Benimde tsh yüksek ama benimki gebelikten sonra farkedildi yapılan tahlillerde,ilaç kullanıyorum gebeliğim süresince endokrinoloji'ye her ay gidip tahlil yaptırıyorum. Şimdilik 2.5 lara düştü değerim ilaçla.
Sizden daha yüksek değerlerle hamile kalan bir çok insan var diye biliyorum.
Stres yapmayın derim,biraz akışına bırakınca daha rahat gerçekleşebilir gebelik.
Konuyu yeni okudum banada 3 ay önce haşimato teşhisi konuldu eylülde düğünüm var okudukça korkuyorum bebek sahibi olamıcam diyeMerhaba arkadaşlar
Ben kadınlar kulübündeki yazıları hep okuyan ama yazmaya cesaret edemeyenlerdenim... Ama artık yazmak istedim çünkü iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var... Benim rahmim çift rahimdi evlenmeden once bunu bildigim icin evlendikten sonra direk tedaviye basladik rahmimin ortasindan vajina kisminia kadar uzanan derin ve kalin septumum vardi... histreskopi oldum iki defada alındı... Ameliyattan sonra kontole gittigimde herseyin normal oldugu ve istedigim zaman hamile kalabilecegim soylendi... Tam 8 ay denedik ama olmadi... Daha sonra tekrar baska bir doktora gittim hacettepe Gurkan Bozdaga buradaki bazi yorulardan etkilenerek... Gercektente kendisinden cok memnun kaldim ilgili guleryuzlu her hastasıyla fazlasiyla ilgilenen bir doktor...bana bazi kan tahlilleri verdi ve biz birsey soylemeden esiminde sperm ornegini istedi hemen... tsh degerim 9,45 cikti progestoron 3 cikti ... Bana dediki tsh degerin cok yuksek muhtemelen troidle alakali bir sıkıntın var buda dogurganlik hormonunu bastirmis bu değerin 5 olmasi lazim dedi. Bu sebeple bir endokrin bolumune gorun tsh dusur ondan sonra bana tekrar gel dedi... Endokrin bölümünden randevu aldim ve gittim ordada bi kac test yapildi 2 haftada tsh degerim 4,65e kendiliginden ilac kullanmadan dusmus... Ama bogazimda noduller varmis ultroronda cikti... Hasimoto hastasiymisim... Bu sebeble bana troid ilaci verdiler gebelik dusundugum icin 2 bucugun altina düşmesi gerekiyormus tsh degerim ve bu ilaci gebelik suresincede kullanmam gerekecekmis... Durumu boyle olupta gebe kalanlar varmı? Zaman gectikce insan dahada bir umitsizlige kapiliyor ve sanki hic bebek sahibi olamicakmis gibi hissediyor...
Konuyu yeni okudum banada 3 ay önce haşimato teşhisi konuldu eylülde düğünüm var okudukça korkuyorum bebek sahibi olamıcam diyestresten adetim gecikiyo valla son durum ne sizde
Benimde 8 di değerim şuan 0,872 ye düştü :) doktorum bana hiç gebelikle ilgili sıkıntı olabilceğini söylememişti .. bu arada yaşım 27Tsh 0,83 e düştü endokrin doktorum artık gebelik düşünebilirsin dedi kadın dogum doktoruma gittim o da bana femera diye bir ilac verdi bu ay bebek icin deneme surecindeyim bu ay olurmu gelirmi bebegim bilemiyorum ama hasimotosu olupta bebek sahibi olanlar vr ilaci düzgün kullanmak şartıyla tabiki... Yaşın kac bilmiyorum ama eger büyük degilse bir iki sene bebek düşünme ama eger yaşın 28 ve uzeriyse cok ta bekleme bebk icin derim sonra sıkıntı oluyor çünkü....
İnşş kalbinizden geçen olur da sağlıkla gebe kalırsınnz dua edicm senin içinTsh 0,83 e düştü endokrin doktorum artık gebelik düşünebilirsin dedi kadın dogum doktoruma gittim o da bana femera diye bir ilac verdi bu ay bebek icin deneme surecindeyim bu ay olurmu gelirmi bebegim bilemiyorum ama hasimotosu olupta bebek sahibi olanlar vr ilaci düzgün kullanmak şartıyla tabiki... Yaşın kac bilmiyorum ama eger büyük degilse bir iki sene bebek düşünme ama eger yaşın 28 ve uzeriyse cok ta bekleme bebk icin derim sonra sıkıntı oluyor çünkü....
