• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimatodan gravese dönüşüm

redrock

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2009
8
0
86
41
benim tsh önce 20 ye kadar çıkmıştı 3 ay hap kullandım şimdi tsh ım 0.042 civarı doktorum haşimatodan gravese dönüşmüş hastalık diyor çok az görülen bir durummuş bu arada nodülde yok sintigrafide çekildi yine bişey yok hiç bir belirtide tutmuyor tahlillerin tamamı temiz çıkıyor sadece tsh düşük bu durumda olan varmıydı nasıl bir tedavi izlendi doktorum amaliyat olmamı önerdi heralde tiroid tamamen alınacak sadece ilaç tedavisi sürekli yapılacak.

benim tsh önce 20 ye kadar çıkmıştı 3 ay hap kullandım şimdi tsh ım 0.042 civarı doktorum haşimatodan gravese dönüşmüş hastalık diyor çok az görülen bir durummuş bu arada nodülde yok sintigrafide çekildi yine bişey yok hiç bir belirtide tutmuyor tahlillerin tamamı temiz çıkıyor sadece tsh düşük bu durumda olan varmıydı nasıl bir tedavi izlendi doktorum amaliyat olmamı önerdi heralde tiroid tamamen alınacak sadece ilaç tedavisi sürekli yapılacak.

bence ameliyatı hemen düşünme iyice araştır ben sana ilginç birşey anlatayım
eşim yıllar önce titreme zayıflama belirtileri üzerine doktora gitti ve zehirli guatr teşhisi konuldu tedaviye başladı kilosu normal seviyelere geldi 3 yıl kadar haplarını kullandı sonra hapları bıraktı birkaç yıl geçtikten sonra bu defa troidler az çalışmaya başladı haşimato teşhisi koydular ama ilaç vermediler eşim her geçen gün kilosu artınca doktorlarda ilaç vermeyince başka doktorlara gitmeye karar verdik bu defa eşime graves teşhisi kondu ama ilaç kullanmasına gerek olmadığı hastalığın uykuya geçtiği belki birgün geri döner belkide ölene kadar bir daha bu hastalık nüksetmez dedi gene inanmadık başka bir prof. daha gittik o da aynı şeyi söyledi gene içimize sinmedi 4. bir prof. tan sonra hastalığın uykuya geçtiğini anladık...(tabi ben hastalık döneminde eşime bol dereotu yedirmeyi ihmal etmedim)

hemen ameliyat düşünme derim , bakarsın senin hastalığında değişime uğradığına göre belki uykuya geçecektir... tıp ilerliyor yakın bir gelecekte kesin tedavisi bulunursa sen troidlerini aldırmış ve ömür boyu hormon almak zorunda kalıcaksın...

bence sende dereotunu ihmal etme bu arada bana da haşimato teşhisi kondu e...x 50 mg kullanıyorum benim doktorum selenyum takviyesi de verdi tek nodülüm vardı selenyum sayesinde mi e...x sayesindemi bilemiyorum o da yok olmuş... dert etme acelede etme tek doktorun söyledikleriyle hemen ameliyat kararı verme...

Back