• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimato olanlar bakabilir mi?

Pinterest35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2020
1.093
1.181
83
29
Arkadaslar hamileyken kan sonuclarımda tsh yuksek cıkmıstı doktor hashimato yeşhisi koydu hamileliğim boyunca hap kullandım, 3 ay önce dogum yaptım hapı bırakmıstım. Doktor dogumdan sonra bakalım ultrasonla demişti bu sıralarda boğazım şiş ve yutkunurken acıyodu ondan kaynaklandıgını düşündüm ve gittim değerim normal cıktı tsh 1.26 ama hashimato oldugum için anti dpo 360 cıkmıs ultrasonlada baktılar nodul yok troitde sadece sahte nodul gördüğünü söyledi doktor yani hashimato oldugum için troide saldırmıs vucudum ve sahte nodul olusmus gercek nodule saptanmamıstır yazıyor sonucta. Benim sorum şu anti dposu yuksek olanlar bildiğim kadarıyla hap kullanıyorlar ama doktorum hashimatosun diye yuksek cıkmıs hap gerek yok dedi neden anlamadım? 2 yıl sonra tekrar ultrason istedi kontrol için. Birde boğazımda ağrı var yutkunurken acıyor bazen ama bademcik şişmesi gibi değil ordaki lenf bezleri şişmii biraz ce bu kulağıma kadar ağrı yapıyor doktorum kbbya görün dedi . Ben şimdi hiç bir hap kullanmadan bı sekilde mi yasayacgım yani beslenmeme falan dikkat etmeme gerek yok mu aynı durumda olan arkadaslar yazabilir mi

Arkadaslar hamileyken kan sonuclarımda tsh yuksek cıkmıstı doktor hashimato yeşhisi koydu hamileliğim boyunca hap kullandım, 3 ay önce dogum yaptım hapı bırakmıstım. Doktor dogumdan sonra bakalım ultrasonla demişti bu sıralarda boğazım şiş ve yutkunurken acıyodu ondan kaynaklandıgını düşündüm ve gittim değerim normal cıktı tsh 1.26 ama hashimato oldugum için anti dpo 360 cıkmıs ultrasonlada baktılar nodul yok troitde sadece sahte nodul gördüğünü söyledi doktor yani hashimato oldugum için troide saldırmıs vucudum ve sahte nodul olusmus gercek nodule saptanmamıstır yazıyor sonucta. Benim sorum şu anti dposu yuksek olanlar bildiğim kadarıyla hap kullanıyorlar ama doktorum hashimatosun diye yuksek cıkmıs hap gerek yok dedi neden anlamadım? 2 yıl sonra tekrar ultrason istedi kontrol için. Birde boğazımda ağrı var yutkunurken acıyor bazen ama bademcik şişmesi gibi değil ordaki lenf bezleri şişmii biraz ce bu kulağıma kadar ağrı yapıyor doktorum kbbya görün dedi . Ben şimdi hiç bir hap kullanmadan bı sekilde mi yasayacgım yani beslenmeme falan dikkat etmeme gerek yok mu aynı durumda olan arkadaslar yazabilir mi
Bende de lenf büyümesi vardi 2,5 sene önce doktora gittim, hasimato olduğumu söyledi 3 tane ilaç yazdı bunları ömür boyu kullanacaksın dedi. Aynı kontrolde kalbimde de delik olduğu ortaya çıktı. Ben ilaçların ilk kutusunu bitirdikten sonra ilaç almadım o şekilde yaşıyorum. Lenfler indi eski halime döndüm. İlaç kullanmıyorum anlayacağınız ama sürekli B12 ve demir iğnelerim var raporlu. Karantinadan beri onları da kullanmıyorum ne bileyim hastaneye gidip iğne yaptırmayı gözüm kesmedi. İğnelere yeniden döneceğim sanırım çünkü aşırı halsizim. Kalpten dolayı bugün işe yürüyerek gittim işe vardığımda eşim de tam orada arabamızın yanındaydı parkta. Yanına gideyim dedim kollarında bayiliyordum. Hem basım döndü hem nefesim kesildi kalbim sıkıştı... Sanıyorum ki yine vitaminlere baktırmak gerekiyor. Hasimato aklımdan çıkmış konuyu görünce acaba onun etkisi olabilir mi diye düşündüm...

