Hashimato ve gebelik öncesi tsh değerleri

izmirin_birtanesi

Guru
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
295
23
318
36
Kizlar merhaba,
Ben Hashimoto hasatsiyim dolayisiyla ilac kullanmak durumundayim. Ilaci 50mcg ve hafta sonu 100mcg olarak iciyordum bu ilac bana fazla geldigi icin Ege Üniversitesi'nde profesöre gittim. Ilaci 75mcg olarak ayarladi. Sonraki tahlilim 1.26 cikti ve bu hafta yaptırdığım 0.45 çıktı. Ben bir endiseyle gittim profesöre çünkü bebek düşünüyoruz. Fakat doktor bana bunun ideal olduğunu 2'nin altında olmasi gerektiğini ve bu sayede ayarlamayi daha iyi yapabilecegini söyledi. Benim aklim karıştı sonucta 1'de 2'nin altında. Biliyorsunuz gebelikte tsh cok önemli bebek kendi tiroid hormonunu uretemedigi için.
Benzer durum yasayan var mi?
Sevgiler hepinize

Öncelikle geçmiş olsun,Allah şifa versin..bende De aynı problem var..bebek için uğraşıyorum..İzmir'de Ege üniversitesinde hem kadın doğum hemde endokrin için doktora gitmek istiyorum.. özeline gidebilecegim doktor (profesyonel, doc.) arıyorum..tavsiye edebileceginiz biri varmı ve nasıl ulaşırım.. çok teşekkürler..

Bir onceki mesajda alıntı yapamamisimm, bende o ilaçtan 100 mg içiyorum, ama bugüne kadar endokrinoloji ye gidemedim..dahiliye ile görüştüm ve dozunu bir türlü ayarlayamadilar..hamilelik için iyi bir doktorla gorusmem lazım..diğer hormonlarda bozukmus benim..ama bildiğim kadarıyla 2 bin altında olması ideal, bı ara gittiğim kadın doğum doktoru da öyle demişti bana,dediğim gibi benim diğer hormonlarda da bozuk olduğundan ise yaramadı..geçmiş olsun tekrar..

Merhaba, size de geçmiş olsun. Dahiliyeden ziyade mutlaka endokrinolojiye görünmeniz gerekir. Ben Ege Universitesi'nde Prof. Dr. Ahmet Gökhan Özgen'e gidiyorum. Kadın dogum doktorun ise Ahmet Seçkin Önoğlu, ikisini de kesinlikle tavsiye ederim. Ozellikle Ahmet Seçkin Bey müthiş ilgili. Sekreter ve hemsireler de ayni sekilde. Tekrar gecmis olsun.

Çok teşekkürler, endokrin için Gökhan ozgene ulaşmaya calistim eski hastalarını takip ettiğini yeni hasta almadığını söylediler.. kadın doğum içinde Ege tüp bebekte Ege tavmergen i önerdiler,bı aksilik çıkarsa kesin Ahmet beye giderim.. endokrin konusunda çıkmaza girdim,bir gün Ege üniversitesi ne gidip kapı kapı dolaşmayı düşünüyorum endokrin için..polikilikten gitmek istemiyorum zaten de endokrinoloji ye randevu vermiyor sistem..offf.. tekrar geçmiş olsun..

Tekrar merhaba Gökhan Bey icin 0232 390 3524 bu numarayi dener misiniz? Normalde ayin 15inde aramaniz gerekiyor. Ben de yeni hastasiyim aslinda 5 ay oldu henuz. Bunun disinda bornova tepecik binasi var. Isterseniz oraya internetten randevu alin. Ben hic gitmedim. Ama oraya baska doktorlara gittin gayet iyi. Belki denemekte fayda olir. Insallah en kisa surede duzenlenir. Sevgiler

Çok teşekkürler herşey için..

Ben bugun baktirdim 1.kusur cikti yeni hamileyim daha levatrion 100mg ya devam.dedi ve 21gunde bir kontrol ilac dozu ayarlanacak

Canim mrb. Bende sanirim 4 5 yildir hashimato hastasiyim. Ilk defa boyle bisey duydum ben benim anlamadigim bisey var sizlerede sormak istedim . Biz hamilelik dusunuyoruz ve doktora gittigimde bu degerlerle kesinlikle hamile kalamayacagimi soyledi inanin yillardir pskljim bitmis durumda . En son gittigimde tsh degeri0.23 cikti zaten genelde 0.00 0..05 0.15 bu araliklarda geziyo. Doktorum troid bezlerimin cok hizli calistigini soyledi. Bana mantiksiz geldi cunku asiri kiloluyum 30 yasinda 94 kg. Diyetisyene gittim ama diyet yapinca jemen yataklara dusuyorum bunyem kabul etmiyo allah rizasi icin yardim edin ya valla cok zor durumdayim. Sinirlerim iyice gerildi. Yarinda kontrolum var. Bakalim nasip birde dua edin nolur. Kendimi hastalikli bir insan gibi gorur oldum artik cewaplarinizi bekliyorum
Ben de onun 75mcg olanini aliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…