ben abartıyorum... çünkü 2 yıldır düzenli ilacımı kullandığım halde tsh,t3,t4 normal oldu ama şikayetlerim azalmadı...üztüne üstlük antıkorlarım düşmedi ve buda hamile kalmama engel olabiliyor.....
şu anda benim için en büyük şikayet bu...
kızlar ya bişey sorucam,nodülü olan var mı içinizde
bende nodül olduğunu öğrendim,sintigrafi çekildi
doktor soğuk nodül dedi
bir hafta içinde doktora gidicem tekrar,kaliteli bi ultrasona göndercem dedi
sorum şu;
-nodül varsa biyopsi şart mıdır ? hemen biyopsi yapılması gerekli midir.biyopsi yaptıran var mı.ben iğneden çok korkarım,acıyor mu ?
-bir de doktor bunlar belki yalancı nodüldür dedi.yalancı nodülse o zaman nasıl oluyor da soğuk deniyor,eğer soğuksa nasıl yalancı oluyor,yalancı olması aslında nodül olmaması mıdır.bir paradoks içindeyim :)
doktor bana birden fazla soğuk nodül var dedi,%2-3 kanser riski olabilir dedi.iyotsuz tuz yiyeceksin,şunları şunları yemiceksin dedi.o kelimenin telaffuz edilmesi dahi beni yıktı.kaç gün kendime gelemedim.bir anda haşimato olduğumu,soğuk nodül olduğunu öğrendim.ben şimdi gidip de iyotsuz nasıl yiyim neyleyim nerelere gideyim :) para verseler zor valla nasıl abart mıyım gözüm :)) doktor bana her gün amuda kalkacaksın dese onu da yapacak durumdayım :)))) yeterki herşey yolunda gitsin
ben ilk dr a gittiğimde kan tahlili,usg,sintigrafi ve biyopsi aynı günde yapıldı...dr. usg de 4 tane nodül gördüğünü söyledi......biyopsi yapılırken boynuma bi ilaç sürdüler..sonra benımkının 2 si sağ 2 si soldaymış...patolog 2 tarftamda parça aldı ama çektiğim acıyı bi ben bilirim ..benim canım çok yandı korkutmak gibi olmasın ama...biyopsi temiz cıktı...ve dr haşimato olduğumu sonradan söyledi...ben ilacı 1 yıl kullandım başka bi dr a gittim..oda beni usg ye aldı nodullerın durumunu sordum sende nodul filan yok bunlara yalancı nodul dedı birden fazla içi iltihap dolu 1 cm den küçük nodüller bunların kanser olma gibi bi riski yok ama yinede 6 ayda 1 kere usg ile büyüyüp büyümediğine bakalım dedi...ben şok içinde
biyopsi yapan dr a bildiğim tüm küfürleri ettim...neyse o günden beri 6 ayda 1 usg ye giriyorum usg yi ceken radyoloji dr u bile bunlar yalancı nodul dedi...zararı yok sadece kontrol altında tutulmalı dedi..
begonya sen yinede için rahat etsin biyopsiyi yaptır...
ben ilk dr a gittiğimde kan tahlili,usg,sintigrafi ve biyopsi aynı günde yapıldı...dr. usg de 4 tane nodül gördüğünü söyledi......biyopsi yapılırken boynuma bi ilaç sürdüler..sonra benımkının 2 si sağ 2 si soldaymış...patolog 2 tarftamda parça aldı ama çektiğim acıyı bi ben bilirim ..benim canım çok yandı korkutmak gibi olmasın ama...biyopsi temiz cıktı...ve dr haşimato olduğumu sonradan söyledi...ben ilacı 1 yıl kullandım başka bi dr a gittim..oda beni usg ye aldı nodullerın durumunu sordum sende nodul filan yok bunlara yalancı nodul dedı birden fazla içi iltihap dolu 1 cm den küçük nodüller bunların kanser olma gibi bi riski yok ama yinede 6 ayda 1 kere usg ile büyüyüp büyümediğine bakalım dedi...ben şok içinde
biyopsi yapan dr a bildiğim tüm küfürleri ettim...neyse o günden beri 6 ayda 1 usg ye giriyorum usg yi ceken radyoloji dr u bile bunlar yalancı nodul dedi...zararı yok sadece kontrol altında tutulmalı dedi..
begonya sen yinede için rahat etsin biyopsiyi yaptır...
yok canım devlet hastanesinde ama hastanede bi tane usg cihazı olduğu için dr. sana usg isteği yazıyor...tekrar usgden randevu alıp cektırıyosun radyolog rapor hazırlıyo resımlerıdce arkasına iliştiriyo gidip druna gosterıyosun...yani özeldeki gibi drun odasında usg cihazı yok...ben son 1 yıldır devlete gıdıyorum ilk 1 yıl özele gittim usg ye bile ayrı ücret alıyolardı
belkide bende öyle dedim ama çok takıyor kafasınaburcudeniz aslında bizim hastanede öyle ama benim drum acil ibaresi koyuyo ertesi gün çektiriyorum...
canel 72 ses tellerine yakın olabilir...çünkü annemdede kocaman bi nodul var hatta bikaç tane...dr ameliyat dedi ama ses tellerine yakın olduğu için riskli dedi..
ses tellerine filan mı yakın dedi acaba
ama biyopsi yapılmadan kanser olup olmadığı anlaşılmaz diye biliyorum
yani eltin kafasına çok takmasın Allah korusun tabi
belki doktor nodülü çok riskli görmediği için diğer yakın olduğu yere de zarar vermeye gerek yok demiş de olabilir
başka bi doktora da gidebilir o zaman bu kadar üzülüyorsa,bu kadar üzüntü de iyi değil çünkü
Allah şifa versin hepimize yaaa
burcu drum genel cerrah tiroit ameliyatları yapıyo cok tatlı bi dr...nodullerımı takıp ediyo ama işte antıkorlardan anlamıyo endokrınoloğa gitmem lazım. nodullerın 1 cm yı gecerse amelıyat ederız dıyo ama allahtan buyumuyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?