chp ve din diye karşına çıkar zaten..okuyan bir miletiz dimi bizz...ahır olayını geçç..ezanı türkçeleştirmek başörtüyü engellemek,kadın toplantılarında ezan için ses kirliliği diye konuşan sanki benim aç izle bacım senlemi uğraşçemm..

Şuraya yazdığınız üç cümleden fazlasını söyleyemeyeceğiniz için "hiiçç anlatamam canım" diyor olmayasınız? Okuyan bir millet falan değiliz kişi başına kitap değil kitap başına kişi düşüyor ülkemizde. Çok televizyon izleyen, düşünmeden dinlediklerini kabul eden bir toplumuz aksine.

Ezanın Türkçe okunmasının dine bir zararı olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki İsmet İnönü zamanında kalma bir şey. Yani 60 yıl olmuş.

"Başörtüyü engellemek" derken ne demek istediğinizi kestiremedim ama üniversitelerde başörtü yasağından bahsediyorsanız bu olay Refah Partisi döneminde Necmettin Erbakan'ın "Açık kadınlar başörtülü kardeşlerimizin karşısında hizaya geçecek, ellerini öpecek" tarzı açıklamaları yüzünden ortaya çıktı. İrtica tehlikesinin önüne geçmek için. Savunuyor muyum? Hayır. Çok ayrımcı ve saçma bir uygulama. Ama neden sonuç ilişkisini iyi kurun, bunun Chp ile bir alakası yok.

Kadın toplantılarında ezana ses kirliliği diyen kadınlar saçmalamış ama Akp'lilerin Tayyip'i Allah'la, peygamberle eş tutması kadar büyük bir saçmalama değil. Üstelik Akp'de bu olaylar partinin genelini bağlamaz, kişinin kendi düşüncesi oluyorken birkaç kadının toplanıp ezan sesine laf etmesine de münferit değildir diyemeyiz.

Chp'ye bayıldığımdan yapmıyorum bu açıklamaları. Ama böyle cumhurbaşkanının yıllardır söylediği lafları alıp Allah kelamıymış gibi sorgulamadan inananları görünce dayanamıyorum.

Siz Yalova'ya tepki gösterilmedi sanıyorsunuz herhalde, arada Kanal 7'den, Atv'den, Sabah'tan başka haber kanallarını da takip edin. Özür dilediler, orantısız güç kullanmadılar. Ağaçları geri getirir mi hayır? Ama halkın tepkisi karşısında geri adım attılar.

http://farkyalovada.com/tr-TR/haberler/12944/coskundan-tepkiinceden-ozur

Peki Gezi'de hani Akp'li özür diledi, geri adım attı? Aksine Rte çıktı polise emri bizzat verdiğini söyledi, hiç anlayış ya da merhamet göstermedi, kaç kişi bu uğurda öldü sizin haberiniz yok galiba? Bir şeyleri kıyaslamadan önce bir araştırın, düşünün, kendi yorumunuzu katın, ezbere konuşmayın.
EE sen katıyon annem araştırmadan düşünmedende ben katmışım bumu gözüne geldii.

Ben gittim geziye vay ağaçmı kesiliyo dedim gittim..ben baş örtülü değilim..ama şahit oldum örtülü iki kız geldi..ortam hararetli gençlerden biri çıkıp ne işiniz var burda dedi kızlar destek için burdayız dediler ama genç ısrarla siz ortama casusluk için gelmişsinizdir tayyibin uşakları dedi baktık kızlar korombole gidecek uzaklaştırdık onlarıı. ve ben bu gezinin öyle 3 ..5 ağaç için olmadığınıda anladım olaylar başka yöne kaydı uyanıklar çok bu memlekette..ee sonra totosunu yırtan C.H.P gitti yalovada 180 ağaç kesti neymiş kamu yararına :KK57::KK57:ana açıt yok bir iki sestan başka..şu türkiyede muhafazakar taraftanda yalan haber yapılıyorr.. muhafazakar olmayan tarafta yalan haber yapıyor.. biz biliyoz bunlarıı...yani kimin ne olduğunu şükürki biliyoz aratırın öyle inanmayın haberleresizde okuyun canım halla halla..

Çok teşekkür ederim güzel cevaplarınız için. Sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum.

Bben diğer yazılanlara cevap vermeyeceğim artık, banlanmak istemiyorum çünkü. Siz de cevap vermeyin boş verin.

CHP'ye içkici ayyaş demem asla diyenin de karşısında dururum desteklemem.

