• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

#HAŞİMATO TPO DEĞERİM 101 KORKUYORUM

figenayliz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
27
5
86
41
arkdaşlar benim tsh t3 t4 üm normal ama tpo 101 çıktı.doktor haşimatosun dedi ama birde ultrason çektiricrm.fakat ben kilo verme alamama şikayetiyle gittim haşimto kilo aldırıyor diye biliyorum.birde 1 haftadır boğazım felaket yanıyor ve gırtlğımın sağ tarafında dokununca ağrı oluyor korkuyorum panik atak hastasıyım da.sizce tpo değeri çok mu yüksek

arkdaşlar benim tsh t3 t4 üm normal ama tpo 101 çıktı.doktor haşimatosun dedi ama birde ultrason çektiricrm.fakat ben kilo verme alamama şikayetiyle gittim haşimto kilo aldırıyor diye biliyorum.birde 1 haftadır boğazım felaket yanıyor ve gırtlğımın sağ tarafında dokununca ağrı oluyor korkuyorum panik atak hastasıyım da.sizce tpo değeri çok mu yüksek
Benim değerlerim bu şekilde bence korkulacak bir durum yok devamlı ilaç kullanıcaksıno kadar

Eklentiler

• IMG_0853.png
    IMG_0853.png
    144,5 KB · Görüntüleme: 39
çok teşekkür ederim ☺️ siz de haşimstomu var peki?şikaytleriniz neydi
Evet haşimato var ben aşırı kilo aldım birde boğazımda batma vardı tsh 10 olmuş farkında olmadan sonra ilaç tedavisi uygulandı ama haşimato hep yüksek olucak diye bi kaide yok bazen düşedebilşyor şuan benim 0 da mesela onu 3 ayda bir kan verip takip ettirmek lazım düşük olunca kilo verirsin ellerin ayakların titrek kalbin pır pır eder anla ki o zaman düşük yükselince de kalp çarpıntısı var kilo alırsın aslında almasan da kilo vücudun şişer ama korkulacak bir durum yok korkma canım devamlı ilaç ve kontrolle tedavisi yok ama kontrol altına alınıyor

Ben ilk öğrendiğimde 565’ti aynı şekilde kilo alamıyordum, uyuyamıyordum, sürekli çarpıntım vardı. Başta kilo alamıyorsunuz zaten ya da fazla belirti vermiyor ama maalesef zamanla duruyor hipotiroide dönüyor.

Ben ilk öğrendiğimde 565’ti aynı şekilde kilo alamıyordum, uyuyamıyordum, sürekli çarpıntım vardı. Başta kilo alamıyorsunuz zaten ya da fazla belirti vermiyor ama maalesef zamanla duruyor hipotiroide dönüyor.
Benim bazen hiper bazen hipo şuan değişiyor ama normalde tanı konulduğunda haşimato denildi şuan da da şaşırıyor doktorlar devamlı değişiyor diye annesinde böyleydi benim genetik sizinde öyle mi değişiyor mu devamlı

Başlarda genelde fazla çalışıyordu hipoya çevirdiği dönemlerde tahlil vermedim belki de bilmiyorum önemsemiyordum yılda bir falan baktırıyordum, tamamen durup hipoya çevirince çok net hissettim tahlil verdim bir anormallik vardı ama hipotiroid gibi de değildi 2 hafta bile olmadan tsh 13’e çıktı ve o sürede 10 kilo almışım böylelikle ilaca başladım. şu an o kadar dalgalanmıyor ama ilaç dozum bazen fazla bazen az geliyor. Beslenme de çok önemli aslında ama ben hiç dikkat etmedim kilo alamadığım zamanları özlüyorum. Benim ailemde kimsede de yok anlamadım neden geldi buldu beni :(

Başlarda genelde fazla çalışıyordu hipoya çevirdiği dönemlerde tahlil vermedim belki de bilmiyorum önemsemiyordum yılda bir falan baktırıyordum, tamamen durup hipoya çevirince çok net hissettim tahlil verdim bir anormallik vardı ama hipotiroid gibi de değildi 2 hafta bile olmadan tsh 13’e çıktı ve o sürede 10 kilo almışım böylelikle ilaca başladım. şu an o kadar dalgalanmıyor ama ilaç dozum bazen fazla bazen az geliyor. Beslenme de çok önemli aslında ama ben hiç dikkat etmedim kilo alamadığım zamanları özlüyorum. Benim ailemde kimsede de yok anlamadım neden geldi buldu beni :KK43:
Evet bende kilo almadığım zamanları özledim maalesef benim genetik olduğunu söylediler 26 yaşımda ortaya çıktı 1 senedir bu şekilde yaşıyorum ama bariz kilo alıp vermelerim var aslında kilom aynı çok bi değişiklik olmuyor en fazla 5 kilo ama basenler ve kollar çok şişiyor Buda rahatsız ediyor beni allahtan zayıf bir insansın şuan balık etli oldum buna da şükür

Yaa. Ben 20 yaşımda öğrendim şu an 26’yım. Bazen ödem de yapıyor aslında. Diyetisyen glütensiz beslenmeyi falan önerdi bana ama işte kim uygulayacak. Çocuklar biraz büyüyünce yaparım diye diye obez olucam herhalde. 20 kilo aldım az buz değil :D

Evet haşimato var ben aşırı kilo aldım birde boğazımda batma vardı tsh 10 olmuş farkında olmadan sonra ilaç tedavisi uygulandı ama haşimato hep yüksek olucak diye bi kaide yok bazen düşedebilşyor şuan benim 0 da mesela onu 3 ayda bir kan verip takip ettirmek lazım düşük olunca kilo verirsin ellerin ayakların titrek kalbin pır pır eder anla ki o zaman düşük yükselince de kalp çarpıntısı var kilo alırsın aslında almasan da kilo vücudun şişer ama korkulacak bir durum yok korkma canım devamlı ilaç ve kontrolle tedavisi yok ama kontrol altına alınıyor
çok saolun.🙏benim çarpıntım var evet ve zayıfladım.kilo alamıyorum birde ultrason istedi oda beni tedirgin etti neden istedi diye😔sizden istenmişmiydi.benim yanma var boğazımda birde

geçmiş olsun size de.sizdende ultrason istendimi benden istendi oda beni korkuytu birşey mi var acaba diye😔birde birkaç gündür boğazım çok yanıyor tiroiddenmi bikeniyorum

geçmiş olsun size de.sizdende ultrason istendimi benden istendi oda beni korkuytu birşey mi var acaba diye😔birde birkaç gündür boğazım çok yanıyor tiroiddenmi bikeniyorum

Evet bende kilo almadığım zamanları özledim maalesef benim genetik olduğunu söylediler 26 yaşımda ortaya çıktı 1 senedir bu şekilde yaşıyorum ama bariz kilo alıp vermelerim var aslında kilom aynı çok bi değişiklik olmuyor en fazla 5 kilo ama basenler ve kollar çok şişiyor Buda rahatsız ediyor beni allahtan zayıf bir insansın şuan balık etli oldum buna da şükür
geçmiş olsun size de.sizdende ultrason istendimi benden istendi oda beni korkuytu birşey mi var acaba diye😔birde birkaç gündür boğazım çok yanıyor tiroiddenmi bikeniyorumbiede boğazımda dokununca sadrce bir ağrı var

Back