Haşimato ve Hipoglisemi ile ilgili Acil Yardım!!

landemiyoladiyola

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2008
576
491
Herkese merhaba,
Benim acil olarak danışmak istediğim bir konu var arkadaşlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Bundan birkaç ay önce aşırı terleme sebebiyle endokrinoloji doktoruna gittim. Dahiliye uzmanına gitmiştim ama bir sonuç bulamadılar. 16 aylık bebeğim var ve hamilelikte başlayan ve sonrasında iyice çoğalan bir terleme sorunu yaşıyorum. Doktor şeker yüklemesi yaptı, bir de haşimatodan şüphelendi. Testler sonucu hipoglisemi ve haşimato teşhisi koydu. Ama ben emin olamıyorum. Çünkü internetten araştırıp, sizin yazdıklarınızı da okuyunca birşeyler farklı ya da eksik gibi. Evet yoruluyorum, tahammülsüzüm biraz ama değerleri görünce sizlere bir danışmak istedim. Doktorum pek güven vermedi bana, bilemedim yani. Yardımcı olup fikirlerinizi paylaşırsanız çook sevinirim.
TSH: 2.57
Serbest T4: 1.36
Anti-TG: 75.7
Anti-TPO:346.3
Glukoz: 87
Glukoz (1.saat): 96
Glukoz (2.saat): 67
Glukoz (3.saat): 75

Merhabalar ATESU.bu değerlere göre evet sende haşimato olmuşsun.benim AntiTPO 4800 dü ve ultrasonda nodül çıktı.Sen ultrasona girmedinmi. birde şeker yüklemen yükselmesi gerekirken düşmüş.BENİM anlamadığım sen hiç kadın doğuma gittinmi.çünki haşimato PKO'e;PKO de şeker hastalığına neden oluyormuş. ben ona bağlı pko amaliyatı oldum ve tam 1kg kist ile beraber yumurtalığımıda aldılar.ayrıca şeker direnci gelişiyordu yani nerdeyse şeker hastası olacaktın dedi dr.ama benim hala şeker sorunum geçmedi,umarım kalıcı bır hastalık yoktur.ameliyat olunca düzelirim sanmıştım:çok üzgünüm:

Merhaba berbur. Sağol yanıtladığın için.. Çok geçmiş olsun sanada. Bunları PKO filan yani ilk senden duyuyorum. Doktorum ultrasona gerek görmedi. Elle muayene- onu da benim ısrarımla- etti, nodül yok dedi. Kadın doğuma başka şikayet için gitmiştim, bunlarla ilgili hiç gitmedim.Gitmem gerektiğini de bilemedim açıkçası. Şekerim düştüğü için hipoglisemi teşhisi koydu. Yani düşük şeker, dikkat edilmezse şeker hastalığına çeviriyor. ınşallah iyileşiriz, ne yapalım sende bende takmayalım kafaya:) Haşimato sende ne gibi sıkıntılar yaratıyor?

ÇOK MUTSUZDUM ANTIDEPRESANA RAĞMEN DÜZELMİYORDUM.FECİ ŞEKİLDE KİLO ALIYORDUM.YUTKUNMA GÜÇLÜĞÜ ÇEKİYORDUM.ÇOK UYUYORDUM EV VE ÇOCUKLARLA HİÇ İLGİLENEMEDİĞİM GİBİ BARUT FIÇISI GİBİ SİNİRLİYDİM.SONRA BEYNIM UYUŞMAYA BAŞLADI .YANI KUFUR ETSELER, BEYNİM NE DENDİĞİNİ İDRAK EDEMIYORDU.ÇARPINTIDAN VE ANİ TANSİYON YÜKSELMELERİNDEN ÇOK DEFA ACİLE GİTTİM HEP PSİKOLOJİK DEDİLER.BİTÜRLÜ DERDİMİ ANLATAMADIM.AYRICA KANAMALARIM KESİLDI.PKO OLDUĞUMU ÖĞRENDIM SONRA TESADÜFEN BİR POLİKLİNİK SEKRETERİNİN YANLIŞLIKLA ANTI-TPO'TAHLILINİ YAZMASYLA BEN KURTLANDIM .DR. (ANTI TPO 4800 ÇIKMIŞTI)NORMAL DEDİ. EŞİMİN ISRARIYLA ENDOKRINE GİTTİM VE HEM HAŞİMATO HEM NODULER GUATR OLDUĞUMU OĞRENDIM.PKO OLDUĞUMU SÖYLEYİNCE HAŞİMATODAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ.ŞEKER YUKLEMESİ DE İSTEYİNCE ŞEKER DİRENCİ DENİLEN ŞEYİ ÖĞRENDİM.ŞİMDİ HEM GUATR HEM ŞEKER İLACI ALIYORUM.ÇOK UZATTIM GALİBA ÖZÜR.....fisfisfis

Çok geçmiş olsun sevgili arkadaşım. Doktorlara hiç güvenilmiyor ki zaten bu devirde. Bende diyorum ki yorgunum, sinirliyim diyor ki haşimatoyla ilgisi olamaz. Strestir. Zaten birşey bulamayınca stres demek kolay geliyor. Bende bir üniversite hastanesine gidip bir daha araştırıcam. Anormal terliyorum, şikayetlerim devam ediyor, yumurtalıklarımda genç kızlığımda bile kistler vardı ufak tefek, hiç böyle yorumlayanda olmadı. Ne yapsam ki bilemiyorum. Yine de buna da şükür bende başka şeylere çevirmesinde..

Yanlışlıkla cevabı yolladım. Şöyle devam ediyordum. Bende başka bir rahatsızlık daha var. Alopesi, belki biliyorsundur, saçlarım yok yani. Onu kafama takardım tabi, bazen bilerek bazen farkına varmaksızın. Şimdi öğrendim ki bu bir otoimmün hastalıkmış. Yani bağışıklık sistemin birden sana ait birşeye -burada saç oluyor- düşman oluyor ve onu istemiyor, onunla savaşıyor. Haşimato da bir otoimmün hastalıkmış, vücudun tiroid hormonunla savaşıyor ve bildiğim kadarıyla pko'da. Bunlara şükredelim, çook daha kötüleri var ve birlikte görülüyorlar genelde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…