Bende de anti tpo çok yüksek çıktı fakat diğer değerlerim normaldi. Bu da demek oluyor ki antikorlar henüz tiroide zarar vermemiş. Eğer anti tpo lar yüksekse bir daha buna bakılması gerekmiyor. Zaten hep yüksek çıkıyor. Benim de 6 ayda bir değerlere baktırmam gerekli, eğer troidlerde oynama olursa ilaç kullanacağım. Teşhis konulalı 3 sene oldu, henüz hicbir değer yükselmedi. Ben de ilaç kullanmıyorum, herhangi bir diyet de uygulamıyorum. Geçmiş olsun.

Ben de 2 senedir hashimatoyum henuz tiroidlerim calisir oldugu icin bende ilac kullanmiyorum sadece duzenli araliklarla tahlil yaptiriyorum bu arada ilac dedigimiz sey aslinda ilac degil tiroid hormonu dolayisiyla ne zamanki tiroidler calisamayacak duruka gelecek o zaman ilac kullanimi baslayacaktir. onun haricinde beslenmeme dikkat ediyorum cunku bu bir otoimmün rahatsızlığı. Hastaliğimi ogrendigimden beri glutensiz besleniyorum bu konuda bir cok yabanci kaynak tiroidle glutenin yapisal olarak birbirine benzedigini ve bagisiklik hucrelerinin bunu ayirt edemeyip tiroide saldirdigini soyluyorlar. Zaten paketli gidalar tuketmiyordum artik sagliksiz olan hic birseyi yemeyerek muhtemel sonu geciktirmeye baska otoimmun rahatsizliklarina firsat vermemeye calisiyorum.

Bende de anti tpo çok yüksek çıktı fakat diğer değerlerim normaldi. Bu da demek oluyor ki antikorlar henüz tiroide zarar vermemiş. Eğer anti tpo lar yüksekse bir daha buna bakılması gerekmiyor. Zaten hep yüksek çıkıyor. Benim de 6 ayda bir değerlere baktırmam gerekli, eğer troidlerde oynama olursa ilaç kullanacağım. Teşhis konulalı 3 sene oldu, henüz hicbir değer yükselmedi. Ben de ilaç kullanmıyorum, herhangi bir diyet de uygulamıyorum. Geçmiş olsun.
Cok sağolun bende merak ettim tpo bu kadar yuksek ama neden ilaç vermedi diye ama tsh 1.26 cıktı dediğiniz gibi bu değerim düşük diye sanırım ilaç vermedi tsh düşük olması troidlerin hala çalışıyor olması mı demek?

Cok sağolun bende merak ettim tpo bu kadar yuksek ama neden ilaç vermedi diye ama tsh 1.26 cıktı dediğiniz gibi bu değerim düşük diye sanırım ilaç vermedi tsh düşük olması troidlerin hala çalışıyor olması mı demek?
Sizin yüksek çıkan değeriniz antikorlar. Vücudunuz tiroidi düşman olarak algılayıp, antikor üretip yok etmeye çalışıyor. Çok saçma bunu neden yapiyor bilmiyorum ama 😅 yani yüksek çıkan değer vücudunuzda gereğinden fazla antikor olduğunu gösterir. Kalan değerler ise tiroid değerleri. Anti tpo’yu bildiğim kadariyla düşürecek bir ilaç yok. Bizler birer hipotiroid hastası adayıyız ama henüz değerlerimiz normal olduğu için şu an hasta değiliz. Antikorlar artık zarar verme durumuna geçtiğinde tiroid hormonunda azalma olacaktır. O zaman ilaç verecekler. Tabi ben doktor değilim. Bildiğim kadarını size anlatmaya çalıştım :)

