doktoruma bahsettim durumu prolaktin ölçümü yapıldı 22 çıktı yani gögüslerimdeki gerginliğin sebebi bu çıkmadı...reglime 20 gün var şuan çok iyiyim ama bikac gün sonra göğüsümdeki belirtiler yine baslayacak inanılmaz gerginlesiyor acıyor..TSH 2.7 çıktı doktor ii dedi ama 25 mg ilaç verdi 3 ay kullanacağm...metabolizmam cok yavas ilaçla insallah hızlanacak diye ümit ediyorum..
onu söyleyen dr halt etmiş canım, 4000 lerden 0.5 lere düşürdüm ben o antikorları kendi çabam ve de araştırmalarımla, o dr lar biraz araştırma yapsınlar da haşimoto ile selenyum arasındaki pozitif korelasyonu araştırsınlar biraz da öğrensinler azcık kendilerini geliştirmeyi...
süprizzzzz
nasıl düşürdünüz acaba? yardımcı olabilirmisiniz ? :/
arkadaşım merhaba,
çok uzun zamanım olmadığı için ayrıntıları ile yazamıyorum ancak tüm ayrıntılar 20.10.2009 tarihinden sonraki arşivlerde var. ama herşey bir yana, haşimoto çok ciddi bir rahatsızlık değil, ihmal edilmemeli, önlem alınmalı, s,garadan uzak durulmalı, ama en önemlisi stres ve kaygıdan uzaklaşmalı.
önceki maillerimde bahsettiğim brasil nuts (brezilya fıstığını) yurt dışından temin edebilirseniz, zeytinyağı içinde buzdolabında muhafaza edin ve günde 2 adet aç karnına yiyosunuz. 2-3 ay içinde antikorlarınızın sıfırlandığını göreceksiniz. ve lütfen sakın ha selenyum hapı almayın, yararından çok zararı var unutmayın.
en kötü ihtimal hiçbişey bulamasanız da umutsıuzluğa kapılmayın, Allah başka dert vermesin. Bu ne ki,nerdeyse her 4 kişiden 1 i haşimotolu. sadece üremeyi olumsuz etkilemesi nedeniyle hayatınızda sıkıntıya yol açabilir.
esenlikle kalın
çok teşekkür ediyorum size, çok sağolun. son birşey olarak meyan kökü gibi bitkisel şeylerinde iyi geldiği söyleniyor buna bağlı kalmalımıyım?
26 nisan 2011 tarihinde yaptırdığım tetkikler sonucunda haşimato troidi olduğumu öğrendim. Aslında benim fazla kilolarımdan başka hiç bir problemim yoktu. Ancak annem,ablam ve abimde troid sorunları olduğunu öğrendiğimde banada baktırmamı söylediler. Genetik olduğundan bende de varolması büyük olasılıkmış.Dedikleri gibide çıktı. İrili ufaklı bir çok nodülde bonusu oldu bu hastalığın. Doktorum bana bilgi verirken bahsettiği belirtilerin kilo problemi ve ufak tefek unutkanlıklar hariç hiçbirisini kendimde görememiştim. Ama bana yaklaşık olarak 10-15 yıldır bu rahatsızılığı yaşıyor olabileceğimi söyledi. Yiyecek konusunda ise hastalığım genetik olduğu için kısıtlama yapmanın anlamsız olduğunu söyledi.Yani hastalığın nedeni genetik olmasaydı ve bazı fiziki koşullardan kaynaklanmış olduğunu düşünseydi sanırım bazı yiyeceklerde ve özellikle tuz alımında bir takım kısıtlamalarda bulunacaktı. Tedavi olarakta herkese verildiği bigi banada sabah aç karna içmem gereken eutr. 50 mg troid hormonu ilacı verdi. İlk dört gün bir doz. Beşinci günden itibarense iki doz yani 100 mg almamı söyledi ilacı.Nisan ayının 26 sından beri ilacı kullanıyorum. yani bu gün itibari ile 17 gün oldu. Henüz vücudumda yada yaşam kalitemde pek bir değişiklik hissetmedim.Ama doktorum ilaç kullanmaya başladıktan sonra hayatımda bir çok şeyin değişeceğini şu an rölantide çalışan metobolizmamın normal insanlar gibi çalışmaya başlayacağını,artık çabuk yorulmayacağımı,belirli bir oranda zayıflayacağımı vb şeyleri söyledi ama bu süreç hakkında bilgi vermediği gibi bende sormayı akıl edememiştim.Yaklaşık iki haftadırda spor salonuna gidiyorum. Yediklerimi de dikkat etmeye çalışıyorum. Ama şu ana kadar kilomda ciddi bir değişme olmadı. Boyum 167 cm ve kilom 89. Mayıs ayının 26 sında kontrole gideceğim ve değerlerime bakılıp doz ayarlamsı yapılacak sanırım. Yaptığım araştırmalara göre ise dışardan alınan troid hormaonlarının organlara ulaşması yaklaşık 2-3 hafta ve metobolizmanın hızlanmaya başlaması ise 2-3 ayı buluyormuş. Bu yüzden bu rahatsızlığı yaşayan ve zayıflayamayan arkadaşlara umutlarını yitirmemelerini ve özellikle yediklerine çok dikkat etmelerini öneriyorum. Henüz bende istediğim gibi bir yeme düzeni oluşturamadım fakat oluşturacağım. İlacımı kullanıyorum, sporumu aksatmadan yapıyorum.Yemek olayınıda büyük oranda çözdüm. Bakalım zayıflayabilecekmiyim. Gelişmleri buradan paylaşacağım. Saygılarımı sunuyor bana destek vermenizi bekliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?