Yazıda Haşmet Babaoğlu'nun demek istediği din olgusunu faşizm ile eş değer gören zihniyet. Bu chp ya da mhp değil. Olaylara parti penceresinden bakarsak konuyu kısırlaştırırız sadece.

sıkıntıda burada zaten.
AKPye oy vermek cenneti garantiye almak mı dersin yada "KADİR MISIROĞLU İMANIN ŞARTINI 7'YE ÇIKARDI, ERDOĞAN'A OY VERMEK" diye açıklamasını mı dersin .ben bu tür zihniyete sinir oluyorum.Parti nedir ki.Hepsi ceplerini doldurma peşinde tek inandıkları para ama sana bana başka anlatıyorlar.Kimi din diye kimi Atatürk diye.

http://www.aktifhaber.com/kadir-misiroglu-imanin-sartini-7ye-cikardi-erdogana-oy-vermek-1028798h.htm

sıkıntıda burada zaten.
AKPye oy vermek cenneti garantiye almak mı dersin yada "KADİR MISIROĞLU İMANIN ŞARTINI 7'YE ÇIKARDI, ERDOĞAN'A OY VERMEK" diye açıklamasını mı dersin .ben bu tür zihniyete sinir oluyorum.Parti nedir ki.Hepsi ceplerini doldurma peşinde tek inandıkları para ama sana bana başka anlatıyorlar.Kimi din diye kimi Atatürk diye.

http://www.aktifhaber.com/kadir-misiroglu-imanin-sartini-7ye-cikardi-erdogana-oy-vermek-1028798h.htm

Bu konuda seninle aynı düşünüyorum. Kadir mısıroğlu mudur nedir ciddiye alınacak biri değil benim için. Oturup dinlemek bile zaman kaybı.

Çok teşekkür ederim güzel cevaplarınız için. Sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum.

Bben diğer yazılanlara cevap vermeyeceğim artık, banlanmak istemiyorum çünkü. Siz de cevap vermeyin boş verin.
Sağol canım cevap yazılacak çok şey var ama dediğin gibi ban yemek istemiyorum daha yarışmalar var önümde..onlarla uğreşcem tek bir çerçeveden bakan biri değilim olmadım olmicamda yoksa ben baş örtülü değilim allah affetsin yaptığım tek etkinlik oruçç onuda zar zo rtutuyorum ama araştıran biriyim

sıkıntıda burada zaten.

kafayı yemişş sıyırmış annem buu..

Sağol canım cevap yazılacak çok şey var ama dediğin gibi ban yemek istemiyorum daha yarışmalar var önümde..onlarla uğreşcem tek bir çerçeveden bakan biri değilim olmadım olmicamda yoksa ben baş örtülü değilim allah affetsin yaptığım tek etkinlik oruçç onuda zar zo rtutuyorum ama araştıran biriyim

Açıkçası burada ban yenecek hiçbir şey yok. Kimse kimseye hakaret etmiyor, konu dışına bile çıkılmadı tamamen Haşmet Babaoğlu'nun yazdığı yazının içeriği üzerinden ilerliyor.

"Verilecek çok cevap var amaaa suskunluğum asaletimden!" tavırları pek inandırıcı değil yani :)

Ben de elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum. Olayların ön yüzüyle ilgilenmekten ziyade hep arka tarafına bakmayı tercih ediyorum. Ama insanlar görünenle yetinmeyi tercih ediyorlar.

Mısıra yapuılan bize de yapılmaya çalışıldı. Ben bunun farkındayım. O yüzden de gezi olaylarının ağaç meselesi olmadığından eminim. Bunlar benim fikrim tabi.

Açıkçası burada ban yenecek hiçbir şey yok. Kimse kimseye hakaret etmiyor, konu dışına bile çıkılmadı tamamen Haşmet Babaoğlu'nun yazdığı yazının içeriği üzerinden ilerliyor.

"Verilecek çok cevap var amaaa suskunluğum asaletimden!" tavırları pek inandırıcı değil yani :)
oyy ne edeyimm nerelere gideyim anacım ne istiyon sen alıntı yapıp duruyon tartışmicemmm:mad::mad::mad:

oyy ne edeyimm nerelere gideyim anacım ne istiyon sen alıntı yapıp duruyon tartışmicemmm:mad::mad::mad:

Yok sizi zorlamıyorum yanlış anlamayın.

Bir iddia ortaya atıyorsunuz, çok araştıran biri olduğunuzu söylüyorsunuz. Ben de iddialarınızın aksini gösteriyorum size ondan sonra "verilecek cevap çok da banlanırım diye susuyorum" yazdığınızı okuyorum. Diyorum ki banlanacak bir şey yok, ne siz bana hakaret ettiniz ne ben size. Saygı çerçevesi içinde konuşuyoruz.

X