Ben de 2 senedir hashimatoyum henuz tiroidlerim calisir oldugu icin bende ilac kullanmiyorum sadece duzenli araliklarla tahlil yaptiriyorum bu arada ilac dedigimiz sey aslinda ilac degil tiroid hormonu dolayisiyla ne zamanki tiroidler calisamayacak duruka gelecek o zaman ilac kullanimi baslayacaktir. onun haricinde beslenmeme dikkat ediyorum cunku bu bir otoimmün rahatsızlığı. Hastaliğimi ogrendigimden beri glutensiz besleniyorum bu konuda bir cok yabanci kaynak tiroidle glutenin yapisal olarak birbirine benzedigini ve bagisiklik hucrelerinin bunu ayirt edemeyip tiroide saldirdigini soyluyorlar. Zaten paketli gidalar tuketmiyordum artik sagliksiz olan hic birseyi yemeyerek muhtemel sonu geciktirmeye baska otoimmun rahatsizliklarina firsat vermemeye calisiyorum.
Size de geçmiş olsun. Ben ayrıca sedef hastasıyım. Aslında ilk etapta otoümmin sistemimin düşük olduğunu zannediyordum. Meğer aslında çok kuvvetli çalişiyor olmasından kaynalıymış yani bu otoümminin bir ayarı olması gerekiyor :) fazla güçlenince de sağa sola saldırmaya başlıyor. Merak ettim sizde hashimoto disinda başka bir rahatsızlık var mı? Alerjik misiniz mesela?

Ben 7 8 yildir hasimatoyum troit hormonlarim hep normal aralikta ciktigi icin hic ilac kullanmadim. Hasimato icin ozel beslenme fakan var canim yesim erbil dinleyebilirsin bende henuz kendim uygulayabilmia degilim ama ramazan sonrasi bunu ciddi sekilde dusunuyorum

Sahte nodül felan derler canım sonra kansere çevirir mazallah sürekli kontrol ettir benim TSH değerlerim normaldi birden boynumda şişlik oldu ve kanser teşhisi kondu. Patoloji raporunda hasimatoda çıktı. Tüm bunlar olurken TSH değerlerim normaldi ilaç kullanmıyordum.

anti tpo yüksek olmasına ilaç verilmiyor. tsh normal değerlerde çıkmış onun için ilaç vermemiş ama bu yükselmiyecek anlamına gelmez tabi takip ettir 3 ayda bir

Size de geçmiş olsun. Ben ayrıca sedef hastasıyım. Aslında ilk etapta otoümmin sistemimin düşük olduğunu zannediyordum. Meğer aslında çok kuvvetli çalişiyor olmasından kaynalıymış yani bu otoümminin bir ayarı olması gerekiyor :) fazla güçlenince de sağa sola saldırmaya başlıyor. Merak ettim sizde hashimoto disinda başka bir rahatsızlık var mı? Alerjik misiniz mesela?
Tesekkurler. Benim farkli bir rahatsızlığım ve alerjim yok şu anda.

Sahte nodül felan derler canım sonra kansere çevirir mazallah sürekli kontrol ettir benim TSH değerlerim normaldi birden boynumda şişlik oldu ve kanser teşhisi kondu. Patoloji raporunda hasimatoda çıktı. Tüm bunlar olurken TSH değerlerim normaldi ilaç kullanmıyordum.
Nasıl bi şişlik oldu canım ? Benim cenemin hemen altında nodullerim şiş ama onunla alakası var mıdır acıyor biraz

Antikor yüksekliğine ilaç verilmiyor TSH'lar da bozulursa ilaç başlanıyor.Beslenmenize dikkat etmelisiniz hashimoto hastalarının uzak durması gereken besinler var.Yine bazı doktorlar selenyum desteği öneriyorlar.Boğazda yutkunurken oluşan takılma hissi hashimotoya bağlı.
Mümkünse iyi bir endokrinciye gidin,Prof.Metin Özata'yı öneriyorlar.
İnternette bir çok video var hashimotoyu nasıl yendim tarzında onların gittiği doktorları araştırmıştım ben mesela.

