• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastaları önerilerinizi bekliyorum...

nurtursel

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
121
0
316
Antalya
merhaba arkadaşlar ben haşimoto hastasıyım. yani troyitlerim çok az çalışıyor..
9 ay önce doğum yaptım. hamileliğim süresince hiç kilo almadım hata 8.ayda 5 kilo bile verdim ama doğumda sonra tekrar kilo aldım. bebeğimi ancak altı ay emzirebildim. şimdi ise sürekli kilo alıyorum.. vucudum şişiyor ..özellikle karın ve bel bölgesi ,, bu beni çok rahatsız ediyor.. kullanıldığım düzenli ilaca rağmen. bu konuda ne yapmalıyım.. nasıl kilo verebilirim.. yardımcı olursanız. sevinirim.:sm_cool:

canım sen şanslıymışsın ben duşuk yaptım bu ıgrenç hastalık yuzunden ve yıllardır da dıyet yaparak yaşıyorum 1 dılım pızza yesem hemen alıyorum. ılaç kullanmak saglıgını duzeltıyor kılolar bakı kalıyor,senı uzmek ıstemem ama dıyetle yaşamayı ogrenmen gerek bırde gunde 3 kere bır yemek kaşıgı dereotu yıyorum gerçekten fark yarattırdı. yuruyuş yapmalısın. ne yazık kı bu bızım kaderımız. kendını uzme yapacak bırşey yok.

merhaba arkadaşlar ben de bir haşimoto hastasıyım8 ay önce halsizlikle dr gittim tahlilller çıkan sonuç .hipotriodimolduğu aslına bakarsanız bu hastalık sayesinde büyemde oluşan başka bi hastalığı tesadüfen buldum böbreğimde bi tümör bulundu ultrasonda ve ameliyat ile yok oldu :dance:
aslında herşey dr da bitiyo okadar çok dr gezdimki bıktım bi dr bana ameliyattan sonra tsh larım normale döndüğü için ilacı bıraktırdı iki ay sonra gene fırladı değerlerim diğer dr da düzenli takip etmedi son gittim dr anti po ve diğer adını hatırlayaamdığım bi teste bakmamız gerektiğini söyledi ve tahlil sonuçlarında haşimoto olduğum ortaya çıktıkilo aldım 14 kilo. şimdi 3 aydır diyetisyendeyim toplam 7,5 kilo verdim ama son vbir aydır 1 kilo dahi veremeedim üstüne bide şişlik var ki iannılmaz rahatsızlık yapıyo gözlerimdede batma var dr ultrasonda bana nodul yok demişti ama şimdi artık karar verdim endokrin dr na gidecem pınar kadıoğlu ve selçuk can diye iki dr önerdiler giden yada bilen varsa bana yardım olurlarsa sevinirim
aslında tedirginim haşimoto ,le yaşamak kolay değil vede hiç bişey eskisi değil yada tamamen psikolji ile ilgili bişey 5 kat merdiven işten eve gidince gözümde büyüyo biraz hızlı hareket etsem daralıyorum ilaç kullanamya başlayalı 2 ay oldu (düzenli) umarım normale dönecem...
umarım herkes sağlığına kavuşur

Back