İnşş kalbinizden geçen olur da sağlıkla gebe kalırsınnz dua edicm senin için
Merhaba arkadaşlar
Ben kadınlar kulübündeki yazıları hep okuyan ama yazmaya cesaret edemeyenlerdenim... Ama artık yazmak istedim çünkü iyi birşeyler duymaya ihtiyacım var... Benim rahmim çift rahimdi evlenmeden once bunu bildigim icin evlendikten sonra direk tedaviye basladik rahmimin ortasindan vajina kisminia kadar uzanan derin ve kalin septumum vardi... histreskopi oldum iki defada alındı... Ameliyattan sonra kontole gittigimde herseyin normal oldugu ve istedigim zaman hamile kalabilecegim soylendi... Tam 8 ay denedik ama olmadi... Daha sonra tekrar baska bir doktora gittim hacettepe Gurkan Bozdaga buradaki bazi yorulardan etkilenerek... Gercektente kendisinden cok memnun kaldim ilgili guleryuzlu her hastasıyla fazlasiyla ilgilenen bir doktor...bana bazi kan tahlilleri verdi ve biz birsey soylemeden esiminde sperm ornegini istedi hemen... tsh degerim 9,45 cikti progestoron 3 cikti ... Bana dediki tsh degerin cok yuksek muhtemelen troidle alakali bir sıkıntın var buda dogurganlik hormonunu bastirmis bu değerin 5 olmasi lazim dedi. Bu sebeple bir endokrin bolumune gorun tsh dusur ondan sonra bana tekrar gel dedi... Endokrin bölümünden randevu aldim ve gittim ordada bi kac test yapildi 2 haftada tsh degerim 4,65e kendiliginden ilac kullanmadan dusmus... Ama bogazimda noduller varmis ultroronda cikti... Hasimoto hastasiymisim... Bu sebeble bana troid ilaci verdiler gebelik dusundugum icin 2 bucugun altina düşmesi gerekiyormus tsh degerim ve bu ilaci gebelik suresincede kullanmam gerekecekmis... Durumu boyle olupta gebe kalanlar varmı? Zaman gectikce insan dahada bir umitsizlige kapiliyor ve sanki hic bebek sahibi olamicakmis gibi hissediyor...
merhaba benimde rahmimde septum var ama ben buna ragmen iki kere hamile kaldım tsh ım hep yüksekti sonra ilaçla duzeltildi hamilelikte ama ben maalesef başka sebeplerden bebeğimi kaybettim iki kere 21 ve 24 haftalarda şimdi bende rahim amelyatı olacağım umarım isteyen herkesin bebeği olur yani tsh dan caınınızı sıkmayın tedavisi olan birşey
Benim ilki kalbi durdu kan pihtilasmasi varmis bende ikinci kez buyuk hayallerle hamile kaldim bu seferde rahim seklinden dolayi erken dogum riskim var diye acil serklaj ypalim dedi kabul ettim keseyi patlatti simdi tekrar istiyorum ama once sizinki gbi amelyat olmam lazimmis bende amelyattan korkuyorym su an sonrasinda skinti yasarmiyim diye derin gbi dediler bana da cunku
Bende hasimato hastasiymisim bunu yeni öğrendim ve napmam gerektiğini bilmiyorum anne olmak için bu kadar istekliyken böyle durumlar olunca yıkılıyor insan benimde tsh değerim 4.52 . Doktor geçen ay 25 mg olan bı ilaç vermişti gecen ay gittiğimde 4.40di şimdi 4.52 olmuş . Şimdi dozu 50 mg a çıkardı bı dahaki aya 2,5 un altına düşer dedi inşallah dedigi gibi olur
Bende hasimato hastasiymisim bunu yeni öğrendim ve napmam gerektiğini bilmiyorum anne olmak için bu kadar istekliyken böyle durumlar olunca yıkılıyor insan benimde tsh değerim 4.52 . Doktor geçen ay 25 mg olan bı ilaç vermişti gecen ay gittiğimde 4.40di şimdi 4.52 olmuş . Şimdi dozu 50 mg a çıkardı bı dahaki aya 2,5 un altına düşer dedi inşallah dedigi gibi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?