Merhaba ben de haşimato hastasıyım 8ay önce tanısı kondu,tsh 4.97 , ilk öğrendiğimde iki doktor senin ilaç kullanmana gerek yok dedi istediğini ye iç dedi ,ki zaten iştahı açık biriyim ve zayıfım , kilo alamıyorum,fakat çok fazla saç dökülmesi sorunum var ,psikolojik destek almaya başladım ve psikoloğun da önerisi ile başka doktora gittiim,ilaç kullan dedi ,1 aydır 25lik levetro.. ilacı kullanıyorum , saç dökülme sorunum devam ediyor , bu sorun ciddi anlamda saçlarımın azalmasına sebep oldu , sizler bu sorunu yaşıyor musunuz ,saçlarınız döküldüyse de tekrar yerine geldi mi ,malesef çok endişeliyim

Merhaba ben de haşimato hastasıyım 8ay önce tanısı kondu,tsh 4.97 , ilk öğrendiğimde iki doktor senin ilaç kullanmana gerek yok dedi istediğini ye iç dedi ,ki zaten iştahı açık biriyim ve zayıfım , kilo alamıyorum,fakat çok fazla saç dökülmesi sorunum var ,psikolojik destek almaya başladım ve psikoloğun da önerisi ile başka doktora gittiim,ilaç kullan dedi ,1 aydır 25lik levetro.. ilacı kullanıyorum , saç dökülme sorunum devam ediyor , bu sorun ciddi anlamda saçlarımın azalmasına sebep oldu , sizler bu sorunu yaşıyor musunuz ,saçlarınız döküldüyse de tekrar yerine geldi mi ,malesef çok endişeliyim
Aşırı dökülme problemi bende de var ama yerine hemen cıkıyor saçlarım belki gür olmasından kaynaklı azalma farketmiyorum bunun icin diger kan degerlerinize baktirmaniz daha dogru olabilir. Onun haricinde istedigini ye kısmını doğru bulmuyorum sonucta ne yersek oyuz glutensiz agir diyet yapılmasa da en azından zararlı,paketli ve sekerli gıdalar hayattan cıkartilmali.

Aşırı dökülme problemi bende de var ama yerine hemen cıkıyor saçlarım belki gür olmasından kaynaklı azalma farketmiyorum bunun icin diger kan degerlerinize baktirmaniz daha dogru olabilir. Onun haricinde istedigini ye kısmını doğru bulmuyorum sonucta ne yersek oyuz glutensiz agir diyet yapılmasa da en azından zararlı,paketli
Tekrar merhaba , umarım benim de saçlarım yerine çıkar,yediklerime dikkat etmeye gayret ediyorum

Herkse meraba. Bende hashimotolu bir hamileyim. En son 3 hafta once tsh degerim normal cikmisti ama bogazimda hep bi agri var hamile oldugumdan beri. Napmaliyim bana bi akil verir misiniz valla cok korkuyorum.

Benim hasimato hakkinda merak ettigim tsh ilacla düşüyor diyelim 1.50gibi yada 1.20 olsun.ilac icince boyle ama 2 gun icmeyip tahlil cerince 2.60 oluyorsa.kafasina göre takiliyorsa icilecek mi icilmeyecek mi.
Demek istedigim tahlil günü 1.20 olan tsh dusuk diye ilac icilmese 3gun sonra kendini 3e dörde katlarsa ne olacak?bu arada hasimatolarin basur durumlari nasil

Back