• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto olup nodülleri olan arkadaşlar,bilgi verir misiniz lütfen?

reses

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
290
11
298
İstanbul
Merhabalar,

ben 2006 yılından beri hashimoto tiroiditi hastasıyım ve o zamandan beri euthyrox kullanıyorum. Şimdi 31 yaşındayım, bu zamana dek yaptırdığım ultrason kontrollerinde nodülüm yoktu ancak son ultrasonda 1 tane nodül görüldü yaklaşık 10 mm kadar. Doktorum da biyopsi istedi.. ilaç kullanıyor olmama rağmen neden nodül çıktığını anlamadım doğrusu... ilacı kullanma nedenlerinden biri de bu değil mi? yeni nodül oluşmasın diye... perşembe günü biyopsi alınacak.. bir yandan endişelenmeyeyim birşey yoktur diyorum ama bir yandan da korkuyorum doğal olarak... internette biraz araştırınca hashimoto zemininde çıkan nodüllerin tehlikeli olabileceği ile ilgili yazılar okudum ancak hemen kapattım sayfaları zaten panik bozukluğum da var :( nodülü/nodülleri olan hashimotolu arkadaşlardan tedavilerinin ve hastalıklarının seyri ile ilgili bilgi istiyorum lütfen.. özellikle de biyopsi yaptıranlar sonuçlarını paylaşırlarsa sevinirim... Herkese geçmiş olsun dileklerimle...

kimseden ses çıkmamış :( madem öyle, ben de yaşadıklarımı paylaşayım bari :( bugün biyopsi için gittim hastaneye ve hiç acımayacak diye de şartlandırmıştım kendimi.. ancak canım acıdı hem de bayağı. iğne girerken çok az aynı koldan kan alırlarkenki gibi... ancak doktor iğneyi içerde oynatmaya başladı ve sanki bastırıyormuş gibi hem acı hem basınç. bir yandan da hareket etmemem gerekiyor ama kabus gibiydi, dua ederek nasıl sabrettim bilmiyorum. Ve çıkışta bir süre yutkunma zorluğu yaşadım, aradan yaklaşık 4 saat geçti ara ara ağrı zonklar gibi geliyor ve hala yutkunurken sıkıntım var.. bir de sinirden ağlama krizi geldi hastanede eve gelene kadar ağla ağla... şimdi bekliyoruz sonucu artık, inşallah temiz çıkar...

çok geçmiş olsun..
benim de haşimato hipotroidi rahatsızlığım var
son 2 aydır yutkunma zorluğu ve boğazımın sağ tarafta ara ara ağrı oluyor
sanıırm bn de de nodül oluşmuş..
daha evvel ağrı falan hç olmamıştı
ama ilaç kullanmak sadece nodülleri yok etmeye yaramıyor..
öyle olsaydı bu kadar troidli hasta ameliyat olmazdı
sonuçta nodül ya da nodüller ameliyatla alınmış ols da tekrar oluşulabiliyor
yani ilaç kullanmakla geçmez sadece
umarım tahlil sonuçların iyi çıkar..
Allah şifalar versin
dua ile..

Back