• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hashimato ve gebelik

kimotso81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2012
42
0
36
K.K.T.C.
Merhaba kizlar araniza yeni katildim.onceden de hep takip ediyodum. Faydali bilgiler ediniyo insan gercekten. Bi kadinin dilinden ancak baska kadin anlar. Ben hipotiroiyim.artik bebegim olsun istiyorum.tsh nihayet 2.82 bu ne demek hamile kalabilir miyim. Fikri olan yok mu?

hoşgeldin..gerçi bende buraya yeni katıldım insan burada hem paylaşıyor hem öğreniyorsun..bende hamile kalmadan önce troid hapı kullanıyordum .epey düşüktü sanırım hamile kaldığım sırada 1.30 gibiydi..şu anda takip ediliyor ve haşimato olduğumu yeni öğrendim.hamilelikte hormon ihtiyacı artıyormuş bebek kendi üretemediği için.dozunu biraz artırdılar sürekli takip diyor dr.yani bu hastalık varkende gebe kalabilirsin.gebelikte sık takip edilmesi gerekiyormuş..

hoşgeldin..gerçi bende buraya yeni katıldım insan burada hem paylaşıyor hem öğreniyorsun..bende hamile kalmadan önce troid hapı kullanıyordum .epey düşüktü sanırım hamile kaldığım sırada 1.30 gibiydi..şu anda takip ediliyor ve haşimato olduğumu yeni öğrendim.hamilelikte hormon ihtiyacı artıyormuş bebek kendi üretemediği için.dozunu biraz artırdılar sürekli takip diyor dr.yani bu hastalık varkende gebe kalabilirsin.gebelikte sık takip edilmesi gerekiyormuş..

Tesekkur ederim. Zaten 2 nin altinda olmasi gerekiyomus tshnin. Brnimki 2 ayda 12 den dustu 2.82 ye. Doktorum bir aya kadar hersey normal olacak dedi. Ama beklemek cok zor. Insan kendini yetersiz hissediyor kocasina cevresine ozellikle de kocasinin ailesine karsi. Ama fasla kilolarimin gyavas yavas gittigini gormek ve saglikli olmak cok guzel bir duygu.

Rahat ol arkadaşım çünkü ben haşimato olduğumu hamile kaldıktan sonra doktordan öğrendim ve tahlilde tsh değerim 4,02 çıkmıştı ve ben bebeğimi olumsuz etkileyecei endişesiyle çok korktum,dr beni dahiliyeye yönlendirdi ve ilaç tedavisine başladım,2 ay sonra 1,56 ya kadar düştü ama düzenli takip edilmen gerekiyor kesinlikle ihmal etme,bilnçli davranırsan çözümsüz bir sağlık sorunu değil.

bende haşimatoyum ve bende arnıza yeni katıldım.rahat olun hamile kalamama gibi bir durum yok.aylık düzenli takip yaptırmanız yeterli ve ilacınızı düzenli kullanmakta tabi.ben üç yıldan beri haşimatoyum .ilk değerlerim tsh 15lerde anti tpo değerimde 450lerdeydi.hamile kaldığmdada tsh2.5tu.yalnız ben 3.5yıl sonra hamile kalabildim.sonucuda rahim ağzı yetmezliğinden dolayı bebeğimi kaybettim.

Back